"Με λένε Άννα" της Μαρίας Τζιρίτα

Οι άνθρωποι συνήθως, όταν τους βρει μια συμφορά, υψώνουν το βλέμμα τους στον ουρανό και αναρωτιούνται: «Γιατί σ’ εμένα, Θεέ μου;» Προσωπικά δεν αναρωτήθηκα ποτέ. Ήξερα γιατί.
Ήμουν αμαρτωλή.
Ήμουν άπληστη.
Ήμουν άπιστη.
Ήμουν ανήθικη.
Ήμουν δολοφόνος.
Πίστευα πως Εκείνος εκεί ψηλά δεν το ξέχασε ποτέ κι απλά είχε έρθει η ώρα μου να πληρώσω. Γι’ αυτό και έσκυψα το κεφάλι και δέχτηκα την τιμωρία μου. Δέχτηκα να ζήσω κι εξακολουθώ να ζω, ενώ η λύτρωσή μου θα ήταν να πεθάνω.
Με λένε Άννα κι αυτή είναι η ιστορία της ζωής μου. Το χρέος μου προς τον Θεό το ξεπλήρωσα με τα δάκρυά μου. Το χρέος μου προς τους ανθρώπους το ξεπληρώνω μ’ αυτό το βιβλίο. Ανοίγω την καρδιά μου και σας μιλάω με απόλυτη ειλικρίνεια.
Ένα μικρό ψέμα θα σας πω μόνο. Ένα ασήμαντο ή ίσως και πολύ σημαντικό…

"Το μυστικό των επιτυχημένων πωλήσεων" των Matthew Dixon & Brent Adamson

ύνησαν διεξοδικά τις δεξιότητες, τις συμπεριφορές και τις γνώσεις που είναι απαραίτητες σε έναν εξαιρετικό πωλητή, και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μόνο ένα είδος επαγγελματία πωλητή μπορεί να έχει σταθερά υψηλές επιδόσεις: ο διεκδικητής.
• Ποια είναι, λοιπόν, τα χαρακτηριστικά του διεκδικητή;
• Πώς θα υιοθετήσει ο μέσος πωλητής τις τεχνικές και τις στρατηγικές που θα τον οδηγήσουν σε υψηλές επιδόσεις;
• Πώς διαφοροποιείται σε σχέση με τους άλλους πωλητές με στόχο την προσέγγιση του πελάτη;
• Πώς θα έχει απήχηση στον πελάτη το μήνυμα που θέλει να του περάσει;
• Πώς θα καταφέρει να έχει πάντα τον απαραίτητο δυναμισμό και την αποφασιστικότητα, αλλά και την ευελιξία να υποχωρεί όταν το κρίνει απαραίτητο;
• Πώς θα έχει κάθε πώληση υπό τον απόλυτο έλεγχό του, προσαρμόζοντας τη στρατηγική του με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και τους στόχους του πελάτη, χωρίς να υποχωρεί σε κάθε απαίτησή του;
Τα δεδομένα στον τομέα των πωλήσεων αλλάζουν συνεχώς. Αν, λοιπόν, θέλετε να γνωρίζετε πώς αγοράζουν οι πελάτες και πώς πρέπει να πουλάνε οι πωλητές, αυτό το βιβλίο θα σας δείξει τον δρόμο για να εκτοξεύσετε τις πωλήσεις σας σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο.

"Μαθήματα καλής ζωής" των Mark Schulz & Robert Waldinger

Τι συνιστά μια ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη ζωή;
Τι είναι τελικά η καλή ζωή;
Σε αυτά τα ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει μια μοναδική έρευνα που πραγματοποιείται τα τελευταία ογδόντα και πλέον χρόνια στο Πανεπιστήμιο Harvard. Στο πλαίσιο της Έρευνας Ανάπτυξης Ενηλίκων, οι ερευνητές του προγράμματος έχουν παρακολουθήσει και εξακολουθούν να παρακολουθούν την εξέλιξη εκατοντάδων ανδρών και γυναικών κατά τη διάρκεια όλης τους της ζωής. Αξίζει να σημειωθεί πως οι άνθρωποι που συμμετέχουν στην έρευνα, η οποία ξεκίνησε το 1938, προέρχονται από διαφορετικά οικονομικά και κοινωνικά περιβάλλοντα – προνομιούχα και μη. Τα πολύτιμα συμπεράσματα που προκύπτουν από την έρευνα παρουσιάζονται σε αυτό το ιδιαίτερο βιβλίο, το οποίο συνδυάζει τα επιστημονικά δεδομένα με εκατοντάδες προσωπικές διαδρομές ζωής σε μια απολαυστική αφήγηση.
Το κυριότερο από αυτά θα σας εκπλήξει με την απλότητά του:
Το κλειδί για μια ευτυχισμένη, ικανοποιητική και συνολικά υγιέστερη ζωή είναι οι σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους. Η δύναμη των σχέσεών μας αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα για την υγεία τόσο του σώματός μας όσο και του εγκεφάλου μας. Οι σχέσεις σε όλες τους τις μορφές –φιλικές, ερωτικές, οικογενειακές, συναδελφικές, γειτονικές ή στο πλαίσιο μιας κοινής δραστηριότητας– συμβάλλουν στο να ζήσουμε μια καλή ζωή. Έτσι, δεν είναι ποτέ αργά να ενισχύσετε τις σχέσεις που ήδη έχετε και δεν είναι ποτέ αργά να δημιουργήσετε νέους δεσμούς.

"Το πορτρέτο ενός γάμου" της Maggie O' Farrell

Mια φαντασμαγορική αποτύπωση της ιταλικής Αναγέννησης σε όλο της το μεγαλείο και σε όλη της τη σκληρότητα.
Χειμώνας του 1561. Η Λουκρητία, η Δούκισσα της Φεράρα, καλείται να συνοδεύσει τον σύζυγό της, τον Αλφόνσο, σε μια αναπάντεχη επίσκεψη σε μια εξοχική βίλα.
Όταν κάθονται για δείπνο, η Λουκρητία αντιλαμβάνεται ότι ο Αλφόνσο την οδήγησε σε αυτή τη βίλα έχοντας κακό σκοπό. Σχεδιάζει να τη σκοτώσει.
Η Δούκισσα είναι μόλις δεκαέξι ετών και έχει περάσει τη ζωή της κλεισμένη σε ένα μεγαλοπρεπές παλάτσο της Φλωρεντίας. Στην απομακρυσμένη αυτή βίλα είναι στο έλεος του ολοένα και πιο απρόβλεπτου συζύγου της.
Τι μπορεί να κάνει η Λουκρητία με αυτή την ξαφνική συνειδητοποίηση; Έχει καμία τύχη απέναντι στον Αλφόνσο, που διαφεντεύει ολόκληρη επικράτεια και διαθέτει στρατιωτική εκπαίδευση; Πώς μπορεί να διασφαλίσει ότι θα επιβιώσει;
Το ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΕΝΟΣ ΓΑΜΟΥ είναι η αξιομνημόνευτη ιστορία μιας νεαρής γυναίκας, η οποία, επειδή βρίσκεται τόσο κοντά στην εξουσία, διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο.

"Το τραγούδι των πουλιών" της Christi Lefteri

Διασχίζει τον κόσμο μας αθέατη. Φροντίζει τα παιδιά μας, καθαρίζει τα σπίτια μας. Τη φωνή της δεν την ακούμε. Έχει μια ιστορία να πει. Εσύ θα την ακούσεις;
Η Νίσα έχει περάσει ωκεανούς ολόκληρους προκειμένου να προσφέρει ένα μέλλον στο παιδί της. Τη μέρα φροντίζει την κόρη της Πέτρας. Τη νύχτα αναλαμβάνει χρέη μητέρας για το δικό της κοριτσάκι από τη φωτεινή οθόνη ενός τάμπλετ. Ο εραστής της Νίσα, ο Γιάννης, είναι λαθροκυνηγός. Κυνηγά μικροσκοπικά ωδικά πτηνά που κάνουν στάση στην Κύπρο στην πορεία τους προς την Αφρική για να ξεχειμωνιάσουν. Τα όνειρά του για μια καινούργια ζωή, και για τον γάμο του με τη Νίσα, γίνονται θρύψαλα όταν εκείνη εξαφανίζεται. Κανείς δε νοιάζεται για την εξαφάνιση μιας οικιακής βοηθού, πέρα από την Πέτρα και τον Γιάννη. Καθώς ξεκινούν να αναζητούν τη Νίσα, συνειδητοποιούν πόσο λίγα πράγματα γνωρίζουν για εκείνη. Αυτά που θα ανακαλύψουν θα τους αλλάξουν εντελώς.
Με φόντο τον τόπο καταγωγής της, την Κύπρο, η Κρίστι Λεφτέρι έχει δημιουργήσει μια δυνατή, λυτρωτική ιστορία για την απώλεια, τον θρίαμβο του ανθρώπινου πνεύματος, και την άσβεστη αγάπη μιας μητέρας για το παιδί της.

"Οδηγός προικοθηρίας για κυρίες" της Sophie Irwin

Το 1818 η τύχη δεν ευνοεί τις γυναίκες. Πάντα όμως ευνοεί όποια τολμά...
Η Κίτι Τάλμποτ χρειάζεται προίκα. Ή, μάλλον, χρειάζεται έναν σύζυγο με προίκα. Στο κάτω κάτω, 1818 έχουμε, και μόνο οι άντρες έχουν το προνόμιο να κυνηγούν τα πλούτη.
Έχει μόλις οχτώ εβδομάδες στη διάθεσή της ώσπου οι δανειστές του πατέρα της να πετάξουν την ίδια και τις αδερφές της έξω από το πατρικό τους σπίτι. Η μόνη της διέξοδος, να τρυπώσει στα σαλόνια της λονδρέζικης ελίτ για να βρει έναν πλούσιο γαμπρό, κάτι που απαιτεί όλη την ευστροφία και την επινοητικότητά της.
Ο μόνος που παίρνει είδηση το σχέδιό της είναι ο έμπειρος Λόρδος Ράντκλιφ, ο οποίος είναι αποφασισμένος να την εμποδίσει με κάθε κόστος, καθώς ο αδερφός του, που βρίσκεται στο στόχαστρό της, φαίνεται πως υποκύπτει στη γοητεία της.
Θα καταφέρει η Κίτι να εξασφαλίσει μια προίκα ώστε να σώσει τις αδερφές της από τη φτώχεια; Ούτε μια μέρα δεν πρέπει να πάει χαμένη και κανένας –ούτε καν ένας λόρδος- δε θα την εμποδίσει…

"Τα μικρά βιβλία της μόδας: Gucci" της Karen Homer

Από την ίδρυσή της στη Φλωρεντία το 1921, τότε που κατασκεύαζε αποσκευές για την ελίτ κοινωνία, μέχρι τη σημερινή εποχή, ως οίκος υψηλής ραπτικής και καλτ αξεσουάρ, η Gucci είναι ένας τιτάνας του κόσμου της πολυτελούς μόδας. Τον τελευταίο αιώνα, τα χαρακτηριστικά δερμάτινα είδη Gucci και τα φινετσάτα ρούχα έχουν καταφέρει να συνδυάσουν με κομψότητα το ανεπιτήδευτο ύφος με τον πλούτο κάτω από τον πολυπόθητο διπλό G λογότυπο. Το βιβλίο αυτό αφηγείται την ιστορία της εταιρείας, που ξεκίνησε με αποσκευές πολυτελείας και ενδύματα ιππασίας, καταγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να ξεπεράσει ένα σωρό ρήξεις και δυσκολίες, για να αναγεννηθεί ως γίγαντας της υψηλής ραπτικής τη δεκαετία του 1990 και, υπό τη σημερινή καθοδήγηση του Αλεσάντρο Μικέλε, να φέρει μια νέα γενιά θαυμαστών, σηματοδοτώντας το δικό της στιλ. Περισσότερες από εκατό υπέροχα επιλεγμένες εικόνες αναδεικνύουν τα τολμηρά αλλά και αισθησιακά σχέδια του Οίκου Gucci, επιβεβαιώνοντας τη θέση τoυ ανάμεσα στις πιο σημαντικές μάρκες της εποχής μας.