Ένα ΜΙΚΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ στην Ιπποκράτους
Διαλέξεις και ανοιχτός διάλογος με κορυφαίους επιστήμονες

Ο κύκλος διαλέξεων του φετινού φθινοπώρου με τον αστροφυσικό Διονύση Π. Σιμόπουλο έχει τίτλο «Η πορεία μας προς το διάστημα» και αφορμή το πρόσφατο βιβλίο του Από τα Ψηλαλώνια στο φεγγάρι: Η περιπέτεια της κατάκτησης του διαστήματος, στο οποίο ο διακεκριμένος επιστήμονας μας αφηγείται την πορεία μας προς τα άστρα και αναθυμάται σταθμούς της προσωπικής του διαδρομής.

Από τη φαντασία στην πραγματικότητα (169-1972)
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019, στις 19:30μ.μ.
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118)

Στην πρώτη ομιλία ο διακεκριμένος αστροφυσικός θα ξεκινήσει με τις φανταστικές ιστορίες του Λουκιανού πριν από 2.000 χρόνια, αλλά θα επικεντρωθεί στη σύγχρονη εποχή και στο πρόγραμμα «Απόλλων» και κυρίως στην τριετία από το 1969 έως το 1972, όταν ολόκληρη η ανθρωπότητα παρακολούθησε από τις οθόνες των τηλεοράσεων μια από τις μεγαλύτερες εξερευνήσεις της ανθρώπινης ιστορίας με τις πρώτες επανδρωμένες αποστολές στην επιφάνεια της Σελήνης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail:
___________________________________________________________________________________


Το βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΑΡΑΒΙ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Κώστα Ακρίβου


την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019, στις 19.00μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Πίνδου 39, Νέα Φιλαδέλφεια).

Ο Κώστας Ακρίβος θα μιλήσει για το βιβλίο του, θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.
___________________________________________________________________________________


Το βιβλιοπωλείο ΑΝΕΜΟΣ, ο Σύλλογος Σερραίων Νομού Λάρισας «Ο Λαϊλιάς» και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βασίλη Ι. Τζανακάρη


την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019, στις 19.00μ.μ., στο Χατζηγιάννειο - Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Λάρισας (Ρούσβελτ 59).

Ο Βασίλης Ι. Τζανακάρης θα μιλήσει για το βιβλίο του και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.