"Twisted games" της Ana Huang

Στωικός, σκυθρωπός και υπερόπτης, ο σωματοφύλακας της ελίτ ΡΙΣ ΛΑΡΣΕΝ έχει δύο κανόνες: να προστατεύει τους πελάτες του με κάθε κόστος και να μην εμπλέκεται συναισθηματικά μαζί τους. Ποτέ. Δεν είχε μπει στον πειρασμό να τους παραβεί, μέχρι που γνώρισε εκείνη. Την Μπρίτζετ φον Άσεμπεργκ. Μια πριγκίπισσα με κρυμμένη φλόγα, που βάζει φωτιά στους κανόνες του. Μέρα με τη μέρα, η Μπρίτζετ καταλύει τις άμυνές του. Εκείνος έχει ορκιστεί να την προστατεύει, αλλά δεν του αρκεί. Η Μπρίτζετ πρέπει να γίνει δική του. Είναι η πριγκίπισσά του. Ο απαγορευμένος καρπός του. Η βρόμικη φαντασίωσή του.Αρχοντική, επίμονη και δεμένη με τις αλυσίδες του καθήκοντος, η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΠΡΙΤΖΕΤ ονειρεύεται την ελευθερία, τη δυνατότητα να ζει και να αγαπά σύμφωνα με τις επιθυμίες της.
Αλλά όταν ο αδελφός της παραιτείται του στέμματος, η Μπρίτζετ καλείται να πραγματοποιήσει έναν γάμο από πολιτικό συμφέρον, χωρίς αγάπη,και να γίνει βασίλισσα παρά τη θέλησή της.Καθώς έρχεται αντιμέτωπη με την πολυπλοκότητα –και τα πισώπλατα μαχαιρώματα–του νέου της ρόλου, είναι υποχρεωμένη να κρύβει πόσο θέλει έναν άντρα που δεν μπορεί να αποκτήσει. Είναι ο σωματοφύλακάς της. Ο προστάτης της. Η απόλυτη καταστροφή της. Απρόσμενος και απαγορευμένος, ο έρωτάς τους θα μπορούσε να διαλύσει ένα ολόκληρο βασίλειο  και να τους οδηγήσει και τους δύο στην κόλαση.

"Το πράσινο μίλι" του Stephen King

Το κλασικό μυθιστόρημα του Κινγκ έχει ως βασικό σκηνικό μία φυλακή του αμερικάνικου Νότου το 1935. ΤοΠράσινο Μίλι είναι το όνομα του διαδρόμου που βρίσκεται στην πτέρυγα των μελλοθάνατων και οδηγεί στο δωμάτιο με την ηλεκτρική καρέκλα. Ο Έιτζκομπ, υπεύθυνος της φυλακής, προσπαθεί να δείξε ισεβασμό στους κρατούμενους που περνάνε εκεί τις τελευταίες μέρες της ζωής τους. Όλα κυλάνε πολύ αργά, μέχρι που μια μέρα ένας διαφορετικός κρατούμενος φτάνει στη φυλακή. Ο Τζον Κόφυ, είναι ένας γίγαντας που καταδικάστηκε σε θάνατο για τον φόνο δύο μικρών κοριτσιών, και προκαλεί εντύπωση σε όλους τους φύλακες, αλλά όχι μόνο για το μέγεθός του. Σύντομα, ο Έιτζκομπ αρχίζει να βλέπει κάτι διαφορετικό σε αυτόν:Ο Τζον ξεκινά να επιδεικνύει υπερφυσικές δυνάμεις–θεραπεύει τη λοίμωξη της ουροδόχου κύστης του Πωλ, ανασταίνει τον Κύριο Τζινγκλς και θεραπεύει την Μελίντα Μουρς, σύζυγο του επικεφαλής των φυλακών, από έναν όγκο στο εγκέφαλο.

"Το βουνό είσαι εσύ" της Brianna Wiest

Οι αυτοϋπονομευτικές συμπεριφορές είναι ένας από τους συνηθέστερους λόγους που αντιστεκόμαστε σε κάθε προσπάθεια αλλαγής. Ωστόσο, αν συνειδητοποιήσουμε τις καταστροφικές μας συνήθειες και ενισχύσουμε τη συναισθηματική μας νοημοσύνη, μπορούμε να απαλλαγούμε από κατάλοιπα παλαιότερων εμπειριών, να αγαπήσουμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και να ενεργούμε σύμφωνα με αυτή παύοντας να στεκόμαστε εμπόδιο στον ίδιο μας τον δρόμο και στην πραγμάτωση των στόχων μας.
Επί αιώνες, η εικόνα του βουνού χρησιμοποιείται ως αλληγορία για όλες τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, ει-δικά εκείνες που θεωρούμε αδύνατον να υπερβούμε. Για να ανεβούμε το βουνό μας, ουσιαστικά χρειάζεται να εντοπίσουμε το εσωτερικό μας τραύμα, να το ανασύρουμε στην επιφάνεια, να γίνουμε ανθεκτικότεροι και να προσαρμόσουμε κατάλληλα τις τεχνικές για την ανέλιξή μας.
Στο τέλος, δεν θα έχουμε κυριεύσει το βουνό, αλλά θα έχουμε γίνει κύριοι του εαυτού μας. 
 
"Η δημιουργικότητα είναι επιλογή" του Seth Godin

Εμπιστεύεστε αρκετά τον εαυτό σας ώστε να παρουσιάσετε στον κόσμο τη δημιουργική σας δουλειά;
Σήμερα η δημιουργικότητα είναι σημαντικότερη από ποτέ. Απαιτείται από τον καθένα και την καθεμία από εμάς να είναι δημιουργικός/-ή, να έχουμε δηλαδή την ικανότητα να παράγουμε πρωτότυπες σκέψεις κατά βούληση. Την ίδια στιγμή, επικρατεί η αντίληψη ότι η δημιουργικότητα είναι ένα δώρο, κάτι μυστηριώδες το οποίο μια μούσα χαρίζει σε ορισμένους επιλεγμένους ανθρώπους.
Ανοησίες. Η δημιουργικότητα είναι επιλογή.
Κεντρικό στοιχείο της δημιουργικότητας είναι η εμπιστοσύνη –στον εαυτό μας, στο κοινό μας και στη δουλειά μας. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή επιτυχίας για τη δημιουργική δουλειά. Ωστόσο, υπάρχει ένα μοτίβο που υιοθετούν όλοι οι επιτυχημένοι δημιουργικοί άνθρωποι: η αφοσίωση σε μία συνεχή πρακτική δημιουργικότητας.Με αφετηρία τα πρωτοποριακά εργαστήρια Akimbo, ο θρυλικός συγγραφέας SethGodinκαταστρώνει έναν χάρτη για το ταξίδι που επιλέγει να ακολουθήσει κάθε καλλιτέχνης, συγγραφέας, δημιουργός και επιχειρηματίας. Με το βιβλίο αυτό παροτρύνει σε δράση όλους όσοι αγωνίζονται να βρουν τη φωνή τους, να αλλάξουν την κουλτούρα και να παράγουν έργο, το οποίο να ασκεί επίδραση και να τους/τις κάνει περήφανους/-ες.

"Αντέλ η τρομερή - Τόμος 2: Ποιους συμπαθώ; Κανέναν!" των Mr. Tan & Miss Prickly

H Αντέλ η τρομερήείναι μια νεαρή κοκκινομάλλα, η οποία είναι τεράστιος μπελάς,και περνά τον χρόνο της κάνοντας πειράματα στη γάτα της και εφευρίσκοντας χίλιους τρόπους να επιβάλλει τους δικούς της κανόνες.
Είναι όμως παράλληλα αξιαγάπητη, παρ’ όλη τη ζωηράδα της. Είναι ένα ιδανικό βιβλίο για να ξεκινήσουν τα παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού να διαβάζουν μόνα τους. Η μικρή Αντέλ είναι μια ευφάνταστη και έξυπνη ηρωίδα που με τις περιπέτειές σπάει τα στερεότυπα και δεν αφήνει κανένα παιδάκι ασυγκίνητο!
«Ο Αζάξ είναι το λιονταράκι μου. Φαίνεται λίγο γελοίος, αλλά το έχω ψάξει στο ίντερνετ και ξέρω πως όταν μεγαλώσει,θα μπορέσει να φάει όλους αυτούς που μ’ εκνευρίζουν. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άλλοι τον περνάνε για γατάκι».
Με μια γερή δόση μαύρου χιούμορ και ψήγματα τρυφερότητας, η Αντέλ είναι μια ηρωίδα νέου τύπου. Βάλε τη ζώνη σου γιατί θα απογειωθείς!

"Πάρα πολλά γουρουνάκια και ένας μόνο λύκος" των Davide Cali & Marianna Balducc

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν τρία μικρά γουρουνάκια.Μια μέρα τα έφαγε ο λύκος.
ΤΕΛΟΣ
Αυτό το παραμύθι είναι πολύ μικρό! Θέλω να μου πεις ένα μεγαλύτερο! Μια φορά κι έναν καιρό ήταν τέσσερα μικρά γουρουνάκια. Ο λύκος έφαγε τα πρώτα τρία. Μετά έφαγε το τέταρτο.
ΤΕΛΟΣ
Αυτό το παραμύθι ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να είναι πολύ μικρό.
Ένας αφηγητής και ένας πεινασμένος λύκος κονταροχτυπιούνται σε αυτό το ξεκαρδιστικό παραμύθι με τους αριθμούς. Είτε είναι ένα γουρουνάκι για κάθε γράμμα της αλφαβήτου, είτε 101 γουρουνάκια σε κινούμενα σχέδια, είτε πιο πολλά γουρουνάκια απ’ όσα θα μπορούσε να μετρήσει κανείς, το τέλος είναι το ίδιο...
Θα πει ποτέ ο αφηγητής το παραμύθι που θέλουν να ακούσουν; Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα αρέσει στα μικρά γουρουνάκια.

"Αν είχες ένανδεινόσαυρο" των Linda Bailey & Colin Jack

Για πες μου,μήπως έχεις έναν δεινόσαυρο ξαπλωμένο στο σαλόνι; Να κάθεται και να σου τρώει όλο το φαγητό; Λοιπόν, τι σκοπεύεις να τον κάνεις;
Να τον βάλεις να δουλέψει, φυσικά.
Από μηχανή του γκαζόν μέχρι χαρταετό, μπέιμπι σίτερ και ομπρέλα, αυτό το πρακτικό βιβλίο εξετάζει όλους τους τρόπους που μπορεί να χρησιμοποιήσεις έναν δεινόσαυρο. Και ναι, υπάρχουν εκπληκτικές δυνατότητες!
Αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ: Για κάποια πράγματα ο δεινόσαυρός σου ΔΕΝ είναι κατάλληλος!