Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:

Η Κίμπερλι Ρίτσαρντς βιώνει την απώλεια της μητέρας της.
Στον φορτισμένο συναισθηματικά κόσμο της έρχεται να προστεθεί ο επικείμενος γάμος του πατέρα της, κόμη του Άμπορο, με την επί χρόνια σύντροφό του.
Την ίδια στιγμή ο πατέρας της βιάζεται να την αποκαταστήσει το συντομότερο δυνατόν. Έτσι, σκοπεύει να απορρίψει όλους τους υποψήφιους προικοθήρες.
Από την πρώτη στιγμή λοιπόν που θα συναντήσει τον γοητευτικό Λάχλαν ΜακΓκρέγκορ, λόρδο της φατρίας ΜακΓκρέγκορ, η στάση της είναι περιφρονητική.
Μια ερωτική συνάντηση μαζί του θα ήταν με βεβαιότητα αμφιλεγόμενη.
Τη στιγμή μάλιστα που ο γοητευτικός άντρας διεκδικεί εμμονικά να παντρευτεί τη δούκισσα του Ρόθστον.
Δύο άνθρωποι από διαφορετικούς κόσμους θα οδηγηθούν σε έναν απροσδόκητο προορισμό.
Γιατί κανείς δεν είχε υπολογίσει τα παιχνίδια της μοίρας και τις περίεργες συνθήκες που θα τους φέρουν κοντά.

Προσωπική άποψη:
Το δεύτερο βιβλίο της σειράς "Σημείο συνάντησης" κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Elxis πολύ πιο σύντομα απ' όσο περιμέναμε, μειώνοντας έτσι την αναμονή μας στο ελάχιστο δυνατό, επιτρέποντάς μας να συνεχίζουμε το ρομαντικό μας "ταξίδι" στο σύμπαν όπου μας σύστησε η Johanna Lindsey με το "Δάσκαλος στην απάτη". Και μπορεί το βιβλίο αυτό να μην είναι τόσο απόλυτα διασκεδαστικό όπως ο προκάτοχός του, σίγουρα, όμως, θα ευχαριστήσει πολλές fans του είδους -ειδικά όσες έχουν αδυναμία σε "κακά" αγόρια από τη Σκοτία, που φοράνε κιτλ και ένα αυστηρό προσωπείο προσπαθώντας να κρύψουν πίσω από αυτό όσα πραγματικά αισθάνονται.

Η Κίμπερλι Ρίτσαρντς βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη φάση της ζωής της, όπου καλείται να αντιμετωπίσει περισσότερα απ' όσα μπορεί στην πραγματικότητα. Πρέπει ν' αποδεχθεί τον θάνατο της μητέρας της, τον επικείμενο γάμο του αυστηρού και αδιάφορου απέναντί της πατέρα της, με μια γυναίκα με την οποία διατηρούσε σχέση επί πολλά χρόνια, ο οποίος, σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα, έχει βάλει σκοπό να παντρέψει και την ίδια, έτσι ώστε να την ξεφορτωθεί οριστικά και ν' αποποιηθεί κάθε ευθύνη που μπορεί να έχει απέναντί της -πρότυπο πατέρα, δεν μπορείτε να πείτε. Γι' αυτόν τον λόγο, αλλά και για να μην δώσει σε κανέναν την ικανοποίηση πως έβαλε χέρι στα λεφτά και στο όνομά της, η Κίμπερλι είναι αποφασισμένη ν' απορρίψει όσους άντρες προσφερθούν να πάρουν τη θέση του συζύγου στο πλευρό της.

Η ιστορία μας εκτυλίσσεται έναν χρόνο μετά το τέλος του "Δάσκαλος στην απάτη", όπου η Μέγκαν και ο Ντέβλιν ζουν παντρεμένοι, ευτυχισμένοι, έχοντας αποκτήσει ήδη το πρώτο τους παιδί, με την Κίμπερλι να γίνεται μάρτυρας της ευτυχίας αυτής, η οποία διόλου ευτυχισμένο δεν κάνει τον λόρδο Λάχλαν ΜακΓκρέγκορ, που τον είχαμε γνωρίσει στο πρώτο βιβλίο της σειράς, και ο οποίος παραμένει να είναι ερωτευμένος με τη Μέγκαν, αρνούμενος να σταματήσει να την διεκδικεί. Βέβαια, όταν η Κίμπερλι θα μπει στη ζωή του, αρχικά ως μια κοινή ενόχληση που στην πορεία μέλλει να εξελιχθεί σε κάτι άλλο, ο έρωτάς του αυτός μπαίνει υπό αμφισβήτηση και αρχίζουμε να έχουμε μια πολύ ξεκάθαρη εικόνα εμμονής, όχι πραγματικών συναισθημάτων.

Όπως προανέφερα, αυτό το βιβλίο δεν είναι τόσο διασκεδαστικό όσο το πρώτο, αφού υστερεί σε χιουμοριστικές στιγμές, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως απουσιάζουν εντελώς. Αντίθετα, όταν αυτές υπάρχουν είναι ιδιαίτερα απολαυστικές και πονηρά αστείες, απλά θεωρώ πως θα μπορούσαν να είναι περισσότερες, δεδομένου ότι υπήρχε πρόσφορο έδαφος για κάτι τέτοιο. Παρ' όλα ταύτα, το "παιχνίδι" της εξέλιξης και της διαμόρφωσης της σχέσης ανάμεσα στους δύο κεντρικούς μας ήρωες, χωρίς να παίρνει βραβείο πρωτοτυπίας ή να μας ξαφνιάζει με τρόπους που δεν περιμέναμε και δεν φανταζόμασταν, ακολουθεί έναν σταθερό ρυθμό και μια καλή αφηγηματική ροή, που αποδεικνύεται ιδιαίτερα ξεκούραστη και μας παρασέρνει μαζί της.

Σίγουρα, υπάρχει χημεία ανάμεσα στην Κίμπερλι και στον Λάχλαν, που όσο σέξι είναι, άλλο τόσο ενοχλητικός είναι -αλλά για κάποιον άγνωστο λόγο, όλες οι γυναίκες έχουμε γοητευτεί έστω και μια φορά στη ζωή μας από έναν κόπανο αυτής της κατηγορίας-, με τον δεύτερο να μας χαρίζει μερικές απ' τις πιο αστείες στιγμές της ιστορίας -όπως όταν αντιδρά σπασμωδικά επειδή ζηλεύει χωρίς καν να το αντιλαμβάνεται-, αλλά την ίδια στιγμή και την πιο ενοχλητική, σύμφωνα με τα δεδομένα του σήμερα, χωρίς να θέλω να αναφερθώ περισσότερο σε αυτήν -αν και είμαι βέβαιη πως όταν την συναντήσετε, θα καταλάβετε αμέσως σε ποια αναφέρομαι. Ωστόσο, επειδή η ιστορία είναι γραμμένη σε μια λιγότερο political correct εποχή, ενώ τοποθετείται σε μια ακόμη προγενέστερη, μπορώ να δώσω συγχωροχάρτι και ν' απολαύσω τα καλά, αστεία και ρομαντικά της στοιχεία στο τέλος της ημέρας.
Βαθμολογία 8,5/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Johanna Lindsey
Μεταφραστής: Ελιασά Νοέλα
Εκδόσεις: Elxis
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2022
Αρ. σελίδων: 384
ISBN: 978-618-5543-64-8