"Λύκοι στο χιόνι" της Katherine Rundell

Στη λευκή ερημιά των Ρωσικών παραμυθιών, η Φιο και η μητέρα της ζουν ολομόναχες στα δάση, με μόνη συντροφιά τους λύκους τους. Όταν ο Ρωσικό Στρατός τις απειλεί με δολοφονική εχθρότητα, η Φιο και οι λύκοι της δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το σκάσουν. Στην πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη μια ομάδα παιδιών που συνεχώς μεγαλώνει ενώνεται μαζί τους.
Υπάρχει μια έξοχη, κινηματογραφική θα λέγαμε αίσθηση του τόπου στον άγριο χειμώνα και στα υπερπολυτελή παλάτια της Αγίας Πετρούπολης, και μερικές μαγικές χαρακτηριστικές σκηνές, με σημαντικότερη την είσοδο της Φιο στην πλατεία της Αγίας Πετρούπολης οδηγώντας ένα έλκηθρο που το σέρνουν λύκοι, φορώντας μια κατακόκκινη κάπα. Οι λύκοι – ο Μαύρος, η Λευκή και η Γκρίζα – δεν είναι αξιολάτρευτα ζωάκια που τους αρέσουν οι αγκαλιές, αλλά ημιάγρια, πανέξυπνα πλάσματα, γεμάτα ηλεκτρισμό, που δίνουν λόγο μόνο στη Φιο.
Ένα μυθιστόρημα μαγικό, μοναδικό και έξοχο.

"Όνειρο πρώτο: Η απόδραση" του Γιώργου Χατζόπουλου

Τι σόι εγκληματίας θα μπορούσε να είναι ένας «μουσικάντης»; Τι μπορεί να σημαίνει η λέξη «Ναφασκαβαλιάς»; Ποιες ψυχές χαίρονται με τίποτα; Μπορεί να πνίξει τον Νίκο τον Ψαροκασέλα ένα γροιβάδι; Ως αύριο έχει ο Θεός; Ή μήπως όχι; Όταν η μαγεία της φύσης, η ξενοιασιά της παιδικής ηλικίας και η ομορφιά του έρωτα συναντούν, τη σκληρότητα, τη βαναυσότητα και τη φρίκη του αυταρχικού Καθεστώτος, ο εντεκάχρονος Αλέξανδρος πρέπει να κάνει επιλογές, να πάρει αποφάσεις και να δράσει. Σύμμαχοι του η νύχτα, τα ζώα, οι φίλοι, ο πρώτος παιδικός του έρωτας και τα όνειρα. Τα άγρια όνειρα της πρώτης εφηβείας… Άραγε πόσο ψηλά μπορούν να πετάξουν οι αγριόπαπιες; Ένα φρέσκο μυθιστόρημα, με μια ακριβή ανθολόγηση των χαρακτήρων της εποχής, μια πειστική αναπαράσταση του τελευταίου καλοκαιριού της χούντας μέσα από τα μάτια του αγοριού που μπαίνει στην εφηβεία και, ταυτόχρονα, η έλξη που του ασκούν, από τη μία τα κορίτσια κι απο την άλλη η αλλόκοτη καλλιτεχνική φύση ενός εξόριστου μουσικού.
 
"Μυστική πράκτωρ καρακάξα - ΦΑΚΕΛΟΣ «Καλικάντζαροι»" του Φίλιππου Μανδηλαρά

Ιστορίες για τους καλικάντζαρους έχουμε ακούσει όλοι μας και, αν ρωτήσεις κάποιους, θα σου πουν ότι τους έχουν δει κιόλας να τριγυρίζουν στα σπίτια τις μέρες των Χριστουγέννων, έτοιμοι για σκανταλιές. Πώς γεννήθηκαν, όμως, αυτές οι ιστορίες και ποιοι είναι, τέλος πάντων, αυτοί οι καλικάντζαροι; Η μυστική πράκτωρ καρακάξα αναλαμβάνει να σε ταξιδέψει στο κέντρο της Γης, σε αναζήτηση του δέντρου που προσπαθούν όλη τη χρονιά να κόψουν οι καλικάντζαροι, αλλά και σε παλιές εποχές, τότε που οι άνθρωποι συμπεριφέρονταν σαν τους καλικάντζαρους!

"Μια φορά ήταν... η Κωλοτούμπα, που έτρωγε ό,τι έβρισκε στο πάτωμα" της Σοφίας Μαντούβαλου

Η αγαπημένη ηρωίδα της σειράς Μια φορά ήταν... η Κωλοτούμπα παρασύρει παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς στις απολαυστικές της περιπέτειες που τη βοήθησαν να αποκτήσει σωστές συνήθειες διατροφής, ώστε γερή και δυνατή να κερδίζει στους αγώνες του δάσους.

"Η υπόσχεση" του Nicola Davies

Σε έναν άσχημο δρόμο μιας άσχημης πόλης, ένα κλεφτρόνι προσπαθεί να αρπάξει την τσάντα μιας ηλικιωμένης γυναίκας. Αλλά συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να την πάρει χωρίς να υποσχεθεί κάτι ως αντάλλαγμα:
Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ
είναι η αρχή ενός ταξιδιού που πορεί να σου αλλάξει τη ζωή και μια ευκαιρία να αλλάξει ο κόσμος προς το καλύτερο. Είναι η ιστορία μιας μαγικής ανακάλυψης που θα αγγίξει την καρδιά και τη φαντασία κάθε αναγνώστη, μικρού και μεγάλου.