"Άγρια θάλασσα" της Vanessa De Haan

Ένα επικό μυθιστόρημα με φόντο τα ταραγμένα χρόνια του Β´ Παγκόσμιου Πολέμου.
Το πρώτο μυθιστόρημα της Vanessa De Haan είναι βασισμένο σε προσωπικές της οικογενειακές ιστορίες και εμπνευσμένο από την αγάπη της για τα Χάϊλαντς της Σκωτίας και τη θάλασσα.
1939. Τρεις ζωές διασταυρώνονται στη δίνη του πολέμου. Μέσα σε κλίμα αναταραχής και φόβου, με τον πόλεμο να μαίνεται σε αέρα, στεριά και θάλασσα, ολόκληρη η Βρετανία βρίσκεται σε αναβρασμό.
Ο Τζακ, που έχει μεγαλώσει μέσα στους βομβαρδισμούς, δραπετεύει για να καταταγεί στο Εμπορικό Ναυτικό. Τα ταξίδια του στη Ρωσική Αρκτική μπορεί να είναι σκληρά, αλλά του προσφέρουν διέξοδο σε μια νέα ζωή.
Όσο βρίσκεται με άδεια στο μυστικό λιμάνι του Βασιλικού Ναυτικού στη Σκωτία, ο Τζακ γνωρίζει την Ολίβια, τη χαϊδεμένη κόρη ενός αξιωματικού. Ελεύθερη επιτέλους να τριγυρίζει εδώ κι εκεί, η Ολίβια απολαμβάνει τις καινούριες δυνατότητες που της προσφέρει ο πόλεμος. Όμως, η οικογένειά της –και ιδίως ο Τσάρλι, ένας ραγδαία ανερχόμενος πιλότος– δεν χαίρεται μ' αυτές τις εξελίξεις.
Ειδικά με την έλευση του Τζακ που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον όλων τους.
Η ιστορία τριών νέων που ενηλικιώνονται εν μέσω του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου και ακροβατούν ανάμεσα στην απώλεια, τον φόβο, το πάθος και τον κίνδυνο.

"Οι Αλτρουιστές" του Andrew Ridker

Ένα πανέξυπνο μυθιστόρημα που ισορροπεί ανάμεσα στη σάτιρα και την τρυφερότητα.
Ο Άρθουρ Άλτερ, κακοπληρωμένος καθηγητής σε ένα πανεπιστήμιο του Μιζούρι, βρίσκεται σε αδιέξοδο. Δυσκολεύεται να αποπληρώσει το δάνειο του σπιτιού του και τα παιδιά του έχουν διακόψει κάθε επαφή μαζί του. Σκέφτεται τη μικρή περιουσία, για την οποία δεν είχε ιδέα, που η γυναίκα του κληροδότησε απευθείας στα παιδιά τους όταν πέθανε.
Ο γιος του, ο Ίθαν, αντικοινωνικός και αγχώδης, κλεισμένος σε ένα διαμέρισμα στο Μπρούκλιν, ζει χάρη στα χρήματα της μητέρας του. Η κόρη του, η Μάγκι, είναι ακτιβίστρια που συμπαραστέκεται στους κατατρεγμένους και βασανίζει τον εαυτό της ζώντας σε μια αυτοεπιβεβλημένη φτώχεια. Καθώς κοντεύει πια να χάσει το σπίτι του, ο Άρθουρ καλεί τα παιδιά του στο Σεντ Λούις με το πρόσχημα της συμφιλίωσης. Στην πορεία, ωστόσο, ανοίγει άθελά του το κουτί της Πανδώρας, γεμάτο συσσωρευμένες πικρίες και σκονισμένες αναμνήσεις. Η καθηλωτική ιστορία μιας οικογένειας, με τη διεισδυτικότητα και το σκοτεινό χιούμορ ενός λαμπρού, νέου συγγραφέα.

"Τι ακριβώς να πεις" του Phil M. Jones

Οι μαγικές λέξεις για να επηρεάζεις και να πείθεις τους άλλους.
Ας το παραδεχτούμε. Το αποτέλεσμα μιας επιτυχημένης προφορικής επικοινωνίας εξαρτάται από τη χρήση των σωστών λέξεων τη σωστή στιγμή. Η σκληρή δουλειά, το ταλέντο και το σωστό timing είναι μεν απαραίτητα συστατικά της επιτυχίας, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι να κατευθύνετε εσείς τη συζήτηση και να δημιουργήσετε το περιβάλλον για τη σύναψη μιας συμφωνίας.
Το βιβλίο απευθύνεται σε όλους εσάς που έχετε βρεθεί στην άβολη θέση να ψάχνετε τις σωστές λέξεις –ή να έχετε φύγει από μια συνάντηση δίχως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που προσφέρει χρήσιμα παραδείγματα για να μπορέσετε να νιώσετε αυτοπεποίθηση σε κάθε συζήτηση.

"Ηγεσία σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο" του John C. Maxwell

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος ειδικός σε θέματα ηγεσίας καθοδηγεί τους αναγνώστες να μεταβούν στο νέο μοντέλο ηγεσίας, να συνεχίσουν να καινοτομούν, να βελτιώνονται και να ασκούν επιρροή στον σημερινό ταχύτατα μεταβαλλόμενο κόσμο.
Ανάμεσα στους πολλούς ειδήμονες στα ζητήματα ηγεσίας που υπάρχουν σήμερα, ο Maxwell ίσως είναι ο μακροβιότερος και πλέον επιδραστικός σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι ο νούμερο ένα ευπώλητος συγγραφέας των New York Times, έχοντας πουλήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα σε πενήντα γλώσσες. Τα περιοδικά Business Insider και Inc. τον αποκαλούν τον πλέον σημαντικό σύμβουλο ηγεσίας στον κόσμο και έχει τιμηθεί με το Παγκόσμιο Βραβείο Ειρήνης από τη Μητέρα Τερέζα.
Σύμφωνα με το νέο βιβλίο του, για να διαπρέψουν σήμερα οι ηγέτες πρέπει να είναι ευέλικτοι και προσαρμοστικοί. Το κλειδί είναι να μάθουν να ασκούν μια ευέλικτη ηγεσία. Στο Ηγεσία σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο, ο συγγραφέας παρουσιάζει ένα «σχέδιο δράσης» και μοιράζεται με τους αναγνώστες τις αλλαγές που εφάρμοσε στην ηγεσία του σε όλη τη μακρόχρονη και επιτυχημένη καριέρα του:
  • Από τους στόχους στην ανάπτυξη
  • Από την ομοιομορφία της ομάδας στην πολυμορφία της ομάδας
  • Από τη διατήρηση στη δημιουργία
  • Από την ανάβαση της σκάλας στο χτίσιμο της σκάλας
  • Από την επιβολή στη σύνδεση