"Παγωμένα μονοπάτια - Μέρος Β΄" της Βαλέριας Β. Κάλφα

Η “επιστροφή” του Ντάνιελ αναστάτωσε τα ήδη ταραγμένα νερά του σκοτεινού κόσμου στον οποίον βρισκόταν πλέον μπλεγμένη η Μισέλ.
Δυο αγαπημένα πρόσωπα από το παρελθόν της, που δεν φανταζόταν ποτέ, πως τελικά δεν θα ήθελε να ξαναδεί. Δύο πρόσωπα που φέρανε κάθε ευθύνη για τη δική της κατάληξη. Αυτό όμως δεν την έκανε να τους νοιάζεται λιγότερο.
Βάλθηκε να βοηθήσει, να τους σώσει και να σωθεί και η ίδια.
Κατέφυγε σε τρόπους ανορθόδοξους, ανέλαβε έναν από τους σημαντικότερους ρόλους στη ζωή ενός ανθρώπου, χωρίς να είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο. Μια απόφαση με βάσεις της τον φόβο, τον κίνδυνο, την παράνοια ενός τρελαμένου νου.
Οι προτεραιότητες αντισταθμίστηκαν, τα πάντα γύρω της συνέχισαν να αλλάζουν με γοργούς ρυθμούς, έμενε ολοένα και πιο μόνη να βαδίζει στα παγωμένα μονοπάτια της ζωής της.
Προδότης ή προδωμένος;
Κανείς δεν θα ήθελε να στιγματιστεί ή και να πληγωθεί. Όταν όμως σε αναγκάζουν; Ή μάλλον πιο σωστά, όταν όλα είναι αποφασισμένα και προσχεδιασμένα για τη ζωή σου, χωρίς τελικά να έχεις τη δυνατότητα να αλλάξεις το παραμικρό, τι σημασία έχει τελικά σε ποιο στρατόπεδο θα σε κατατάξουν…