"Ξένο δέρμα" της Tana French

Έχουν περάσει έξι μήνες από τα περιστατικά του πρώτου μυθιστορήματος, Στο δάσος. Η Κάσι Μάντοξ έχει φύγει από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών και δεν σκοπεύει να γυρίσει – ώσπου ένα επείγον τηλεφώνημα τη στέλνει στον τόπο ενός φρικιαστικού εγκλήματος. Το θύμα είναι ολόιδιο η Κάσι και σύμφωνα με την ταυτότητά της είναι η Αλεξάντρα (Λέξι) Μάντισον, ένα ψευδώνυμο που η Κάσι χρησιμοποιούσε όταν δούλευε ως μυστική. Η Κάσι δεν πρέπει απλώς να ανακαλύψει ποιος σκότωσε την κοπέλα αυτή – πρέπει, το σημαντικότερο, να μάθει ποια ήταν.

"Έξι επί δύο" του Arne Dahl

Όταν ο πρώην επιθεωρητής Σαμ Μπέργερ ανοίγει τα μάτια του δεν έχει ιδέα πού βρίσκεται. Τα πάντα είναι λευκά και ο κόσμος του δεν έχει καν σχήμα. Τότε διαπιστώνει πως η Μόλι Μπλουμ είναι στο πλευρό του και συνειδητοποιεί ότι είναι και οι δυο φυγάδες. Κρύβονται από τη δικαιοσύνη που πλέον δεν υπηρετεί τον σκοπό της.
Στο συναρπαστικό σίκουελ του διεθνούς μπεστ σέλερ Επτά μείον ένα, ο Σαμ και η Μόλι αναλαμβάνουν μια αποστολή που συνδέεται με μια ανησυχητική υπόθεση του παρελθόντος. Ο δολοφόνος έχει καταδικαστεί και εκτίει την ποινή του αλλά είναι στ’ αλήθεια ένοχος; Και τι γίνεται όταν ο κυνηγός γίνεται το θήραμα;

"Οι επτά αγγελιοφόροι" του Dino Buzzati

Μια συλλογή από τα χαρακτηριστικότερα διηγήματα του μεγάλου ιταλού συγγραφέα, τα οποία διακρίνονται για τη διαχρονικότητα και την οικουμενικότητά τους καθώς περιγράφουν την αιώνια ανθρώπινη πραγματικότητα: το δράμα της ύπαρξής μας, το παράλογο της μοίρας μας.




"Σε ποιον ανήκει η κόλαση" του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη

Η ελληνική πραγματικότητα των τελευταίων 200 χρόνων μέσα από ισάριθμες σύντομες ιστορίες, που διαβάζονται άλλοτε σαν παραβολές, άλλοτε σαν ανέκδοτα, απροσδόκητα παιχνίδια της μοίρας και εξωφρενικά περιστατικά. Εν ολίγοις ένα λεπτομερές ψηφιδωτό φτιαγμένο από προσωπικές ιστορίες που διαπλέκονται με τη μεγάλη Ιστορία ή μια μεγάλη ελληνική τοιχογραφία, γεμάτη έρωτα, θάνατο, πόλεμο, τρέλα και χιούμορ.




"Ακατοίκητη Γη: Μια ιστορία του μέλλοντος" του David Wallace-Wells

Πώς θα είναι η ζωή σε έναν τσακισμένο πλανήτη; Πώς θα επηρεαστεί η πολιτική, η οικονομία, η κουλτούρα, η ιστορική αντίληψη από την κλιματική αλλαγή; Πώς εξηγείται το γεγονός ότι η ανθρωπότητα έχει προσπαθήσει ελάχιστα να σταματήσει αυτή τη διαδικασία; Δεν πρόκειται για αφηρημένα ερωτήματα, αλλά για άμεσα και πιεστικά ανθρώπινα δράματα, διλήμματα και εφιάλτες με τα οποία καταπιάνεται ο αμερικανός δημοσιογράφος David Wallace-Wells σε ένα κάλεσμα αφύπνισης προς το ανθρώπινο γένος που κατοικεί στον πλανήτη Γη.

"Όπου και να ταξιδέψω: Περπατώντας σε 24 πόλεις" του Νίκου Βατόπουλου

Ακολουθώντας μια διαδρομή από την Καλαμάτα ως την Κομοτηνή και από το Ηράκλειο ως τη Φλώρινα, ο Νίκος Βατόπουλος επιχειρεί, μέσα από τα κείμενα και τις φωτογραφίες του, μια αποτύπωση του αστικού χώρου στην Ελλάδα καθώς το ασκημένο, υποκειμενικό του βλέμμα εστιάζει στην ατμόσφαιρα είκοσι τεσσάρων πόλεων, σε κτίρια και σε διαδρομές.