Την Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου, στις 18:00μ.μ., ο συγγραφέας, μεταφραστής και επιμελητής του ΙΑΝΟΥ Δημήτρης Στεφανάκης συζητάει με το κοινό καθώς και με τον ηθοποιό Δημήτρη Φραγκιόγλου, το θέμα «Τζέιμς Τζόυς - Σάμιουελ Μπέκετ: Πατέρας - Γιος».

Από τον «Οδυσσέα» μέχρι το «Περιμένοντας τον Γκοντό» και το «Τέλος του παιχνιδιού» γράφτηκαν όλα όσα ήθελε να μας πει η λογοτεχνία στον 20ο αιώνα. Ο Τζόυς ως μυθιστοριογράφος και ο Μπέκετ ως δραματουργός θεμελίωσαν μια πνευματική δυναστεία που δεν αμφισβητήθηκε από κανένα.
Ο συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης ανατέμνει αυτό το γοητευτικό δίπολο και την υψηλή αισθητική στις ιδέες και στα κείμενά τους. Η λογοτεχνική συγγένεια του Τζόυς με τον Μπέκετ ανάγεται σε μια σχέση πατέρα-γιου που ο ένας επηρεάζει τον άλλο με κάθε τρόπο.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η ηθοποιός και συγγραφέας Όλγα Νικολαΐδου και ο ηθοποιός Δημήτρης Φραγκιόγλου παρεμβαίνουν, σχολιάζουν και διαβάζουν αποσπάσματα από τα έργα τους.

Τα «Λογοτεχνικά απογεύματα στον ΙΑΝΟ» όπου τα σπουδαία βιβλία και οι δημιουργοί τους «συνομιλούν» μεταξύ τους, πραγματοποιούνται στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.