"Πάστα Σεράνο" του Τάκη Ζαχαράτου

Ο Άγγελος ετοιμάζεται να αποφυλακιστεί έπειτα από είκοσι χρόνια, αλλά δεν νιώθει καμία χαρά. Φοβάται τη ζωή εκεί έξω. Ακόμα και στη φυλακή όμως υπάρχουν άνθρωποι που τον στηρίζουν, ενθαρρύνοντάς τον να γράψει την ιστορία του, για όλα όσα τον έφεραν ως εδώ.
Και κάπως έτσι ξεκινούν όλα…
Με ένα φύλλο χαρτί που θα ανοίξει σαν λευκό πανί, θα ταξιδέψει στα πιο άγρια κύματα του πόνου. Θα κατέβει στο υπόγειο της ψυχής του, θα ξεκλειδώσει τη σκουριασμένη πόρτα και θα αναμετρηθεί με τον βάναυσο πατέρα του, με την κακοποίηση της μητέρας και της αδερφής του, και τον Αλέξανδρο, τον φίλο που τον μύησε στον έρωτα, στη χαρά της ψευδαίσθησης αλλά και στις εξαρτήσεις και τον πόνο.
Το φως εναλλάσσεται με το σκοτάδι. Η ελπίδα με την απόγνωση. Οικογένειες σε διάλυση και νέοι άνθρωποι στα άκρα. Το παρόν κοιτάζει κατάματα το παρελθόν ζητώντας εκδίκηση και δικαιοσύνη.
Το βιβλίο αυτό είναι αφιερωμένο σαν χάδι σε όλους αυτούς που δεν μίλησαν, δεν αντιστάθηκαν, φοβήθηκαν, αιχμαλωτίστηκαν, κακοποιήθηκαν. Είναι η αγκαλιά μου σε όλους αυτούς.
Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού, ELIZA.

"Το κτήνος" της Leticia Sierra

Μέσα μας κρύβεται ένα άγριο ζώο. Κοιμάται κουλουριασμένο.
Κάποιες φορές όμως ξυπνάει και επιτίθεται…
Αργά τη νύχτα μια πόρνη, η Γουαδαλούπε Ολιβέιρα, επιστρέφει κουρασμένη στο σπίτι της. Εκεί, στους σκοτεινούς δρόμους της βιομηχανικής ζώνης στη Νορένια των Αστουριών, έρχεται αντιμέτωπη με ένα μακάβριο εύρημα:
το πτώμα ενός άντρα…
Το έγκλημα συνταράσσει τη μικρή πόλη. Το θύμα ήταν ένα γνωστό και ευυπόληπτο μέλος της κοινότητας. Τι γύρευε όμως αργά τη νύχτα στην πιο κακόφημη γειτονιά της περιοχής; Ο φρικτός ακρωτηριασμός του δείχνει πως δεν επρόκειτο για μια τυχαία δολοφονία, αλλά μάλλον για άγρια εκδίκηση…
Η Ολίβια Μαράσα είναι μια νέα και φιλόδοξη δημοσιογράφος που βλέπει σ’ αυτή την ιστορία τη μεγάλη ευκαιρία της. Οι εφημερίδες και τα περιοδικά ολόκληρης της χώρας ασχολούνται με αυτή την είδηση, αλλά εκείνη είναι ντόπια, ξέρει πού βαδίζει – έτσι νομίζει τουλάχιστον. Το ίδιο και ο αστυνόμος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αγουστίν Κάστρο. Όμως η υπόθεση κρύβει πολλές εκπλήξεις. Κι όσο προχωράει η έρευνα, τόσο περισσότερο πλησιάζουν το άγριο, επικίνδυνο ζώο που παραμονεύει…

"Η γυάλινη πεταλούδα" της Katrine Engberg

Σάββατο 14 Οκτωβρίου. Καρδιολογική κλινική, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Κοπεγχάγη. Μια νοσοκόμα γεμίζει μια σύριγγα με υπερβολική δόση καρδιολογικού φαρμάκου και μπαίνει στο δωμάτιο ενός ηλικιωμένου ασθενούς.
Δευτέρα, έξι μέρες νωρίτερα. Ένας κούριερ κάνει τις παραδόσεις του στο κέντρο της Κοπεγχάγης, όταν βρίσκεται μπροστά σε μια μακάβρια ανακάλυψη: το γυμνό σώμα μιας νεκρής γυναίκας σε ένα σιντριβάνι στον κεντρικό πεζόδρομο. Περίεργες, συμμετρικές τομές καλύπτουν το δέρμα της.
Αιτία θανάτου: η αφαίμαξη. Ο επιθεωρητής Γέπε Κέρνερ αναλαμβάνει την υπόθεση, αλλά αυτή τη φορά δεν έχει δίπλα του τη συνάδελφό του Ανέτ Βέρνερ. Εκείνη βρίσκεται σε άδεια μητρότητας, ή μάλλον θα έπρεπε να βρίσκεται. Η έρευνα οδηγεί τον Κέρνερ στα άδυτα του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης. Είναι ένας κόσμος όπου φαινομενικά κυριαρχεί η φροντίδα, όμως φιλοδοξίες, πάθη και συμφέροντα κρύβονται κάτω από την επιφάνεια.
Παράλληλα, η Βέρνερ κάνει κρυφά τη δική της έρευνα. Δεν έχει, όμως, ιδέα σε τι κίνδυνο βάζει τον εαυτό της. Ο δρόμος της δεν θα αργήσει να διασταυρωθεί μ’ εκείνον του Κέρνερ, και μαζί θα ανακαλύψουν ότι βρίσκονται στο έλεος ενός συστήματος σε αποσύνθεση, που κρύβει έναν δολοφόνο, ενώ ο χρόνος μέχρι τον επόμενο φόνο μετράει αντίστροφα.
Η θηλιά σφίγγει, αλλά γύρω από ποιο λαιμό θα κλείσει;

"Τα όμορφα τοπία της Κόλασης" της Αλκυόνης Παπαδάκη

Ακόμα και στα βάθη της κόλασης υπάρχουν πάντα όμορφα τοπία, που μπορείς, αν θέλεις, να τα ανακαλύψεις και ν’ αφήσεις την ψυχή σου ελεύθερη να ξαποστάσει.
Ακόμα και στην άκρη του γκρεμού όταν βρεθείς, μπορείς να πιαστείς από ένα κυκλάμινο και να σωθείς. Φτάνει να στρέψεις το βλέμμα σου και να το δεις.
Ακόμα κι όταν σε χτυπούν τα άγρια κύματα και γύρω σου είναι τα σκυλόψαρα, έτοιμα να σε καταπιούν, πάντα υπάρχει δίπλα σου ένα κοχύλι που μέσα του κρύβεται ο Θεός. Σφίξε το στη χούφτα σου και θα σε οδηγήσει στην ακτή που ονειρεύεσαι.
Ακόμα κι όταν το δέντρο της ζωής σου το ’χει ρημάξει ο βοριάς, κοίτα γύρω σου τα πουλιά που τραγουδούν στα ξεγυμνωμένα δέντρα.
Είναι η ζωή που προσπαθεί να σε μαγέψει με το τραγούδι της.
Άκουσέ το.

"Ο προφήτης" του Kahlil Gibran

Το αθάνατο αριστούργημα του Χαλίλ Γκιμπράν σε μια νέα έκδοση, εμπλουτισμένη με περισσότερα από 150 ανέκδοτα ως τώρα ποιήματα και ρήσεις του δημιουργού.
Ο Προφήτης είναι ένα βιβλίο σοφίας. Από το 1923 που πρωτοεκδόθηκε, έχει εμπνεύσει γενιές ολόκληρες να ζήσουν με νόημα και σκοπό. Ο Γκιμπράν εξερευνά όλα τα σημαντικά ζητήματα της ζωής: την αγάπη, τον γάμο, την ανθρώπινη υπόσταση, τη φιλία, την προσευχή, την ομορφιά, τον θάνατο.
Η παρούσα έκδοση είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί περιλαμβάνει άγνωστα κείμενα του Γκιμπράν που ο Dalton Hilu Einhorn εντόπισε το 2017 στα αρχεία Γκιμπράν/Χάσκελ στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας.
Τα κείμενα του Προφήτη, παλιά και νέα, μας ωθούν να σκεφτούμε τη θνητή μας φύση και το νόημα της ζωής. Κάθε λέξη του, ειπωμένη με αμεσότητα και βάθος, διατηρεί ατόφια την αλήθεια και την ομορφιά της όπως εκατό σχεδόν χρόνια πριν. Και ανοίγει δρόμους φώτισης για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

"Επίκουρος - η τέχνη της ευτυχίας" του John Sellars

Τι χρειαζόμαστε πραγματικά για μια ευτυχισμένη ζωή;
Πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια πριν, ένας Έλληνας φιλόσοφος, ο Επίκουρος, έδωσε μια απάντηση που μοιάζει απλή: ευχαρίστηση. Το μόνο που χρειαζόμαστε πραγματικά είναι ευχαρίστηση.
Σήμερα τείνουμε να συνδέουμε τη λέξη «επικούρειος» με την απόλαυση ενός καλού φαγητού ή κρασιού και με έναν παρακμιακό ηδονισμό. Αλλά αυτό απέχει έτη φωτός από το όραμα μιας ευχάριστης ζωής όπως το συνέλαβε ο Επίκουρος, ο οποίος εστίασε στις νοητικές και όχι στις σωματικές απολαύσεις, στην αποφυγή του πόνου και όχι στην άμεση επιδίωξη της ευχαρίστησης. Ο στόχος του, με λίγα λόγια, ήταν μια ζωή με αταραξία.
Με την ολοζώντανη και φινετσάτη γραφή του, ο Sellars ξεδιπλώνει την ιστορία της επικούρειας φιλοσοφίας, από έναν ιδιωτικό κήπο στις παρυφές της αρχαίας Αθήνας έως τους δρόμους της αρχαίας Ρώμης, αναλύοντας έναν τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης για τη θέση μας στον κόσμο και το νόημα του θανάτου. Ένα βιβλίο που εμπνέει και διαφωτίζει, αντλώντας από την αρχαία σοφία εξαιρετικά επίκαιρα διδάγματα και προσφέροντάς μας έναν νέο τρόπο να αντιληφθούμε τι είναι σημαντικό στη ζωή.
Ποια είναι η αφετηρία και ο στόχος όλων όσα κάνουμε;
Τι χρειαζόμαστε πραγματικά για μια ευχάριστη ζωή;
Τι διακρίνει τον πραγματικό φίλο;
Πόσο σημαντική είναι η κατανόηση της φύσης;
Απαντώντας στα παραπάνω ερωτήματα, θα έχετε κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την κατανόηση των βασικών διδαγμάτων του σπουδαίου Έλληνα φιλοσόφου.

"Grow 2" των Βαγγέλη Παπαδήμα & Θοδωρή Σπηλιώτη

Μετά την επιτυχημένη πορεία του Grow, μια ομάδα ανθρώπων σε καίριες θέσεις ευθύνης έρχεται για να μιλήσει για την αποτυχία στο δεύτερο βιβλίο της σειράς.
Επαγγελματίες από τον χώρο των Επιχειρήσεων, της Εκπαίδευσης, της Υγείας, των Σωμάτων Ασφαλείας και της Εκκλησίας μιλούν για πρώτη φορά για τις επαγγελματικές και τις προσωπικές επιλογές τους που δεν πέτυχαν, αλλά μέσα από αυτές προσπάθησαν να μάθουν και να βγουν καλύτεροι.
Τι θα άλλαζαν, τι θα έκαναν με διαφορετικό τρόπο;
Μοιράζονται τα προσωπικά τους βιώματα ώστε να προστατέψουν όσους διαβάσουν αυτό το βιβλίο, αποφεύγοντας τα ίδια λάθη σε αντίστοιχες καταστάσεις.
Ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης που ο μόνος του σκοπός είναι να εξελίξει.
Λίγοι έχουν το θάρρος να μιλούν για τις αποτυχίες τους…
Ακόμα λιγότεροι να διδαχθούν από αυτές…
Για πρώτη φορά επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, μοναχοί και άνθρωποι του κλήρου, καθηγητές και στελέχη της εκπαίδευσης, των ενόπλων δυνάμεων, επαγγελματίες των σωμάτων ασφαλείας και της υγείας μιλούν μέσα από τις ιστορίες τους για το τι δεν πρέπει να κάνουμε ή να επαναλάβουμε.

"Ανάμεσα σε εμπόδια" του Thomas Erikson

Μετά την παγκόσμια επιτυχία του Ανάμεσα σε Ηλίθιους, ο Thomas Erikson ρίχνει μια ολιστική ματιά σε εμπόδια διαφορετικού είδους – προβλήματα στην εργασία και στο σπίτι, οικονομικά ζητήματα, ερωτικά προβλήματα, τρελοί γείτονες, ισχυρές συγκρούσεις…
Δηλαδή, όταν η ζωή μοιάζει με ατελείωτη ανηφόρα.
Όπως πάντα, ο Erikson δίνει τα πλέον εύστοχα παραδείγματα, ενώ με χιούμορ και ενσυναίσθηση δείχνει το φως στην άκρη του τούνελ, επισημαίνοντας τις λύσεις που έχουμε όλοι μέσα μας. Με απλά βήματα ο συγγραφέας βοηθά τους αναγνώστες να εντοπίσουν το γιατί πίσω από τον στόχο τους, να καταστρώσουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την επίτευξή του και, το πιο σημαντικό, να αποφύγουν πολλές από τις πιο κοινές παγίδες που μας εκτροχιάζουν όταν επιχειρούμε κάτι νέο.
Το απλό αλλά επαναστατικό σύστημα των τεσσάρων χρωμάτων που παρουσιάζεται στο Ανάμεσα σε Ηλίθιους τώρα βοηθά τους αναγνώστες να αντιδρούν έξυπνα στις αντιξοότητες, προσφέροντάς τους την αυτογνωσία που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τα αναπόφευκτα εμπόδια της ζωής με αυτοπεποίθηση.

"Ακτίβιτι μπουκ για παιδιά" της Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ!

Από ποια σημεία του κόσμου μάς ήρθαν τα υλικά της χωριάτικης σαλάτας;
Γιατί δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι το ίδιο χρώμα δέρματος;
Ποια σημαία έχει πάνω της ένα λιοντάρι που κρατάει ένα σπαθί;
Αυτές και άλλες ερωτήσεις θα λυθούν με τη βοήθεια αυτού του βιβλίου, μέσα από ιστορίες, κουίζ, ζωγραφιές και κρυπτόλεξα!
Το βιβλίο δραστηριοτήτων που κρατάς στα χέρια σου έχει φτιαχτεί από την ομάδα που βρίσκεται πίσω από την online κοινότητα «Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ» που έχει αγαπηθεί από χιλιάδες γονείς και εκπαιδευτικούς. Δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη, με σκοπό να κάνει μικρούς και μεγάλους να αποκτήσουν μια πιο σφαιρική αντίληψη για τον μαγικό μας πλανήτη!

"Ακτίβιτι μπουκ για μεγάλους" της Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ!

Πατέρα, έχει η Αγγλία Καλαμάτα;
Αν αυτή η ερώτηση σας βασανίζει εδώ και χρόνια, ήρθε η ώρα να μάθετε την απάντηση!
Το βιβλίο για το οποίο, αμερόληπτοι, καταξιωμένοι κριτικοί και ειδήμονες της Γεωγραφίας, έχουν γράψει πως πρόκειται για πραγματικό αριστούργημα!
Δείτε και μόνοι σας:
«ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ».
- ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
«ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΫΠΑΡΞΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΟΜΠΕΛ».
- Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ
«ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ».
- ΠΡΩΗΝ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ

"Το μεγάλο βιβλίο των απαντήσεων - No 6: Το Διάστημα"

Πότε γεννήθηκε το σύμπαν;
Τι είναι οι μαύρες τρύπες;
Τα παιδιά εξερευνούν το διάστημα σε ένα πρωτότυπο βιβλίο με κρυμμένες απαντήσεις. Μέσα από σύντομα, κατανοητά κείμενα και χαρούμενες εικόνες, μαθαίνουν για τη Μεγάλη Έκρηξη και το Ηλιακό Σύστημα και ταξιδεύουν στα αστέρια.
Γιατί οι αστροναύτες φορούν διαστημικές στολές; Γιατί ο Άρης λέγεται κόκκινος πλανήτης;

"Φανταστικά τατουάζ: Ζωγραφιές με πριγκίπισσες"

Παίξε με τα φανταστικά τατουάζ, κόλλησε τα αυτοκόλλητα και χρωμάτισε παρέα με τις φίλες σου εικόνες από τα παραμύθια!
Το βιβλίο περιλαμβάνει: 24 δραστηριότητες, 4 σελίδες με αυτοκόλλητα, 1 σελίδα με τατουάζ που διαρκούν πολλές μέρες και αναλυτικές οδηγίες χρήσης.

"Φανταστικά τατουάζ: Ζωγραφιές με πειρατές"

Παίξε με τα φανταστικά τατουάζ, κόλλησε τα αυτοκόλλητα και χρωμάτισε παρέα με τους φίλους σου εικόνες από τον κόσμο των πειρατών!
Το βιβλίο περιλαμβάνει: 24 δραστηριότητες, 4 σελίδες με αυτοκόλλητα, 1 σελίδα με τατουάζ που διαρκούν πολλές μέρες και αναλυτικές οδηγίες χρήσης.