"Κατηγορούμενη" των Nicci French

Είναι αθώα ή μήπως όχι;
Όλα είναι υπό αμφισβήτηση…
Πρέπει να βρει την αλήθεια μόνη της…
Η Τάμπιθα δεν είναι δολοφόνος.
Ένα πτώμα ανακαλύπτεται στο Όουκχαμ της Αγγλίας και η Τάμπιθα διαπιστώνει με τρόμο ότι θεωρείται ένοχη. Πρέπει να έχει γίνει λάθος. Μόλις πρόσφατα επέστρεψε στο μέρος όπου μεγάλωσε και δεν έχει προλάβει ακόμα να γνωριστεί ξανά με τους γείτονές της. Πώς είναι δυνατόν να είναι ύποπτη για φόνο;
Το ξέρει πως δεν είναι.
Καθώς η Τάμπιθα μπλέκει στα γρανάζια του συστήματος, ολόκληρη η ζωή της μπαίνει κάτω από το μικροσκόπιο – το ιστορικό κατάθλιψης και η φαρμακευτική της αγωγή, η απόφασή της να γυρίσει στο χωριό που υποτίθεται πως μισούσε και η σχέση της με το θύμα, τον πρώην καθηγητή της, στο παρελθόν. Το πιο ανησυχητικό, όμως, είναι ότι η ανάμνηση εκείνης της ημέρας είναι εντελώς θολή.
Πιστεύει πως δεν είναι.
Από την απομόνωση της φυλακής, η Τάμπιθα αναλύει κάθε στοιχείο, κάθε μαρτυρία που μπορεί να φτάσει στα χέρια της, προσπαθώντας να τα αντιστοιχίσει με τις δικές της εκδοχές των γεγονότων. Καθώς όμως σκοτεινές, από καιρό θαμμένες, αναμνήσεις από την παιδική της ηλικία έρχονται στο φως, αρχίζει να αμφισβητεί τον ίδιο της τον εαυτό. Όλοι είναι πεπεισμένοι πως είναι δολοφόνος. Θα πρέπει να τους διαψεύσει.
Αν όμως λέει ψέματα στον εαυτό της;

"Χ τρόποι να πεθάνεις" του Stefan Ahnhem

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ Χ.
ΑΡΧΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ. Μέσα στο σούρουπο ένα φουσκωτό σκάφος φεύγει από την προβλήτα της μαρίνας του ποταμού Ρα. Μοναδικός επιβάτης, ένας άντρας ζωσμένος με ένα σπαθί. Η αποστολή του έχει υπαγορευθεί από τα ζάρια: Κάποιος πρέπει να πεθάνει.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ...
Η υπόθεση που έχει στα χέρια του ο Ρισκ μόνο απλή δεν είναι. Ένας δολοφόνος που «χτυπάει» από το πουθενά. Χωρίς προφανές κίνητρο. Χωρίς συγκεκριμένη μέθοδο. Τα θύματα βασανίζονται, στραγγαλίζονται, καίγονται, διαμελίζονται. Κάθε ανατριχιαστικός φόνος εκτελείται με βάναυση ακρίβεια, σαν να ακολουθεί τους κανόνες ενός καταχθόνιου παιχνιδιού.
Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΖΑΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ.
ΑΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ.

"Φιορ ντ'Αμόρε" της Γιώτας Γουβέλη

Ένα καλοκαιρινό πρωινό του 1871, ο νεαρός βασιλιάς της Ελλάδας Γεώργιος Α΄ καταφθάνει κρυφά από την Αθήνα στην Κοπεγχάγη, όπου η μικρή του αδελφή, η δεκαεφτάχρονη πριγκίπισσα Τάρα, έχει προκαλέσει ένα αδιανόητο σκάνδαλο. Η νεοσύστατη βασιλική δυναστεία απειλείται με καταστροφή. Το τρομερό μυστικό πρέπει πάση θυσία να περιοριστεί μέσα στους τοίχους του παλατιού και ο νεαρός βασιλιάς παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, παραμερίζοντας αισθήματα και δισταγμούς. Ποιες θα είναι οι συνέπειες;
Μπορεί κανείς να ξεγελάσει τη μοίρα, αλυσοδένοντας μια καρδιά που διεκδικεί την αγάπη;
Οι τύχες των ηρώων μπερδεύονται δραματικά, παρασύροντάς τους στην αρχοντική Ζάκυνθο του 19ου αιώνα, στα καντούνια της που αντηχούν τους νυχτερινούς στεναγμούς της καντάδας, στα περιβόλια της που μοσχοβολούν γιούλια κι ολάνθιστα φιορ ντ’ αμόρε. Σε μια κοινωνία με σινικά τείχη ανάμεσα σε αριστοκράτες και ποπολάρους, ο σιορ Παυλάκης, ο κόντε Μάρκος, η Γκιοβάννα, η Μαρία παραβιάζουν τις διαχωριστικές γραμμές, ματώνουν και ελπίζουν, ενώ γύρω τους οι κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις σηματοδοτούν τη νέα εποχή και την αφύπνιση της γυναικείας συνείδησης.
Μια αληθινή ιστορία αγάπης, βίας και εξουσίας.

"Ακάκιε" του Κώστα Κρομμύδα

Με μια χρυσή λίρα στην τσέπη και μια σοφή συμβουλή ξεκίνησε ο νεαρός Λευτέρης από το χωριό του στην Ήπειρο για την Αθήνα. Ονειρεύτηκε να χτίσει και να δημιουργήσει, να χορτάσει την πείνα του σώματος και της ψυχής των ανθρώπων.
Στην περιπέτεια της ζωής του μια γυναίκα μπαίνει στην καρδιά του, μέχρι που ο πόλεμος, αδυσώπητος κι απάνθρωπος, τους δοκιμάζει. Όμως τα γραμμένα της ζωής δύσκολα τα ξεγελάς. Όταν η Ελλάδα ξυπνά από τον λήθαργο του πολέμου, αρπάζει κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται μπροστά του. Αγωνίζεται να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, χωρίς να αφήνει τίποτα να μπει εμπόδιο στον δρόμο του.
Η εργατικότητά του γίνεται πάθος και το πάθος του όραμα.
Χρόνια μετά, όταν ο Ακάκιος βρίσκεται σε κάθε ελληνικό σπίτι, κοιτάζει με δέος το παρελθόν και όσα κατάφερε να δημιουργήσει. Χωρίς να ξεχνά από πού ξεκίνησε, χωρίς να ξεχνά τον τόπο που τον γέννησε. Γιατί ξέρει ότι οι ρίζες είναι που κάνουν τα πιο δυνατά δέντρα.
Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό, θα κρατήσετε στη μνήμη σας χρυσούς σιτοβολώνες του Θεσσαλικού κάμπου, μυρωδιές από παλιά εδωδιμοπωλεία και ήχους από ηπειρώτικα μοιρολόγια.
Μια ιστορία εμπνευσμένη από τη ζωή του Λευτέρη Μαντζίκα που έρχεται να συγκινήσει και να θυμίσει στον καθένα από εμάς πως η ουσία στη ζωή είναι να παραμένεις Άνθρωπος.

"Το ταξίδι των γονιδίων μας" των Johannes Krause & Thomas Trappe

Ποιοι είμαστε; Από πού ερχόμαστε; Τι μας κάνει διαφορετικούς από τους άλλους;
Αυτά τα ερωτήματα είναι σήμερα πιο πιεστικά από ποτέ. Ο Johannes Krause και ο Thomas Trappe πηγαίνουν πίσω στην προϊστορία για να τα απαντήσουν και να μας πουν πώς γίναμε οι Ευρωπαίοι που είμαστε σήμερα.
Η μετανάστευση και τα μεταναστευτικά ρεύματα δεν είναι φαινόμενα της εποχής μας. Από τη στιγμή που στάθηκαν στα δυο τους πόδια, οι άνθρωποι άρχισαν να μετακινούνται από την κοιτίδα τους, την Αφρική, προς όλο τον κόσμο και την Ευρώπη. Η πορεία αυτή μας ήταν μέχρι πρόσφατα σχεδόν άγνωστη, αλλά οι νέες μέθοδοι της γενετικής τη φέρνουν στο φως.
Ο Johannes Krause, ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες στον τομέα αυτό, και ο Thomas Trappe μας εξηγούν τι λένε τα γονίδια για την καταγωγή μας.
Υπάρχουν «αρχέγονοι» λαοί;
Πότε έχασαν οι Ευρωπαίοι το μελαμψό τους χρώμα;
Τι ρόλο έπαιξε η διαδρομή των Βαλκανίων τα τελευταία 40.000 χρόνια;
Μια σπουδαία ιστορία που δείχνει ότι η Ευρώπη δεν νοείται καν χωρίς τους μετανάστες που για χιλιάδες χρόνια έρχονταν εδώ από όλες τις κατευθύνσεις φέρνοντας μαζί τους κάθε φορά το καινούριο.

"Κομφούκιος - Περί ηγεσίας" του John Adair

Ο Κομφούκιος ήταν ο πρώτος μεγάλος δάσκαλος στο θέμα της ηγεσίας. Συνήθως κατατάσσεται στους φιλοσόφους, αλλά, όπως και ο σχεδόν σύγχρονός του Σωκράτης, στην πραγματικότητα υπήρξε ένας πρακτικός φιλόσοφος. Κύριο μέλημά του ήταν να εφαρμόσει την καθαρή σκέψη και τη γνώση του για να διασφαλίσει ότι στο μέλλον η Κίνα θα είχε καλούς ηγέτες και ηγέτες για το καλό.
Η ποιότητα και η φερεγγυότητα των ηγετών παίζουν σημαντικό ρόλο σε κάθε τομέα της ζωής μας, εντούτοις η αποτελεσματική ηγεσία διδάσκεται δύσκολα. Ο καλός ηγέτης πρέπει να διαχειρίζεται, να αναλύει, να ενθαρρύνει και να εμπνέει.
Ο ειδικός της ηγεσίας John Adair μας δείχνει πώς η φιλοσοφία του Κομφούκιου μπορεί να μας βοηθήσει να αναπτύξουμε όλες τις επιμέρους ιδιότητες ενός καλού ηγέτη, από την επικοινωνία και τη δημιουργικότητα ως την τέχνη της λήψης σωστών αποφάσεων.
Είτε ως ηγέτες ενός μεγάλου οργανισμού είτε ως φιλόδοξοι αρχάριοι, με τον μοναδικό συνδυασμό αρχαίας σοφίας και σύγχρονης γνώσης, μπορούμε να φτάσουμε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο ηγεσίας.

"Το Πρωινό Θαύμα"του Hal Elrod

Σκεφτείτε να ξυπνούσατε αύριο το πρωί και κάθε πτυχή της ζωής σας να είχε μεταμορφωθεί…
Και τώρα αναρωτηθείτε… Τι θα ήταν διαφορετικό; Θα ήσασταν περισσότερο ευτυχισμένοι; Υγιείς; Επιτυχημένοι; Θα είχατε περισσότερη ενέργεια και λιγότερο άγχος; Περισσότερα χρήματα και καλύτερες σχέσεις; Ποιο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε τώρα θα είχε επιλυθεί;
Σκεφτείτε να σας έλεγαν πως υπάρχει ένα μυστικό –όχι και τόσο προφανές– που θα μπορούσε να μεταμορφώσει κάθε τομέα της ζωής σας πιο γρήγορα από ό,τι πιστεύατε…
Κι αν σας έλεγαν πως θα χρειαζόσασταν μόλις έξι λεπτά την ημέρα για να το πετύχετε;
Καλώς ήρθατε στο Πρωινό Θαύμα. Αυτό που χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δοκιμάζουν καθημερινά θα μπορούσε να είναι η πιο απλή προσέγγιση για τη δημιουργία μιας ζωής που πάντα επιθυμούσατε. Το συγκεκριμένο βιβλίο μας οδηγεί σε αυτή την κατεύθυνση και γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.
Είστε έτοιμοι; Το επόμενο κεφάλαιο της ζωής σας μπορεί να είναι πιο υπέροχο από ό,τι είχατε ποτέ φανταστεί. Σας αξίζει μια εξαιρετική ζωή και τώρα έχει έρθει η ώρα να ενεργοποιήσετε και να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητές σας.

"Το φαινόμενο της προσκόλλησης" του Peter Lovenheim

Η θεωρία της προσκόλλησης είναι κλασική και ευρέως αποδεκτή στον χώρο της ψυχολογίας. Όμως, είναι γνωστή πλέον και στο ευρύ κοινό, καθώς μας δείχνει ξεκάθαρα γιατί, πώς και ποιους αγαπάμε.
Γοητευμένος από το θέμα, ο βραβευμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας Peter Lovenheim ξεκίνησε ένα ταξίδι για να κατανοήσει σε βάθος την επίδραση αυτής της θεωρίας στη ζωή μας. Με συνεντεύξεις από ερευνητές, καθηγητές και επαγγελματίες, αλλά και έρευνα πάνω στις προσωπικές ιστορίες ατόμων και ζευγαριών, φωτίζει τη σημασία των πρώιμων δεσμών.
Στα θέματα περιλαμβάνονται:
Τι σημαίνει ασφαλής και μη ασφαλής προσκόλληση.
Πώς οι εμπειρίες μας στην πρώιμη παιδική ηλικία δημιουργούν ένα «νοη­τικό μοντέλο» το οποίο ακολουθούμε στις μελλοντικές μας σχέσεις και πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη γνώση για να αποκτήσουμε αυτογνωσία και ευτυχία.
Γιατί οι ενήλικες που βίωσαν συγκεκριμένους, προβληματικούς, τύπους προσκόλλησης τείνουν να προσελκύουν ο ένας τον άλλον και πώς μπορούν να σπάσουν αυτόν τον φαύλο κύκλο.
Πώς μπορεί κανείς να αποκτήσει υγιείς σχέσεις με τους γύρω του, ανεξάρτητα από την ανατροφή και τα βιώματά του.
Το αποτέλεσμα είναι αυτό το ελκυστικό και αποκαλυπτικό βιβλίο, ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα για όποιον θέλει να κατανοήσει καλύτερα τις ανάγκες και τη δυναμική που διέπουν τις σύνθετες σχέσεις στη ζωή.
Μια αποκαλυπτική ματιά στη θεωρία της προσκόλλησης, που καταδεικνύει πώς οι εμπειρίες μας στην παιδική ηλικία δημιουργούν έναν οδηγό, ένα αρχιτεκτονικό σχέδιο για όλες τις μελλοντικές μας σχέσεις.

"Πρόσωπο με πρόσωπο" του Baptist Cornabas

Ο κόσμος είναι γεμάτος καταπληκτικούς ανθρώπους, οι οποίοι σε καθημερινή βάση πραγματοποιούν επιτεύγματα, παλεύουν για τις ιδέες τους και ανακαλύπτουν καινούρια πράγματα.
Σ’ αυτό το βιβλίο θα φωτίσουμε είκοσι πρόσωπα που χαρακτήρισαν την εποχή τους.
Γνωρίζετε ότι υπάρχει ένα κοινό στοιχείο ανάμεσα στη Μητέρα Τερέζα και την Αντζελίνα Τζολί; Μπορείτε άραγε να βρείτε τι συνδέει τον Λεονάρντο ντα Βίντσι με τον Στιβ Τζομπς ή τον Χριστόφορο Κολόμβο με τον Νιλ Άρμστρονγκ;
Αυτά τα πρόσωπα δεν έζησαν την ίδια εποχή και δεν συναντήθηκαν ποτέ· κι όμως έχουν κάτι που τα ενώνει.
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΝΤΕΨΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔEΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ;

"Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς - No 14: Σαμποτάζ στο υδάτινο πάρκο" του Isaac Palmiola

Η Τζούλια και ο Ντιέγκο είναι καταχαρούμενοι: τους έκαναν δώρο ένα ταξίδι στο καλύτερο υδάτινο πάρκο του κόσμου, στην Τενερίφη!
Η Τζούλια κάνει βουτιά από τη νεροτσουλήθρα και όταν βγαίνει… το δέρμα της είναι γαλάζιο! Στην αρχή μοιάζει με αστείο, αλλά είναι άραγε μόνο αυτό;
Αυτά είναι τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ!
Πολλοί απ? όσους που πήγαν στο υδάτινο πάρκο, ανάμεσά τους και κάποια μέλη της Λέσχης Μυστηρίου, βγήκαν από την πισίνα γαλάζιοι, σαν στρουμφάκια.
Αυτά είναι τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ!
Κάποιος έκανε σαμποτάζ στο υδάτινο πάρκο, αλλά και στην πλαζ. Ποιος όμως; Και γιατί;
ΕΔΩ ΜΥΡΙΖΕΙ… ΜΥΣΤΗΡΙΟ!

"Ευρωκαροτάκια: Δίνω!" Cinders McLeod

Μια νέα πρωτότυπη σειρά που παρουσιάζει με απλό και κατανοητό τρόπο βασικές οικονομικές έννοιες!
Ο Τσάμι θέλει να... σώσει τον κόσμο!
Θα είναι εύκολο;
Όχι!
Θα βρει έναν σούπερ τρόπο για να βοηθήσει;
Ναι!
Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από τη χαρά της προσφοράς!
Ποτέ δεν είναι υπερβολικά νωρίς για να μάθεις στο μικρό σου κουνελάκι μερικά απλά γεγονότα σχετικά με τα χρήματα!