"Ο άνεμος που σαρώνει" της Selva Almada

Ο άνεμος που σαρώνει διαδραματίζεται τις γαλήνιες ώρες λίγο πριν από την καταιγίδα.
Ο αιδεσιμότατος Πίρσον κηρύσσει το Ευαγγέλιο στην ύπαιθρο της Αργεντινής μαζί με τη Λένι, την έφηβη κόρη του, όταν χαλάει το αμάξι του. Αυτή η ενέργεια του Θεού –ή η μοίρα– τους οδηγεί στο σπίτι ενός ηλικιωμένου μηχανικού ονόματι Γκρίνγκο Μπάουερ και ενός νεαρού αγοριού, του Ταπιόκα. Όσο προχωράει η μέρα, η περιέργεια και το μυστήριο μετατρέπονται σε απρόσμενη οικειότητα που αναπτύσσεται ανάμεσα στους τέσσερις: έναν άντρα με βαθιά πίστη στον Θεό, στην ηθική και στο δίκαιο και έναν άντρα με εμπειρίες που έχουν εδραιώσει μια ήπια απάθεια στην ψυχή του· έναν ήσυχο και σοβαρό ιδεαλιστή βοηθό μηχανικού και μια ανήσυχη και σκεπτικίστρια κόρη ιερέα. Η βροχή έρχεται σαν ένας τεράστιος στρατός που περπατάει πάνω στα δέντρα, μουγκρίζοντας κυριευμένη από την ανεξέλεγκτη μαγεία της βίας σ’ αυτό το στατικό road movie, για να ξεπλύνει την ψυχή του τόπου, τα συναισθήματα των ανθρώπων, τους φόβους και τις φιλοδοξίες τους και, εν μέσω αυτής της κοσμικά ενορχηστρωμένης βουής, να τους οδηγήσει στη γαλήνη και στην ελευθερία.
Ο άνεμος που σαρώνει είναι το αριστοτεχνικά φιλοτεχνημένο ντεμπούτο της Selva Almada, ένα βαθύ και ποιητικό μυθιστόρημα που σηματοδοτεί την άφιξη μίας συγγραφέα με αδιαμφισβήτητο ταλέντο και μοναδική δεξιοσύνη.

"Πώς ακριβώς να ξεκινήσεις. Από την ιδέα στην πράξη" του Phil M. Jones

Το Πώς ακριβώς να ξεκινήσεις είναι ο πρακτικός σας οδηγός για να αρχίσετε να πραγματοποιείτε το όνειρο, τον στόχο ή το όραμα που έχετε για τη ζωή σας και να ξεκολλήσετε από τα «Μακάρι». Μακάρι να είχα ξεκινήσει να δουλεύω μόνος μου. Μακάρι να είχα ξεκινήσει νωρίτερα. Μακάρι να είχα ακούσει εκείνη τη συμβουλή. Μακάρι να είχα το κουράγιο να προσπαθήσω. Καταλαβαίνετε το πνεύμα.
Γεμάτο με προσγειωμένες συμβουλές, εμπειρίες βγαλμένες από τη ζωή και διαφωτιστικά παραδείγματα, το Πώς ακριβώς να ξεκινήσεις σας παρέχει τα εργαλεία που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε το δικό σας ταξίδι. Το δικό σας ταξίδι για να πραγματοποιήσετε το άπιαστο όνειρό σας.
Σχεδιασμένο ως ένα σύντομο βιβλίο γεμάτο σπουδαίες ιδέες, περιέχει πρακτικές πληροφορίες χωρίς την περιττή κι εκνευριστική σάλτσα που συχνά τις συνοδεύει. Μέσα από τις σελίδες του, θα μπορέσετε να μεταφράσετε την ιδέα ή το όνειρό σας σε απλά, αποφασιστικά και συγκεκριμένα βήματα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσετε ό,τι σας κρατάει πίσω, να υπερνικήσετε τους φόβους σας και να συνεχίσετε να εξελίσσεστε.

"Η αστρονομία με απλά λόγια" - Συλλογικό έργο

Πώς μπορούμε να μετρήσουμε το σύμπαν; Πού βρίσκεται ο «ορίζοντας γεγονότων»; Τι είναι η «σκοτεινή ύλη»;
Από την αυγή του πολιτισμού, οι άνθρωποι παρατηρούσαν τα ουράνια φαινόμενα και επιχειρούσαν να τα εξηγήσουν. Έκτοτε, με το πέρασμα των αιώνων, η επιστήμη της αστρονομίας μάς βοήθησε να διευρύνουμε τους ορίζοντες της γνώσης μας και να κατανοήσουμε καλύτερα το σύμπαν και τη θέση μας σ’ αυτό.
Γραμμένο με απλή και κατανοητή γλώσσα, το βιβλίο Η αστρονομία με απλά λόγια είναι γεμάτο συνοπτικές αλλά πλήρεις ερμηνείες που παρακάμπτουν τη δυσνόητη ορολογία, διαγράμματα που εξηγούν βήμα προς βήμα τις περίπλοκες θεωρίες, κλασικά αποφθέγματα που εντυπώνουν στη μνήμη τις αστρονομικές ανακαλύψεις και έξυπνη εικονογράφηση που ενισχύει την αντίληψή μας για τον κόσμο των άστρων.
Όποιες κι αν είναι οι γνώσεις σας στην αστρονομία –είτε είσαστε ενθουσιώδης μελετητής είτε «επιστήμονας της πολυθρόνας»– στο βιβλίο αυτό θα βρείτε άφθονα ερεθίσματα.

"Μπόγκι ο βρομύλος" του Aaron Blabey

Πιφ! Μα τι βρομοκοπάει έτσι;
Ο Μπόγκι δεν είναι μόνο το πιο γκρινιάρικο παγκ του κόσμου, είναι και το πιο ΒΡΟΜΙΑΡΙΚΟ!
Όταν έρχεται η ώρα για μπάνιο, το βάζει στα πόδια. Και κάνει ζημιές!
Ένα υπερξεκαρδιστικό και υπερπενταβρόμικο βιβλίο από τον πολυβραβευμένο Aaron Blabey, στην απίθανη σειρά του Μπόγκι.
Ένα βιβλίο γεμάτο νερό και σαπούνι – ψέματα: ένα βιβλίο γεμάτο λέρα!

"Θέλω να πάω στο Διάστημα!" του Philip Bunting

Η Ούνα ονειρεύεται µια ζωή στο Διάστηµα.
Η ζωή στη Γη είναι έτσι κι έτσι.
Αλλά πώς θα πάει εκεί;
Θα πετύχει την αποστολή της να ανακαλύψει ζωή στο Διάστηµα;
Θυµήθηκε να ταΐσει τον Νιλ, το χρυσόψαρό της;
Ο αστροναύτης της NASA Σάνον Γουόκερ διάβασε το βιβλίο σε 1,98 εκατοµµύρια παιδιά, σε απευθείας µετάδοση από τον Διεθνή Διαστηµικό Σταθµό της NASA!