ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Επετειακή Λέσχη Ανάγνωσης
με βιβλία που φωτίζουν τη σκοτεινή αυτή περίοδο


Μια νέα διαδικτυακή Λέσχη Ανάγνωσης ξεκινούν από τον Απρίλιο οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. 
Από τις 18 Απριλίου και κάθε μήνα για ολόκληρο το 2022, συγγραφείς των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ συζητούν με τους αναγνώστες βιβλία τους ιστορικά, που αποτυπώνουν τα γεγονότα που προηγήθηκαν και όσα τραγικά ακολούθησαν της Μικρασιατικής Καταστροφής, καθώς και λογοτεχνικά με φόντο τις αλησμόνητες πατρίδες και τη σκοτεινή αυτή περίοδο της Ιστορίας μας.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Zoom με ελεύθερη συμμετοχή, δίνοντας την ευκαιρία σε αναγνώστες από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο να τις παρακολουθήσουν.
Τη λέσχη συντονίζει ο ιστορικός και Διευθυντής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών Στέφανος Καβαλλιεράκης.

Στην πρώτη συνάντηση, τη Μεγάλη Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022, στις 19.00μ.μ., θα έχουμε μαζί μας τους συγγραφείς Θωμά Κοροβίνη και Σάκη Σερέφα, για να συζητήσουμε για τα βιβλία τους Σμύρνη: Περίκαλλη και χιλιοτραγουδισμένη, μια ανθολογία για τη λογοτεχνία με φόντο τη Σμύρνη ανά τους αιώνες, και Άνθρωπος Μαρίκα, μια νουβέλα που ακολουθεί το νήμα της ζωής της μεγάλης ρεμπέτισσας Μαρίκας Νίνου, από τη γέννησή της πάνω στο πλοίο της προσφυγιάς μέχρι την απόλυτη καταξίωση και τον θάνατό της.

Τη Δευτέρα, 09 Μαΐου 2022, στις 19.00μ.μ., με αφορμή το βραβευμένο με Κρατικό Βραβείο ιστορικό βιβλίο του Βασίλη Ι. Τζανακάρη Εάλω η Σμύρνη: Δακρυσμένη Μικρασία 1919-1922 συζητάμε για τα γεγονότα που προηγήθηκαν της Μικρασιατικής Καταστροφής, ενώ τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022, στις 19.00μ.μ., μαζί μας θα είναι η συγγραφέας Μαίρη Κόντζογλου για το μυθιστόρημά της Άγνωστη χώρα, πρώτο μέρος της επιτυχημένης τριλογίας της «Μεσημβρινοί της ζωής». Ένα μυθιστόρημα που τοποθετείται στις αρχές του 20ού αιώνα με αναφορές στα τραγικά γεγονότα της Σμύρνης.

Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν τον Σεπτέμβρη με βιβλία που θα συζητηθούν… και θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Αν θέλετε να συμμετάσχετε στην επετειακή Λέσχη Ανάγνωσης και να ακολουθήσετε μαζί μας το ιστορικό νήμα που θα μας συνδέσει με τη σημαντική αυτή περίοδο της σύγχρονης ιστορίας μας, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο e-mail: events@metaixmio.gr με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail) για να σας σταλεί ο απαραίτητος σύνδεσμος (link), προκειμένου να συνδεθείτε την ημέρα και την ώρα της συνάντησης. Η συμμετοχή στη λέσχη είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.