"Τα φιλιά" του Manuel Vilas

Λες κι υπάρχει κάτι άλλο πέρα από ένα φιλί.
Τίποτα δεν υπάρχει.
Το φιλί που σφραγίζει τη φλογερή και απροσδόκητη ιστορία αγάπης μεταξύ του Σαλβαδόρ και της Μονσεράτ γεννιέται εν μέσω της πανδημίας, σε ένα εξοχικό καταμεσής του δάσους, όπου ο Σαλβαδόρ, ένας πενηνταοχτάχρονος καθηγητής, βρίσκει καταφύγιο. Γνωρίζει τη Μονσεράτ σ’ ένα γειτονικό χωριό, στα περίχωρα της Μαδρίτης, να εργάζεται στο μοναδικό παντοπωλείο της περιοχής.
Τον Μάρτιο του 2020, ο Σαλβαδόρ ξαναδιαβάζει τον Δον Κιχώτη υπό το πρίσμα της αίσθησης του απόλυτου, του καταβροχθιστικού πάθους που τον δένει με τη Μονσεράτ. Η απρόσμενή του Αλτισιδόρα –όπως του αρέσει να την αποκαλεί– εμφανίζεται ως μια πράξη αντίστασης τον καιρό της αναγκαστικής απομόνωσης. Μέχρι που το παρελθόν τους αναδύεται, αναπόφευκτα, καθώς η ρουτίνα των δύο εραστών γίνεται πραγματικότητα.
Τα Φιλιά είναι ένα μεγάλο ερωτικό μυθιστόρημα, τρυφερό και αισθησιακό, συχνά αστείο και δραματικό, όπου οι χαρακτήρες στην οικειότητά τους συνδέονται μοναδικά με τον αναγνώστη. Το δέρμα των ερωτευμένων, ο σαρκικός τους πόθος και τα φιλιά τους παρουσιάζονται με τρόπο σχεδόν απτό. Ο Manuel Vilas δημιουργεί έναν στοχασμό για το πώς, εν μέσω μιας παγκόσμιας κρίσης, δύο άνθρωποι προσπαθούν να βρουν το νόημα εκεί που φαινομενικά δεν υπάρχει.

"Ο Εδουάρδος και η μεγάλη διάσωση" των Ευλαμπία Τσιρέλη & Τριανταφυλλιά Βάσσου

Έχοντας ανακαλύψει την αληθινή του φύση, ο Εδουάρδος μεγαλώνει απολαμβάνοντας την αγάπη των γονιών του, τόσο στη Φωλιά των νυχτερίδων όσο και στο Ποντικοχωριό. Στη Γιορτή της Ασημένιας Ακρίδας όμως, ένας φοβερός σεισμός εγκλωβίζει τις νυχτερίδες στο εσωτερικό της Μεγάλης Σπηλιάς. Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος τους. Τα εφόδια και το πόσιμο νερό τελειώνουν. Ο Εδουάρδος αποφασίζει να οργανώσει μαζί με κάποια ποντίκια εθελοντές μια αποστολή διάσωσης, όμως έκπληκτος αντιμετωπίζει τον φόβο και την άρνηση ορισμένων να βοηθήσουν…
Ένα μυθιστόρημα για την αποδοχή, τη φιλία και την αυτοθυσία.

"Η τελευταία πίτα με φύκια" των Paddy Donnelly & Wenda Shurety

Οι Βυθοθαλασσίτες ζουν στη θάλασσα και οι Κορυφοδεντρίτες ζουν στη ζούγκλα.
Όταν οι Κορυφοδεντρίτες αρχίζουν να πετάνε όλα τα παλιά τους πράγματα στη θάλασσα, οι δύο κόσμοι έρχονται σε σύγκρουση.
Τότε ένας νεαρός Κορυφοδεντρίτης έχει μια ιδέα…
Μια τρυφερή ιστορία για τη σωτηρία των θαλασσών και τη σημασία της συνεργασίας.