"Η αυτοκρατορία των Λύκων" του Jean-Christophe Grangé

Κενά μνήμης, παραισθήσεις, φόβος. Για την Αννά Εμς η φρίκη πηγάζει από μέσα της. Πασχίζει να καταλάβει τι της συμβαίνει, προτού αποτρελαθεί. Την ίδια στιγμή, σε μια φτωχική γειτονιά του Παρισιού, κάποιος σκοτώνει παράνομες εργάτριες με φριχτά βασανιστήρια. Ο αστυνόμος Πολ Νερτό επιμένει να βρει τον ένοχο. Χωρίς αποτέλεσμα. Δύο αγωνιώδεις αναζητήσεις. Ένας ιστός από ψέματα και μυστικά με υφάδι του τη βία. Στη θέση της αράχνης, αυτή τη φορά, βρίσκονται οι Λύκοι.

"Γιαννούλης Χαλεπάς - Παραμύθι από μάρμαρο" της Μαριάννας Κουμαριανού

Ο Γιαννούλης Χαλεπάς, ο μεγάλος Έλληνας γλύπτης, γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1851 στον Πύργο της Τήνου, στον κόσμο των ανθρώπων, μα ήταν πλασμένος από το υλικό των παραμυθιών. Από την παιδική του ηλικία έδινε μορφή στο λευκό μάρμαρο, εκεί έπλαθε τα όνειρά του κι απελευθέρωνε τη φαντασία του. Η αφήγηση σε αυτό το βιβλίο κυλά σαν ένα ποτάμι που κουβαλά τις λέξεις άλλοτε ήρεμα κι άλλοτε ορμητικά. Όπως ακριβώς ήταν και η ζωή του Γιαννούλη, που σαν τον ήρωα του παραμυθιού συνάντησε θαυμαστά πράγματα, πάλεψε όμως με θεριά και δράκους.

"Oράτιος & Χάριετ • Αθλητικό υπερθέαμα" της Clare Elsom

Έφτασε η μέρα διεξαγωγής του Αθλητικού Υπερθεάματος του Στοκενντέιλ και μόλις η Χάριετ, ο Φρέιζερ και η Μέγκαν καταφέρνουν να πείσουν τον Οράτιο ότι το πάρκο του δε δέχεται εισβολή, εκείνος μπαίνει αμέσως στο πνεύμα των αγώνων. Αλλά οι συνεχείς νίκες του Οράτιου θα τον βάλουν σε μπελάδες, ειδικά όταν η πανούργα Προπονήτρια Γουίπστον θα θελήσει μερίδιο από την επιτυχία του!

"Oράτιος & Χάριετ • Φίλοι, Ρωμαίοι, αγάλματα!" της Clare Elsom

Όταν η Χάριετ ετοιμάζεται να πάει ολιγοήμερες οικογενειακές διακοπές στην Ιταλία, ο Οράτιος εξαφανίζεται από το βάθρο του. Η Χάριετ ανακαλύπτει τον λόγο μόλις φτάνει στη Ρώμη. Ο Οράτιος έχει καταφθάσει σε μία από τις πλατείες της πόλης! Και, όπως είναι αναμενόμενο, γίνεται πολύ μεγάλο θέαμα!