Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:

Όμορφος, υπερόπτης και µε καριέρα µεγαλογιατρού στα σκαριά, ο ΤΖΟΣ ΤΣΕΝ δεν έχει συναντήσει ακόμη την κοπέλα που θα αντισταθεί στη γοητεία του – µε εξαίρεση την Τζουλς Άµπροουζ. Η όμορφη κοκκινομάλλα τού έσπαγε τα νεύρα από την πρώτη στιγμή που τη γνώρισε, κι όμως τη σκέφτεται ασταμάτητα, όσο καμιά άλλη γυναίκα στη ζωή του. Όταν τα εχθρικά τους συναισθήματα βγαίνουν στην επιφάνεια και οι δυο τους περνούν σε μια παθιασμένη νύχτα, ο Τζος προτείνει µια λύση που θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει την Τζουλς μια για πάντα: να είναι… εχθροί µε προνόμια, ακολουθώντας τους εξής απλούς κανόνες:
Όχι ζήλιες. Όχι δεσµεύσεις. Και κυρίως, όχι έρωτες.
Κοινωνική και φιλόδοξη, η ΤΖΟΥΛΣ ΑΜΠΡΟΟΥΖ, που στο παρελθόν τρελαινόταν για διασκεδάσεις, τώρα έχει έναν µόνο στόχο: να περάσει τις εξετάσεις του δικηγορικού συλλόγου. Το τελευταίο πράγμα που θέλει είναι να µπλέξει µε έναν γιατρό που είναι ο ορισμός του ανυπόφορου, αν και συγκλονιστικά όμορφος. Αλλά όσο καλύτερα τον γνωρίζει, τόσο συνειδητοποιεί ότι ο άντρας που μισούσε τόσα χρόνια δεν είναι αυτό που δείχνει. Είναι ο αδερφός της κολλητής της. Ο μεγαλύτερος εχθρός της. Και η μόνη σωτηρία της.
Όταν οι δαίμονες του παρελθόντος κάνουν την επανεμφάνισή τους, οι δυο τους έρχονται αντιμέτωποι µε αλήθειες που μπορούν να τους σώσουν… ή να καταστρέψουν όλα αυτά για τα οποία πάλευαν μια ζωή.

Προσωπική άποψη:
Όπως μαρτυρά και ο ίδιος ο τίτλος του τρίτου βιβλίου της σειράς "Twisted" της Ana Huang, η συγγραφέας καταπιάνεται με μια ιστορία που έχει ως κεντρικό της άξονα ένα ζευγάρι που βρίσκεται σε αντιπαλότητα, κάτι που γεννά ανάμεσά τους συνεχείς συγκρούσεις μα και μεγάλα πάθη, με μια πιο ευρεία έννοια, όπως συμβαίνει πάρα πολλές φορές σε ανάλογες περιπτώσεις. Άλλωστε, η ερωτική έλξη δεν σχετίζεται απαραίτητα με την συμπάθεια, ενώ η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στον έρωτα και στο μίσος τείνει να είναι ιδιαίτερα λεπτή. Σωστά;

Ο Τζος Τσεν, γιατρός στο επάγγελμα που φαίνεται να έχει πολύ λαμπρό μέλλον μπροστά του, είναι από τους άντρες εκείνους που κάθε γυναίκα που βρίσκεται στον δρόμο του υποκύπτει στη γοητεία του. Κάθε γυναίκα εκτός από την Τζουλς Άµπροουζ, κολλητή φίλη της αδερφής του, με την οποία έχουν μια σχέση αμοιβαίας αντιπάθειας, και που ο ίδιος θεωρεί κακή επιρροή για την αδερφή του. Η Τζουλς από την άλλη, έχει αφήσει πίσω της το ξέφρενο παρελθόν της και έχει επικεντρωθεί στον στόχο της, που δεν είναι άλλος απ' το να πάρει το πτυχίο της ως δικηγόρος. Αυτό περιλαμβάνει και το να μείνει μακριά από έρωτες, αφού δεν έχει χρόνο γι' αυτούς. Όταν, όμως, οι δυο τους θα περάσουν μαζί μια ακόλαστη νύχτα, ο Τζος θα κάνει μια πρόταση που η Τζουλς δυσκολεύεται να αρνηθεί, και αυτή δεν είναι άλλη απ' το να παραμείνουν εχθροί αλλά με... πλεονεκτήματα, κάτι που περιλαμβάνει το σεξ χωρίς δεσμεύσεις.

Η αλήθεια είναι πως το ζευγάρι αυτό αποτελείται από χαρακτήρες που στις μέχρι τώρα εμφανίσεις του στη σειρά, δεν είχαν αφήσει και τις καλύτερες των εντυπώσεων, γεγονός που δεν με έκανε να περιμένω να διαβάσω την ιστορία τους με ιδιαίτερη αγωνίa κι ενδιαφέρον. Στην πράξη, ωστόσο, τα πράγματα αποδείχθηκαν πολύ καλύτερα απ' όσο περίμενα, με τους δυο τους, παρά τις τεράστιες διαφορές που έχουν μεταξύ τους, να έχουν πολύ δυνατή χημεία, που εξυπηρετεί πολύ σωστά το concept του romance όπου επικεντρώνεται σε μια σχέσης μίσους και αγάπης, κάτι στο οποίο συνέβαλλαν οι πολύ ωραία δομημένοι βιτριολογικοί τους διάλογοι, που ήταν κάτι παραπάνω από απολαυστικοί.

Παράλληλα με το ερωτικό δράμα, η συγγραφέας έχει δημιουργήσει και μια προσωπική ιστορία για τον κάθε έναν απ' αυτούς τους δύο χαρακτήρες, με τον καθέναν από αυτούς να καλείται να αντιμετωπίσει τους προσωπικούς του δαίμονες και την ίδια στιγμή να βρει τις ισορροπίες με τον εαυτό του, τα θέλω του, τις ανάγκες του, παίρνοντας απόφαση να ξεπεράσει όσα τον βαραίνουν, ν' αφήσει στο παρελθόν τα όποια σκοτάδια του και να πορευτεί σε ένα μέλλον όπου θα μπορεί να ζει και να δρα απeλευθερωμένος απ' όλα αυτά. Και στην πορεία αυτή, αποδεικνύεται πως ο ένας για τον άλλον είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν τους σκοπέλους αυτούς, να κλείσουν τους παλιούς τους λογαριασμούς, τόσο μεταξύ τους όσο και με τους άλλους γύρω τους, και να κοιτάξουν μπροστά στο μέλλον τους.

Όπως είχαμε αναφέρει ξανά, το πρώτο βιβλίο της σειράς δεν ήταν από εκείνα που ικανοποίησαν τις προσδοκίες μας, αλλά ευτυχώς ήρθε το δεύτερο όπου ανέτρεψε το κλίμα, με την ίδια διάθεση να συνεχίζεται και στο τρίτο βιβλίο, με την συγγραφέα να φαίνεται πως έχει καταφέρει να βρει τα πατήματά της και ν' ακολουθήσει ένα ύφος που της ταιριάζει και μέσα στο οποίο μπορεί να λειτουργήσει και να εκφραστεί, δημιουργώντας ιστορίες που τελικά κάτι έχουν να πουν και να προσφέρουν. Αυτό που μου έλειψε είναι το ότι θα ήθελα να δοθεί λίγος περισσότερος χρόνος στους δεύτερους χαρακτήρες και στην αλληλεπίδρασή τους με τους πρωταγωνιστές, γιατί ενώ φαίνεται πως η παρουσία τους στη ζωή τους είναι σημαντική, δεν αποτυπώνεται τόσο πολύ εις βάθος στο χαρτί. Παρ' όλα ταύτα, η ιστορία είναι άκρως διασκεδαστική, ερωτική μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο και οι fans του είδους σίγουρα θα την απολαύσουν.
Βαθμολογία 8,5/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Ana Huang
Μεταφραστής: Σωτηροπούλου Χριστίνα
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2023
Αρ. σελίδων: 624
ISBN: 978-960-645-441-7