"Η αγγελία" της Freida McFadden

Η Μίλι έχει περάσει τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής της στη φυλακή, όπου βρέθηκε στα δεκαεφτά της.
Τώρα αναζητά μια ευκαιρία, μια εργασία που θα της επιτρέψει να έχει μια φυσιολογική ζωή.
Δεν ελπίζει ότι η συνέντευξή της με τη Νίνα, την πλούσια σύζυγο και μητέρα που ζητά οικιακή βοηθό, θα πάει καλά.
Ποιος θα την εμπιστευτεί με τέτοιο παρελθόν;
Γι’ αυτό όταν δέχεται τα απρόσμενα νέα της πρόσληψής της, αγνοεί όλα τα ανησυχητικά σημάδια και τις παραξενιές της Νίνα, θέλοντας τόσο πολύ να ξεκινήσει μια νέα ζωή.
Όμως, ακόμη και το δωμάτιό της μοιάζει περισσότερο με κελί παρά με δωμάτιο υπηρεσίας, κλειδώνει μόνο απέξω…
Μια ιστορία γεμάτη αναπάντεχες ανατροπές που δεν θα σας αφήσει να κλείσετε μάτι μέχρι να την τελειώσετε.
Όποιος απόλαυσε τη Γυναίκα στο παράθυρο και το Κορίτσι του τρένου, αυτή την ιστορία θα τη λατρέψει! 
 
"Δώδεκα ημέρες θύελλας" της Ελένης Γαληνού

Σε μια δεξίωση η Μελίνα συναντά τον Έκτορα, τον νεανικό της έρωτα.
Αρχικά απορεί που δεν την αναγνωρίζει, όταν όμως με ένα σημείωμα την καλεί να βρεθούν την επομένη κρυφά, ανα-στατώνεται, διστάζει, είναι παντρεμένη. Η περιέργεια τελικά νικά και στο ραντεβού ο Έκτορας της αποκαλύπτει κάτι αναπάντεχο: ένας άγνωστος τον έχει προσλάβει για να την παρασύρει σε μια παράνομη σχέση, πιθανόν για να διαλύσει τον γάμο της.
Τα γεγονότα που ακολουθούν τους αιφνιδιάζουν και τους σπρώχνουν σ’ ένα παράξενο παιχνίδι.
Προσπαθούν να ξεσκεπάσουν τον άγνωστο που κινεί τα νήματα απ’ το παρασκήνιο.
Όσο όμως ψάχνουν, τόσο τα πράγματα μπερδεύονται περισσότερο.
Μέχρι που ένα βίαιο γεγονός ανατρέπει τα πάντα.
Σοκαρισμένοι αντιλαμβάνονται πως η παγίδα που τους έχουν στήσει είναι πολύ πιο επικίν-δυνη απ’ όσο πίστευαν.
Και ο παλιός τους έρωτας αρχίζει να ξυπνά, όμως πλέον γνωρίζουν πως αν τον αφήσουν να αναζωπυρωθεί, θα τους καταστρέψει.
Συγχρόνως, ένα παιδί δίνει μάχη στην εντατική και ένα άλλο προσπαθεί να…
Ένα ακόμα ένοχο μυστικό ζητάει να αποκαλυφθεί.
Ένας έρωτας επιστρέφει απ’ το παρελθόν σαν παγίδα.
Μια παγίδα που μπορεί να νικήσει μόνο ο έρωτας.

"Ο πρώτος που πεθαίνει στο τέλος" του Adam Silvera

Το Δελτίο Θανάτου σας καλωσορίζει στην πρώτη νύχτα!
Τα τελευταία χρόνια ο Οράιον Πέιγκαν δίνει μάχη για τη ζωή του εξαιτίας μιας σοβαρής καρδιακής πάθησης.
Φοβάται να ζήσει έντονα, φοβάται πως θα πεθάνει ξαφνικά.
Εκείνο το βράδυ αποφασίζει να γραφτεί σε έναν νέο οργανισμό που προβλέπει τον θάνατο, ενώ λαμβάνει μια πρόσκληση για το πάρτι στην Τάιμς Σκουέαρ για να γιορτάσουν την έναρξη του Δελτίου Θανάτου.
Ο Βαλεντίνο Πρινς, με καριέρα στο μόντελινγκ, σκοπεύει να πάει στο ίδιο πάρτι.
Ο Οράιον και ο Βαλεντίνο συναντιούνται και η έλξη τους είναι αδιαμφισβήτητη.
Όταν όμως αρχίζουν οι πρώτες κλήσεις του Δελτίου Θανάτου, τα πάντα αλλάζουν, ένα από τα δύο αγόρια θα μάθει ότι πρόκειται να πεθάνει.
Ο μελλοθάνατος θα πρέπει να ανακαλύψει μόνος του πώς θα αλλάξει η ζωή του την τελευταία μέρα… 

"Ως τα πέρατα της γης - No 2: Σε απόσταση αναπνοής" του William Golding

Μετά το βραβευμένο με Booker Μύησις Ταξιδευτού, το συναρπαστικό ταξίδι ενηλικίωσης του Έντμουντ Τάλμποτ συνεχίζεται στο δεύτερο βιβλίο της τριλογίας Ως τα Πέρατα της Γης. Στα μισά του ταξιδιού προς την Αυστραλία το πλοίο όπου επιβαίνει ο νεαρός Έντμουντ καθηλώνεται από την τροπική νηνεμία.
Η ζέστη, η ομίχλη και η ακινησία αρχίζουν να πειράζουν στα νεύρα πλήρωμα και επιβάτες, που αναγκάζονται να συμβιώσουν ο ένας δίπλα στον άλλο στον περιορισμένο χώρο του πλοίου.
Και την ίδια στιγμή μια πηχτή μάζα από πράσινα φύκια σφιχταγκαλιάζει το ταλαιπωρημένο σκαρί…
Ώσπου από την ομίχλη ξεπροβάλλει αργά ένα άλλο καράβι. Καθώς τα δυο πλοία πλευρίζουν το ένα το άλλο και μένουν ακίνητα μέσα στην απεραντοσύνη, αποφασίζεται να δοθεί ένας κοινός χορός.
Και για τον Έντμουντ έχει έρθει η στιγμή να γνωρίσει τον κεραυνοβόλο έρωτα στο πρόσωπο της όμορφης δεσποινίδας Μάριον Τσάμλεϊ…
Πλήρωμα και επιβάτες στροβιλίζονται στους ρυθμούς του βαλς και του κοτιγιόν σε μια λαμπερή γιορτή, σαν να θέλουν να ξορκίσουν τον σκοτεινό βυθό, που απειλεί να τους ρουφήξει για πάντα…

"Το φοβερό βιβλίο" του Jason Mott

Ένας Αφροαμερικανός συγγραφέας γράφει ένα βιβλίο που γίνεται μπεστ σέλερ.
Τώρα γυρίζει την Αμερική για να το προωθήσει – συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, ειδικοί του μάρκετινγκ που χτίζουν το προφίλ του, το πρόσωπό του πρέπει να είναι παντού.
Ο μικρός Μουτζούρης, αντίθετα, έχει μάθει από νωρίς πως, όσο λιγότερο φαίνεσαι, τόσο το καλύτερο – ποτέ δεν βγαίνει σε καλό να τραβάς την προσοχή αν είσαι Μαύρος.
Ποιος είναι όμως ο Μουτζούρης; Και ποιος είναι ο Μικρός, που εμφανίζεται συνεχώς μπροστά στον συγγραφέα, αλλά μάλλον δεν τον βλέπει κανένας άλλος; Κι όσο συμβαίνουν όλα αυτά, ακόμα ένα φονικό με δράστες αστυνομικούς και θύμα έναν Μαύρο συγκλονίζει τη χώρα…
Η πραγματικότητα εισβάλλει εκκωφαντική σαν δελτίο ειδήσεων στο ωραία σκηνοθετημένο success story, οι ιστορίες διασταυρώνονται και συγκρούονται με δύναμη, απειλώντας να εκτροχιάσουν την περιοδεία και τη ζωή του ήρωά μας.
Η τέχνη και τα χρήματα, η ταυτότητα και το δικαίωμα να διαλέγεις ποιος θα είσαι, η δόξα και η αγάπη, ο ρατσισμός και το τι σημαίνει να είσαι Μαύρος στην Αμερική του σήμερα σ’ ένα καλειδοσκοπικό μυθιστόρημα, αστείο και τραγικό, που τρέχει με ξέφρενο ρυθμό κι έχει για μουσική υπόκρουση τους πυροβολισμούς εναντίον αθώων.
Ένα μυθιστόρημα που είναι ό,τι ακριβώς λέει ο τίτλος του: φοβερό βιβλίο.

"Η τέχνη του να μιλάμε με τα παιδιά μας" της Rebecca Rolland, EdD

Η Rebecca Rolland, EdD, μέλος του διδακτικού προσωπικού του Χάρβαρντ, λογοθεραπεύτρια και μητέρα, εξοπλίζει τους ενηλίκους με πολύτιμα πρακτικά εργαλεία για να τους βοηθήσει να έχουν παραγωγικές και ουσιαστικές συζητήσεις με παιδιά όλων των ηλικιών – είτε πρόκειται για ένα πεισματάρικο νήπιο που θέλουμε να το πείσουμε για κάτι ή για έναν κλεισμένο στον εαυτό του έφηβο που θέλουμε να μας ανοιχτεί.
Η επιστήμη έχει δείξει ότι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να γίνουν ανεξάρτητα, να έχουν αυτοπεποίθηση, να είναι καλοσυνάτα, να δείχνουν ενσυναίσθηση και να νιώθουν ευτυχισμένα, είναι να μιλάμε μαζί τους. Ωστόσο συχνά οι γονείς και οι παιδαγωγοί δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν με τα παιδιά.
Οι συζητήσεις είναι τετριμμένες ή γεμάτες ένταση ή, ακόμα χειρότερα, με διαρκείς συγκρούσεις. Η Τέχνη του να μιλάμε με τα παιδιά μας δείχνει τον τρόπο να χτίσουμε ποιοτική επικοινωνία και ουσιαστικές συζητήσεις, βοηθώντας τα να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις ικανότητες που χρειάζονται για να εξελιχθούν. Όταν δημιουργήσουμε σχέσεις με λιγότερες συγκρούσεις και περισσότερη χαρά, εξασφαλίζουμε για τα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον.

"Τσίτσος, η γάτα που μιλούσε πολύ" του Χόρχε Κάπα

Ο Τσίτσος ήταν μια γάτα σαν όλες τις άλλες, μια γάτα που ζούσε με βάση το ιερό τρίπτυχο «Όταν νυστάξεις, κοιμήσου· όταν πεινάσεις, φάε και στο ενδιάμεσο γλείψου». Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι ήταν κάπως πιο προνομιούχος, μιας και ζούσε μέσα στα ανάκτορα και περιτριγυριζόταν από 15 ανυπόληπτες γάτες-πληβείους, ενώ είχε για υπηρέτη τον χουμανιστικό πατέρα του... ώσπου κάποια στιγμή συνέβη κάτι εξαιρετικό, κάτι που δεν είχε συμβεί για χιλιετηρίδες… Ο Τσίτσος ανακάλυψε ότι μπορεί να... ομιλεί.
Και από εκείνη τη στιγμή δεν σταμάτησε να επιδίδεται σε ατέρμονους διαλόγους με τον πατέρα, συζητώντας για τα μυστικά και τις αλλόκοτες συμπεριφορές της γάτας, για την αδιαμφισβήτητη υπεροχή της έναντι στους χούμανς. Μέσα από έντονες πνευματικές ζυμώσεις, πανάρχαια, εναγώνια ερωτήματα όπως «υγρή ή ξηρά τροφή», «στείρωση ή όχι», επιτέλους βρήκαν την απάντησή τους, αλλά οι δύο θαρραλέοι συζητητές δεν σταμάτησαν εκεί! Καταπιάστηκαν και με φιλοσοφικά ζητήματα, όπως το αν υπάρχει νόημα στη ζωή και αν αυτή η μυστηριώδης ουρά που ξεφυτρώνει πίσω από τη γάτα για μια ζωή είναι δική της ή ξένη.
Και ενώ ζούσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα, κάτι το σκοτεινό, το απειλητικό συνέβη κάπου στην Άπω Ανατολή, κάτι που απείλησε να ανατρέψει ολοκληρωτικά την καθεστηκυία τάξη στην αυτοκρατορία της πριγκίπισσας Τσίτσου!

"Οι παράξενοι κόσμοι - ταξιδιωτικό πρακτορείο - No 3: Τα μυστικά του θυελλοδάσους" του L.D. Lapinski

Εκεί που κάθε βαλίτσα σας μεταφέρει και σε έναν διαφορετικό κόσμο. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι ένα βήμα…
Από τότε που η Φλικ Χάντσον μπήκε στη Λέσχη των Παράξενων Κόσμων, βρέθηκε αντιμέτωπη με περισσότερους κινδύνους από όσους συναντούν άλλοι άνθρωποι σε όλη τη ζωή τους.
Ποτέ όμως δεν περίμενε ότι θα μάθαινε πως το πολυσύμπαν κινδυνεύει, από την απειλή μιας μυστηριώδους ομάδας, των Γαλήνιων, που ψάχνουν την πιο πανίσχυρη βαλίτσα απ’ όλες.
Η Φλικ και οι φίλοι της πρέπει να βρουν πρώτοι τη βαλίτσα.
Όμως το ταξίδι τους θα τους οδηγήσει σε τρομερούς τόπους και θα αποκαλύψει περίεργα μυστικά για το ταξιδιωτικό πρακτορείο…
ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΓΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ!

"Μίκι7" του Edward Ashton

Ο θάνατος δεν είναι ευχάριστος…
αλλά τουλάχιστον βγάζεις τα προς το ζην.
Ο Μίκι7 είναι Αναλώσιμος, ένας εργαζόμενος σε μια ανθρώπινη αποστολή που έχει ως στόχο να αποικήσει τον παγωμένο πλανήτη Νίφλχαϊμ.
Κάθε φορά που παρουσιάζεται μια εξαιρετικά επικίνδυνη αποστολή το πλήρωμα στρέφεται στον Μίκι.
Όταν σκοτωθεί ένα αντίγραφό του, αμέσως δημιουργούν ένα νέο, το οποίο φέρει σχεδόν ανέπαφες τις αναμνήσεις του προηγούμενου.
Μετά από έξι θανάτους ο Μίκι7 καταλαβαίνει επιτέλους τους όρους του συμβολαίου του.
Και τότε, σε μια εξερευνητική εξόρμηση ρουτίνας, ο Μίκι7 χάνεται και θεωρείται νεκρός.
Όταν πια καταφέρνει να επιστρέψει στη βάση της αποικίας, η μοίρα του έχει σφραγιστεί: ο νέος κλώνος, ο Μίκι8, έχει δημιουργηθεί ήδη και είναι έτοιμος να αναλάβει τα καθήκοντα του Αναλώσιμου.
Τα πολλαπλά αντίγραφα αποτελούν μια ιδέα παγκοσμίως απεχθή και, αν η ύπαρξή τους γίνει αντιληπτή, οδηγούνται στον ανακυκλωτή για να μετατραπούν σε πρωτεΐνη.
Έτσι λοιπόν ο Μίκι7 πρέπει να κρατήσει την ύπαρξη του αντιγράφου του κρυφή από την υπόλοιπη αποικία.
Στο μεταξύ οι συνθήκες ζωής στο Νίφλχαϊμ χειροτερεύουν όλο και περισσότερο.
Η ατμόσφαιρα του πλανήτη δεν είναι κατάλληλη για τους ανθρώπους, η τροφή δεν επαρκεί και τα αυτόχθονα όντα αρχίζουν να εκδηλώνουν περιέργεια για τους νέους τους γείτονες, πράγμα που τρομάζει τον διοικητή της αποικίας.
Τελικά η επιβίωση όλων –αποίκων και αυτοχθόνων– καταλήγει να εξαρτάται από τον Μίκι7.

"Χρόνος – Από τον μύθο του Κρόνου στο Cern" του Guido Tonelli

Ο χρόνος δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Καταλαμβάνει το σύμπαν, μεταλλάσσεται, δονείται, ταλαντώνεται.
Αλλά τι είναι ακριβώς; Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτόν;
Μπορούμε να σκοτώσουμε τον χρόνο/Κρόνο;
Υπάρχει ο χρόνος των μεγάλων, κοσμικών διαστάσεων.
Υπάρχει ο εμπειρικός χρόνος, που επηρεάζεται από τη μνήμη και την επιθυμία.
Υπάρχει ο χρόνος που μετριέται με τον χτύπο της καρδιάς μας.
Ο χρόνος είναι ένα μυστήριο για τους ανθρώπους, από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, ακόμα και για τους επιστήμονες, όπως ο Νεύτων, ο Αϊνστάιν και ο Πλανκ, που προσπάθησαν να τον εξηγήσουν.
Ρέει; Στέκεται ακίνητος; Μπορεί να μετρηθεί; Πώς τον επιβραδύνει η βαρύτητα; Πώς τον σταματούν οι μαύρες τρύπες; Πάντα ζούσαμε μέσα στον χρόνο, ο οποίος ωστόσο δεν είναι αιώνιος.
Ο διάσημος φυσικός Guido Tonelli μας οδηγεί σ’ ένα ταξίδι στην ιστορία, στην επιστήμη, στην τέχνη και στη φιλοσοφία, όπου θα επιχειρήσουμε να συλλάβουμε λίγο καλύτερα την έννοια του χρόνου και τη σχέση μας μαζί του.
Ένα ταξίδι στο οποίο θα μάθουμε επίσης να αφουγκραζόμαστε τον ρυθμό του εσωτερικού μας χρόνου, να νιώθουμε την ταχύτητα, την αναμονή και την επιτάχυνση, που αλλάζουν τις διαστάσεις του χρόνου στη μνήμη και στις προσδοκίες μας.

"ΨΙΨΙΝΟΚΕΡΟΙ - No 2: Ένας τέλειος ψιψινόκερος" της Shannon Hale

Όλοι πιστεύουν ότι ο Ψιψινόκερος είναι τέλειος και εκείνος κάνει ό,τι μπορεί για να μην τους απογοητεύσει.
Όταν, όμως, κατά λάθος κάνει μια ζημιά και νιώθει ένας μεγάλος, άσχημος γκαφατζής, αναρωτιέται…
Αν δεν είναι άψογος και μαγικός, η καλύτερή του φίλη, η Ψιψίνα, θα τον αγαπάει ακόμα;