"Πληγωμένες καρδιές" της Colleen Hoover

«Οι πληγωμένοι άνθρωποι αναγνωρίζουν τους άλλους πληγωμένους ανθρώπους. Είναι σαν μια λέσχη στην οποία δεν θέλεις να είσαι μέλος».
Η ζωή δεν έχει φερθεί καλά στην Μπέγια Γκριμ και ας είναι μόνο δεκαεννέα ετών.
Αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.
Ξεκινώντας κυριολεκτικά από το τίποτα, έχει καταφέρει να χαράξει πορεία, να διεκδικήσει από τη ζωή της περισσότερα – όλα μόνη της. Η οικογένειά της δεν τη στήριξε ποτέ.
Οι σπουδές της ξεκινούν σε δύο μήνες.
Όμως ο ξαφνικός θάνατος της μητέρας της αφήνει την Μπέγια άστεγη.
Μαθημένη να προσαρμόζεται εύκολα, θα καταφύγει στην τελευταία της λύση, στην παραθαλάσσια πόλη όπου ζει ο πατέρας της, τον οποίο γνωρίζει ελάχιστα.
Το πλάνο της είναι ξεκάθαρο: θα περάσει το υπόλοιπο του καλοκαιριού όσο πιο ήρεμα γίνεται, μέχρι να έρθει η στιγμή να αφήσει το παρελθόν πίσω της μια για πάντα.
Όμως ο νέος της γείτονας, ο Σάμσον, έχει άλλα σχέδια.
Οι δυο τους φαινομενικά δεν έχουν τίποτα κοινό. Εκείνη έζησε μέσα στη φτώχεια και στην εγκατάλειψη. Εκείνος γεννήθηκε μέσα στα πλούτη και στα προνόμια.
Όμως η θλίψη κυριαρχεί στη ζωή τους. Όσο και αν το κρύβουν, έχουν πληγωθεί και οι δύο περισσότερο απ’ όσο είναι έτοιμοι να παραδεχτούν.
Η έλξη ανάμεσά τους είναι έντονη, κι ας είναι ολοφάνερο ότι δεν έχει μέλλον η σχέση τους. Και η Μπέγια πρέπει να προσέξει πριν γκρεμίσει τη ζωή που δεν πρόλαβε καν να χτίσει.

"Το τίμημα της αλήθειας - Βιβλίο 1: Άλλη θάλασσα εκεί" της Άννας Γαλανού

Βασιλική Τανάγρη ή Βάλια Κριεζή;
Η κεντρική ηρωίδα του βιβλίου έχει σοβαρούς λόγους να κρατά κρυφή την πραγματική της ταυτότητα.
Ελάχιστοι γνωρίζουν την καταγωγή της και τα μυστικά που κρύβει στη χάρτινη βαλίτσα της, όταν φτάνει στη μεταπολεμική Αθήνα στις αρχές της δεκαετίας του ’50.
Η Κατερίνα Τζάνα, από την άλλη, είναι μία από τις πιο πλούσιες αστές της πρωτεύουσας, που όλοι σπεύδουν να προλάβουν κάθε επιθυμία της.
Κι εκείνη χαμογελά, ερωτεύεται, πετά σαν πεταλούδα και παίζει… παίζει συνέχεια, κυρίως με τα αισθήματα.
Ο Διονύσης Μαλτέζος, ένας νέος άντρας που αναζητά την αλήθεια της ψυχής του, αποτελεί συνδετικό κρίκο για τις δύο γυναίκες.
Η Κατερίνα και η Βασιλική αντιπροσωπεύουν γι’ αυτόν τις διαφορετικές πλευρές της αγάπης, τις διαφορετικές πλευρές της ίδιας του της ύπαρξης.
Η συνάντηση και η γνωριμία του Διονύση με τον Νικόλα, τον «Μαραμπού», τον ποιητή της θάλασσας και των ωκεανών, οι συζητήσεις και η αλληλογραφία μαζί του, αλλάζουν την κοσμοθεωρία και τον ψυχισμό του.
Ο ρόλος του Νικόλα στη ζωή του αποδεικνύεται σημαντικός και καταλυτικός, καθώς παροτρύνει τον αδελφό του, όπως αποκαλεί τον Διονύση, ν’ ακολουθήσει την καρδιά του.
Γιατί κανένας έρωτας δεν είναι αμαρτία και η αλήθεια έχει πάντα το χρώμα της αγάπης.

"Θάρρος ή αλήθεια;" του M. J. Arlidge

Ένα πρωτοφανές κύμα εγκληματικότητας σαρώνει την πόλη και κανένας πλέον δεν είναι ασφαλής.
Ένας εμπρησμός στο λιμάνι. Μια κλοπή αυτοκινήτου με τραγική κατάληξη.
Μια δολοφονία σ’ ένα εξοχικό πάρκο.
Ποιος είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε όλες αυτές τις αναίτιες εγκληματικές ενέργειες, που δεν αφήνουν ούτε ένα ίχνος πίσω τους;
Η επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα παλιρροϊκό κύμα εγκληματικών υποθέσεων που απειλεί να πνίξει την πόλη.
Μόνο που κάθε έγκλημα είναι απλώς ένα κομμάτι του παζλ που μπαίνει σιγά σιγά στη θέση του.
Και όταν αποκαλύπτεται πόσο διεστραμμένο και ιδιοφυές είναι αυτό το δολοφονικό γαϊτανάκι, η Έλεν Γκρέις θα συνειδητοποιήσει ότι ίσως είναι αδύνατον να το σταματήσει… 
 
"Υπόθεση πατρίδα" του Volker Kutscher
 
Ιούλιος 1932.
Η Αστυνομία του Βερολίνου έρχεται αντιμέτωπη με έναν γρίφο:
Ένας άντρας εντοπίζεται νεκρός σε έναν ανελκυστήρα εμπορευμάτων στον Οίκο της Πατρίδας, του θρυλικού ναού της ψυχαγωγίας στην Πότσνταμερ Πλατς, και όλα δείχνουν πως ο θάνατός του οφείλεται σε πνιγμό.
Ο αστυνόμος Γκέρεον Ρατ έχει ήδη αρκετές σκοτούρες στο κεφάλι του. Οι έρευνές του για έναν μυστηριώδη πληρωμένο δολοφόνο που τρομοκρατεί το Βερολίνο βρίσκονται σε αδιέξοδο.
Συγχρόνως, η αγαπημένη του Σαρλότε «Τσάρλι» Ρίτερ επιστρέφει ύστερα από δύο εξάμηνα σπουδών στο Παρίσι και πιάνει δουλειά στο αρχηγείο ως δόκιμη αστυνόμος — και μάλιστα συνεργάζεται προσωρινά με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, γεγονός που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.
Ο Volker Kutscher συνθέτει άλλη μία συναρπαστική, περίπλοκη ιστορία με ιστορικό υπόβαθρο. Ενώ οι οδομαχίες ανάμεσα στους ναζιστές και τους κομμουνιστές γίνονται όλο και πιο αιματηρές, ο καγκελάριος Φον Πάπεν ρίχνει με μια πραξικοπηματική κίνηση τη δημοκρατική κυβέρνηση της Πρωσίας και αποπέμπει την ηγεσία της Αστυνομίας του Βερολίνου.
Έτσι, τα πράγματα οξύνονται και για τον Γκέρεον Ρατ, ο οποίος μέχρι τώρα ένιωθε ασφαλής υπό την προστασία του υπαρχηγού της Αστυνομίας Μπέρνχαρντ Βάις.

"Σενέκας - Η τέχνη της γενναιοδωρίας" των Σενέκας & James S. Romm

Το να προσφέρεις και να δέχεσαι είναι ίσως το πιο ανθρώπινο πράγμα, αλλά και το πιο κοντινό στη θεία φύση.
Έτσι υποστηρίζει ο Ρωμαίος στωικός φιλόσοφος Σενέκας στην εκτενέστερη και πιο αναλυτική ηθική πραγματεία του Περί Ευεργεσιών (De Beneficiis).
Ο James Romm, μεταφράζοντας εξαιρετικά τα κύρια σημεία του έργου, αποδίδει την ουσία της θέσης του Σενέκα, ότι η γενναιοδωρία και η ευγνωμοσύνη συγκαταλέγονται στις πιο σημαντικές αρετές.
Για τον Σενέκα, η παρόρμηση να δίνουμε στους άλλους αποτελεί το ίδιο το θεμέλιο της κοινωνίας, χωρίς αυτή είμαστε αξιολύπητα όντα, χειρότερα από τα άγρια ζώα.
Αλλά η γενναιοδωρία δεν προέκυψε τυχαία. Ο Σενέκας τη βλέπει ως μέρος της επιθυμίας μας να μοιάσουμε στους θεούς, που, δημιουργώντας τη γη και τον ουρανό, μας χάρισαν το μεγαλύτερο δώρο.
Η σκέψη του Σενέκα, γεμάτη βαθύ ανθρωπισμό, μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη πηγή έμπνευσης για μια ζωή με περισσότερη αλληλεγγύη και προσφορά, καθώς μας θυμίζει πως το να είσαι γενναιόδωρος δεν είναι απλώς καλό, είναι ευχάριστο.

"Η ιστορία των συναισθημάτων" του Dr. Richard Firth-Godbehere

Μια ευρύτατη εξερεύνηση των τρόπων με τους οποίους τα συναισθήματά μας διαμόρφωσαν την πορεία της ανθρώπινης ιστορίας και του πώς η εμπειρία και η γνώση των συναισθημάτων εξελίχθηκαν μαζί μας.
Στους ανθρώπους αρέσει να πιστεύουν ότι είναι ορθολογικά πλάσματα τα οποία, ως είδος, στηρίχτηκαν στη λογική για να επιζήσουν. Όμως πολλές από τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας μας σχετίζονται περισσότερο με τα συναισθήματα.
Χωρίς να κατανοήσουμε τα συναισθήματα δεν μπορούμε να καταλάβουμε γεγονότα όπως η δημιουργία της φιλοσοφίας και η γέννηση των κυριότερων θρησκειών, η πτώση της Ρώμης, η Επιστημονική Επανάσταση και κάποιοι από τους πιο αιματηρούς πολέμους που συνέβησαν ποτέ.
Ο Dr Richard Firth-Godbehere μας παρασύρει σε μια συναρπαστική περιήγηση στον κεντρικό και συχνά παραγνωρισμένο ρόλο που έπαιξαν τα συναισθήματα στις ανθρώπινες κοινωνίες σ’ όλο τον κόσμο ανά τους αιώνες – από την αρχαία Ελλάδα ως την Γκάμπια, την Ιαπωνία, την Οθωμανική Αυτοκρατορία, τις Ηνωμένες Πολιτείες κι ακόμα παραπέρα.
Αντλώντας στοιχεία από την ψυχολογία, τη νευροεπιστήμη, τη φιλοσοφία, την τέχνη και την ιστορία των θρησκειών, η Ιστορία των συναισθημάτων σκιαγραφεί πώς άλλαξε με τον καιρό ο τρόπος που κατανοούμε και βιώνουμε τα συναισθήματα και πώς αυτά, καθώς και οι πεποιθήσεις που έχουμε γι’ αυτά, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση τόσο τη δική μας όσο και του κόσμου ολόκληρου.

"24 ώρες στον κόσμο - Μια φανταστική πτήση στον υπέροχο πλανήτη μας" του Nicola Davies

Αναρωτιέμαι τι συμβαίνει στη Γη, όταν μακριά προς τα ανατολικά είναι ήδη μέρα, και μακριά προς τα δυτικά είναι ακόμη νύχτα.
Τι γίνεται τη στιγμή που το ρολόι ξεκινά τους δώδεκα χτύπους του για να σημάνει μεσάνυχτα;
Είναι μεσάνυχτα στο Λονδίνο.
Ενώ η πόλη κοιμάται, δύο κοριτσάκια ξεκινούν το ταξίδι τους σε διάφορα μέρη του κόσμου.
Συναντούν πιγκουίνους στους πάγους της Ανταρκτικής και ελέφαντες κάτω από τον ήλιο της Αφρικής…
Παρατηρούν μεγάπτερες φάλαινες στα βάθη της θάλασσας και άλμπατρος που πετούν ψηλά πάνω από τα κύματα…
Ανάμεσα στα δώδεκα χτυπήματα του ρολογιού πριν από τα μεσάνυχτα, αυτή τη μαγική ώρα, θα περιπλανηθούμε μαζί τους και θα γνωρίσουμε εκπληκτικά πλάσματα σε όλο τον πλανήτη μας.
Μια φανταστική ιστορία που εμπνέει τα παιδιά να αναλάβουν δράση, να υπερασπιστούν τον πλανήτη και να γιορτάσουν την Ημέρα της Γης.

"Τα ζώα είναι πολύ κουλ άτομα!" των Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ!

Το ήξερες ότι κάποιες ζέβρες γεννιούνται με βούλες αντί για ρίγες;
Έχεις δει ποτέ περιστέρι-ουράνιο τόξο ή αράχνη-παγόνι;
Θα μάντευες ποτέ ότι το ζωάκι που ρίχνει τις πιο δυνατές μπουνιές στον κόσμο είναι μια γαρίδα;
Πάρτε ξυλομπογιές και μαρκαδόρους, και ελάτε να γνωρίσουμε όλα αυτά τα πολύ κουλ άτομα!
Η Γη είναι ένα μεγάλο σπίτι που εμείς οι άνθρωποι μοιραζόμαστε με πολλά ακόμα ζωάκια.
Θα μάθουμε σε ποιο μέρος πρέπει να ταξιδέψουμε για να τα δούμε, ποια είναι τα ταλέντα τους και ποιοι είναι οι φίλοι τους, μέσα από ζωγραφιές, αστεία και ποιήματα!
 
"Μπούχαχα Το Μαγαζάκι της Τρομάρας - No 2: Το φαφούτικο βαμπίρ" της Magdalena Hai

Μετά την πρώτη μέρα δουλειάς στο Μαγαζάκι της Τρομάρας, η Νίνα πηγαίνει να αγοράσει παγωτό στο παγωτατζίδικο της Ρίτας Μπαλούλας.
Eκεί συναντά τον Φράνκι, ένα φαφούτικο βαμπίρ!
Η Νίνα αποφασίζει να τον βοηθήσει να βρει τα δόντια του, αλλά, για κάποιο λόγο, έχουν όλα εξαφανιστεί.
Φαίνεται ότι κάποιος τα έκρυψε…

"Ο νόμος της αφθονίας" του Joseph Murphy

Σας αξίζει μια ζωή γεμάτη αφθονία!
Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να σας βοηθήσει να ζήσετε μια ελεύθερη, λαμπερή και γεμάτη πλούτο ζωή, αποκτώντας όλα τα χρήματα που θέλετε ή χρειάζεστε.
Η αφθονία περνάει απ’ το χέρι σας, αρκεί να εκμεταλλευτείτε τους τεράστιους αναξιοποίητους πνευματικούς σας πόρους.
Μάθετε πώς να αξιοποιήσετε τη δύναμη του ασυνείδητου νου σας για να:
*Διεκδικήσετε το δικαίωμά σας να είστε πλούσιοι
*Σταματήσετε να υποτιμάτε τον πλούτο
*Δώσετε προτεραιότητες
*Επικεντρωθείτε στην ευτυχία και στην καλή θέληση
*Αγκαλιάσετε τον Νόμο της Έλξης
*Ξεπεράσετε την ψυχική ασθένεια της φτώχειας
*Ζήσετε μια ισορροπημένη ζωή
Ο Νόμος της αφθονίας είναι ένα βιβλίο ενδυναμωτικό, ελπιδοφόρο και βοηθητικό. Είναι για όσους θέλουν να ξεπεράσουν τα τραύματα του παρελθόντος και να θέσουν εκ νέου τις σωστές βάσεις για τη ζωή τους.
 
"Ο νόμος της ευτυχίας" του Joseph Murphy

Αξίζετε μια ζωή γεμάτη ευτυχία!
Όλοι θέλουν να είναι ευτυχισμένοι.
Ο εμπνευσμένος συγγραφέας και δάσκαλος Dr Joseph Murphy μας δείχνει πόσο απλό είναι να κατακτήσουμε τη ζωή που ονειρευόμαστε και αξίζουμε.
Το βιβλίο αυτό βασίζεται στις εξής δύο αρχές:
1. Η αληθινή και διαρκής ευτυχία θα επιτευχθεί όταν συνειδητοποιήσετε ότι μπορείτε να ξεπεράσετε κάθε αδυναμία.
2. Έχετε την ελευθερία να επιλέγετε και να προσελκύετε την ευτυχία.
Επιπλέον εστιάζει στα παρακάτω 5 θέματα:
*Ευτυχία και ασυνείδητος νους
*Η ευτυχία είναι η συγκομιδή ενός ήσυχου μυαλού
*Ευτυχία και αρμονικές ανθρώπινες σχέσεις
*Η συγχώρεση ως μονοπάτι προς την ευτυχία
*Βήματα για να προσελκύσετε την ευτυχία
Ένα ενδυναμωτικό, ελπιδοφόρο και χρήσιμο μικρό βιβλίο που βοηθά τους ανθρώπους να επανέλθουν στο κέντρο του εαυτού τους έπειτα από κάθε κρίση και να αντιμετωπίσουν το μέλλον με ηρεμία και χαρά.

"Ελεύθερη πτώση" του William Golding

Ο Σάμι Μάουνττζοϊ, φτωχόπαιδο αγνώστου πατρός, καταφέρνει να γίνει σπουδαίος ζωγράφος και να δει τα έργα του στη Τέιτ Γκάλερι.
Η δίνη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου τον παρασύρει κι αυτόν και βρίσκεται αιχμάλωτος σ’ ένα ναζιστικό στρατόπεδο, όπου πρώτα τον απειλούν με βασανιστήρια και ύστερα τον κλειδώνουν σ’ ένα ολοσκότεινο κελί.
Όταν βγαίνει από το κελί του σαν τον Λάζαρο από τον τάφο, βλέπει την απεραντοσύνη σ’ έναν κόκκο άμμου και την αιωνιότητα σε μία ώρα.
Το μαρτύριό του τον μεταμορφώνει κι αρχίζει να επανεξετάζει τη ζωή του και τις επιλογές που τον έκαναν αυτό που είναι.
Κι αναζητά εκείνο το σημείο που αυτές οι επιλογές, συσσωρευμένες, χωρίς να το καταλάβει, του στέρησαν την ελεύθερη βούληση.
Ένα βαθιά φιλοσοφικό έργο από τον νομπελίστα William Golding για τη φύση της ελευθερίας και την ουσία της ανθρώπινης ψυχής.

"Ο coach" του Patrick Mouratoglou

Ένας άνθρωπος ξεπερνά τον εαυτό του και όλα τα εμπόδια για να νικήσει ο ίδιος και να δημιουργήσει νικητές!
Ο Coach είναι η εξαιρετικά συγκινητική και εμπνευσμένη ιστορία του διάσημου προπονητή τένις Patrick Mouratoglou.
Ο ίδιος υπέφερε πολύ κατά τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, βιώνοντας κρίσεις άγχους κάθε βράδυ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:
«Ήμουν καχεκτικός και πολύ συνεσταλμένος, η ντροπή με είχε παραλύσει επειδή δεν μπορούσα να κάνω τίποτα καλά».
Πλέον ο Patrick Mouratoglou είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές τένις στον κόσμο, υπεύθυνος για την απογείωση της καριέρας της Serena Williams, και η ιστορία του αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα αντοχής απέναντι σε όλων των ειδών τις αντιξοότητες.
Χρησιμοποιώντας αυτοβιογραφικά στοιχεία από τα παιδικά του χρόνια μέχρι τη στιγμή που γράφτηκε το βιβλίο, ο Mouratoglou συνθέτει ένα γοητευτικό αφήγημα για τον χώρο του τένις, αλλά κυρίως για το πείσμα, τη δουλειά και τη δημιουργικότητα που επιστράτευσε, προκειμένου να ξεπεράσει πολλά εμπόδια μέχρι να νικήσει.
Δεν παραλείπει επίσης να αναφερθεί στο πώς έμαθε να εμπνέει, να ενθαρρύνει και να βοηθά ταλαντούχους αθλητές να φτάσουν στην καλύτερή τους επίδοση, να παραμένουν στην κορυφή και παράλληλα να απολαμβάνουν το άθλημα.

"Το εξπρές για τις Απίθανες Χώρες - No 3: Ταξίδι στη χαμένη πόλη" του P.G. Bell

Ένα ταξίδι γεμάτο μαγεία, αγωνία και περιπέτεια σε κάθε σταθμό!
Η Σούζι επιβιβάζεται στο Εξπρές για τις Απίθανες Χώρες ανυπομονώντας για την επόμενη περιπέτειά της στον υπέροχο κόσμο των τρολ.
Δεν γνωρίζει, όμως, ότι σύντομα θα κληθεί να ολοκληρώσει την πιο δύσκολη, ως τώρα, αποστολή με κίνδυνο τη ζωή της.
Ένα παλιό μυστηριώδες βιβλίο κλέβει λέξεις και εξαφανίζει γράμματα προκαλώντας χάος σε όλη την Ένωση των Απίθανων Χωρών. Το βιβλίο θα πρέπει να επιστραφεί σε μια πόλη που έχει χαθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Κανένας δεν φαίνεται να γνωρίζει την ακριβή τοποθεσία της, ενώ το βιβλίο κρατάει τα χαρτιά του ερμητικά κλειστά, μιλώντας όποτε θέλει αυτό.
Η Σούζι, ο Γουίλμοτ και οι φίλοι τους θα προσπαθήσουν να παραδώσουν το βιβλίο εγκαίρως στον ιδιοκτήτη του, αλλά το ταξίδι τους χωρίς χάρτη θα τους οδηγήσει στα βάθη του ωκεανού και στην καρδιά ενός επικίνδυνου υποθαλάσσιου κόσμου.
Σ’ αυτόν τον πρωτόγνωρο αγώνα δρόμου με τον χρόνο, κινδυνεύει να χαθεί για πάντα όχι μόνο η γνώση των Απίθανων Χωρών, αλλά και το πλήρωμα του μαγικού Εξπρές...

"3 Τρελοί YouTubers! - No 5: Ο μαγικός καθρέφτης" της The Crazy Haacks

ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΤΡΕΛΟΠΑΙΔΑ!
Με τους 3 Τρελούς YouTubers η τρέλα είναι εξασφαλισμένη, ακόμα περισσότερο από τη στιγμή που τρυπώνουμε στο παραμύθι της ΧΙΟΝΑΤΗΣ!
Όταν όμως προσπαθείς να αλλάξεις την ιστορία, υπάρχουν και κίνδυνοι: η κακιά του παραμυθιού θα μπορούσε να είναι μια ανυπόφορη YouTuber!
ΕΤΟΙΜΟΙ;
Μας περιμένουν χίλιες φοβερές περιπέτειες, απίθανες καταστροφές και ΠΟΛΛΑ ΓΕΛΙΑ!