"Αργότερα" του Stephen King

Μερικές φορές, ενηλικίωση σημαίνει να μαθαίνεις να αντιμετωπίζεις τους δαίμονές σου.
Το μόνο που θέλει ο Τζέιμι Κόνκλιν είναι μια συνηθισμένη παιδική ηλικία. Όμως ο Τζέιμι δεν είναι ένα συνηθισμένο παιδί. Γεννημένος με μια αφύσικη ικανότητα, την οποία η μητέρα του τον πιέζει να κρατήσει κρυφή, μπορεί να βλέπει ό,τι δεν μπορούν να δουν οι άλλοι και να μαθαίνει πράγματα που δεν μπορούν να μάθουν οι άλλοι. Όταν μια ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης τον εμπλέκει στην καταδίωξη ενός δολοφόνου, ο Τζέιμι ανακαλύπτει ότι το τίμημα για την ξεχωριστή αυτή ικανότητά του είναι μεγαλύτερο απ’ όσο φανταζόταν.
Mια τρομακτική και συγκινητική ιστορία της χαμένης αθωότητας και των δοκιμασιών που ελέγχουν την ικανότητά μας να διακρίνουμε το καλό από το κακό, το Αργότερα είναι μια δυνατή, επίμονη και αλησμόνητη διερεύνηση της ψυχικής δύναμης που πρέπει να διαθέτει κανείς για να αντισταθεί στο κακό, σε όλες του τις μορφές.

"Ο κώδικας του ρόδου" της Kate Quinn

1940, Μπλέτσλεϊ Παρκ, Μπάκιγχαμσαϊρ.
Τρεις εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους γυναίκες επιλέγονται για να εργαστούν στο μυστηριώδες Μπλέτσλεϊ Παρκ, εκεί που τα καλύτερα μυαλά της Βρετανίας ασχολούνται με την αποκρυπτογράφηση των γερμανικών στρατιωτικών κωδίκων.
Η ζωηρή ντεμπιτάντ Όσλα έχει στα πόδια της τον γοητευτικό πρίγκιπα Φίλιππο της Ελλάδας, όμως καίγεται να αποδείξει ότι είναι κάτι παραπάνω από μια κοσμική νεαρή, δουλεύοντας ως μεταφράστρια των αποκωδικοποιημένων μυστικών του εχθρού. Η αυτοδημιούργητη Μαμπ γίνεται άριστη στον χειρισμό των μηχανών αποκρυπτογράφησης, κρύβοντας τα παλιά της τραύματα και την καταγωγή της από τις φτωχογειτονιές του Ιστ Εντ του Λονδίνου. Και η συνεσταλμένη Μπεθ από το κοντινό χωριό είναι το αουτσάιντερ που εκπαιδεύεται ως μία από τις ελάχιστες κρυπταναλύτριες του Μπλέτσλεϊ Παρκ.
1947, Λονδίνο.
Τις παραμονές του βασιλικού γάμου της πριγκίπισσας Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Φίλιππο, επτά χρόνια αφότου πρωτογνωρίστηκαν οι τρεις γυναίκες, προμηνύεται καταστροφή. Η Όσλα, η Μαμπ και η Μπεθ έχουν αποξενωθεί, η φιλία τους έχει διαλυθεί από μυστικά και προδοσίες, αλλά τώρα πρέπει να δώσουν αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο για να σπάσουν έναν τελευταίο κώδικα, προτού να είναι πολύ αργά γι’ αυτές και την πατρίδα τους.

"Ξενοδοχείο Metropol" του Eugen Ruge

O Eugen Ruge μας συστήνει μια από τις λιγότερο γνωστές πτυχές της σοβιετικής Ιστορίας, βασισμένη σε πραγματικά έγγραφα που βρέθηκαν στα αρχεία της Ρωσικής Μυστικής Υπηρεσίας, στην οποία ανήκε η γιαγιά του. Η στενή προσωπική σχέση του συγγραφέα με την ιστορία διαμορφώνει ένα δυνατό, ρεαλιστικό μυθιστόρημα, ενώ ο ίδιος φροντίζει στον επίλογο να καταγράψει ποια σημεία είναι πραγματικά και ποια προϊόν μυθοπλασίας.
Μόσχα, 1936. Η Γερμανίδα κομμουνίστρια Σαρλότε ξεκινά με τον άντρα της και τη νεαρή Βρετανή Τζιλ ένα ταξίδι στην καινούργια τους πατρίδα, τη Σοβιετική Ένωση. Το ζευγάρι ζει και εργάζεται στον Τομέα ΙΙ του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κομιντέρν, μέχρι που ξαφνικά τίθενται σε διαθεσιμότητα και μεταφέρονται στο πολυτελές ξενοδοχείο Metropol. Η καθημερινότητα των ενοίκων του Metropol αποκαλύπτει το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό σκηνικό της εποχής: τον φόβο απέναντι στο σταλινικό καθεστώς, τις δήθεν αντικειμενικές δίκες, τις ατελείωτες ουρές έξω από τα καταστήματα, τις σχέσεις των ανθρώπων που κλονίζονται από τις υποψίες.
Ο Όιγκεν Ρούγκε επιστρέφει στην ιστορία της οικογένειάς του με ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα της σύγχρονης Ιστορίας. «Οι πιθανές λεπτομέρειες είναι επινοημένες», γράφει ο ίδιος, «αλλά οι απίθανες είναι αληθινές». Και η γυναίκα με το ψευδώνυμο Σαρλότε Ζερμέν, που στο τέλος εκείνου του καλοκαιριού, στο ξενοδοχείο Metropol της Μόσχας, βρίσκεται μπροστά σε ένα αβέβαιο μέλλον, ήταν η γιαγιά του. Στο Ξενοδοχείο Metropol, ο Ρούγκε ακολουθεί τρεις ανθρώπους στη στενή κορυφογραμμή μεταξύ πεποίθησης και γνώσης, εντιμότητας και υπακοής, υποψίας και προδοσίας.

"Ο χορός του Χάντινγκτον" του Μιχάλη Πατένταλη

Ο Μιχάλης Πατένταλης εμποτίζει τη νέα του ιστορία με τις εμπειρίες του ως ψυχαναλυτής, δημιουργώντας ένα συγκινητικό σκηνικό τραγικών χορευτικών κινήσεων.
Ο Ρενέ, ένα επιτυχηµένο στέλεχος µεγάλης φαρµακοβιοµηχανίας, ανοίγει κάθε µέρα το παράθυρό του για να απολαύσει τη θέα που του προσφέρει η γραφική Μονµάρτη, όπου ζει µε τη γυναίκα του Κιρστίν. Η ζωή τους όµως ανατρέπεται βίαια όταν ο Ρενέ µαθαίνει πως πάσχει από µια σπάνια νόσο.
Η πρίµα µπαλαρίνα στο Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού, Ζανέτ Βιονέ, ύστερα από τη ρήξη της µε τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ πηγαίνει στο Λονδίνο, για να συνεχίσει την καριέρα της στη Βασιλική Όπερα. Εκεί γνωρίζονται µε τον απελπισµένο Ρενέ, ο οποίος θα µετατρέψει µαζί της την ασθένειά του σε πραγµατική χορογραφία, σε έναν µοναδικό χορό-καταβύθιση στον ανθρώπινο πόνο.
Ο ποδηλάτης Λαρς Βερλέν προετοιµάζεται πυρετωδώς για το «Tour de France», ψάχνοντας τρόπους που θα του διασφαλίσουν µια αξιοπρεπή θέση στον αγώνα.
Ένα αόρατο νήµα συνδέει τις ζωές των τριών πρωταγωνιστών, όχι µόνο στο παρόν, αλλά και στο µέλλον τους, το οποίο και θα καθορίσει.

"Άκουσε!" των Dale Carnegie & Associates

Άκουσε! Η τέχνη της αποτελεσματικής επικοινωνίας διερευνά σε βάθος την τέχνη της ακρόασης ως εργαλείο δόμησης σχέσεων.
Σε όλους αρέσει να μιλάνε για τον εαυτό τους. Από το κομμωτήριο έως την αίθουσα συσκέψεων, οι άνθρωποι μοιράζονται τα συναισθήματα, τις ιδέες και τις σκέψεις τους για τους πάντες και τα πάντα. Αν όμως μιλάνε όλοι, τότε ποιος ακούει;
Μήπως η επικοινωνία σας με κάποιον στη δουλειά ή την προσωπική σας ζωή είναι απογοητευτική; Αναρωτιέστε για ποιον λόγο κάνετε τις ίδιες συζητήσεις ξανά και ξανά; Αν ναι, αυτό το βιβλίο θα σας βοηθήσει να γκρεμίσετε τα εμπόδια ώστε να δημιουργήσετε τις βαθιές και ουσιαστικές σχέσεις που επιθυμείτε.
ΑΚΟΥΣΕ! – Η τέχνη της αποτελεσματικής επικοινωνίας διερευνά σε βάθος την τέχνη της ακρόασης. Ποιοι παράγοντες συντελούν στην αποτελεσματική ακρόαση; Πώς μπορείτε να αποκωδικοποιήσετε τι πραγματικά σας λέει κάποιος; Τι γίνεται αν ο συνομιλητής σας ταραχτεί πάνω στη συζήτηση; Τι γίνεται αν ταραχτείτε εσείς πάνω στη συζήτηση; Πώς μπορείτε να ακούτε με τέτοιον τρόπο ώστε ο άλλος να νιώσει στ’ αλήθεια ότι τον ακούσατε;