"Το λουλούδι της θάλασσας" της Νάγιας Δαλακούρα

Βασισμένο στην πραγματική ιστορία της έρευνας για την ανεύρεση του «Terror» και του «Erebus», των μυθικών πλοίων μιας καταραμένης αποστολής, που χάθηκαν πριν από 175 χρόνια.
Αρκτικός Κύκλος, 1848
Ο Τζέιμς έχει ανατραφεί με τους εθιμοτυπικούς κανόνες της βικτοριανής αριστοκρατίας. Επαναστατώντας ενάντια σε κατεστημένα, αναλαμβάνει χειρουργός στο εξερευνητικό «Sea Flower» και σαλπάρει από τον Τάμεση προκειμένου να εντοπίσουν δύο αγνοούμενα πλοία του βρετανικού στόλου. Το μόνο που ονειρεύεται είναι να είναι ελεύθερος.
Η Νανούκ μεγάλωσε πάνω σε ένα έλκηθρο καμωμένο από οστά φάλαινας, μετακινούμενη στην αχανή πεδιάδα της Αρκτικής. Στον τόπο αυτό έμαθε να χορεύει ακολουθώντας το ελεύθερο πέταγμα των πουλιών, το κολύμπι των σολομών και τον ερωτικό χορό των φαλαινών. Νιώθει ελεύθερη, ώσπου στη ζωή της εισβάλλει ο λευκός δαίμονας. Η Νανούκ και ο Τζέιμς μεγάλωσαν κοιτώντας ο ένας στην Ανατολή και ο άλλος προς τη Δύση. Όμως τα βλέμματά τους συναντήθηκαν κάπου στη μέση του Ατλαντικού πολύ πριν συναντηθούν οι ίδιοι.

"Η εξαφάνιση του δόκτορος Μίε" του Oliver Hilmes

Βερολίνο 1932. Ο 34χρονος γιατρός Έριχ Μίε φεύγει από το σπίτι τα µεσάνυχτα της 13ης Ιουνίου για µια έκτακτη επίσκεψη και δεν ξαναγυρίζει ποτέ. Οι πρώτες υποθέσεις για πιθανή αυτοκτονία του γιατρού καταρρίπτονται γρήγορα, καθώς οι ανακρίσεις φέρνουν στο φως αντιφατικά στοιχεία:
O Μίε άδειασε τους τραπεζικούς λογαριασμούς λίγο πριν εξαφανιστεί
O Μίε είχε (έγκυο;) φιλενάδα
O Μίε είχε κάνει τον τελευταίο χρόνο δύο ασφάλειες ζωής
O Μίε είχε πάρε δώσε µε άτοµα του υποκόσμου
O Μίε συνεργαζόταν µε µια κακόφηµη κλινική και διενεργούσε εκτρώσεις
Πρόκειται για ασφαλιστική απάτη; Μήπως ο Μίε σκηνοθέτησε τον θάνατό του; Μήπως ο Μίε δεν είναι θύµα αλλά θύτης;
Πρόκειται για µια αληθινή ανεξιχνίαστη υπόθεση, τον φάκελο της οποίας ανακάλυψε ο συγγραφέας τυχαία κατά τη διάρκεια άλλης έρευνας. Το βιβλίο εξιστορεί µε συναρπαστικό και ευφυή τρόπο την προσπάθεια που έγινε για να βρεθεί η αλήθεια και, µε αυτή την αφορµή, καταπιάνεται µε τα σκοτεινά µυστικά της αστικής ζωής τις παραµονές της δικτατορίας του Χίτλερ, τότε που ένα απειλητικό πέπλο απλώθηκε στη γερµανική κοινωνία και ο φόβος σφράγισε τα στόµατα των ανθρώπων.

"Η ζωή μου χωρίς τη Δ.Δ." των Jenni Schaefer & Thom Rutledge

Πώς μια γυναίκα απελευθερώθηκε από τη διατροφική της διαταραχή (Δ.Δ.) και πώς μπορείς κι εσύ.
Η Τζένι ήταν για πολύ καιρό σε μια καταπιεστική σχέση με τον Εντ (ED), που σημαίνει eating disorder, δηλαδή διατροφική διαταραχή (Δ.Δ.). Ο Εντ έλεγχε τη ζωή της, παραμόρφωνε τον τρόπο που έβλεπε τον εαυτό της και προσπαθούσε να της κάνει σωματικό κακό σε όλη τη μακρόχρονη σχέση τους. Ύστερα, κατά τη θεραπεία, η Τζένι έμαθε να αντιμετωπίζει τη διατροφική διαταραχή της σαν σχέση, αλλά και σαν πάθηση.
Το βιβλίο αρχίζει με το «διαζύγιο» της Τζένι από τον Εντ και συνδυάζει τα συμπεράσματα και τις εμπειρίες της ως ασθενούς με τις οδηγίες του θεραπευτή της για μια υγιέστερη και πιο ευτυχισμένη ζωή.
Το βιβλίο απευθύνεται σε όλους, καθώς περιλαμβάνει πληροφορίες για γυναίκες και άνδρες με διατροφικές διαταραχές, τον κύκλο υποστήριξης και τους επαγγελματίες του κλάδου υγείας.
Επιστημονική επιμέλεια: Ειρήνη Θ. Παταργιά, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

"Οι εννέα διαστάσεις της συνειδητής επιτυχίας" του David E. Nielson

Εκπληρώστε τον καλύτερο σκοπό σας και ανακαλύψτε τον δρόμο που θα σας οδηγήσει στη συνειδητή επιτυχία.
Στο βιβλίο του Οι εννέα διαστάσεις της συνειδητής επιτυχίας, ο David Nielson εξετάζει ένα καίριο ερώτημα: Πώς μπορείτε να προσδιορίσετε τον σκοπό σας στη ζωή ώστε να φτάσετε στη συνειδητή επιτυχία;
Ο Nielson, αντλώντας από τις προσωπικές του εμπειρίες ως σύμβουλος επιχειρήσεων, business coach και υπεύθυνος καινοτομίας στη ζυθοποιία Coors Brewing Company, περιγράφει ένα πρακτικό μοντέλο για την επίτευξη της ατομικής επιτυχίας. Χρησιμοποιώντας αληθινές ιστορίες και χιούμορ απευθύνεται σε αναγνώστες όλων των ηλικιών.
Η καθοριστική αφετηρία για την επίτευξη της συνειδητής επιτυχίας βρίσκεται στη χρήση της διαδραστικής Αξιολόγησης Συνειδητής Επιτυχίας. Αυτό το πρωτοποριακό μοντέλο αξιολόγησης σας επιτρέπει να ενισχύσετε την αυτεπίγνωσή σας προτού καταρτίσετε το προσωπικό σας σχέδιο δράσης.
Πρόλογος από τον Ken Blanchard

"Η Σκοτεινούπολη" της Kelly Canby

Μια απολαυστική ιστορία για την αποδοχή και τη διαφορετικότητα, γεμάτη συμβολισμούς και υπέροχη, ζωντανή εικονογράφηση.
Τα τούβλα από τα τείχη της Σκοτεινούπολης αρχίζουν να εξαφανίζονται και ο δήμαρχος θυμώνει. Οι κάτοικοι καταφέρνουν να βρουν τον κλέφτη, ανακαλύπτουν όμως ότι πίσω από τα γκρίζα τείχη της πόλης τους βρίσκεται ένας κόσμος γεμάτος χρώμα και ανθρώπους με διαφορετικά έθιμα και συνήθειες που ως τότε αγνοούσαν. Η μονότονη γκρίζα ζωή τους αρχίζει να αποκτά χρώμα.
H ασπρόμαυρη εικονογράφηση με τις νέον δυναμικές λεπτομέρειες αναδεικνύει αυτή την ιστορία που προκαλεί σκέψεις και συζητήσεις σχετικά με την ανοχή και την αποδοχή.
 
"Κρακ!" της Seou Lee

Ο μικρός πιγκουίνος κάνει ένα μεγάλο ταξίδι στις θάλασσες του κόσμου, φτάνοντας μέχρι και στην Ελλάδα.
Καθώς ψάχνει την οικογένειά του, το κομμάτι πάγου του μικραίνει.
Μια διασκεδαστική ιστορία για την κλιματική αλλαγή, χωρίς λόγια, για πολύ μικρά παιδιά.
Ένα πρωτότυπο εικονοβιβλίο κορεάτικης προέλευσης χωρίς λέξεις, που μας περιγράφει την περιπέτεια της ζωής μέσα από την ιστορία ενός μικρού πιγκουίνου. Το βιβλίο προσφέρεται για διαδραστική ανάγνωση, όξυνση της φαντασίας και ευαισθητοποίηση σε ποικίλα θέματα, ενώ μπορεί να το διαβάσει οποιοδήποτε παιδί ανεξάρτητα από τη μητρική του γλώσσα.

"Η ευαισθησία είναι η νέα δύναμη" της Anita Moorjani

Η Ανίτα Μούρτζανι μας παρουσιάζει τον νέο ορισμό της λέξης «δύναμη».
Σας έχει τύχει ποτέ να πείτε «ναι» όταν σας ζητούν κάποια εξυπηρέτηση, ενώ κάθε κύτταρο του κορμιού σας φωνάζει «όχι»; Σας έχουν πει ποτέ ότι είστε «υπερευαίσθητοι», «υπερβολικά συναισθηματικοί» ή ότι τα παίρνετε όλα «πολύ στα σοβαρά»;
Αν απαντήσατε καταφατικά σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω ερωτήσεις, πιθανότατα είστε ενσυναισθητικoί, όπως η συγγραφέας. Οι ενσυναισθητικοί είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι άνθρωποι που νιώθουν και αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα, την ενέργεια και τις σκέψεις των άλλων. Το πρόβλημα είναι ότι όχι μόνο νιώθουν τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων αλλά και τα απορροφούν, γεγονός που μπορεί να τους επιβαρύνει, να τους οδηγήσει σε μια κατάσταση συναισθηματικής υπερφόρτωσης και να τους προκαλέσει αισθήματα σύγχυσης και χαμηλής αυτοεκτίμησης. Είναι τόσο πρόθυμοι να βοηθούν και να ικανοποιούν τους γύρω τους, ώστε συχνά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης ή καταλήγουν να δίνουν στους άλλους περισσότερη ενέργεια απ’ όση μπορούν να διαθέσουν. Όμως η Ανίτα Μούρτζανι εξηγεί ότι οι ενσυναισθητικοί μπορούν να μεταμορφώσουν αυτό το δυσβάσταχτο συναισθηματικό φορτίο σε ένα πανίσχυρο εργαλείο.
Σε μια εποχή όπου τα χαρακτηριστικά της ευαισθησίας, της καλοσύνης και της συμπόνιας υποτιμούνται και απαξιώνονται, το βιβλίο βοηθάει τους ενσυναισθητικούς να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια που συναντούν στον δρόμο τους, να αναγνωρίσουν τα ιδιαίτερα, μοναδικά χαρακτηριστικά τους και να εκφράσουν τις ηγετικές ικανότητές τους.

"Σχολή κατασκόπων – Μυστική Υπηρεσία" του Stuart Gibbs

ΠΡΟΣ: Δευτεροετή πράκτορα Μπεν Ρίπλεϊ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Η πρώτη σου ατομική αποστολή είναι να αποτρέψεις την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ διεισδύοντας στον Λευκό Οίκο και εντοπίζοντας τον πράκτορα του εχθρού.
ΣΤΟΧΟΙ: Μην αγχωθείς, αλλά η τύχη των ΗΠΑ βρίσκεται στα χέρια σου και μόνο. Ξεπέρασε τον εαυτό σου. Αν όλα πάνε στραβά, βασίσου στους φίλους σου από τη σχολή κατασκόπων.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ακόμα και οι φίλοι μπορεί να σου τη φέρουν ή να έχουν προσχωρήσει στην πλευρά του εχθρού.