Τελευταίο ταξίδι

Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 60'

Η περίληψη:
Το «Ταξιδεύοντας: Ιαπωνία, Κίνα» του Νίκου Καζαντζάκη από τη δεκαετία του 1930 συναντά τις εικόνες της σύγχρονης Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.



Adieu monsieur Haffmann - Αντίο κύριε Χάφμαν
Δραματική
Διάρκεια: 115'

Η περίληψη:
Στο κατεχόμενο Παρίσι του 1941, ο Εβραίος κοσμηματοπώλης Joseph Haffmann εμπιστεύεται το κατάστημά του στον υπάλληλο του François Mercier, πριν επιχειρήσει να φτάσει στην ελεύθερη ζώνη. Δεν τα καταφέρνει, όμως, και αναγκάζεται να κρυφτεί στο υπόγειο. Ο Mercier αποδέχεται την απρόβλεπτη κατάσταση με την προϋπόθεση ότι κι εκείνος θα αποδεχτεί μια ιδιαίτερη συμφωνία.



Το ίχνος του Χρόνου - The trace of time
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 97'

Η περίληψη:
Το πορτρέτο του αρχαιολόγου Γιάννη Σακελλαράκη, ο οποίος ανέσκαψε το Ιδαίον Άντρον, τις Αρχάνες, τα Κύθηρα και τη Ζώμινθο, φέρνοντας στο φως πολύτιμες πληροφορίες για τον μινωικό πολιτισμό.



The bad guys - Τα κακά παιδιά
Ανιματιον
Διάρκεια: 100'

Η περίληψη:
Ύστερα από αμέτρητες ληστείες, η συμμορία των Κακών Παιδιών με επικεφαλής τον κύριο Λύκο συλλαμβάνεται. Για να μην οδηγηθούν στη φυλακή, τα μέλη της συμφωνούν να μπουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης καλοσύνης υπό την επίβλεψη του καθηγητή Μαρμελάδα. Αλλά μέχρι πότε μπορούν να προσποιούνται;



Hive - Η βασίλισσα της κυψέλης
Δραματική
Διάρκεια: 84'

Η περίληψη:
Για να εξασφαλίσει την οικογένειά της, η Fahrije της οποίας ο άντρας αγνοείται από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στο Κόσοβο, ξεκινά μια μικρή αγροτική επιχείρηση. Στην κλειστή, πατριαρχική κοινωνία της, όμως, η προσπάθειά της αντιμετωπίζεται με έντονη εχθρότητα.



Άνεμος Ελευθερίας 1821
Ιστορική
Διάρκεια: 90'

Η περίληψη:
Η ιστορία του Ιωάννη Φίλωνα, κοσμοπολίτη εμπόρου, μέλους της Φιλικής Εταιρείας και αγωνιστή του 1821, όπως περιγράφεται σ’ ένα λαϊκό ανάγνωσμα του 1905 και φτάνει μέχρι τις μέρες μας.



The lost city - Η χαμένη πόλη
Περιπέτεια
Διάρεια: 112'

Η περίληψη:
Μια συγγραφέας ρομαντικών περιπετειών απάγεται από έναν εκκεντρικό εκατομμυριούχο, ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να τον οδηγήσει σ’ έναν μυθικό θησαυρό, θαμμένο σε ένα νησάκι του Ατλαντικού. Ο Alan, σέξι μοντέλο το οποίο ποζάρει για όλα τα εξώφυλλα των βιβλίων της, αναλαμβάνει να τη σώσει.