Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:

Στωικός, σκυθρωπός και υπερόπτης, ο σωματοφύλακας της ελίτ ΡΙΣ ΛΑΡΣΕΝ έχει δύο κανόνες: να προστατεύει τους πελάτες του με κάθε κόστος και να μην εμπλέκεται συναισθηματικά μαζί τους. Ποτέ. Δεν είχε μπει στον πειρασμό να τους παραβεί, μέχρι που γνώρισε εκείνη. Την Μπρίτζετ φον Άσεμπεργκ. Μια πριγκίπισσα με κρυμμένη φλόγα, που βάζει φωτιά στους κανόνες του. Μέρα με τη μέρα, η Μπρίτζετ καταλύει τις άμυνές του. Εκείνος έχει ορκιστεί να την προστατεύει, αλλά δεν του αρκεί. Η Μπρίτζετ πρέπει να γίνει δική του. Είναι η πριγκίπισσά του. Ο απαγορευμένος καρπός του. Η βρόμικη φαντασίωσή του.
Αρχοντική, επίμονη και δεμένη με τις αλυσίδες του καθήκοντος, η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΠΡΙΤΖΕΤ ονειρεύεται την ελευθερία, τη δυνατότητα να ζει και να αγαπά σύμφωνα με τις επιθυμίες της. Αλλά όταν ο αδελφός της παραιτείται του στέμματος, η Μπρίτζετ καλείται να πραγματοποιήσει έναν γάμο από πολιτικό συμφέρον, χωρίς αγάπη, και να γίνει βασίλισσα παρά τη θέλησή της. Καθώς έρχεται αντιμέτωπη με την πολυπλοκότητα –και τα πισώπλατα μαχαιρώματα– του νέου της ρόλου, είναι υποχρεωμένη να κρύβει πόσο θέλει έναν άντρα που δεν μπορεί να αποκτήσει. Είναι ο σωματοφύλακάς της. Ο προστάτης της. Η απόλυτη καταστροφή της. Απρόσμενος και απαγορευμένος, ο έρωτάς τους θα μπορούσε να διαλύσει ένα ολόκληρο βασίλειο και να τους οδηγήσει και τους δύο στην κόλαση.

Προσωπική άποψη:
Το δεύτερο βιβλίο της σειράς "Twisted", το οποίο κατέκτησε το TikTok και έγινε viral όσο λίγες σειρές βιβλίων τον τελευταίο χρόνο, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, όπως και ο προκάτοχός του, συστήνοντάς μας μια ιστορία αρκετά διαφορετική από την προηγούμενη και σίγουρα πιο ενδιαφέρουσα και καλογραμμένη. Μια ιστορία που παίρνει το κλασσικό παραμύθι της πριγκίπισσας που ερωτεύεται κάποιον που δεν θα έπρεπε, με αποτέλεσμα τα θέλω της να συγκρούονται με την αίσθηση του καθήκοντος που έχει απέναντι στην οικογένειά της, φέρνοντάς το στο σήμερα κι εκμοντερνίζοντάς το τόσο ώστε να προσαρμόζεται στα δεδομένα του τώρα, χωρίς όμως να καταστρέφεται η μαγεία που είχαν αυτές οι ιστορίες κάποτε.

Η Μπρίτζετ είναι πριγκίπισσα της Ελντόρα, αλλά έχει αφήσει πίσω τη βασιλική οικογένειά της προκειμένου να σπουδάζει στις Η.Π.Α., κάτι που πολύ σύντομα θα φέρει στη ζωή της τον Ρις, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη σωματοφύλακα, παίρνοντας τον ρόλο του τόσο πολύ στα σοβαρά, που οι δυο τους έρχονται συνεχώς σε σύγκρουση, με την Μπρίτζετ τα νιώθει ότι την καταπιέζει, όπως ακριβώς και η οικογένειά της. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, νιώθει για εκείνον μια έλξη που ξέρει πως δεν θα έπρεπε να νιώθει, αλλά που δεν μπορεί να την αποφύγει, και το ίδιο ισχύει και για εκείνον, αφού για τον Ρις εκείνη δεν είναι απλά μια πριγκίπισσα, αλλά η δική του πριγκίπισσα. Όμως τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο περίπλοκα όταν ο αδερφός της θα παραιτηθεί του στέμματος κι εκείνη θα κληθεί να πραγματοποιήσει έναν γάμο συμφερόντων, χωρίς τη θέλησή της, φορώντας το στέμμα, αλλά χωρίς να γνωρίζει ακόμα τις δολοπλοκίες που κρύβονται πίσω απ' αυτό το παιχνίδι εξουσίας.

Πριγκίπισσα ερωτεύεται τον γοητευτικό της σωματοφύλακα, κι ενώ αυτό θα μπορούσα να είναι κλισέ μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο, η Huang καταφέρνει να το κάνει να μην φαντάζει τόσο προβλέψιμο και αυτό κυρίως γιατί, ναι μεν έχουμε να κάνουμε με μια αισθηματική ιστορία, γεγονός που δεν ξεχνάει κατά την διάρκειά της αφήγησής της, όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως μια ιστορία όπως αυτή μπορεί να έχει και λίγη περισσότερη πλοκή από πίσω της. Και στην προκειμένη περίπτωση, ακριβώς σε αυτή την πλοκή ποντάρει η συγγραφέας ώστε να κορυφώσει το "δράμα", τοποθετώντας το ρομάντζο αυτών των δύο ανθρώπων, που φαινομενικά δεν θα έπρεπε να είναι μαζί, να εκτυλίσσεται εν μέσω πολιτικών συμφερόντων που με τη σειρά τους φέρνουν ίντριγκες, οι οποίες και αναγκάζουν τους ήρωές μας να δράσουν με περισσότερη ένταση απ' ότι θα συνέβαινε υπό διαφορετικές συνθήκες.

Βέβαια, όλα αυτά μπορούν και λειτουργούν σωστά, επειδή έχουμε τους σωστά δομημένους ήρωες για να τα αντιμετωπίσουν. Ο λόγος, φυσικά, για την Μπρίτζετ και τον Ρις, που καταφέρνουν να κρατήσουν τις σωστές ισορροπίες ανάμεσα στο ρομάντζο τους και σε όσα συμβαίνουν στην ζωή τους έξω από αυτό, κάτι που τους επιτρέπει να ξεδιπλώσουν τον χαρακτήρα τους και να αναπτυχθούν καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας των εξελίξεων της ιστορίας μας. Η Μπρίτζετ, αν και μεγαλωμένη σε μια βασιλική οικογένεια, πράγμα που της στερεί την ελευθερία της, είναι ευαίσθητη, γλυκιά και καλοσυνάτη, αλλά όταν έρχεται αντιμέτωπη με δυσκολίες, δεν σκύβει το κεφάλι μπροστά σε αυτές, μα ψάχνεις τρόπους να κυριαρχήσει απέναντί τους. Από την άλλη ο Ρις, επίμονος και αυστηρός, μα έχοντας πάντα ως προτεραιότητά του την Μπρίτζετ, χωρίς όμως να γίνεται αρρωστημένα εμμονικός μαζί της, δεν μπορεί παρά να κερδίσει την καρδιά της και μαζί με αυτή και τις δικές μας.

Εν κατακλείδι, και συγκρίνοντας αναπόφευκτα αυτό το βιβλίο με το πρώτο της σειράς, μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας πως το "Twisted Games" κερδίζει σε όλα τα σημεία και σε όλα τα επίπεδα. Συγγραφικά η Huang δεν έχει φτάσει ακόμα εκεί που πιθανότατα μπορεί, όμως σαφέστατα και διακρίνουμε μια κάποια εξέλιξη στον τρόπο γραφής της, που είναι κάπως πιο ώριμος και συγκροτημένος, ενώ είναι αρκετά σαφές το ότι έχει δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στο χτίσιμο της πλοκής της, χωρίς να μένει μόνο στην επιφάνεια και στο σεξουαλικό στοιχείο αυτής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε ένα πιο όμορφο ρομάντζο, με δύο πρωταγωνιστές που ναι μεν ακολουθούν κάποιες πεπατημένες σε ό,τι αφορά τη σχέση τους, οι οποίες όμως αποδίδουν, που έχουν ιδιαίτερη χημεία μεταξύ τους και που τελικά, καλούμενοι να ξεπεράσουν τα εμπόδια που συναντούν στον δρόμο τους, μπορούν να διεκδικήσουν όχι μόνο την ευτυχία, αλλά και την ελευθερία τους.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Ana Huang
Μεταφραστής: Σωτηροπούλου Χριστίνα
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2023
Αρ. σελίδων: 432
ISBN: 978-960-645-405-9