Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
H μεγάλη αγάπη της Λόρελ ΜακΜπέιν είναι η ζαχαροπλαστική, και ειδικά οι γαμήλιες τούρτες. Μαζί με τις τρεις καλύτερες φίλες της, την Πάρκερ, την Έμα και τη Μακ, έχουν μια φημισμένη επιχείρηση που διοργανώνει γάμους, δεν θα μπορούσε να ζητήσει πολλά παραπάνω από τη ζωή της.
Δεν εντυπωσιάζεται από τις πολυτέλειες που ζητούν οι περισσότεροι πελάτες τους, αλλά αυτό που σίγουρα θα εκτιμούσε θα ήταν ένας έξυπνος, αποφασιστικός άντρας. Και ο μεγάλος αδερφός της Πάρκερ, ο Ντέλανι, είναι ακριβώς αυτό: έξυπνος και αποφασιστικός. Επίσης, αθλητικός τύπος και περιζήτητος δικηγόρος.
Ερωτευμένη μαζί του από τα παιδικά της χρόνια, η Λόρελ είναι πεπεισμένη ότι ποτέ δεν θα βρει το θάρρος να προσεγγίσει τον Ντέλανι. Υπερπροστατευτικός με την αδερφή του, ποτέ δεν θα ξεπερνούσε τα όρια για να προσεγγίσει μία από τις καλύτερες φίλες της, για να μη δημιουργήσει «επιπλοκές» στην επιχείρησή τους.
Η μοίρα, όμως, έχει τα δικά της σχέδια, και μια απρόβλεπτη στιγμή πάθους μπορεί να μετατραπεί στα πάντα.

Προσωπική άποψη:
Το γνωστό και μη εξαιρετέο κουαρτέτο της Nora Roberts έχει αρχίσει να αλλάζει δραματικά. Από εκεί που ξεκινήσαμε με τέσσερις αδέσμευτες φίλες, και συνεργάτιδες, που αναζητούσαν τον απόλυτο έρωτα, την ίδια στιγμή που οργάνωναν την πιο ευτυχισμένη στιγμή αυτού για άλλους ανθρώπους, έχουμε τώρα δύο ελεύθερες και δύο αρραβωνιασμένες φίλες, με τις δεύτερες να έχουν όλα όσα ονειρεύτηκαν ποτέ τους, ενώ οι άλλες δύο, παρά που χαίρονται με την ευτυχία των φιλενάδων τους, δεν μπορούν να μην θέλουν ακόμα περισσότερο να τις ακολουθήσουν σε αυτό το νέο μονοπάτι της ζωής τους, με έναν σύντροφο και αυτές στο πλευρό τους. Και λίγο περισσότερο απ' τις δυο τους, η Λόρελ, που ούσα πιο ρομαντική από την Πάρκερ, νιώθει να την πιέζουν, ο χρόνος και οι καταστάσεις, λίγο περισσότερο από πριν.

Η Λόρελ είναι η... "καλλιτέχνις" της παρέας, και εκείνη που αναλαμβάνει το κομμάτι της ζαχαροπλαστικής που αφορά τις γαμήλιες τελετές που αναλαμβάνουν, με τις γαμήλιες τούρτες να είναι το δυνατό της χαρτί. Έχει καταφέρει να κάνει αυτό που αγαπά επάγγελμα, και κάποια άλλη στη θέση της ίσως και να ήταν απόλυτα ευχαριστημένη από τη ζωή της. Όμως, όχι εκείνη, που οι πολυτέλειες και οι εντυπωσιασμοί δεν αποτελούν πράγματα που εκείνη θα μπορούσε ποτέ να εκτιμήσει. Όχι όπως θα εκτιμούσε έναν αποφασιστικό και έξυπνο άντρα, που θα μπορούσε να γίνει σύντροφός της και να πορευτεί μαζί του. Το δύσκολο, βέβαια, γι' αυτήν, είναι πως στην πραγματικότητα υπάρχει ένας τέτοιος άντρας στη ζωή της, που εκτός όλων των άλλων είναι εξαιρετικά δημοφιλής και περιζήτητος εξαιτίας της δουλειάς του -και όχι μόνο-, και ο άντρας αυτός δεν είναι άλλος από τον Ντέλανι, τον μεγαλύτερο αδερφό της φίλης της, Πάρκερ.

Όπως αντιλαμβάνεστε, και όπως ίσως κάποιες να έχετε βιώσει, το να είναι κάποια ερωτευμένη με τον αδερφό της καλύτερής της φίλης δεν είναι απλή, ούτε εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν κάποια πολύ λεπτά όρια, κάποιες ισορροπίες που είναι εξαιρετικά εύκολο να διαταράξει, όχι απαραίτητα μία σχέση, αλλά ακόμα κι ένα φλερτ υπό τέτοιες συνθήκες και δεσμούς αναμεταξύ των εμπλεκόμενων σε αυτό. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην προκειμένη περίπτωση, αν και η Roberts προσεγγίζει το όλο θέμα μέσα από μια πιο... funky οπτική. Ο Ντέλανι είναι ο κλασσικός αδερφός για την Πάρκερ, εξαιρετικά υπερπροστατευτικός απέναντί της, μία διάθεση που υπάρχει σε αρκετά μεγάλο βαθμό και απέναντι στις φίλες της, που τις αντιμετωπίζει και αυτές σαν να είναι μικρές του αδερφές, κάτι που τον εμποδίζει απ' το να δει τη Λόρελ ως την ελκυστική, έξυπνη και αστεία γυναίκα που στην πραγματικότητα είναι, γεγονός που πολλές φορές -δικαίως- την εξοργίζει.

Σε μία "έκρηξή" της, λοιπόν, κάνει το πρώτο βήμα, εκείνο που χρειάζεται για να πέσουν τα πρώτα τείχη και να γίνει η αρχή που θα οδηγήσει σε μια σχέση που δεν είναι βέβαιη για το που πατά, που βρίσκεται και που πηγαίνει. Μια σχέση που δεν βασίζεται στο σεξ, αλλά στο κατά πόσο μπορούν να κάνουν ό,τι συμβαίνει μεταξύ τους να λειτουργήσει και να οδηγήσει κάπου -και σίγουρα όχι στην καταστροφή. Κι ενώ όλη αυτή η ιστορία θα μπορούσε να γίνει βαρετή, τουλάχιστον από ένα σημείο κι έπειτα, η Roberts κάνει την ανατροπή, με την Λόρελ να μην είναι μόνο όσα φαίνεται, αλλά πολλά περισσότερα από αυτό. Γιατί, η Λόρελ, έχει ένα πολύ ασταθές, μα και εξαιρετικά ενδιαφέρον παρελθόν, που αλλάζει τη βάση όλων όσων γνωρίζουμε, μεταφέροντάς τα σε ένα άλλο επίπεδο που χρήζει διαφορετικής προσέγγισης και ανάλυσης απ' αυτήν που είχαμε αρχικά στο μυαλό μας.

Όπως αντιλαμβάνεστε, έχουμε μια ενδιαφέρουσα και αστεία ρομαντική ιστορία, η ιστορία της οποίας μπορεί να είναι κάπως προβλέψιμη, η οποία, ωστόσο, διαθέτει κάποιες πιο ενδιαφέρουσες και ανατρεπτικές πτυχές που διαφοροποιούν το ύφος και τον χαρακτήρα της, τουλάχιστον σε σχέση με ό,τι είχαμε αρχικά στο μυαλό μας. Είναι πολύ ωραίος ο τρόπος με τον οποίο η Roberts χειρίζεται τις σχέσεις ανάμεσα στους χαρακτήρες της, μα και τον τρόπο που, κατά μία έννοια, αυτοί ωριμάζουν ακόμα περισσότερο, συναισθηματικά, μέσα από το "ταξίδι" τους αυτό, και το οποίο παρασύρει στην πορεία του και άλλους ανθρώπους εκτός από τους δύο βασικούς, αφού ο έρωτάς τους δεν αφορά μόνο εκείνους, έστω και με τρόπους έμμεσους. Οπότε, απολαμβάνουμε την ιστορία αυτή στο έπακρο, περιμένοντας με αγωνία το τέταρτο και τελευταίο βιβλίο της σειράς, για να πέσει η αυλαία αυτού του παραμυθιού, απ' όσο έχω μάθει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αναμένουμε, λοιπόν!
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Nora Roberts
Μεταφραστής: Τουτουντζή Ουρανία
Εκδόσεις: Elxis
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2019
Αρ. σελίδων: 416
ISBN: 978-618-5394-38-7