"Κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω" του Κώστα Κρομμύδα

Ποτέ δεν έμαθα την ακριβή ημερομηνία που γεννήθηκα. Ήμουν απλώς ένα μωρό που κάποιος εγκατέλειψε στα σκαλιά ενός ιδρύματος, όπως και τόσα άλλα.
Οι γυναίκες που με ανέθρεψαν έλεγαν πάντα ότι πρώτα τραγούδησα και μετά μίλησα. Ίσως γιατί μέσα από τις νότες μαλάκωνε κάπως η σκληρότητα του κόσμου, την οποία δυστυχώς γνώρισα από νωρίς.
Κόντρα όμως σε κανόνες και εμπόδια, εγώ συνέχισα να τραγουδώ, να ονειρεύομαι και να γελάω… Mέχρι τη στιγμή που μου τα πήραν όλα καταδικάζοντάς με σε θανατερή σιωπή.
Ίσως επειδή ήμουν γυναίκα...
Ίσως επειδή δεν θέλησα να υποτάξω την ψυχή μου σε άγραφους νόμους.
Μεγαλώνοντας, ερωτεύτηκα, πόνεσα, έκλαψα, γονάτισα, αλλά στο τέλος κατάφερα να κοιτάξω τη ζωή από τη μεριά που επέλεξα εγώ και όχι οι άλλοι.
Στάθηκα όρθια και πάλεψα για όσα με έκαναν να χαμογελώ. Έδωσα μάχη για να μην επιτρέψω σε κανέναν να μου στερήσει το δικαίωμα στο όνειρο.
Και τελικά κατάλαβα πως η πραγματική αγάπη δεν σε φυλακίζει, αλλά σε κρατά ελεύθερη μέσα στην αγκαλιά της.
Με λένε Μενεξιά και το όνομά μου το πήρα από το χρώμα των ματιών μου…

"Πώς να σκοτώσεις την οικογένειά σου" της Bella Mackie

Όταν η Γκρέις Μπέρναρντ ανακαλύπτει ότι ο απών εκατομμυριούχος πατέρας της έχει απορρίψει τις εκκλήσεις της ετοιμοθάνατης μητέρας της για βοήθεια, ορκίζεται εκδίκηση και ετοιμάζεται να σκοτώσει κάθε μέλος της οικογένειάς του.
Οι αναγνώστες παρακολουθούν την Γκρέις καθώς διαλέγει τους συγγενείς της έναν προς έναν – και το αποτέλεσμα είναι τόσο φρικιαστικό όσο και διασκεδαστικό σε αυτή την ασεβή σκοτεινή φαρσοκωμωδία, που μιλάει για την αρχοντιά, την οικογένεια, την αγάπη… και τον φόνο.
Στη συνέχεια όμως η Γκρέις φυλακίζεται για έναν φόνο που δεν διέπραξε.
Έχω σκοτώσει πολλούς ανθρώπους (άλλους βάναυσα, άλλους ήρεμα) και όμως αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη φυλακή για έναν φόνο που δεν διέπραξα. [...] όταν σκέφτομαι τι πραγματικά έκανα, με πιάνει μια μικρή θλίψη επειδή κανείς δεν θα μάθει ποτέ τίποτα για το περίπλοκο εγχείρημα που έφερα εις πέρας.
Το να μείνω ατιμώρητη είναι προτιμότερο φυσικά, αλλά ίσως, όταν θα έχω πια αποδημήσει από καιρό, κάποιος ανοίξει ένα παλιό χρηματοκιβώτιο και βρει αυτή την εξομολόγηση.
Το κοινό θα παραληρούσε. Εξάλλου σχεδόν κανένας άλλος στον κόσμο δεν μπορεί να καταλάβει πώς κάποια στην τρυφερή ηλικία των είκοσι οχτώ ετών μπορεί να έχει σκοτώσει εν ψυχρώ έξι μέλη της οικογένειάς της.
Και μετά συνέχισε χαρούμενη τη ζωή της χωρίς να μετανιώσει ποτέ για τίποτα.

"Άνθρωποι που διαβάζουν στην παραλία" της Emily Henry

Ένα καλοκαίρι, δύο συγγραφείς χωρίς έμπνευση και ένα στοίχημα που θα τους κάνει να αναθεωρήσουν όλα όσα θεωρούσαν δεδομένα.
Μια συγγραφέας ρομαντικών βιβλίων που δεν πιστεύει πια στην αγάπη και ένας βραβευμένος συγγραφέας υψηλής λογοτεχνίας θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον χειρότερό τους εφιάλτη: την έλλειψη έμπνευσης! Ο Ογκάστους Έβερετ θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της γενιάς του.
Τα βιβλία της Τζένιουαρι Άντριους βρίσκονται στην κορυφή των best sellers.
Όσο εκείνη γράφει με δεξιοτεχνία για ευτυχισμένους έρωτες, εκείνος σκοτώνει όλους τους κεντρικούς χαρακτήρες σε μια σκηνή!
Είναι αντικειμενικά τα άκρως αντίθετα!
Για την ακρίβεια, το μόνο κοινό τους είναι ότι θα μένουν σε γειτονικά παραλιακά σπίτια για τους επόμενους τρεις μήνες: άφραγκοι, χωρίς να μπορούν να βρουν έμπνευση για το επόμενό τους βιβλίο, με τις προθεσμίες των εκδοτών να πλησιάζουν…
Ένα μουντό απόγευμα, πάνω στην απελπισία της στιγμής, θα βάλουν ένα αρκετά ριψοκίνδυνο στοίχημα: Ο Ογκάστους θα περάσει το υπόλοιπο καλοκαίρι του γράφοντας ένα βιβλίο με χαρούμενο τέλος και η Τζένιουαρι θα γράψει ένα βιβλίο που θα αποθεωθεί από τους κριτικούς λογοτεχνίας.
Η Τζένιουαρι θα μυήσει τον Ογκάστους στη ρομαντική λογοτεχνία και θα τον βοηθήσει να βρει έμπνευση μέσα από εκδρομές σε κινηματογραφικά τοπία.
Αντίστοιχα, υπό την καθοδήγηση του Ογκάστους, θα πάρει συνεντεύξεις από τα επιζώντα μέλη μιας αίρεσης.
Οι κανόνες είναι απλοί: όποιος πουλήσει πρώτος το βιβλίο του, κερδίζει.
Το βιβλίο αυτό δεν είναι μια ακόμα ιστορία αγάπης… Ή μήπως είναι τελικά;

"Από την Ισπανία με απάτη" της Elena Armas

Ακόμα και το πιο μικρό ψέμα μπορεί να πάρει την πιο περίεργη τροπή…
Η Καταλίνα Μαρτίν χρειάζεται απεγνωσμένα έναν σύντροφο για Το μικρό αθώο ψέμα της για τον υποτιθέμενο Αμερικανό φίλο της έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Και όλος της ο κύκλος ανυπομονεί να τον γνωρίσει…
Εκείνη έχει μόλις τέσσερις εβδομάδες για να βρει έναν πρόθυμο συνεργό στην πλεκτάνη της και να διασχίσουν μαζί τον Ατλαντικό: Νέα Υόρκη-Ισπανία δεν είναι μια σύντομη πτήση...
Σαν από μηχανής θεός ο Άαρον Μπλάκφορντ –ο ψηλός, όμορφος, επικριτικός συνάδελφός της– παραδόξως προσφέρεται να βοηθήσει.
Καθώς όμως είναι ο πιο ενοχλητικός και ανυπόφορος άνθρωπος στον κόσμο, θα προτιμούσε να μπορούσε να αρνηθεί την πρότασή του.
Ο γάμος πλησιάζει. Η Καταλίνα είναι απελπισμένη και ο Άαρον φαίνεται η καλύτερη επιλογή.
Και αυτό αρχίζει να επιβεβαιώνεται, όταν εκείνη συνειδητοποιεί πως μπορεί να μην είναι τόσο αποκρουστικός εκτός γραφείου…

"Σχεδόν μήνας του μέλιτος" της Christina Lauren

Η Όλιβ ήταν πάντα άτυχη… Στα επαγγελματικά, στον έρωτα… σε όλα!
Από την άλλη, η δίδυμη αδελφή της Άμι είναι το άκρως αντίθετο.
Η ζωή της μοιάζει βγαλμένη από ρομαντική ταινία: ετοιμάζεται να παντρευτεί τον έρωτα της ζωής της και κατάφερε να οργανώσει τον γάμο των ονείρων της κερδίζοντας διαγωνισμούς στο ίντερνετ.
Το κερασάκι στην τούρτα; Ο ένας από τους κουμπάρους του ζευγαριού είναι ο αντιπαθέστατος Ίθαν.
Και ποια θα μπορούσε να είναι τόσο άτυχη, ώστε να είναι η άλλη κουμπάρα; Σωστά το μαντέψατε.
Η Όλιβ για χάρη της αδελφής της θα θυσιάσει μια ολόκληρη μέρα δίπλα του.
Στόχος; Η επιβίωση και η επιστροφή στη ρουτίνα της.
Όμως τότε η ατυχία χτυπά κόκκινο και όλοι οι καλεσμένοι παθαίνουν τροφική δηλητηρίαση, εκτός από την Όλιβ και τον Ίθαν.
Και τώρα υπάρχει η ευκαιρία για ένα πληρωμένο ταξίδι στη Χαβάη για δύο άτομα.
Συμφωνούν να αφήσουν κατά μέρος τις διαφωνίες τους για χάρη των δωρεάν διακοπών, αποφασισμένοι να αποφύγουν ο ένας τον άλλο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με κάθε κόστος.
Όμως μια σειρά παρεξηγήσεων τους αναγκάζει να υποδυθούν πράγματι τους ερωτευμένους νεόνυμφους.
Ξαφνικά η Όλιβ διαπιστώνει ότι ίσως δεν την πειράζει να προσποιείται.
Στην πραγματικότητα, έχει αρχίσει να νιώθει κάπως… τυχερή!

"Το υπόγειο στην οδό Ήρας 12" της Πασχαλία Τραυλού

«… Δύσκολο πράμα να είσαι γυναίκα. Κι αν τα σπλάχνα σας αθέλητα καρπίσουν, μη βγάλετε άχνα σε παπά.
Με την καρδιά και το μυαλό σας κουβεντιάστε το. Και μη θαρρείτε πως θα κάνετε φονικό και θα πάτε στην Κόλαση, αν κρίνετε πως άλλη λύση δεν υπάρχει.
Αγγελοποιοί είμαστε να λέτε. Στέλνουμε αγγελούδια στον Παράδεισο για να μη ζήσουν στην Κόλαση αυτού του κόσμου».
Έτσι έγραφε το τεφτέρι της Παγώνας, της νεκρής μαμής του Παράδεισου, του χωριού όπου μεγάλωσε η Ανθή, η κόρη του πανούργου παπα-Δρόσου τη δεκαετία του ’60.
Από αυτό το κειμήλιο και από τη Λούλα την πόρνη γύρεψε απελπισμένα βοήθεια για να σωθεί από το δίλημμα στο οποίο βρέθηκε άθελά της εγκλωβισμένη.
H ηρωίδα θα βρει αναπάντεχα την άκρη στη μονή της Αγίας Λεχούσας χάρη στις γνώσεις της μοναχής Υακίνθης και στην αυτοθυσία του δάσκαλου Στρατή Κλωναρίδη.
Έκτοτε μάχεται στο υπόγειο της οδού Ήρας 12 για το δικαίωμα των γυναικών να ορίζουν την καρδιά και το σώμα τους.
Μόνο που ως τα στερνά της τη βασανίζει η αρχέγονη αμφιβολία αν είναι φόνισσα ή... αγγελοποιός, αν η αυτοδιάθεση και η ελευθερία είναι αμαρτία ή δικαίωμα.
Ένα βιβλίο που αποδεικνύει ότι η γυναίκα είναι το κόμμα, η τελεία και το θαυμαστικό σε κάθε νόημα της ζωής.
Η γυναίκα δεν είναι απλώς το συμπλήρωμα στη ζωή του άντρα, κάτι σαν το παράρτημα σ’ ένα κείμενο.
Είναι το κόμμα, η τελεία και το θαυμαστικό στη δημιουργία του Παντοδύναμου.
Κι αν μπει σε λάθος θέση, χάνεται και το νόημα αυτού του κόσμου.

"Χτες βράδυ στο Τέλεγκραφ κλαμπ" της Malinda Lo

Παράξενη εποχή, έτσι λεγόταν αυτό το βιβλίο. Μιλούσε για δύο γυναίκες που ερωτεύονται η μία την άλλη.
Και έπειτα η Λίλι έκανε την ερώτηση που είχε βγάλει ρίζες μέσα της, που ακόμα και τώρα ξεδίπλωνε τα φύλλα της και απαιτούσε να αντικρίσει τον ήλιο.
«Έχεις ακούσει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο;»
Η δεκαεφτάχρονη Λίλι Χου δεν θυμάται ακριβώς πότε η ερώτηση έβγαλε ρίζες, όμως η απάντηση ήταν σε πλήρη άνθηση όταν εκείνη και η Καθλίν Μίλερ πέρασαν κάτω από τη νέον ταμπέλα ενός γκέι μπαρ που λεγόταν Τέλεγκραφ Κλαμπ.
Η Αμερική του 1954 δεν είναι ένα ασφαλές μέρος για να ερωτευτούν δύο κορίτσια, ειδικά στην ιστορική Τσάιναταουν του Σαν Φρανσίσκο.
Ο μακαρθισμός και η παράνοια του Κόκκινου Τρόμου απειλεί τους πάντες, και τους Κινέζους Αμερικανούς όπως η Λίλι.
Με τον φόβο της απέλασης να σκιάζει τον πατέρα της, παρά την υπηκοότητα που με τόσο κόπο απέκτησε, η Λίλι και η Καθ ρισκάρουν τα πάντα ώστε ο έρωτάς τους να αντικρίσει το φως του ήλιου.
Σε κάθε κεφάλαιο δίνεται ο χρονικός άξονας με τα κομβικά γεγονότα της εποχής και της προσωπικής ζωής των πρωταγωνιστών.

"Αστρικός αγγελιοφόρος" του Neil deGrasse Tyson

Ο Neil deGrasse Tyson, ως αστροφυσικός, σκέφτεται με τις διαστάσεις και την προοπτική του σύμπαντος.
Βλέποντας με αυτή τη συμπαντική προοπτική τον πολιτισμό μας στη Γη, φωτίζει τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας –τον πόλεμο, τη θρησκεία, την αλήθεια, την ομορφιά, το φύλο, τη φυλή- με έναν νέο τρόπο.
Έναν τρόπο που γεννά μια βαθύτερη αίσθηση αλληλεγγύης και ενότητας ανάμεσά μας.
Σε μια εποχή που οι απόψεις μας στα πολιτικά και πολιτιστικά πράγματα είναι πιο πολωμένες από ποτέ, ο Neil deGrasse Tyson δίνει το αντίδοτο σε αυτά που μας χωρίζουν, ενώ υπερασπίζεται με πάθος τους δύο βασικούς άξονες του Διαφωτισμού: τη συμπαντική προοπτική και τον ορθολογισμό της επιστήμης.
Με γνώση, σαφήνεια αλλά και χιούμορ και αμεσότητα, μας μυεί σε μια διαφορετική, επιστημονική θέαση της πραγματικότητας και μας καλεί να συνειδητοποιήσουμε τη θέση μας μέσα στον απέραντο κόσμο.
Από την εμβάθυνση στις παγκόσμιες συγκρούσεις μέχρι την υπενθύμιση του πόσο πολύτιμο και ανεπανάληπτο είναι το δώρο της ζωής, μας φέρνει αντιμέτωπους με αλήθειες που επαναπροσδιορίζουν την προοπτική μας – και επομένως τις προτεραιότητές μας.

"Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα" του Vaclav Smil

Πόσο επικίνδυνο είναι να ταξιδεύεις με αεροπλάνο;
Πόσο ζυγίζουν όλες οι αγελάδες του πλανήτη;
Και τι μας κάνει ευτυχισμένους;
Στο Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα ο πανεπιστημιακός Vaclav Smil, μέσα από στατιστικές και διαγράμματα που μας ξαφνιάζουν και μας προκαλούν να σκεφτούμε βαθύτερα, μας καθιστά συνοδοιπόρους του σε μία περιπέτεια συλλογής επιστημονικών στοιχείων για τα έθνη και τους κατοίκους της Γης, τα καύσιμα και τα τρόφιμα που τους παρέχουν ενέργεια, τις μεταφορές και τις εφευρέσεις του σύγχρονου κόσμου και για το πώς όλα αυτά επηρεάζουν τον ίδιο τον πλανήτη μας.
Σκοπός του Smil είναι να αφήσει τα στοιχεία να μιλήσουν, γιατί, παρότι οι αριθμοί δεν λένε ποτέ ψέματα, το ερώτημα είναι: Ποια ακριβώς αλήθεια παρουσιάζουν; 
 
"Η νύχτα θα είναι μεγάλη" του Santiago Gamboa

Ένα μικρό κομβόι αυτοκινήτων πέφτει σε ένοπλη ενέδρα σ’ έναν αγροτικό δρόμο στην επαρχία της Κάουκα.
Ο μόνος μάρτυρας του μακελειού είναι ένα νεαρό αγόρι.
Λίγο αργότερα στο σημείο της σύγκρουσης όλα τα ίχνη έχουν εξαφανιστεί – από τα χτυπημένα αυτοκίνητα και τα πτώματα μέχρι τον τελευταίο κάλυκα.
Είναι λες και τίποτε δεν συνέβη ποτέ εκεί.
Μια ανώνυμη καταγγελία γίνεται αιτία να ξεκινήσει η έρευνα.
Ένας εισαγγελέας, μια τολμηρή δημοσιογράφος και η βοηθός της αναζητούν με κάθε κόστος την αλήθεια.
Αλλά κανένα στόμα δεν ανοίγει και σ’ αυτή την περιοχή, ένα από τα μεγαλύτερα «θερμοκήπια βίας» στην Κολομβία, οι δράστες θα μπορούσαν να είναι πολλοί: αντιφρονούντες, συμμορίες, ο στρατός.
Ή ίσως οι εκκλησίες, που ανταγωνίζονται λυσσαλέα για την επικράτηση στη σημερινή Κολομβία…
Ένα τραχύ και αιφνιδιαστικό θρίλερ, που αποτυπώνει με ακρίβεια μια χώρα όπου η βία, η διαφθορά και η απελπισία παίρνουν κάθε μέρα νέα, όλο και πιο απροσδόκητη μορφή…

"Η αποικία" της Audrey Magee

Το καλοκαίρι του 1979, ενώ η βία σαρώνει την Ιρλανδία, δυο ξένοι φτάνουν σ’ ένα μικρό νησί στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της: ο κύριος Λόιντ, Άγγλος ζωγράφος, και ο Ζαν-Πιερ Μασόν, Γάλλος γλωσσολόγος.
Ο καθένας έχει μια αντίληψη για το τι είναι το νησί, και οι δυο ελπίζουν να συλλάβουν την ουσία του, ο ένας με τους πίνακές του, ο άλλος μελετώντας και διασώζοντας τη γλώσσα των ντόπιων.
Αλλά οι λιγοστοί κάτοικοι του νησιού έχουν δική τους γνώμη για το τι είναι καλό για τους ίδιους.
Δυο ξένοι με προκατασκευασμένες ιδέες, πεισματάρηδες ντόπιοι, μια όμορφη χήρα και ο γιος της συνδέονται, συγκρούονται, βάζουν ο ένας σε δοκιμασία τα πιστεύω του άλλου, καθώς οι μέρες του καλοκαιριού περνούν και το αιματοκύλισμα στην Ιρλανδία συνεχίζεται…
Μια δυνατή ιστορία για την τέχνη, τη γλώσσα, την ταυτότητα, τις καλές προθέσεις, που δεν αρκούν, και το βαθύ, αγιάτρευτο τραύμα της αποικιοκρατίας.

"Λότι Μπρουκς - No 1: Η απίστευτα ντροπιαστική ζωή της Λότι Μπρουκς" της Katie Kirby

ΑΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΥΤΟ, ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΩ!
Η Λότι Μπρουκς έχει μπει στην ΕΦΗΒΕΙΑ και θέλει να το παίξει ΑΝΕΤΗ, αλλά η ζωή της έχει γίνει ήδη πολύ δύσκολη…
Όχι μόνο έχει ξεκινήσει το γυμνάσιο χωρίς φίλους και χωρίς εντυπωσιακά μαλλιά αλλά δεν φοράει ούτε καν σουτιέν!
Στο ΜΥΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ της και συντροφιά με μπόλικες Κιτ Κατ, η Λότι περιγράφει τα πρώτα crushes, τις κουλ παρέες του σχολείου, τα πιτζάμα πάρτι με κολλητές και μερικές ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΕΣ στιγμές!
Αλλά δεν πρόκειται να μείνουμε μόνο εδώ. Stay tuned γιατί πρόκειται να κυκλοφορήσουν και άλλες ιστορίες μου. Ντροπιαστικές ή μη. Με αγάπη, Λότι.

"Τα Μυστήρια του Μάντλμουρ - No 3: Κοτόπουλο φιάσκο" της Ruth Quayle

Ο Τζο, ο Τομ και η Πιπ είναι ενθουσιασμένοι που θα περάσουν τις διακοπές τους με τη γιαγιά στο Μάντλμουρ.
Θα σκαρφαλώνουν όλη μέρα στα δέντρα, θα τρώνε σοκολάτες και θα αράζουν στον καναπέ.
Ξεχνάνε όμως ότι το MANTΛΜΟΥΡ είναι ένα πολύ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΜΕΡΟΣ.
Όταν μαθαίνουν ότι στο λιβάδι του κυρίου Ντρέιπερ θα κατασκευαστεί μια φρικτή φάρμα εκτροφής κοτόπουλων, τα παιδιά ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ.
Ξεκινούν διαμαρτυρίες για να σωθούν τα κοτόπουλα. Όμως πολύ σύντομα παρατηρούν ότι όλοι οι αντίπαλοι του κυρίου Ντρέιπερ αρχίζουν ένας ένας να αρρωσταίνουν.
Οχ, όχι! Μήπως τους δηλητηριάζει; Κι αν ναι, μήπως και η γιαγιά τους απειλείται;

"Τα αρκουδάκια Μπέρπις" του Joe Wicks

«Λάβετε θέση! Είστε έτοιμοι; Πάμε να περάσουμε καλά;»
Μερικές φορές, όλα τα μικρά αρκουδάκια χρειάζονται λίγη ενθάρρυνση για να σηκωθούν το πρωί από το κρεβάτι και να ξεκινήσουν τη μέρα τους.
Ακολουθήστε το παράδειγμά τους καθώς τεντώνονται, στροβιλίζονται, κάνουν αγκαλιές και περνούν μια μέρα γεμάτη δράση!
Αυτό το διασκεδαστικό και γεμάτο θετική ενέργεια βιβλίο περιλαμβάνει απίθανες ασκήσεις γυμναστικής και συνταγές υγιεινής διατροφής για αξέχαστες στιγμές με όλη την οικογένεια!
Mε ασκήσεις γυμναστικής & συνταγές υγιεινής διατροφής και με την υπογραφή του διάσημου γυμναστή.

"Σε καταλαβαίνω - No 3: Η Χόλι γεμίζει το κόκκινο σακίδιο" της Τζένη Κουτσοδημητροπούλου

Η Χόλι αγαπούσε τα πρωινά, αγαπούσε και τα μεσημέρια.
Ακόμα και τα βράδια ήταν πολύ όμορφα…
Ώσπου μια παγωμένη μέρα, ο μπαμπάς είπε:
«Πρέπει να φύγω, Χόλι. Θα είσαι, όμως, πάντα κοντά μου».
«Αφού θα είμαι εδώ, πώς θα είμαι και με τον μπαμπά μου;» αναρωτήθηκε το πιγκουινάκι και, δίχως να χάσει χρόνο, έβαλε ό,τι πολύτιμο είχε σε ένα κόκκινο σακίδιο.
Η νέα σειρά βιβλίων Σε καταλαβαίνω βοηθά τα παιδιά να διαχειριστούν ευαίσθητα θέματα.
Εδώ παρουσιάζεται μια τρυφερή ιστορία για τον αποχωρισμό και την αγάπη που ξεπερνάει σύνορα και θάλασσες και φτάνει στα πέρατα του κόσμου.

"Πράγματα που όλοι προσμένουμε" της Sophie Blackall

Πράγματα που όλοι προσμένουμε, μικρά και μεγάλα, πράγματα που θα μας αναπτερώσουν το ηθικό και θα μας κάνουν να γελάμε και να ελπίζουμε...
Πράγματα που θα είναι πάντα εκεί αν τα αναζητήσουμε, όπως ο ήλιος που ανατέλλει, πράγματα που θα μπορούμε να κάνουμε όταν ο ήλιος είναι κρυμμένος πίσω από ένα σύννεφο, όπως να φτιάξουμε ένα γλυκό για τους φίλους μας ή να γράψουμε ένα γράμμα σε ένα αγαπημένο πρόσωπο,και πράγματα απρόσμενα, όπως να ερωτευτούμε.
Μέσα από προσωπικές ιστορίες, ζωγραφιές και πράγματα που όλοι προσμένουμε, η Sophie Blackall δείχνει ότι πάντα υπάρχει κάτι φωτεινό στον ορίζοντα, και μερικές φορές ο ορίζοντας βρίσκεται πιο κοντά από όσο φανταζόμαστε.