Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Δημήτρη Στεφανάκη


την Παρασκευή, 05 Μαΐου 2023, στις 19.00μ.μ., στη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (εγκαταστάσεις HELEXPO, Περίπτερο 14, Αίθουσα «Βαβέλ»).

Ο Δημήτρης Στεφανάκης συνομιλεί με τη συγγραφέα και αρθρογράφο Τζένη Μανάκη.

Ο συγγραφέας θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Ζωές που στροβιλίζονται στη δίνη κοσμοϊστορικών γεγονότων. Έρωτας, θάνατος, μικρές χαρές, συμφορές στο μάτι του κυκλώνα της Μεγάλης Ιστορίας.
____________________________________________________________________________________


Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Άρη Αλεξανδρή


την Παρασκευή, 05 Μαΐου 2023, στις 21.00μ.μ., στη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (εγκαταστάσεις HELEXPO, Περίπτερο 14, Αίθουσα «Βαβέλ»).

Ο Άρης Αλεξανδρής συνομιλεί με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Άρη Δημοκίδη.

Ο συγγραφέας θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Ένα σύγχρονο bildungsroman, η πορεία ενηλικίωσης ενός νεαρού που θέλει να ξεφύγει από τους περιορισμούς της μικρής πόλης και να δρέψει τους καρπούς της πρωτεύουσας. Όσο όμως περισσότερο εξερευνά τη νέα του ζωή, τόσο δυσκολότερη μοιάζει να γίνεται.
____________________________________________________________________________________


Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους που τρελαίνονται για μυστήρια, περιπέτεια και γρίφους σε μια διαδραστική εκδήλωση με αφορμή τη σειρά βιβλίων των Μπγερν Μπέρεντς και Κρίστοφ Ντίτερτ


την Παρασκευή, 05 Μαΐου 2023, στις 19.00μ.μ., στη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, στην Παιδική Γωνιά (εγκαταστάσεις HELEXPO, Περίπτερο 12, Αίθουσα 1).

Ένας διάσημος εξερευνητής και τα δίδυμα παιδιά του ταξιδεύουν με σκοπό να βρουν τα ίχνη ενός αρχαιολόγου. Ο πατέρας αναζητά τα ίχνη ενός παλιού, καλού του φίλου, του αρχαιολόγου Μαρκ Ιγκνότους. Σε αυτή την αναζήτηση τα παιδιά θα αποκτήσουν την εμπειρία του εξερευνητή, αλλά θα βρεθούν μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη. Ο λόγος της αποστολής στη ζούγκλα είναι το πολύτιμο υλικό που κρύβει το βιβλίο σημειώσεων του Ιγκνότους. Άλλωστε το μήνυμα βοήθειας που έστειλε ο Μαρκ στον πατέρα των δύο παιδιών ήταν ξεκάθαρο: «Είσαι ο μόνος που εμπιστεύομαι, το σημειωματάριο δεν πρέπει να πέσει σε ξένα χέρια. Έλα όσο πιο γρήγορα μπορείς!».

Τα παιδιά θα κληθούν μέσω αφήγησης, γρίφων και πνευματικών δοκιμασιών να φτάσουν στην επίτευξη του στόχου τους. Για την επίλυση του μυστηρίου απαιτούνται συνεργασία, ευρηματικότητα αλλά και μπόλικη φαντασία.

Εμψυχώνει η ομάδα Gamecraft.

Για παιδιά από 8 ετών