"Οι κόρες" του Alex Michaelides

Ο Έντουαρντ Φόσκα είναι δολοφόνος.
Η Μαριάννα είναι βέβαιη γι’ αυτό. Όμως, δεν μπορεί να τον αγγίξει κανείς. Όμορφος και χαρισματικός, ο Φόσκα διδάσκει αρχαία τραγωδία στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και λατρεύεται τόσο από το προσωπικό όσο και από τους φοιτητές του – ειδικά από τα μέλη μιας κλειστής ομάδας ευνοούμενων φοιτητριών, που είναι γνωστές ως Κόρες.
Η Μαριάννα είναι μια λαμπρή αλλά και θλιμμένη ψυχολόγος η οποία αποκτά εμμονή με τις Κόρες, όταν ένα από τα μέλη τους –φίλη της ανιψιάς της, της Ζόι– βρίσκεται δολοφονημένο στο Κέμπριτζ.
Έχοντας υπάρξει και η ίδια φοιτήτρια του πανεπιστημίου αυτού στο παρελθόν, δεν θα αργήσει να υποπτευθεί πως πίσω από την ειδυλλιακή ομορφιά των μεσαιωνικών κτιρίων και τις αρχαίες παραδόσεις κρύβεται κάτι απειλητικό. Και είναι πεπεισμένη πως, παρά το άλλοθί του, ο Έντουαρντ Φόσκα είναι ένοχος για τον φόνο.
Γιατί όμως να βάλει στόχο μια φοιτήτριά του;
Και πώς δικαιολογείται η εμμονή του με τα Ελευσίνια Μυστήρια και το ταξίδι της Περσεφόνης –της Κόρης– στον Άδη;
Όταν ανακαλύπτεται άλλο ένα πτώμα, η εμμονή της Μαριάννας να αποδείξει την ενοχή του Φόσκα βγαίνει εκτός ελέγχου, απειλώντας να καταστρέψει τόσο την αξιοπιστία της όσο και τις πιο στενές της σχέσεις. Όμως, είναι αποφασισμένη να σταματήσει αυτόν τον δολοφόνο, έστω κι αν της κοστίσει τα πάντα. Ακόμα και τη ζωή της…

"Νυχτερινό πυρ" του Michael Connelly

Ο Χάρι Μπος και η ντετέκτιβ Ρενέ Μπάλαρντ ενώνουν για άλλη μια φορά τις δυνάμεις τους στην υπόθεση φόνου που στοίχειωσε τον μέντορα εκπαιδευτή του Μπος.
Πίσω στην εποχή που ο Μπος ήταν απλώς ένας νεόκοπος ντετέκτιβ του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, είχε έναν μέντορα που τον ενέπνευσε και τον έμαθε να παίρνει τη δουλειά προσωπικά και να μην παρατάει ποτέ καμία υπόθεση.
Τώρα όμως ο Τζακ Τόμσον, ο μέντοράς του, είναι νεκρός.
Η χήρα του δίνει στον Μπος τον φάκελο μιας υπόθεσης ανθρωποκτονίας που είχε πάρει ο άντρας της από την Αστυνομία του Λος Άντζελες είκοσι χρόνια πριν. Πρόκειται για τον άλυτο φόνο ενός διαταραγμένου νεαρού.
Ο Μπος δείχνει την υπόθεση στην Μπάλαρντ και ζητάει τη βοήθειά της ώστε να ανακαλύψει τι ήταν αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον του Τόμσον τόσα χρόνια πριν. Καθώς εκείνη ξεκινά την έρευνά της, ενώ ταυτόχρονα ασχολείται με τις δικές της υποθέσεις στη μεταμεσονύκτια βάρδια, αρχίζει να ανακαλύπτει στοιχεία της αρχικής έρευνας που δεν «κολλάνε» μεταξύ τους.
Σύντομα οι δυο τους θα φτάσουν σε ένα ανησυχητικό ερώτημα:
Γιατί έκλεψε τον φάκελο της υπόθεσης ο Τόμσον; Επειδή ήθελε να δουλέψει πάνω στην υπόθεση μετά τη συνταξιοδότησή του ή επειδή ήθελε να βεβαιωθεί ότι δεν θα λυνόταν ποτέ;

"Η Κατάσκοπος της Βασίλισσας" της Philippa Gregory

Xειμώνας 1553
Κυνηγημένη από την Ιερά Εξέταση, μια δεκατετράχρονη εβραιοπούλα, η Χάνα Γκριν, αναγκάζεται να διαφύγει από την Ισπανία μαζί με τον πατέρα της. Όμως, η Χάνα δεν είναι μια συνηθισμένη φυγάς…
Το χάρισμα της διόρασης, η ικανότητά της να προβλέπει το μέλλον, είναι ανεκτίμητο στις ταραχώδεις εποχές που ζει η Αυλή των Τυδώρ. Τη Χάνα παίρνει υπό την προστασία του ο λαμπερός Ρόμπερτ Ντάντλεϊ, ο χαρισματικός γιος του κηδεμόνα του βασιλιά Εδουάρδου, που τη φέρνει στη βασιλική αυλή ως γελωτοποιό της βασίλισσας Μαρίας και τελικά ως συνοδό της βασίλισσας Ελισάβετ. Μπορεί να έχει τον τίτλο της γελωτοποιού, αλλά δουλεύει ως κατάσκοπος· είναι λογοδοσμένη, αλλά ερωτευμένη με τον κύριό της. Διατρέχοντας θανάσιμο κίνδυνο βάσει των νόμων ενάντια στην αίρεση, στην προδοσία και τη μαγεία, η Χάνα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην ασφαλή ζωή μιας κοινής θνητής και στις θανάσιμες ίντριγκες της βασιλικής οικογένειας που συνδέονται άρρηκτα με τις δικές της μύχιες επιθυμίες και όνειρα.
Μια νεαρή γυναίκα πρέπει να βρει το αληθινό της πεπρωμένο μέσα στην προδοσία, στις φαρμακερές αντιζηλίες, στην απώλεια της πίστης και στον έρωτα χωρίς ανταπόκριση.

"Ανάσα" του James Nestor

Τι διατροφικό πρόγραμμα ακολουθείτε;
Πόσο γυμνάζεστε, πόσο αδύνατοι, νέοι ή σοφοί είστε;
Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έχει σημασία, αν δεν αναπνέετε σωστά.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για την υγεία και την ευεξία μας από την αναπνοή. Εισπνέουμε, εκπνέουμε – και επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία είκοσι πέντε χιλιάδες φορές τη μέρα. Κι όμως, το ανθρώπινο είδος έχει χάσει την ικανότητα να αναπνέει σωστά. Και το τίμημα είναι βαρύ.
Οι σύγχρονες έρευνες έχουν αποδείξει ότι ακόμη και μικρές αλλαγές στον τρόπο που αναπνέουμε μπορούν να αναγεννήσουν τα εσωτερικά μας όργανα, να μας απαλλάξουν από αυτοάνοσα νοσήματα, να μας χαρίσουν μια καλύτερη ζωή.
Αλλά πώς μπορούμε να πετύχουμε αυτές τις αλλαγές;
Ο δημοσιογράφος James Nestor ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο για να κατανοή­σει το πρόβλημα και να βρει απαντήσεις. Μέσα από ιατρικά κείμενα χιλιάδων ετών, αρχαίες αναπνευστικές πρακτικές όπως η Πραναγιάμα, η Σουντάρσαν Κρίγια και η Τούμο, αλλά και πρόσφατες μελέτες της πνευμονολογίας, της ψυχολογίας και της βιοχημείας, ανατρέπει τις συμβατικές πεποιθήσεις μας για την κυριότερη βιολογική λειτουργία μας.
Διαβάστε αυτό το βιβλίο, κι ο τρόπος που αναπνέετε θα αλλάξει για πάντα.

"Ταό τε τσινγκ" των Brian Browne Walker & Lao Tzu

Το Τάο Τε Τσινγκ του Λάο Τσε είναι από τα πιο πολυδιαβασμένα και βαθιά λατρεμένα βιβλία στον κόσμο. Είναι ένα από τα σοφότερα κείμενα που γράφτηκαν ποτέ κι ένα από τα πιο σπουδαία δώρα που έχουν χαριστεί στην ανθρωπότητα.
Μέσα στις λιγοστές σελίδες του υπάρχει απάντηση για καθένα από τα ερωτήματα της ζωής, λύση για κάθε δυσκολία, βάλσαμο για κάθε πληγή. Δεν είναι τόσο βιβλίο όσο ένας ζωντανός, αληθινός άγγελος.
Ο αρχαίος δάσκαλος Λάο Τσε διδάσκει ότι οι αξίες του φωτισμένου σοφού ή του ιδανικού ηγέτη είναι πανομοιότυπες με εκείνες του ανθρώπου που επιδιώκει την αριστεία. Το να ακολουθήσεις το Τάο και να αντιληφθείς την πραγματική φύση των πραγμάτων προϋποθέτει να υιοθετήσεις την ταπεινότητα, τον αυθορμητισμό και τη γενναιοδωρία.
Σήμερα, τα λόγια του Λάο Τσε είναι απολύτως χρήσιμα τόσο στην κατάκτηση της τέχνης της ηγεσίας στις επιχειρήσεις και στην πολιτική όσο και στην ανάπτυξη της ισορροπίας και της αρμονίας στην καθημερινή μας ζωή.
Τάο Τε Τσινγκ σημαίνει κατά προσέγγιση «ο δρόμος της ακεραιότητας». Αποτελεί μια πραγματεία για το πώς να ζεις με καλοσύνη και ακεραιότητα, μια ιδιαίτερα πολύτιμη σοφία, ειδικά σε έναν κόσμο όπου οι περισσότεροι θεωρούν κάτι τέτοιο ανέφικτο.
Ο Λάο Τσε είναι ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της κινεζικής φιλοσοφίας. Σύμφωνα με την κινεζική παράδοση, έζησε κατά τον 6ο αιώνα π.Χ. Πολλοί ιστορικοί τοποθετούν τη ζωή του στον 4ο αιώνα π.Χ., την περίοδο δηλαδή των «εκατό σχολών σκέψης», ενώ άλλοι αμφισβητούν την ιστορική του ύπαρξη. Στον Λάο Τσε αποδίδεται η συγγραφή του ταοϊστικού έργου Τάο Τε Τσινγκ, που τον καθιέρωσε ως ιδρυτή του ταοϊσμού.

"Ι Τσινγκ - Το βιβλίο των αλλαγών" του Brian Browne Walker

Εδώ και αιώνες, το Ι Τσινγκ, Το Βιβλίο των Αλλαγών, χρησιμοποιείται για να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα της ζωής. Όταν η σοφία των χρησμών του αξιοποιείται με ειλικρίνεια και ευαισθησία, βοηθάει στην επίτευξη των στόχων, φέρνει καλοτυχία και οδηγεί στην απόκτηση ισορροπίας και προοπτικής στη ζωή μας.
Η διαχρονική του δημοτικότητα οφείλεται στα μαθήματα που μας δίνει για την αξιοποίηση των δυνατών μας σημείων, ώστε να δρέψουμε καρπούς σε κάθε πτυχή της ζωής μας και να επιτύχουμε ευημερία, φώτιση και γαλήνη του νου. Χρησιμοποιώντας μόνο τρία κέρματα και ακολουθώντας τις οδηγίες και τα εξαγράμματα που υπάρχουν στο βιβλίο, μπορούμε να ζητήσουμε συμβουλή για ένα πρόβλημα που μας απασχολεί ή να λάβουμε γενική καθοδήγηση.
Η διαχρονικότητά του οφείλεται όμως και στη δύναμη της κινεζικής φιλοσοφίας, που αντικατοπτρίζει αιώνιες αλήθειες, μιλάει στη ρίζα της ψυχής μας και παραμένει απόλυτα επίκαιρη και επιδραστική για περισσότερα από δύο χιλιάδες χρόνια.
Οι Κινέζοι θεωρούν το Ι ΤΣΙΝΓΚ, μαζί με το ΤΑΟ ΤΕ ΤΣΙΝΓΚ, το ιερότερο από τα αρχαία βιβλία.

"Ολίβια – Μυστικό τετράδιο No 10: Η παρέλαση των μονόκερων" της Meredith Costain

Πλησιάζει η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΙΒΛΙΟΥ και θα φτιάξω μια απίθανη στολή για την παρέλαση!!!
Πρέπει να μεταμφιεστώ σε ηρωίδα από το αγαπημένο μου βιβλίο. Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα. Δεν έχω μόνο ένα, αλλά ένα ΣΩΡΟ αγαπημένα βιβλία και δεν ξέρω ποιο να πρωτοδιαλέξω!
Επιπλέον, στο σχολείο μας θα έρθει ένας μυστηριώδης συγγραφέας για να παρακολουθήσει την παρέλαση.
Αναρωτιέμαι ποιος να είναι;
Δεν βλέπω την ώρα να φορέσω τη στολή μου και να διασκεδάσω με όλους τους φίλους μου!
Ολίβια x

"Μαθαίνω τα Πάντα - No 9: Αρχαία Ελλάδα" της Cath Senker

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΟ ΠΝΕΥΜΑ!
Ταξιδέψτε στην Αρχαία Ελλάδα και γνωρίστε με μια ματιά τον εκπληκτικό πολιτισμό της. Μάθετε για τις πόλεις-κράτη και δείτε πώς οι Έλληνες στοχαστές εκείνης της περιόδου διατύπωσαν θεμελιώδεις επιστημονικές αρχές.
Παράλληλα θα μάθετε για τη δομή της αρχαιοελληνικής κοινωνίας και θα παίξετε με αρχαία παιχνίδια μέσα από συναρπαστικές αποστολές.

"Μαθαίνω τα Πάντα - No 10: Τέχνη" της Susie Hodge

ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ.
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΟ ΠΝΕΥΜΑ!
Οι καλλιτέχνες δημιουργούν έργα τέχνης για να εκφράζουν τα πιστεύω και τα συναισθήματά τους, αλλά και μέσα από αυτά προσπαθούν να κατανοήσουν τον κόσμο.
Ανακαλύψτε τα γλυπτά της αρχαιότητας, τα βυζαντινά ψηφιδωτά, τους ζωγράφους της Αναγέννησης και μάθετε τα πάντα για τη μοντέρνα τέχνη. Παράλληλα, θα μπορέσετε να ζωγραφίσετε όπως ο Ελ Γκρέκο και θα μάθετε τι σημαίνει ροκοκό, κιαροσκούρο και άλλες τεχνοτροπίες μέσα από συναρπαστικές αποστολές.

"Χαρτονένιοι Φίλοι - No 1: Δεινόσαυροι" του Nick Ackland

Ιστορίες και Παιχνίδια στη Χώρα των Δεινοσαύρων!
Ακολουθήστε τα βήματα κάθε φιγούρας στη Χώρα των Δεινόσαυρων και ανακαλύψτε τα μυστικά τους!
ΨΑΞΕ-ΒΡΕΣ!
Πού κρύβουν τα μωρά τους;
Πού βρίσκεται η φωλιά τους;
Τοποθετήστε κάθε δεινόσαυρο στο σημείο Χ και «ζωντανέψτε» τις καταπληκτικές ιστορίες τους!
Μη χάσετε τους Χαρτονένιους Φίλους - Ωκεανός.

"Χαρτονένιοι Φίλοι - No 2: Ωκεανός" του Nick Ackland

Ιστορίες και Παιχνίδια στον Θαλάσσιο Κόσμο.
Ακολουθήστε τα βήματα κάθε φιγούρας στον Θαλάσσιο Κόσμο και ανακαλύψτε τα μυστικά τους!
ΨΑΞΕ-ΒΡΕΣ!
Πού είναι το καβουράκι;
Τι χρώμα έχει το σαλάχι;
Τοποθετήστε κάθε πλάσμα του ωκεανού στο σημείο Χ και «ζωντανέψτε» τις καταπληκτικές ιστορίες τους!