"Το δωμάτιο με τα ψέματα" των Nicci French

Η Νεβ Κόνολι κοιτάζει το πτώμα ενός δολοφονημένου άντρα.
Δεν πρόκειται να καλέσει την αστυνομία.
Υποτίθεται πως θα ήταν ένα σύντοµο φλερτ. Μια ένοχη πράξη που η Νεβ θα ξεχνούσε εύκολα. Όµως, όταν επισκέπτεται το σπίτι του εραστή της, το πρωινό µετά την επίµαχη νύχτα, θα τον βρει άγρια δολοφονηµένο, µε το άρωµά της να πλανάται ακόµα στον χώρο. Όλα τα ψέµατα που έχει τόσο προσεκτικά πει κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν. Θα πρέπει να εξαφανίσει κάθε ίχνος της· οτιδήποτε θα µπορούσε να προδώσει την παρουσία της εκεί.
Όµως, γιατί αισθάνεται πως κάτι ξεχνάει;
O ντετέκτιβ Άλαστερ Χίτσινγκ αναλαµβάνει την υπόθεση και ταυτόχρονα ξυπνά τους χειρότερους φόβους της Νεβ. Κάθε νέο της ψέµα, κάθε προσπάθειά της να παραπλανήσει τον Χίτσινγκ, τη βυθίζουν όλο και περισσότερο στο σκοτάδι της προδοσίας αλλά και σε έναν κίνδυνο που δεν θα µπορούσε ποτέ να φανταστεί… Γιατί ο Χίτσινγκ δεν είναι ο µόνος που έχει το βλέµµα του επάνω της…
Ένας αποφασισµένος δολοφόνος ετοιµάζεται να κάνει την επόµενη θανάσιµη κίνησή του…
Οι χειρότεροι φόβοι της πρόκειται να γίνουν πραγµατικότητα…

"Κίνητρο Χ" του Stefan Ahnhem

H αστυνομία του Χέλσινμποργκ πρέπει να διαλευκάνει αδιανόητες υποθέσεις.
Ένα κύμα φαινομενικά ασύνδετων ανθρωποκτονιών σαρώνει την ειδυλλιακή παραθαλάσσια πόλη. Οι φόνοι δεν έχουν κανένα μοτίβο, καμία ακολουθία ή αιτία. Ο δράστης είναι απροσπέλαστος στη σκιαγράφηση ψυχολογικού προφίλ, δεν εντοπίζεται από τη Σήμανση και είναι εντελώς άτρωτος στις σύγχρονες αστυνομικές μεθόδους.
Τα πτώματα αυξάνονται.
Υπάρχουν ρατσιστικά στοιχεία στους φόνους; Διαπράττονται από έναν ή μήπως από περισσότερους δολοφόνους που δρουν παράλληλα; Ο Φάμπιαν Ρισκ πρέπει να αναλάβει δράση, έχοντας να αντιμετωπίσει εκτός από τους φόνους και τα εσωτερικά προβλήματα της ομάδας του.
Καθώς η εξιχνίαση των εγκλημάτων γίνεται όλο και πιο επιτακτική, η συνοχή τής κάποτε δεμένης αστυνομικής ομάδας απειλείται σοβαρά. Ο Φάμπιαν Ρισκ είναι ο μόνος που μπορεί να τους κρατήσει ενωμένους στην αποστολή τους…
ΠΩΣ ΠΙΑΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ;

"Οι Μικροί Κεραυνοί - No 1: Αρχίζει το ματς!" των Frauke Nahrgang & Nikolai Renger

Για τον Φιν και τους υπόλοιπους Μικρούς Κεραυνούς, το ποδόσφαιρο είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο! Τώρα τελευταία, όμως, ο Φιν είναι αναγκασμένος να παρακολουθεί τους αγώνες από τον πάγκο… Tη θέση του έχει πάρει ο Κέβιν, ο καινούριος παίκτης, που επιπλέον έχει πιάσει φιλίες με τον Μαξ, τον κολλητό του. Ο Φιν είναι έτοιμος να εκραγεί! Και σαν να μην έφτανε αυτό, σε λίγες μέρες έχουν το ματς με τους Πρασινόλευκους!

"Οι Μικροί Κεραυνοί - No 2: Το αλφάβητο του ποδοσφαίρου" των Frauke Nahrgang & Nikolai Renger

Οι Μικροί Κεραυνοί έχουν μπροστά τους έναν σημαντικό εκτός έδρας αγώνα, αλλά τους περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη…
Ο Έμιλ, ο τερματοφύλακάς τους, αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα και τιμωρείται για την επόμενη αγωνιστική.
Μετά τον τιμωρεί και ο πατέρας του, ο οποίος του απαγορεύει να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο.
Έτσι, ο Φιν αναγκάζεται να αναλάβει καθήκοντα τερματοφύλακα…
Οι Μικροί Κεραυνοί πρέπει τώρα να αποδείξουν ότι μπορούν να μείνουν ενωμένοι και στα δύσκολα.

"Το παράδοξο του χιμπατζή" του Steve Peters

Σαμποτάρετε την ευτυχία και την επιτυχία σας;
Παλεύετε να κατανοήσετε τον εαυτό σας;
Μήπως τα συναισθήματά σας υπαγορεύουν τον τρόπο ζωής σας;
Το Παράδοξο του Χιμπατζή είναι ένα απίστευτα δυνατό πρόγραμμα Διαχείρισης του Νου, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε ένας ευτυχισμένος, γεμάτος αυτοπεποίθηση και επιτυχημένος άνθρωπος. Ο καθηγητής Steve Peters εξηγεί την πάλη που γίνεται μέσα στο μυαλό μας και στη συνέχεια προτείνει τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτή τη γνώση σε κάθε κομμάτι της ζωής μας ώστε:
– Να αντιληφθούμε πώς λειτουργεί ο νους μας.
– Να αναγνωρίσουμε και να διαχειριστούμε συναισθήματα και σκέψεις.
– Να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και να γίνουμε οι άνθρωποι που πραγματικά θέλουμε.
Το εύχρηστο αυτό μοντέλο είναι βασισμένο σε επιστημονικά δεδομένα και αρχές. Θα σας βοηθήσει να εξελιχθείτε και θα σας προσφέρει τις δεξιότητες για να απομακρύνετε το άγχος, να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση και να ελέγξετε τα συναισθήματά σας. Επίσης, θα εντοπίσετε τι είναι αυτό που σας κρατάει πίσω και σας αποτρέπει να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και επιτυχημένη ζωή.
Με το πέρασμα του χρόνου θα αναπτύξετε συναισθηματικές δεξιότητες και συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να γίνετε οι άνθρωποι που θέλετε και να ζήσετε τη ζωή που επιθυμείτε.
Ο Χιμπατζής μέσα σας μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος σας ή ο χειρότερος εχθρός σας…
Αυτό είναι το Παράδοξο του Χιμπατζή!

"Ξεκλειδώστε την ενέργεια" της Sue Morter

Πριν από δεκαοχτώ χρόνια, η πρωτοπόρος Dr. Sue Morter ανακάλυψε κάτι καταπληκτικό. Την ώρα που διαλογιζόταν, πέρασε σε ένα ενεργειακό πεδίο –σε ένα επίπεδο συνείδησης– που ήταν διαφορετικό από οτιδήποτε είχε φανταστεί. Αυτή η καταπληκτική εμπειρία τής άλλαξε τη ζωή και την απελευθέρωσε από χρόνια πόνου και αγωνίας.
Έτσι, η Dr. Morter αποφάσισε να ανακαλύψει πώς θα μπορούσε να βοηθήσει τους ασθενείς της να βιώσουν μια τέτοια ριζική μεταμόρφωση. Έπειτα από πολλά χρόνια μελέτης και έρευνας στις ενεργειακές θεραπείες και στην ιατρική, δημιούργησε τους Κωδικούς της Ενέργειας, ένα πρόγραμμα που αλλάζει τη ζωή και έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ξεπεράσουν πόνο, αρρώστιες, κόπωση, άγχος και κατάθλιψη και να ξυπνήσουν την εσωτερική τους δημιουργικότητα, διαίσθηση και δύναμη.
Γεφυρώνοντας τις αρχαίες θεραπευτικές πρακτικές με τις τελευταίες προόδους της επιστήμης, το Ξεκλειδώστε την Ενέργεια προσφέρει έναν λεπτομερή χάρτη ώστε να βιώσετε την εσωτερική ίαση στη ζωή σας.
Βασισμένο σε πρακτικές, εύκολες ασκήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν γιόγκα, έλεγχο αναπνοής και διαλογισμό, καθώς και το πρωτόκολλο B.E.S.T. της Dr. Sue Morter, το βιβλίο αυτό θα σας βοηθήσει να ενεργοποιήσετε την εσωτερική ενέργεια στο σώμα σας, να βελτιώσετε την αποδοτικότητά σας και να γίνετε ένα με τον αληθινό εαυτό σας.

"Άννι η μικρή καπελού" της Soojin Kwak

H Άννι φτιάχνει όμορφα καπέλα για όλα τα ζωάκια!
Έχει ράψει ένα κομψό καπέλο με κορδέλα για την καμηλοπάρδαλη, ένα κίτρινο για το σκυλάκι, ένα αστείο καπέλο για την αρκούδα, ακόμα και για τα ποντικάκια έχει ετοιμάσει μικρά καπελάκια.
Ένα πρωινό πήρε ένα τεράστιο γράμμα και από εκείνη τη στιγμή αποφάσισε ότι πρέπει να φτιάξει το μεγαλύτερο και το ωραιότερο καπέλο που υπάρχει στον κόσμο!
Μια πρωτότυπη ιστορία για τη διαφορετικότητα, τη δημιουργικότητα, την προσπάθεια και τη συνεργασία.

"Ανακαλύπτω το STEM: Γενετική" του Carlos Pazos

Πώς καθορίζεται το χρώμα των μαλλιών μας;
Τι είναι τα γονίδια; Οι αζωτούχες βάσεις;
Τα παιδιά ακολουθούν τη Βαλεντίνα σε αυτή τη συναρπαστική εξερεύνηση του DNA και ανακαλύπτουν την επιστήμη της Γενετικής.

"Ανακαλύπτω το STEM: Αεροδιαστημική" του Carlos Pazos

Πώς εκτοξεύονται οι πύραυλοι; Τι είναι η βαρύτητα;
Τι είδους αντικείμενα μεταφέρονται στο διάστημα;
Τα παιδιά ακολουθούν τη Βαλεντίνα σ’ αυτό το συναρπαστικό ταξίδι στον Άρη και ανακαλύπτουν την επιστήμη της Αεροδιαστημικής!