"Αλμύρα. Η ευτυχία αλλιώς" της Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη

Η Στάμω, το υποταγμένο κορίτσι της Μάνης, μεταμορφώνεται από τη δύναμη του έρωτα κι από ένα μωρό. Κάτω από τον ίσκιο του Ταΰγετου.
Μυστηριώδη εγκλήματα, μεγαλοπρεπή βαλς και μια πυρκαγιά που σαρώνει τα πάντα. Στη ζωή του Οδυσσέα, στη Βιέννη.
Πολλά ανείπωτα μυστικά κι ένα καταραμένο περιδέραιο συγκλονίζουν την Κλοέ, στο Παρίσι.
Η Αντέλ, στην Αθήνα, δέχεται να γίνει παρένθετη μητέρα για χάρη της φίλης της. Μόνο που ερωτεύεται τον άντρα της.
Σκιές και χρώματα γίνονται ένα με τον Αχιλλέα, στο νησί του ήλιου, τη Ρόδο.
Η Ιουλία, η Νέα Υόρκη και το αμερικάνικο όνειρο.
Τι θα μπορούσε να πάει στραβά;
Έξι ήρωες που διαμορφώνονται από τη δύναμη του πάθους τους. Από τον ιδρώτα, τα δάκρυα, τη θάλασσα.
Πώς αλλιώς ονομάζεται η ευτυχία; Αλμύρα.

"Η σφραγίδα" της Λένας Μαντά

Οδός Ισαύρων…
Εκεί αρχίζει τη ζωή της η Φρειδερίκη Ρένεση· κόρη του Βασίλη και της Λουίζας, αδελφή του Φώτη.
Οδός Ασκληπιού…
Στο παλιό αρχοντικό ζει ο μοναδικός άνθρωπος που γνωρίζει το σκοτεινό παρελθόν του Βασίλη Ρένεση, πριν μάθει το αποτρόπαιο παρόν του.
Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται· από την οδό Ισαύρων, που κρύβει τόση βία, κυλάει ανάμεσα στα στενά της Τρούμπας, γυρίζει πίσω στην Κατοχή και σταματάει στη Χούντα…
Στο κατώφλι του Αναμορφωτηρίου Θηλέων… Εκεί όπου έγινε το μεγάλο κακό… Τη χρονική στιγμή όπου άλλαξε το παρόν και το μέλλον. Πίσω από τους ψηλούς τοίχους του, μπήκαν τα θεμέλια για να πληρώσουν οι ένοχοι.
Μόνο που ο δρόμος είναι μακρύς, το αίμα ρέει και τα σημάδια πονούν…

"Της αγκαλιάς βιβλίο" του Matt Haig

Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια μικρή ελπίδα που δεν το βάζει κάτω.
Αυτό το βιβλίο είναι μια συλλογή από μικρά νησιά ελπίδας. Συγκεντρώνει παρηγορητικά λόγια και ιστορίες που μας προσφέρουν έναν νέο τρόπο να δούμε τον εαυτό μας και τον κόσμο.
Ο αγαπημένος συγγραφέας Ματ Χέιγκ συνδυάζει το απομνημόνευμα με τον φιλοσοφικό στοχασμό αντλώντας έμπνευση από σπουδαίες προσωπικότητες όλων των εποχών, από τον Μάρκο Αυρήλιο και τη Νέλι Μπλάι ως την Έμιλι Ντίκινσον και τον Τζέιμς Μπόλντουιν.
Όταν χρειάζεστε τα σοφά λόγια ενός φίλου, την παρηγοριά μιας αγκαλιάς ή μια υπενθύμιση ότι η ελπίδα μπορεί να βρεθεί στα πιο απίθανα μέρη, πάρτε στα χέρια σας αυτό το μικρό βιβλίο.

"Ζωή στη στάχτη" του Μερκούριου Αυτζή

Τραπεζούντα, αρχές του 20ού αιώνα.
Η πόλη μοιάζει με πολύχρωμο μωσαϊκό. Στα σοκάκια της πολιτισμοί, θρησκείες, ιδέες, όλα ζυμωμένα με το αίμα, τον ιδρώτα και τις μάχες χιλιάδων ψυχών. Και ενώ η Οθωμανική αυτοκρατορία καταρρέει, Έλληνες, Τούρκοι, κάτοικοι και επισκέπτες κάθε φυλής πίνουν καφέ στο Μεϊντάνι, συναλλάσσονται, λογομαχούν, αστειεύονται...
Η Λεϊλά, η «άγια τρελή» της πόλης, την ημέρα κινείται ανάμεσά τους και τους χλευάζει και τα βράδια μεταμορφωμένη σε Αρσενία τα βάζει με τους δαίμονες. Οι Νεότουρκοι, ίδιοι δαίμονες, κάνουν τα πάντα για να καθαρίσουν το «αμπέλι» από τους χριστιανούς. Η Χρυσαυγή, στα δεκαπέντε της, άλλη αγάπη απ’ των γονιών της δε γνωρίζει και αναστατώνεται όταν η Λεϊλά προφητεύει το μέλλον της. Το πρώτο σκίρτημα δε θα αργήσει να έρθει. Λίγο μετά θα γνωρίσει στο πρόσωπο του Νικηφόρου την αληθινή αγάπη. Οι δύο νέοι θα αρραβωνιαστούν αλλά η μοίρα έχει άλλα σχέδια.
Το Ζωή… στη στάχτη. Μέρες και νύχτες Τραπεζούντας, εκατό χρόνια μετά, αναβιώνει τη ζωή μιας νεαρής γυναίκας και εξιστορεί τους αγώνες των Ελλήνων του Πόντου να ζήσουν ειρηνικά σε μια εποχή που σημαδεύτηκε από πολέμους, διωγμούς, λεηλασίες, πυρπολήσεις, στάχτη, βιασμούς, λευκό θάνατο, αμελέ ταμπουρού, Γενοκτονία, προσφυγιά…

"Τεχνητή νοημοσύνη για όλους" του Μανώλη Ανδριωτάκη

Αν θέλετε να αποκτήσετε μια πιο σφαιρική εικόνα των κύριων ζητημάτων που κομίζουν οι πανίσχυρες αυτές τεχνολογίες στις ζωές μας, εδώ θα βρείτε ένα συνοπτικό οδηγό, ένα χάρτη που θα σας βοηθήσει να αντιληφθείτε τη δυναμική των τεχνολογικών εξελίξεων.
Ως ανθρωπότητα έχουμε αυτή τη στιγμή την ευκαιρία να δημιουργήσουμε συνθήκες ευημερίας για όλους, με συνεργάτη τις μηχανές. Οι κίνδυνοι ωστόσο είναι υπαρκτοί, γι’ αυτό και πρέπει να εμπλακούμε όλοι στη συζήτηση. Απ’ αυτό το εγχείρημα δεν πρέπει να λείπει κανένας.
Το βιβλίο αυτό επιχειρεί να εξοπλίσει τον καθένα, εσένα, με τις απαραίτητες γνώσεις και πληροφορίες, για να μπορείς να συμμετάσχεις σε μια απ’ τις πιο συναρπαστικές συζητήσεις του καιρού μας. Η δημιουργία σκεπτόμενων μηχανών μπορεί να είναι ό,τι καλύτερο ή ό,τι χειρότερο επινοήσαμε. Εμείς αποφασίζουμε.
Ελπίζω ο μικρός αυτός τόμος να σας δώσει μια καλή ιδέα για όσα συναρπαστικά ακολουθούν, και να σας παρακινήσει να πάρουμε μαζί το μέλλον στα χέρια μας. Η τεχνολογία, όπως άλλωστε και η τέχνη, μπορεί να είναι ένα όμορφο κι απελευθερωτικό όχημα, μια δύναμη αγάπης για τη ζωή και τους άλλους. Ας την κατανοήσουμε καλύτερα.
Μανώλης Ανδριωτάκης

"Το νήμα" της Victoria Hislop

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 1917
Η Μεγάλη Πυρκαγιά κατακαίει την πολυφυλετική μητρόπολη όπου χριστιανοί, εβραίοι και μουσουλμάνοι συνυπάρχουν σε ένα ιδιότυπο καθεστώς. Μες στην καταστροφή γεννιέται ένα αγόρι, ο Δημήτρης Κομνηνός. Η μοίρα του θα συνδεθεί με αυτήν της πόλης αλλά και της νεαρής Κατερίνας, που πέντε χρόνια αργότερα θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, ξεριζωμένη από τη Μικρά Ασία, ύστερα από τις διώξεις του τουρκικού στρατού.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 2007
Ένας νεαρός Ελληνοβρετανός ακούει για πρώτη φορά την ιστορία της ζωής των παππούδων του, οι οποίοι, επί σειρά δεκαετιών, διαφύλαξαν τις μνήμες και τους θησαυρούς όσων εγκατέλειψαν διά της βίας την αγαπημένη τους πόλη, θύματα της θηριωδίας των Ναζί. Θα βρει άραγε τη γενναιότητα να γίνει ο νέος θεματοφύλακάς τους;

"Το εγχειρίδιο του Μάνατζερ: Project Management"

Η σειρά βιβλίων ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΜΑΝΑΤΖΕΡ είναι ειδικά σχεδιασμένη για να σου δώσει την τεχνογνωσία που χρειάζεσαι ώστε να εξελιχθείς σε έναν αποτελεσματικό μάνατζερ, μέσα από απλές εικόνες και εξειδικευμένες αλλά εύκολα εφαρμόσιμες συμβουλές.
Το εγχειρίδιο αυτό θα σε βοηθήσει να:
- σχεδιάσεις και να προγραμματίσεις με επιτυχία τα πρότζεκτ σου.
- δημιουργήσεις αποδοτικές ομάδες έργου και να ηγηθείς αποτελεσματικά.
- πετυχαίνεις –κάθε φορά– τους στόχους προϋπολογισμού και χρονοδιαγράμματος.

"Το εγχειρίδιο του Μάνατζερ: Πώληση"

Η σειρά βιβλίων ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΜΑΝΑΤΖΕΡ είναι ειδικά σχεδιασμένη για να σου δώσει την τεχνογνωσία που χρειάζεσαι ώστε να εξελιχθείς σε έναν αποτελεσματικό μάνατζερ, μέσα από απλές εικόνες και εξειδικευμένες αλλά εύκολα εφαρμόσιμες συμβουλές.
Το εγχειρίδιο αυτό θα σε βοηθήσει να:
- καταλάβεις τις επιθυμίες των πελατών σου, να αναγνωρίσεις τις ανάγκες τους και να τελειοποιήσεις τη διαδικασία πώλησης των προϊόντων ή των υπηρεσιών σου.
- μάθεις πώς να εμπνέεις εμπιστοσύνη, να προσθέτεις αξία στη σχέση σου με τον πελάτη και να κλείνεις επιτυχημένες συμφωνίες.

"Το εγχειρίδιο του Μάνατζερ: Ευέλικτη εργασία"

Η σειρά βιβλίων ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΜΑΝΑΤΖΕΡ είναι ειδικά σχεδιασμένη για να σου δώσει την τεχνογνωσία που χρειάζεσαι ώστε να εξελιχθείς σε έναν αποτελεσματικό μάνατζερ, μέσα από απλές εικόνες και εξειδικευμένες αλλά εύκολα εφαρμόσιμες συμβουλές.
Το εγχειρίδιο αυτό θα σε βοηθήσει να:
- διοικείς το προσωπικό σου εξ αποστάσεως.
- εμπνέεις και να ενθαρρύνεις υφισταμένους και συναδέλφους που βρίσκονται σε καθεστώς τηλεργασίας.
- εκμεταλλεύεσαι τον χρόνο και την τεχνολογία προς όφελός σου.

"Το εγχειρίδιο του Μάνατζερ: Διαπραγμάτευση"

Η σειρά βιβλίων ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΜΑΝΑΤΖΕΡ είναι ειδικά σχεδιασμένη για να σου δώσει την τεχνογνωσία που χρειάζεσαι ώστε να εξελιχθείς σε έναν αποτελεσματικό μάνατζερ, μέσα από απλές εικόνες και εξειδικευμένες αλλά εύκολα εφαρμόσιμες συμβουλές.
Το εγχειρίδιο αυτό θα σε βοηθήσει να:
- μάθεις να διαπραγματεύεσαι για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
- χτίζεις εποικοδομητικές σχέσεις και να αποφεύγεις τη σύγκρουση.
- κατανοείς την άλλη πλευρά και να καταλήγεις σε συμφωνία.

"Κλείσε μερικά παράθυρα" της Tanya Goodin

Η Τάνια Γκούντιν, ειδική στην ψηφιακή απεξάρτηση, παρέχει σε όσους έχουν χαθεί στον κόσμο του Διαδικτύου έναν πρακτικό οδηγό, με σκοπό να τους βοηθήσει να βρουν την ισορροπία ανάμεσα στην ψηφιακή και στην πραγματική τους ζωή.
Εάν νιώθετε ότι ο σύντροφός σας σας αγνοεί και ασχολείται διαρκώς με το κινητό του, εάν πανικοβάλλεστε στην ιδέα ότι δεν έχετε μαζί σας το τηλέφωνό σας, εάν νιώθετε ότι ολοένα και βυθίζεστε στο λαγούμι της ενημέρωσης και στις θλιβερές ειδήσεις του Διαδικτύου, εάν το παιδί σας είναι κλεισμένο συνέχεια στο δωμάτιό του και ασχολείται με βιντεοπαιχνίδια, στο βιβλίο αυτό θα μάθετε να αναγνωρίζετε και να κατονομάζετε αυτές και ακόμα περισσότερες εξαρτητικές συμπεριφορές –τόσο στον εαυτό σας όσο και στους άλλους– βρίσκοντας παράλληλα απλές και εύκολες λύσεις για να τις αντιμετωπίσετε.