Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:

Ένας αδίστακτος μεγιστάνας.
O Ρας Γουίντερμπορν, ένας άντρας με ταπεινή καταγωγή αλλά έντονες φιλοδοξίες και μεγαλεπήβολους στόχους, βρέθηκε με τεράστιο πλούτο στα χέρια του, δύναμη και δόξα. Στον κόσμο των επιχειρήσεων –και όχι μόνο–, ο Ρας παίρνει πάντα αυτό που θέλει. Κι από τη στιγμή που συναντά τη συνεσταλμένη, ευγενικής καταγωγής λαίδη Έλεν Ρέιβενελ, είναι αποφασισμένος να την κατακτήσει.
Με κάθε τρόπο.
Μια άγρια ομορφιά.
Η Έλεν, μεγαλωμένη μακριά από τη λάμψη, την αίγλη και την κυνική ζωή του Λονδίνου, σαγηνεύεται από την αποφασιστικότητα και την ισχυρή προσωπικότητα του Ρας. Και τότε ένα έντονο, αμοιβαίο πάθος γεννιέται.
Η ανατροφή της δεν συμβαδίζει με την πεποίθησή της πως είναι η μόνη που μπορεί να τιθασεύσει τον ανυπότακτο άντρα.
Καθώς οι εχθροί του Ρας συνωμοτούν εναντίον τους, η Έλεν πρέπει να του εμπιστευτεί το πιο σκοτεινό μυστικό της. Οι κίνδυνοι είναι αδιανόητοι… Η ανταμοιβή; Μια ζωή απαράμιλλης ευτυχίας.
Και όλα ξεκινούν με την απόφασή τους να... παντρευτούν.

Προσωπική άποψη:
Το δεύτερο βιβλίο της σειράς "Η εποχή των Ρέιβενελ" βρίσκεται στα χέρια μας, με την υπογραφή των εκδόσεων Elxis, φυσικά, και με ένα από τα πιο όμορφα εξώφυλλα που έχει δημιουργήσει ο εκδοτικός στη σειρά των ρομαντικών ιστορικών μυθιστορημάτων του, το οποίο αντικατοπτρίζει απόλυτα και την αφηγηματική αισθητική της ίδιας της συγγραφέως, που ξεχωρίζει ανάμεσα σε άλλες ομότεχνές της. Γιατί η Kleypas, όπως έχουμε ξαναπεί πολλάκις, δεν είναι απλά μια πολύ καλή μυθιστορηματογράφος, αλλά μια συγγραφέας με ξεχωριστή ταυτότητα, με ιδιαίτερο στυλ κι ένα πολύ χαρακτηριστικό ύφος, που καταφέρνει κάθε φορά να γεμίζει το μυαλό μας με εικόνες και την καρδιά μας με συναισθήματα.

O Ρας Γουίντερμπορν είναι ένας άντρας που αν και μεγάλωσε χωρίς να έχει σχεδόν τίποτα κατάφερε, χάρη στις μεγάλες φιλοδοξίες του και την αφοσίωσή του στους στόχους του που θα του επέτρεπαν να έχει μια καλύτερη ζωή, να γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς και δυνατούς επιχειρηματίες, όπου δεν δέχεται το "όχι" ως απάντηση και που πάντοτε καταφέρνει ν' αποκτήσει αυτό που θέλει, ό,τι κι αν είναι αυτό. Η Έλεν Ρέιβενελ από την άλλη, είναι μια γυναίκα με αριστοκρατική καταγωγή που, παρά τον τίτλο της λαίδης, έχει μεγαλώσει μακριά από την έντονη και λαμπερή ζωή του Λονδίνου και των ανθρώπων του. Και όπως είναι φυσικό, γοητεύεται από τη δυναμική προσωπικότητα του Ρας, την ίδια ώρα που εκείνος γοητεύεται από τη συστολή της και αποφασίζει πως θα την κάνει δική του πάση θυσία.

Το βιβλίο αυτό που επιφύλασσε μια πολύ μεγάλη και κυρίως, μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, που ανατρέπει θα τολμούσα να πω ένα από τα μεγάλα κλισέ του είδους. Πως το ζευγάρι πρέπει ν' αντιμετωπίζει ανυπέρβλητα προβλήματα στην αρχή της σχέσης του και πως πρέπει να παλέψει αν θέλει να είναι μαζί, μα πάνω απ' όλα με το ίδιο του το είναι για ν' αποδεχθεί όλα όσα νιώθει. Ε, λοιπόν, στην προκειμένη περίπτωση, το ζευγάρι μας είναι ευτυχισμένο από την αρχή, δεν έχει ν' αντιμετωπίσει προβλήματα που δημιουργεί το ίδιο χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος, κάνοντας κύκλους γύρω από τους εαυτούς τους, αλλά ζει την ευτυχία και τον έρωτά του στο έπακρο. Είμαι βέβαιη πως αυτό δεν το βλέπατε να έρχεται, σωστά; Λογικό, γιατί κι εγώ ξαφνιάστηκα, αλλά απόλαυσα στο έπακρο αυτή τη διαφορετική προσέγγιση, τόσο ως προς την ιδέα πίσω απ' αυτήν όσο κι ως προς την εκτέλεσή της.

Από την άλλη, ίσως ν' αναρωτιέστε τι το ενδιαφέρον μπορεί να έχει μια ιστορία χωρίς μπελάδες και προβλήματα. Κι όμως, φίλοι μου, κανείς δεν είπε πως όλα αυτά, και μαζί οι αναταράξεις που αναπόφευκτα φέρνουν, απουσιάζουν. Αντίθετα, υπάρχουν και ορισμένες φορές οι διαστάσεις που παίρνουν είναι πολύ μεγάλες, απλά δεν έχουν ως βασικό τους άξονα μια αντιμαχία, διαφωνία ή σύγκρουση ανάμεσα στα δύο έτερον ήμισυ. Κινούνται γύρω τους, με αυτούς ν' αποτελούν τον άξονα τους, προσπαθούν να τους λαβώσουν, οδηγούν την αφήγηση σε εντάσεις και την ροή σε ανατροπές που σε ξαφνιάζουν, όμως ο Ρας και η Έλεν είναι εκεί, μαζί, ενωμένοι και έτοιμοι να μας δείξουν πως κανένα πρόβλημα δεν είναι αρκετά μεγάλο αν υπάρχει λύση γι' αυτό, μα πάνω απ' όλα αν είμαστε ενωμένοι με τον άνθρωπό μας κι αυτός μας στηρίζει χωρίς όρους κι όρια.

Πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες, άρτια ψυχογραφημένοι, με τρομερή χημεία μεταξύ τους, οι οποίοι σε κάνουν να νιώθεις απόλυτα άνετα με τη σχέση τους και με το πως αυτή πορεύεται κι εξελίσσεται, απολαμβάνοντας μια άλλη οπτική που δεν συναντάμε συχνά, αλλά που θα το θέλαμε να συνέβαινε, ειδικά αν ήταν τόσο καλοεκτελεσμένη όπως στην προκειμένη περίπτωση. Μια ιστορία που συνδυάζει τον έρωτα, την αφοσίωση, την περιπέτεια, τη δράση, το χιούμορ και τον ρομαντισμό σε πολύ σωστές δόσεις και αναλογίες, που διατηρεί το ιστορικό της προφίλ έχοντας, όμως, παράλληλα μια φρέσκια διάθεση, με την υπογραφή της πένας της αγαπημένης Kleypas που ποτέ δεν μας απογοητεύει -και πως θα μπορούσε, άλλωστε;
Βαθμολογία 10/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Lisa Kleypas
Μεταφραστής: Δελέγκος Μιχάλης
Εκδόσεις: Elxis
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2021
Αρ. σελίδων: 448
ISBN: 978-618-5543-07-5