"Η Αυτής Μεγαλειότης η βασίλισσα ερευνά: Ο κόμπος του Ουίνδσορ" της S.J. Bennett

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄, μετά το πάρτι της περασμένης βραδιάς στο Κάστρο Ουίνδσορ, ανακαλύπτει συγκλονισμένη ότι ένας από τους καλεσμένους της βρέθηκε δολοφονημένος με ένα κορδόνι τυλιγμένο στον λαιμό του.
Καθώς η αστυνομία ανακρίνει τα μέλη του προσωπικού, η Ελισάβετ αναλαμβάνει δράση. Γιατί η βασίλισσα, ήδη από την ενθρόνισή της, ζει μια εξωπραγματική διπλή ζωή. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, και με τη βοήθεια της έμπιστης γραμματέως της, λατρεύει να εξιχνιάζει εγκλήματα.
Θα καταφέρει η Μεγαλειότητά της να βρει τον δολοφόνο, δίχως να αποκαλυφθεί η εμπλοκή της στην υπόθεση;
 
"Η Αυτής Μεγαλειότης η βασίλισσα ερευνά: Τα λαγωνικά της Βασίλισσας" της S.J. Bennett

Το δημοψήφισμα για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση διχάζει τη βρετανική κοινωνία, οι ΗΠΑ κλυδωνίζονται από τις πολύκροτες προεδρικές εκλογές – και το πτώμα μιας οικονόμου εντοπίζεται δίπλα στην πισίνα του Παλατιού του Μπάκιγχαμ. Πρόκειται για ένα τραγικό ατύχημα, όπως πιστεύει η αστυνομία; Ή μήπως συμβαίνει κάτι πιο ύποπτο;
Όταν η έμπιστη γραμματέας της βασίλισσας καθώς και άλλες υπάλληλοι του Μπάκιγχαμ λαμβάνουν ανώνυμες απειλητικές επιστολές, η Ελισάβετ αναλαμβάνει δράση. Ασφαλώς, το προσωπικό και η κοινή γνώμη δεν ξέρουν ότι είναι μια εξαιρετικά ικανή ντετέκτιβ.
Γιατί, μερικές φορές, χρειάζεται ένα βασιλικό μάτι για να αποκαλυφθούν οι σκοτεινές δυνάμεις που δρουν στο παλάτι…