Tο Hellenic American University και η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζουν τον καθηγητή, Δρ. Κώστα Συνολάκη, Πρόεδρο του Κολλεγίου Αθηνών στην εναρκτήρια διάλεξη της Σειράς Διαλέξεων Διακεκριμένων Προσωπικοτήτων που οργανώνει το Πανεπιστήμιο. Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, στις 19:00μ.μ., στο Θέατρο της οδού Μασσαλίας 22, στην Αθήνα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα Αγγλικά, χωρίς διερμηνεία.

Η σειρά στοχεύει να πυροδοτήσει συζητήσεις εντός και εκτός της πανεπιστημιακής κοινότητας για επίκαιρα θέματα κοινωνικής και πολιτιστικής σημασίας φέρνοντας το κοινό σε επαφή με διακεκριμένους στοχαστές, ερευνητές και δημόσια πρόσωπα από ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων. Επιπλέον, σημαντικό σκέλος της σειράς θα περιλαμβάνει νέους μελετητές που έχουν συμβάλει σημαντικά στο επάγγελμά τους, αλλά μπορεί να μην έχουν ακόμη κερδίσει την προσοχή του ευρύτερου κοινού.

Στην ομιλία του, ο Δρ. Συνολάκης θα αναφερθεί στους παράγοντες της κλιματικής αλλαγής και θα επιχειρήσει να σκιαγραφήσει τους λόγους που την καθιστούν οικουμενικό πρόβλημα με επικίνδυνες προεκτάσεις. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά: «Το μέλλον του πλανήτη μας διακυβεύεται ενώ τα φυσικά συστήματα, οι άνθρωποι, τα ζώα και πολλά άλλα για τα οποία νοιαζόμαστε, βρίσκονται σε κίνδυνο. Καθώς εντείνεται η κρίση της κλιματικής αλλαγής, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βιώνουν ισχυρά και πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα, όπως τροπικούς κυκλώνες, έντονες καταιγίδες, μεγάλες ξηρασίες και ακραία κύματα καύσωνα. Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας πλημμυρίζει τις παράκτιες περιοχές, καταστρέφει τα σπίτια και το φυσικό περιβάλλον και απειλεί τη ζωή των ανθρώπων και των ζώων. Είμαστε όλοι σε κίνδυνο και αν δεν δράσουμε, η κατάσταση θα επιδεινωθεί».

Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση θέσης μέσω της πλατφόρμας EventBrite.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom.
Απαιτείται κράτηση θέσης είτε συμμετέχετε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως.