Τα PUBLIC, το Ινστιτούτο Cervantes, το ΛΕΑ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν σε μια γνωριμία με την Ισπανίδα συγγραφέα Mónica Gutiérrez με αφορμή το νέο της μυθιστόρημα


τη Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023, στις 20:30μ.μ., στο Public Café Συντάγματος.

Η Mónica Gutiérrez θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο και life style blogger Τόνια Βάθη (aka @tostaki). Προλογίζει η Πιλάρ Τένα, διευθύντρια του Ινστιτούτου Cervantes.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα ισπανικά με διαδοχική διερμηνεία.

Οι καλύτερες ιστορίες αρχίζουν αφού πέσει η αυλαία. Μετά την τεράστια επιτυχία του Βιβλιοπωλείου των μικρών θαυμάτων έρχεται το νέο βιβλίο της Mónica Gutiérrez, που αυτή τη φορά μας μεταφέρει στον κόσμο του θεάτρου.
____________________________________________________________________________________


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό και το νέο βιβλίο της Άδας Σταματάτου «Τι έχει ο Γιάννης;»

Δευτέρα, 03 Απριλίου 2022, στις 08:30π.μ.

Ζωντανά από την πλατφόρμα ΖΟΟΜ των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Ψάχνετε τρόπο να μιλήσετε στους μαθητές σας για τον αυτισμό και κατ’ επέκταση για την αποδοχή, τη συμπερίληψη και τον αλληλοσεβασμό; Θέλετε να τους κάνετε να συνειδητοποιήσουν ότι η διαφορετικότητα δεν είναι αδυναμία; Μπορείτε να το προσπαθήσετε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 02 Απριλίου. Τη Δευτέρα, 03 Απριλίου, η συγγραφέας και ακτιβίστρια για τον αυτισμό Άδα Σταματάτου, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου Τι έχει ο Γιάννης; Μιλώντας στα παιδιά για τον αυτισμό, σας προσκαλεί σε μια συζήτηση για την κατανόηση των αυτιστικών ανθρώπων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα σας συστήσει τον Γιάννη και θα σας δείξει πώς συμπεριφέρεται το πρωί όταν ξυπνάει, πώς ακολουθεί ρουτίνες, τι κάνει στο σχολείο, στον δρόμο, στο εστιατόριο, πώς εκδηλώνει όσα νιώθει, πώς συμπεριφέρεται όταν συναντά τον παππού και τη γιαγιά. Μέσα από την καθημερινότητά του θα σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε ότι ο αυτισμός δεν είναι παιδική αρρώστια. Δεν κολλάει όπως η ανεμοβλογιά. Θα σας κάνει να φανταστείτε τον εγκέφαλο ενός ανθρώπου με πολλά καλώδια και θα σας εξηγήσει πως στον αυτιστικό άνθρωπο κάποια καλώδια δεν μπήκαν στις σωστές πρίζες.

Ελάτε να μιλήσουμε για τη συμπερίληψη των ανθρώπων που αντιλαμβάνονται τον κόσμο διαφορετικά.
Πότε: Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023, στις 08:30π.μ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ΔΩΡΕΑΝ μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.
Για να παρακολουθήσετε, κάντε κλικ ΕΔΩ
ή καταχωρήστε τους απαραίτητους κωδικούς στην πλατφόρμα:
Meeting: ID 850 2454 0453
Passcode: 949004