"Μάθε όπως ο Αϊνστάιν!" του Peter Hollins

Το βιβλίο αυτό έχει σχεδιαστεί για ανθρώπους σαν κι εσάς. Για αναγνώστες που επιθυμούν και χρειάζονται τη γνώση ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν τον δρόμο προς την προσωπική επιτυχία και διάκριση. Το «Μάθε όπως ο Αϊνστάιν» είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή προτροπή: είναι μια πολύ καλά σχεδιασμένη μέθοδος που θα σας βοηθήσει να ξεκλειδώσετε τις διανοητικές σας ικανότητες και να διαχειριστείτε με τον καλύτερο τρόπο την ευφυΐα σας. Περιέχει μια σειρά τεχνικών εκμάθησης ώστε να συγκρατείτε περισσότερα και να μαθαίνετε γρηγορότερα, ακόμα κι αν το διάβασμα δεν είναι το χόμπι σας.
Ακολουθώντας τις τεχνικές που με γλαφυρό τρόπο παρουσιάζει ο best seller συγγραφέας, Peter Hollins, θα μάθετε να διαβάζετε ταχύτερα, αφομοιώνοντας τη γνώση με πρωτόγνωρο τρόπο, ώστε να βαδίσετε προς νέες κατακτήσεις.
Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο θα έχετε τη δυνατότητα:
  • να βάλετε τις βάσεις για σωστή μάθηση
  • να ακολουθήσετε αποδοτικές τεχνικές προσήλωσης στη μελέτη
  • να υιοθετήσετε το προσωπικό σας μοντέλο μαθησιακής συμπεριφοράς
  • να κατανοείτε και να απομνημονεύετε ταχύτερα αυτά που μελετάτε
  • να εξασκηθείτε με πρακτικές για απόκτηση εμπειρίας
  • να αναπτύξετε «μνήμη ελέφαντα»
  • να χρησιμοποιείτε τη σωματική άσκηση για ενίσχυση της μαθησιακής ικανότητας
  • να βάζετε στόχους με επιστημονική μέθοδο
Με δυο λόγια, το βιβλίο αυτό θα σας μάθει να μαθαίνετε!


"Σχίνος Αιτωλίας" της Γιαννούλας Λέρη-Αντωνίου

Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα δώδεκα συγκεκριμένες οικογένειες ξεκινούσαν κάθε φθινόπωρο από τη Μυρίκη της ορεινής Ευρυτανίας για τον κάμπο του Αγρινίου. Αναζητώντας κατάλληλο χειμαδιό για τα ζωντανά τους, έφτασαν στη λοφώδη περιοχή «Ταμπακόμυλος». Η συνεχής προσπάθεια αυτών των ανθρώπων για επιβίωση, η διάθεση για δημιουργία, η θετική ενέργεια, η εργατικότητα και η αισιοδοξία δημιούργησαν μια κοινωνική οντότητα, η οποία έμελε ν’ αλλάξει τη μοίρα αυτού του τόπου και να γράψει τη δική του ιστορία. Μια ιστορία που στηρίζεται σε γραπτές μνήμες και κυρίως σε αυθεντικές μαρτυρίες ανθρώπων που τη βίωσαν. Μια ξεχωριστή ιστορία που αφορά το χωριό Σχίνος Αιτωλίας!

"Η Δύναμη της Επικοινωνίας" του Δρ. Σάββα Τρίχα

Ο διεθνούς φήμης ομιλητής και συγγραφέας Δρ. Σάββας Τρίχας αποκαλύπτει τα μυστικά της επικοινωνίας που θα σας βοηθήσουν να εμπνεύσετε, να εκπαιδεύσετε, να ηγηθείτε και κατ’ επέκταση να αλλάξετε τη δική σας ζωή και των γύρω σας.
Πώς μια τηλεμαχία δύο υποψηφίων, απογείωσε το ενδιαφέρον εβδομήντα εκατομμυρίων ατόμων για τη γλώσσα του σώματος; Με ποιον τρόπο μπορεί ένα κομμάτι πίτσας να διδάξει τις πιο σύγχρονες τεχνικές διαπραγμάτευσης; Πόσο εύκολα ανιχνεύεται το ψέμα και η εξαπάτηση; Τι αξία έχει ένα πουκάμισο καταβρεγμένο με ακριβό κρασί;
Παρουσιάζονται οχτώ φρέσκα εργαλεία με τα οποία μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο που βλέπετε εσείς τους άλλους, αλλά και τον τρόπο που βλέπουν οι άλλοι εσάς στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Ο τρόπος που επικοινωνείτε σας καθορίζει. Ήρθε η στιγμή να ξεχωρίσετε.