Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:

Η LUCY SCORE ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΝΟΚΕΜΑΟΥΤ ΤΗΣ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑΣ, ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΝΟΞ.
Ο Νας ήταν ανέκαθεν ο καλός από τους αδελφούς Μόργκαν, πάντα χαμογελαστός και ευγενικός με όλους. Όμως τώρα, καθώς αναρρώνει από τον πυροβολισμό που δέχτηκε και υποφέρει από κρίσεις πανικού και εφιάλτες, νιώθει σκιά του εαυτού του. Είναι αποφασισμένος να μην αφήσει κανέναν στη ζωή του να μάθει τι περνάει. Ωστόσο, η νέα γειτόνισσά του, η έξυπνη και σέξι Λίνα, αντιλαμβάνεται ότι κάτι τον βασανίζει και αισθάνεται έντονη έλξη για τον γοητευτικό αστυνομικό. Το ίδιο κι εκείνος.
ΟΜΩΣ Η ΛΙΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΑ.
Δε θα έλεγε όχι σε μερικές ερωτικές βραδιές με έναν μπάτσο, αλλά να κάνει σοβαρή σχέση με έναν άντρα που θα την κρατούσε εγκλωβισμένη στην επαρχιακή πόλη του; Ποτέ! Με το που θα πετύχει τον σκοπό της, έχει φύγει χωρίς δεύτερη σκέψη. Μόνο που το Νοκεμάουτ έχει τον τρόπο του να επηρεάζει τους ανθρώπους. Και από τη στιγμή που ο Νας αποφασίζει να κάνει δική του τη Λίνα, δεν πρόκειται να τα παρατήσει… ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα έρθει αντιμέτωπος με τον κίνδυνο που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή.

Προσωπική άποψη:
Μετά το "Όσα ποτέ δεν ξεπεράσαμε", ήρθε η ώρα της κυκλοφορίας του δεύτερου βιβλίου της τριλογίας "Knockemout" της Lucy Score, σε μια πραγματικά υπέροχη έκδοση από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Μια ρομαντική ιστορία που μας μεταφέρει για μια ακόμα φορά στην επαρχιακή πόλη του Νοκεμάουτ, όπου η Ναόμι και ο Νοξ έμελλε να γειτονέψουν και να ερωτευτούν βαθιά ο ένας τον άλλον, ενώ τώρα ετοιμάζουν τον γάμο τους. Και φυσικά, όπως θα ήταν αναμενόμενο, σε αυτή τη σπουδαία μέρα θα έπρεπε να βρίσκονται κοντά τους οι πιο δικοί τους άνθρωποι, κάτι που θα φέρει τη φίλη του Λίνα στην πόλη του, που με τη σειρά της θα γειτονέψει με τον αδερφό του Νας, οι οποίοι είναι και οι πρωταγωνιστές αυτού του δεύτερου μέρους της ιστορίας, με τη συγγραφέα να αντιστρέφει το κλασσικό πρότυπο "καλό κορίτσι ερωτεύεται κακό αγόρι" και το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα απολαυστικό.

Ο Νας είναι το καλό παιδί της οικογένειας Μόργκαν, αυτός με τον καλύτερο χαρακτήρα, αγαπητός απ' όλους και πάντοτε ξεχώριζε για την ευγένεια και το χαμόγελό του. Ωστόσο, έπειτα από έναν τραυματισμό που είχε, μετά από έναν πυροβολισμό που δέχτηκε, υποφέρει από μετατραυματικό στρες, κάτι που τον οδηγεί σε συνεχείς κρίσεις πανικού, τις οποίες κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει κρυφές από την οικογένειά του. Την ίδια περίοδο έρχεται στην πόλη η Λίνα, πολύ καλή φίλη του αδερφού του, και έστω και προσωρινά θα γίνει γειτόνισσά του, με την έλξη μεταξύ τους να είναι εμφανής από την πρώτη τους κιόλας συνάντηση, με τη Λίνα ν' αντιλαμβάνεται πως κάτι βασανίζει τον Νας, αλλά την ίδια στιγμή το μυστήριο γύρω απ' αυτόν την γοητεύει ακόμα περισσότερο. Όμως, όσο κι αν της αρέσει, δεν είναι διατεθειμένη παρά να περάσει καλά μαζί του για όσο διαρκέσει η παραμονή της στην πόλη, χωρίς να είναι πρόθυμη να μείνει καθηλωμένη εκεί για πάντα, ενώ το παρελθόν της παραμονεύει και την απειλεί.

Η Lucy Score επανήλθε με ένα βιβλίο που είτε θα αρέσει περισσότερο από το προηγούμενό της, είτε θα απογοητεύσει κάποιους, που πολύ πιθανόν περίμεναν κάτι άλλο απ' αυτή τη συνέχεια. Ο λόγος που το λέω αυτό είναι πως ναι μεν η τριλογία πλασάρεται ως ρομαντική, ωστόσο, σε αυτό το δεύτερο βιβλίο, υπάρχει και μια δεύτερη ιστορία που "τρέχει" παράλληλα με το ερωτικό κομμάτι της αφήγησης, που ναι μεν έχει πολύ σασπένς και αγωνία, αλλά την ίδια στιγμή κάνει το ρομάντζο να μπαίνει κάπως σε δεύτερη μοίρα. Κατά συνέπεια, αν κάποιος θέλει να διαβάσει ένα καθαρά romance μυθιστόρημα, τότε το στοιχείο αυτό μπορεί να τον ξενίσει, αλλά όσον αφορά εμένα, ανήκω στην κατηγορία των αναγνωστών εκείνων που το στοιχείο αυτό είναι που με κέρδισε περισσότερο απ' όλα στο εν λόγω βιβλίο, όχι μόνο γιατί το κάνει να διαφοροποιείται από τον προκάτοχό του, με τον οποίο μοιράζεται το ίδιο μοντέλο γνωριμίας των ηρώων, αλλά γιατί που έδωσε κι άλλους λόγους ν' ανησυχώ και ν' αγωνιώ για να δω που θα καταλήξει όλο αυτό.

Γενικά είμαι fan των ιστοριών όπου το καλό κορίτσι ερωτεύεται το κακό αγόρι της ιστορίας, όσο τετριμμένο κι αν ακούγεται αυτό το σενάριο, όμως απολαμβάνω εξίσου όταν συμβαίνει το αντίστροφο, πράγμα που ομολογουμένως δεν βλέπουμε να γίνεται συχνά, οπότε πάντοτε αποτελεί ευχάριστη έκπληξη, πόσο μάλλον σε μια ιστορία όπου οι ήρωές μας βρίσκονται κοντά στην ηλικία των σαράντα ετών, άρα έχουν θεωρητικά μια πιο ώριμη στάση απέναντι στη ζωή και τους ανθρώπους. Σε ό,τι αφορά τους Νας και Λίνα, η χημεία μεταξύ τους είναι αδιαμφισβήτητη, και η αλληλεπίδρασή τους μας προσφέρει τόσο σέξι, όσο και διασκεδαστικές στιγμές, μα και άλλες μεγάλης έντασης και αγωνίας, δεδομένης της δράσης που συμβαίνει από τα ροζ συννεφάκια, που δεν απειλεί τόσο την ευτυχία τους, όσο την ίδια τους τη ζωή, με τη Λίνα να μην είναι από εκείνες τις γυναίκες που χρειάζονται κάποιον άντρα να τους προστατεύει, αλλά και με τον Νας να μην είναι πρόθυμος να παραδώσει τα όπλα, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Η αφήγηση είναι μοιρασμένη ανάμεσα στους Λίνα και Νας, με την συγγραφέα να διατηρεί την τακτική που είχε υιοθετήσει από το προηγούμενο βιβλίο της σειράς, και για μια ακόμη φορά λειτουργεί άψογα, κυρίως γιατί μας επιτρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα τους χαρακτήρες μας, τον ψυχικό τους κόσμο, τις εσωτερικές σκέψεις και ανησυχίες τους, βοηθώντας μας έτσι να δικαιολογήσουμε καλύτερα καταστάσεις και συμπεριφορές. Εξαιρετική χρήση και των δεύτερων χαρακτήρων, που καθόλου δεύτεροι δεν είναι στην πραγματικότητα, αφού συμμετέχουν συνεχώς σε όλη τη δράση, με τη χημεία ανάμεσα στις Ναόμι, Λίνα και Σλόαν να κάνει τη διαφορά, φέρνοντάς συνεχώς ένα χαμόγελο στα χείλη μας. Αν λοιπόν ψάχνετε μια ρομαντική περιπέτεια που δεν θα σας ψυχαγωγήσει απλά, αλλά θα σας χαρίσει και στιγμές έντασης πέραν του ερωτικού στοιχείου, τότε, το δίχως άλλο, αυτό το βιβλίο είναι για εσάς.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Lucy Score
Μεταφραστής: Δεληγιάννη Αναστασία
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2023
Αρ. σελίδων: 624
ISBN: 978-618-01-5094-0