"Οδηγός φόνων για καλά κορίτσια" της Holly Jackson

Ένα ανεξιχνίαστο έγκλημα…
Ένα κορίτσι που δεν λέει να τα παρατήσει…
Πριν από πέντε χρόνια, η Άντι Μπελ, μαθήτρια λυκείου, φέρεται να δολοφονήθηκε από τον Σαλ Σινγκ.
Οι αστυνομικοί είναι σίγουροι πως το έκανε. Όλοι είναι σίγουροι πως το έκανε.
Μόνο η Πιπ Φιτζ-Αμόμπι δεν είναι τόσο σίγουρη…
Έτσι ξεκινάει ένα πρότζεκτ για την εισαγωγή της στο πανεπιστήμιο, προσποιούμενη ότι ερευνά τη συμμετοχή των μέσων ενημέρωσης στην υπόθεση.
Διαβάζει αναφορές της αστυνομίας και παίρνει συνεντεύξεις από φίλους των δύο παιδιών.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η Πιπ δημιουργεί ένα αρχείο, το οποίο τη βοηθάει να σχηματίσει τον χάρτη του εγκλήματος.
Αν ο πραγματικός δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος, τι είναι διατεθειμένος να κάνει προκειμένου να κρατήσει την Πιπ μακριά από την αλήθεια;

"Ο κώδικας του θησαυρού" της Janice Hallett

Ήρθε η ώρα να λύσουμε το μυστήριο του αιώνα…
Πριν από σαράντα χρόνια ο Στίβεν Σμιθ βρήκε ένα παιδικό βιβλίο της Ίντιθ Τουάιφορντ με τις σελίδες του γεμάτες παράξενα σχέδια και σημειώσεις.
Το πήγε στην καθηγήτριά του, τη μις Άιλς, η οποία ήταν βέβαιη ότι σ’ αυτό βρισκόταν το κλειδί για τη λύση ενός γρίφου και ότι σε όλα τα βιβλία της συγγραφέως υπήρχε ένας μυστικός κώδικας.
Έπειτα, σε μια σχολική εκδρομή, η μις Άιλς εξαφανίζεται και ο Στίβεν δεν μπορεί να θυμηθεί τι συνέβη.
Τώρα, έχοντας περάσει πολλά χρόνια στη φυλακή, ο Στίβεν αποφασίζει να ερευνήσει το μυστήριο που τον στοιχειώνει για δεκαετίες.
Τι συνέβη τελικά στη μις Άιλς; Δολοφονήθηκε;
Κι είχε άραγε δίκιο για τον κώδικα;
Ο Στίβεν, λαχταρώντας να βρει απαντήσεις σ’ αυτά τα ερωτήματα, έρχεται ξανά σε επαφή με ανθρώπους από την παιδική του ηλικία.
Όμως σύντομα φαίνεται ότι η Ίντιθ Τουάιφορντ δεν ήταν απλώς μια συγγραφέας παιδικών βιβλίων…

"Μια παράγκα για τ'όνειρο" της Αλκυόνης Παπαδάκη

Καμιά φορά στο ζόρι ακόμα και η αυταπάτη μπορεί να χρησιμέψει σαν πρόχειρο σωσίβιο…
Η δεκαοχτάχρονη Τούλα ξεκινά από ένα χωριό της Ηπείρου με ελπίδες και προσδοκίες.
Όλα δείχνουν ότι ο ήλιος λάμπει επιτέλους για τη νέα γυναίκα.
Ο έρωτάς της με τον Άγγελο, έναν υπέροχο νεαρό, είναι η καλύτερη υπόσχεση για το μέλλον.
Η μοίρα όμως, ζαρωμένη, γεμάτη ζήλια και κακία, στήνει καραούλι για να τσαλακώσει και να ξεσκίσει τα όνειρα της κοπέλας.
Μόνο που… αυτή η ξεδοντιάρα μοίρα δεν έχει πάντα πολλές αντοχές.
Όταν πρέπει να παλέψει με τη δύναμη της ζωής, μαζεύει τα κουρέλια της και κρύβεται στην πρώτη τρύπα που θα συναντήσει.
Έτσι η Τούλα αποφασίζει να πολεμήσει για να κρατηθεί όρθια, μάχεται για το μεγάλο όνειρό της και διεκδικεί το δικαίωμά της στη μητρότητα και την αγάπη...

"Η δίκη του Ματάν" της Nadifa Mohamed

Ο Μαχμούτ Ματάν είναι μια γνώριμη φιγούρα στο Τάιγκερ Μπέι στο Κάρντιφ, που το 1952 είναι γεμάτο ναύτες από τη Σομαλία και τις Δυτικές Ινδίες, Μαλτέζους επιχειρηματίες και Εβραίους.
Είναι πατέρας, καιροσκόπος, καμιά φορά και κλεφτρόνι. Είναι πολλά πράγματα, αλλά όχι δολοφόνος.
Έτσι, όταν η ιδιοκτήτρια ενός μαγαζιού δολοφονείται βάναυσα και όλα τα βλέμματα πέφτουν πάνω του, δεν ανησυχεί και τόσο.
Είναι αλήθεια ότι έχει πιο συχνά μπλεξίματα απ’ όταν τον παράτησε η γυναίκα του η Λόρα.
Αλλά ο Μαχμούτ είναι αθώος κι άρα είναι σίγουρος ότι δεν κινδυνεύει σε μια χώρα που υπάρχει δικαιοσύνη.
Αλλά, καθώς οδηγείται σε δίκη, ο Μαχμούτ συνειδητοποιεί την τρομακτική αλήθεια, πως παλεύει όχι μόνο για την ελευθερία του αλλά και για την ίδια του τη ζωή, ενάντια σε συνωμοσίες, προκαταλήψεις και την απανθρωπιά του κράτους.
Και, καθώς η σκιά της κρεμάλας πλανάται από πάνω του, καταλαβαίνει πως δεν αρκεί η αλήθεια για να τον σώσει…

"Ο Ανήφορος" του Νίκου Καζαντζάκη

Σκλάβοι γεννηθήκαμε και πολεμούμε όλη μας τη ζωή να γίνουμε ελεύτεροι.
Στα μέσα της δεκαετίας του ’40, αμέσως μετά τον Ζορμπά, ο Καζαντζάκης γράφει τον Ανήφορο, ένα κείμενο εσωτερικό, που το διακρίνει μελαγχολία βαθιά και λυτρωτική.
Η δράση του εκτυλίσσεται αμέσως μετά τον πόλεμο, σε Κρήτη και Αγγλία.
Ο Κοσμάς, έπειτα από απουσία είκοσι χρόνων και την ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο, επιστρέφει στην πατρίδα του, το Μεγάλο Κάστρο, μαζί με την Εβραία γυναίκα του, τη Νοεμή, η οποία κουβαλάει την πανανθρώπινη μνήμη του Ολοκαυτώματος, και μαζί της την ερώτηση για την αξία της ζωής.
Έχουν περάσει μόλις μερικές μέρες από τον θάνατο του πατέρα του κι η Κρήτη μετράει τις πληγές της αναβιώνοντας προσωπικές ιστορίες θάρρους και πόνου. Ο άνθρωπος που βγαίνει από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να στοχαστεί, ένας άνθρωπος που δεν έχει σωθεί, που κινδυνεύει, και ο Κοσμάς μεταβαίνει στη μεταπολεμική Αγγλία για να τον σώσει.
Το προσωπικό κόστος της επιλογής του είναι τεράστιο.
Όμως αυτό είναι το χρέος, αυτός είναι ο ανήφορος που όλοι πρέπει να διαβούμε.
Ο Ανήφορος, το ανέκδοτο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη, είναι ένα κλασικό έργο που θέτει ερωτήματα που διαρκώς κατατρέχουν τον άνθρωπο, δεν αποτελεί απλώς μια πολύ μεγάλη λογοτεχνική στιγμή για τη χώρα μας αλλά και ένα πολιτιστικό γεγονός.
«Δε με νοιάζει ο θάνατος», συλλογίζουνταν, «με νοιάζει η φθορά, αυτή εξευτελίζει τον άνθρωπο. Αυτήν πρέπει να νικήσω…» Είχε γεράσει η πολιτεία της παιδικής του ηλικίας και της νιότης, θρύβουνταν κι αυτή, άρχιζε να γίνεται κουρνιαχτός και να σκορπίζεται στον άνεμο. Μπορούσε άλλη πολιτεία να χτιστεί αποπάνω της μα δε θα ’ταν η δική του, θα ξαναγέμιζαν πάλι οι δρόμοι με νέους μα δε θα ’ταν η δική του νιότη… «Αγαπημένο Κάστρο», μουρμούριζε κοιτάζοντάς το με τρυφερότητα, «γεράσαμε...»

"Το ταξίδι του Πάντα και του Δράκου" του James Norbury

«Θα πάμε ένα ταξίδι, στην αντίπερα όχθη του ποταμού…»
Ξεκινήστε μαζί με το Μεγάλο Πάντα και τον Μικρό Δράκο για μια απίθανη περιπέτεια με τη σειρά βιβλίων «Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος», που αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο σε πωλήσεις!
Μολονότι οι δύο φίλοι είναι ευχαριστημένοι στον ναό τους ψηλά στα βουνά, ο Μικρός Δράκος συνειδητοποιεί ότι κάτι λείπει, νιώθει ανολοκλήρωτος.
Κι έτσι αποφασίζουν να κάνουν παρέα ένα ταξίδι σε τόπους άγνωστους και μακρινούς.
Στο διάβα τους συναντούν προκλήσεις και κινδύνους και εντέλει μαθαίνουν πως ό,τι χρειάζονται το έχουν ήδη μέσα τους και πως η αλλαγή, αν και κάποιες φορές είναι τρομακτική, είναι εφικτή και με υπομονή μπορεί να μας οδηγήσει σε καλύτερα πράγματα.
«Αν πρέπει να χαθούμε», κατέληξε το Μεγάλο Πάντα, «χαίρομαι που αυτό έγινε μαζί σου…»

"Η εποχή της αβεβαιότητας" του Tobias Hurter

Η επική, συναρπαστική ιστορία μιας ομάδας φυσικών που μέσα σε λίγες δεκαετίες άλλαξαν όχι μόνο την επιστήμη τους, αλλά ολόκληρο τον κόσμο.
Οι πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα υπήρξαν η χρυσή εποχή της φυσικής – μια εποχή που έφερε επανάσταση στον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο.
Ο Tobias Hurter περιγράφει με μοναδικό τρόπο την εποχή αυτή και τις ξεχωριστές ζωές των πρωταγωνιστών της.
Η Μαρί Κιουρί, ο Πλανκ, ο Μπορ, ο Χάιζενμπεργκ, ο Σρέντιγκερ και ο Αϊνστάιν δεν έφεραν επανάσταση μόνο στη φυσική, επανεφηύραν τον κόσμο, την ίδια μας την πραγματικότητα.
Άλλοι από αυτούς ήταν ελεύθερα πνεύματα, άλλοι δανδήδες και άλλοι μονήρεις, απορροφημένοι στο αντικείμενό τους.
Κάποιοι συνδέθηκαν με μεγάλες φιλίες, κάποιους τους χώρισαν πικρίες και εχθρότητες.
Οι ζωές τους και ο τρόπος που διασταυρώθηκαν συχνά συναγωνίζονται την πιο συναρπαστική ιστορία.
Οι έρευνές τους προκάλεσαν τα ασύλληπτα άλματα στην επιστήμη που οδήγησαν σε μια τελείως νέα θεώρηση του κόσμου, την οποία ακόμη δεν μπορούμε να κατανοήσουμε απόλυτα.
Αλλά η εποχή της σχετικότητας και της κβαντικής μηχανικής ήταν επίσης μια εποχή πολέμων και επαναστάσεων.
Η ανακάλυψη της ραδιενέργειας οδήγησε στην τραγωδία της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.
Η εποχή της αβεβαιότητας δείχνει πόσο άρρηκτα συνδεδεμένη υπήρξε η επιστήμη με τα γεγονότα που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα στον 20ό αιώνα. Γιατί δεν μπορούμε να παρατηρήσουμε τον κόσμο, χωρίς να τον αλλάξουμε.
«Φανταστείτε ότι μια μέρα ανακαλύπτετε πως ο κόσμος στον οποίο ζείτε λειτουργεί εντελώς διαφορετικά απ’ ό,τι πιστεύατε μέχρι τώρα. Τα σπίτια, οι δρόμοι, τα δέντρα και τα σύννεφα είναι απλώς ένα παρασκήνιο, στο οποίο κινητοποιούνται δυνάμεις που δεν φαντάζεστε.
»Αυτό ακριβώς συνέβη και με τους φυσικούς επιστήμονες, γυναίκες και άντρες, πριν από εκατό χρόνια. Συνειδητοποίησαν ότι πίσω από τις έννοιες και τις θεωρίες μέσω των οποίων έβλεπαν τον κόσμο υπήρχει μια βαθύτερη πραγματικότητα, που επιδρούσε πάνω τους με τρόπο τόσο άγνωστο, ώστε ξεκίνησε μια διαμάχη σχετικά με το αν μπορεί κανείς να μιλάει ακόμα για “πραγματικότητα”. »Το πώς οι φυσικοί επιστήμονες, γυναίκες και άντρες, έφτασαν στην κατάσταση αυτή και το πώς πάλεψαν μαζί της είναι η ιστορία αυτού του βιβλίου. Στο τέλος ο κόσμος θα είναι διαφορετικός: οι φυσικοί δεν θα τον προσεγγίσουν μόνο με έναν καινούριο τρόπο, αλλά και θα τον αλλάξουν σε βάθος».

"Ορθολογισμός τώρα" του Steven Pinker

Μπορεί ένα βιβλίο που θα διαβάσουμε να μας κάνει πιο ορθολογιστές;
Μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε γιατί υπάρχει τόσος παραλογισμός στον κόσμο;
Ο Steven Pinker, συγγραφέας του βιβλίου Διαφωτισμός τώρα (το «νέο αγαπημένο βιβλίο όλων των εποχών» του Bill Gates), απαντά σε όλα αυτά τα ερωτήματα.
Σήμερα η ανθρωπότητα οδηγεί την επιστημονική κατανόηση σε νέα ύψη, αλλά ταυτόχρονα μοιάζει να χάνει τα λογικά της.
Πώς μπορεί ένα είδος που ανέπτυξε εμβόλια για τον Covid-19 σε λιγότερο από έναν χρόνο να παράγει τόσες ψευδείς ειδήσεις, τόσους κομπογιαννιτισμούς, τόσες θεωρίες συνωμοσίας;
Ο Pinker απορρίπτει το κυνικό κλισέ ότι οι άνθρωποι απλώς είναι παράλογοι – άνθρωποι των σπηλαίων, φορτωμένοι προκαταλήψεις, πλάνες και ψευδαισθήσεις.
Στην πραγματικότητα, σκεφτόμαστε με τρόπους που είναι λογικοί όταν δρούμε στο πλαίσιο της χαμηλής τεχνολογίας όπου περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας, αλλά δεν κατορθώνουμε να εκμεταλλευτούμε τα ισχυρά εργαλεία του ορθολογισμού που έχουμε ανακαλύψει κατά τη διάρκεια χιλιετιών: τη λογική, την κριτική σκέψη, τις πιθανότητες, τη συσχέτιση και την αιτιώδη συνάφεια και τους βέλτιστους τρόπους να ενημερώνουμε τις πεποιθήσεις μας και τις δεσμεύσεις μας, ατομικές και συλλογικές. Αυτά τα εργαλεία δεν αποτελούν τυπικό μέρος της εκπαίδευσής μας και είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται τόσο καθαρά και διασκεδαστικά σε ένα βιβλίο.
Ο ορθολογισμός είναι σημαντικός. Οδηγεί σε καλύτερες επιλογές στη ζωή μας και στη δημόσια σφαίρα και είναι ο απόλυτος κινητήριος μοχλός της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ηθικής προόδου. Ξεχειλίζοντας από τη συνήθη διορατικότητα και το χιούμορ του Pinker, το βιβλίο αυτό διαφωτίζει, εμπνέει και ενδυναμώνει.

"Έχεις τα πινέλα" των Γιώργου Πράτανου & Νίκης Σταύρου

Η ουσία της φιλοσοφίας του Καζαντζάκη απαιτεί από τον άνθρωπο μία και μόνο υποχρέωση, την πιο απαιτητική:
τον συνεχή αγώνα.
Το Έχεις τα πινέλα δεν είναι απλώς όμορφα αποσπάσματα από τα έργα του Καζαντζάκη.
Εδώ θα βρείτε έναν τρόπο ολιστικής αντιμετώπισης της ζωής, τον οποίο εφάρμοσε ο ίδιος ο στοχαστής.
Ο Καζαντζάκης είναι από τους λίγους ανθρώπους που μετουσίωναν κάθε σκέψη σε πράξη, που βίωνε όλα όσα πρέσβευε, μαζί και τις συνέπειές τους.
Ξεχάστε συμπαντικές συνωμοσίες για την εκπλήρωση ονείρων και όσους χαμογελαστοί διατυμπανίζουν πως η ευτυχία είναι επιλογή.
Ο προσωπικός αγώνας του καθενός είναι ένας ανήφορος, μια επίπονη διαδικασία για να καταφέρει ο άνθρωπος να μεταμορφωθεί από σκουλήκι που σέρνεται στη γη σε μια πολύχρωμη πεταλούδα.
«Δε με νοιάζει ο θάνατος, με νοιάζει η φθορά? αυτή εξευτελίζει τον άνθρωπο. Αυτήν πρέπει να νικήσω…»

"Να σε κάνω μια αγκαλιά;" της Φρόσως Φωτεινάκη

Ο φίλος μου ο Σωτήρης με ρωτάει πάντα πριν με κάνει μια αγκαλιά! Νιώθω υπέροχα μαζί του!
Υπάρχουν όμως πολλές, διαφορετικές αγκαλιές...
Κάποιες με γεμίζουν χαρά και αγάπη, άλλες με κάνουν να ντρέπομαι και άλλες να αγχώνομαι και να θέλω τόσο πολύ να πω «όχι!».
Ποια αγκαλιά είναι ασφαλής για το παιδί μου;
Πώς θα του μιλήσω για τον αυτοσεβασμό, την οριοθέτηση, τη συναίνεση χωρίς να το πλημμυρίσω με φόβο και φοβίες;
Ποια είναι η σπουδαιότερη, η πιο πολύτιμη αγκαλιά;
Κατεβάστε το εκπαιδευτικό υλικό του βιβλίου εδώ.
Μια ιστορία για το αδιαμφισβήτητο και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παιδιού να ορίζει τα όρια του σώματός του και να επιλέγει τις αγκαλιές του, ιδωμένη από τη ματιά και την επιστημονική γνώση της Ψυχολόγου & Ψυχοθεραπεύτριας Φρόσως Φωτεινάκη.

"Η μαγεία των Χριστουγέννων... πάει διακοπές!" της Κατερίνας Σέρβη

Υπάρχουν Χριστούγεννα χωρίς Mαγεία;
Κι αν φέτος η ίδια η Μαγεία των Χριστουγέννων, αντί να σκορπίσει τη μαγική της νεραϊδόσκονη, αποφασίσει να πάει διακοπές;
Η Μαγεία των Καλοκαιρινών Διακοπών, που οι φίλοι τη φωνάζουν Κάλι, και ο Όλιβερ, το ξωτικό, θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αναπληρώσουν το κενό.
Αλλά τα πράγματα δεν είναι καθόλου… μα καθόλου εύκολα!
Και δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο, όταν εμφανίζεται ένα μυστηριώδες σημείωμα, γραμμένο από σκληρούς και ανελέητους απαγωγείς...

"Τα συμμαθητάκια - No 20: Η πιο απίθανη παράσταση στη φτερνιζούπολη" του Lorenzo Rulfo

Καλώς ήρθατε στο σχολείο της Φτερνιζούπολης!
Ο διευθυντής του Δημοτικού, ο φοβερός και τρομερός Φοίβος Φοβέρας, για πρώτη φορά στα χρονικά, είναι με το χαμόγελο στα χείλη.
Και ο λόγος είναι απλός…
Φέτος, επιτέλους, δεν θα κάνει μάθημα στα απίθανα Συμμαθητάκια του Β2, της πιο θεότρελης τάξης όλων των εποχών!
Τα Συμμαθητάκια δεν έχουν καμία αμφιβολία…
Και αυτό τον χειμώνα το σχολείο της Φτερνιζούπολης θα κλείσει εξαιτίας του χιονιού.
Η τύχη όμως τα ’φερε έτσι που τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά και όλοι οι μαθητές θα πρέπει να ετοιμάσουν μια γιορτινή παράσταση.
Άλλοι αρχίζουν αμέσως τις πρόβες και άλλοι θέλουν να σαμποτάρουν την παράσταση!
Ένα πράγμα, όμως, είναι σίγουρο…
Τα Χριστούγεννα αυτά θα τους μείνουν αξέχαστα!

"Σε καταλαβαίνω - No 2: Ο Μπερτ χάνει τη φωνή του" της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου

Ο Μπερτ αγαπάει το δροσερό χορτάρι, τις βόλτες και το ηλιοβασίλεμα. Αγαπάει τους φίλους του και το κρυφτό.
Εκείνη τη μέρα ο Μπερτ δεν βγήκε από τον στάβλο. Δεν μιλούσε με κανένα γιατί συνέβη κάτι τρομερό…
Έχασε τη φωνή του! Είχε χωθεί μέσα στο χορτάρι;
Μήπως είχε βουτήξει μέσα στις λάσπες; Θα καταφέρει να τη βρει;
Η νέα σειρά βιβλίων Σε καταλαβαίνω βοηθά τα παιδιά να διαχειριστούν ευαίσθητα θέματα.
Εδώ παρουσιάζεται μια παιχνιδιάρικη ιστορία για τον εκφοβισμό, την αυτοεκτίμηση και τη δύναμη της φιλίας.

"Μπούχαχα Το Μαγαζάκι της Τρομάρας - No 3: Το σφηνωμένο γέτι" της Magdalena Hai

Το Μαγαζάκι της Τρομάρας έχει καλυφθεί από χιόνι και στο πάτωμα πέφτουν μεγάλες νιφάδες.
Ευτυχώς η Νίνα έχει μαζί της γάντια, κασκόλ και σκούφο!
Μαζί με τον Πέτρο και τον κύριο Ξεκούτη προσπαθούν να βρουν την αιτία της χιονοθύελλας, αλλά ένα καλοπροαίρετο μα αδέξιο γέτι εμφανίζεται συνέχεια μπροστά τους.
Θα καταφέρουν να σταματήσουν τη χιονόπτωση;

"Οι παράξενοι κόσμοι - ταξιδιωτικό πρακτορείο - No 2: Στην άκρη του ωκεανού" της L.D. Lapinski

Κάθε βαλίτσα θα σας μεταφέρει και σ’ έναν διαφορετικό κόσμο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να την ανοίξετε…
Η Φλικ τώρα είναι επίσημα μέλος της Λέσχης των Παράξενων Κόσμων κι έτσι, όταν μια κατεπείγουσα έκκληση φθάνει από τον κόσμο του Ρήγματος, εκείνη και ο Τζόναθαν μπαίνουν μέσα στη βαλίτσα που τους μεταφέρει σ’ εκείνον τον κόσμο.
Το Ρήγμα είναι ένας επίπεδος νερένιος κόσμος, γεμάτος με απρόβλεπτους γοργονάνθρωπους, μυστηριώδη θαλάσσια πλάσματα και τεράστια πλοία που τα κυβερνούν φοβισμένοι πειρατές.
Μόνο που ο κόσμος αυτός συρρικνώνεται.
Η άκρη του ωκεανού όλο και πλησιάζει.
Οι κάτοικοι του Ρήγματος πρέπει να εγκαταλείψουν τον κόσμο τους και μάλιστα όσο το δυνατόν συντομότερα.
Πώς όμως μπορείς να φυγαδεύσεις ένα πλοίο μέσα από μια βαλίτσα;
Πώς μπορείς να σώσεις τη Γοργονοβασίλισσα που είναι σε μέγεθος όσο μια μπλε φάλαινα; Θα μπορέσουν η Φλικ κι ο Τζόναθαν να βρουν τρόπο… προτού να είναι πολύ αργά;