"Πριν κρυώσει ο καφές" του Toshikazu Kawaguchi

Τι θα άλλαζες εάν μπορούσες να ταξιδέψεις πίσω στον χρόνο;
Σε ένα μικρό σοκάκι στο Τόκιο, υπάρχει ένα καφέ που σερβίρει καλοψημένο καφέ εδώ και περισσότερα από εκατό χρόνια. Αυτό το μαγαζί όμως προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους πελάτες του – τη δυνατότητα να ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο.
Τέσσερις άνθρωποι επισκέπτονται το καφέ ελπίζοντας ο καθένας τους να αξιοποιήσει το ταξίδι στον χρόνο με σκοπό να κουβεντιάσει με τον εραστή που έφυγε μακριά, να λάβει το γράμμα από τον σύζυγο που έχει χάσει τη μνήμη του, να δει την αδερφή για τελευταία φορά και να συναντήσει την κόρη που δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να γνωρίσει. Αλλά το ταξίδι στο παρελθόν ενέχει κινδύνους: Οι πελάτες πρέπει να καθίσουν σε μια συγκεκριμένη καρέκλα, δεν κάνει να φύγουν από το καφέ και, τέλος, το σημαντικότερο, πρέπει να επιστρέψουν στο παρόν πριν κρυώσει ο καφές…
Η γλυκιά, συγκινητική ιστορία του Τοσικάζου Καβαγκούτσι διερευνά το αιώνιο ερώτημα: Τι θα άλλαζες αν μπορούσες να ταξιδέψεις στο παρελθόν; Και κυρίως, ποιον θα ήθελες να συναντήσεις, ίσως για μία τελευταία φορά;

"Το σκοτάδι δεν κοιμάται ποτέ" του Simon Mockler

Σε αυτό το ανατριχιαστικό μυθιστόρημα –με το οποίο μας συστήνεται ένας ταλαντούχος πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας θρίλερ– ένας ψυχίατρος καλείται να λύσει ένα μυστήριο σε μια άκρως απόρρητη στρατιωτική βάση.
Χειμώνας 1967.
Μια αρκτική θύελλα παγιδεύει τρεις στρατιώτες σε μια μυστική αμερικανική βάση κάτω από τους πάγους της Γροιλανδίας. Όταν η ομάδα διάσωσης επιτέλους τους προσεγγίζει, οι δύο στρατιώτες έχουν απανθρακωθεί σε μια πυρκαγιά που φαίνεται να ξεκίνησε κατά λάθος και ο τρίτος, ο στρατιώτης Κόνορ Μέρφι, έχει επιβιώσει με σοβαρά εγκαύματα – αλλά δεν θυμάται τίποτα από τις τελευταίες επτά ημέρες.
Ο Νεοϋορκέζος ψυχίατρος –και εξωτερικός σύμβουλος της CIA– Τζακ Μίλερ αναλαμβάνει να βοηθήσει τον Μέρφι να ανακτήσει τη μνήμη του. Κουβαλώντας τις δικές του πληγές από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Μίλερ νιώθει ότι έχει αρκετά κοινά με τον παραμορφωμένο νεαρό στρατιώτη και προσπαθεί υπομονετικά να τον βοηθήσει να θυμηθεί τα γεγονότα της φονικής θύελλας.
Όμως η CIA δεν αναθέτει στον Μίλερ μόνο να επαναφέρει τη μνήμη του Μέρφι, τον ενημερώνει επιπλέον ότι ένας από τους τρεις στρατιώτες ήταν πράκτορας των Σοβιετικών – και εκείνος πρέπει να τον ανακαλύψει. Καθώς ο Μίλερ ερευνά το παρελθόν των άλλων δύο στρατιωτών και την ιστορία της απομονωμένης βάσης, σύντομα συνειδητοποιεί ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

"Στα δίχτυα του έρωτα" της Tessa Bailey

Ο Φοξ Θόρντον έχει τη φήμη του σέξι, ανέμελου γόη. Όλοι γνωρίζουν ότι του αρέσει να περνάει καλά −και όχι μόνο στο κρεβάτι− και δεν θέλει κάτι περισσότερο. Μέχρι που γνωρίζει τη Χάνα Μπέλινγκερ. Εκείνη δεν φαίνεται να γοητεύεται από την εμφάνισή του, αλλά αντιθέτως απολαμβάνει την… προσωπικότητά του και προτιμά να είναι φίλοι. Παράξενο.
Όταν η Χάνα πάει στην πόλη για δουλειά, ο Φοξ την φιλοξενεί. Η ίδια γνωρίζει πως ο Φοξ είναι διαβόητος καρδιοκατακτητής, όμως οι δυο τους είναι ξεκάθαρα μόνο φίλοι. Για την ακρίβεια, εκείνη είναι κρυφά ερωτευμένη με έναν συνάδελφό της και ο Φοξ είναι το κατάλληλο άτομο για να τη βοηθήσει. Οπλισμένη με τις συμβουλές του Καζανόβα του Γουέστπορτ, η Χάνα προσπαθεί να τραβήξει το βλέμμα και την προσοχή του συναδέλφου της… Ωστόσο καθώς η γραμμή μεταξύ φιλίας και φλερτ αρχίζει να ξεθωριάζει, η Χάνα συνειδητοποιεί ότι αγαπά καθετί πάνω στον Φοξ, αλλά αρνείται πεισματικά να γίνει απλώς μια ακόμα κατάκτησή του.
Η συγκατοίκηση με την καλύτερή του φίλη θα έπρεπε να είναι παιχνιδάκι. Μόνο που εκείνη κοιμάται στην απέναντι πλευρά του διαδρόμου, και ο Φοξ ονειρεύεται να ξυπνάει δίπλα της για το υπόλοιπο της ζωής του και… και… έχει πιαστεί για τα καλά στα δίχτυα του έρωτα! Το να τη βοηθήσει να φλερτάρει με έναν άλλο άντρα είναι πραγματικό βασανιστήριο, μήπως όμως τελικά αξίζει να αντιμετωπίσει τους εσωτερικούς του δαίμονες και να δείξει στη Χάνα ότι είναι στο πλευρό της;

"Άλλο ένα βιβλίο για τον Αϊ-Βασίλη" των Laura Bunting & Philip Bunting

Έχει πολλές δουλειές αυτή την εποχή ο παππούλης ο άγιος. Το μόνο που του έλειπε τώρα είναι να παίξει σε Άλλο ένα βιβλίο για τον Αϊ-Βασίλη…
Είναι Χριστούγεννα και το μόνο που όλοι θέλουν να διαβάσουν είναι άλλο ένα βιβλίο για τον Άγιο Βασίλη, ακριβώς τη στιγμή που εκείνος είναι πιο πολυάσχολος από ποτέ. Γι’ αυτό και ο αγαπημένος άγιος των παιδιών έχει μια ιδέα: να βρει έναν αντικαταστάτη για να πρωταγωνιστήσει σε όλα τα χριστουγεννιάτικα βιβλία, ώστε ο ίδιος να μπορέσει να συνεχίσει τις γιορτινές δουλειές.
Θα καταφέρει να βρει ένα άλλο «αστέρι» που θα τον αντικαταστήσει στην εορταστική περίοδο;
Ένα χριστουγεννιάτικο εικονογραφημένο βιβλίο με χιούμορ που θα σας κάνει να γελάσετε δυνατά!

"Μπόγκι ο επαναστάτης" του Aaron Blabey

Ας το παραδεχτούμε: Ο Μπόγκι δεν ακούει κανέναν.
Συχνά, δεν ακούει καν τον εαυτό του.
Γι’ αυτό πρέπει να εκπαιδευτεί άμεσα: να πάει σε μία Σχολή Πειθαρχίας.
Ποιος; Ο Μπόγκι!
Θα μπορέσει άραγε ποτέ να ακολουθήσει τους κανόνες αυτό το ατίθασο παγκ;
Όχι, αν καταφέρει να το αποφύγει…
Μια ιστορία γεμάτη εντολές και υπακοή — ή μάλλον, μόνο με διαταγές και επανάσταση. Γιατί ο Μπόγκι είναι ο νούμερο 1 ανυπάκουος σκυλάκος του κόσμου!
 
"Ήταν ένα ψαρόνι. Μια ιστορία θάρρους" της Αλεξάνδρας Μπουσίου

Ένα ψαρόνι της Υποσαχάριας Αφρικής αποφασίζει να ανοίξει οδοντιατρείο, σπάζοντας τα ταμπού και τις προκαταλήψεις που θέλουν ένα πουλί να είναι μάλλον ακατάλληλο γι’ αυτή τη δουλειά.
Αγνοώντας τη γνώμη των άλλων, το ψαρόνι θα μείνει σταθερό στον στόχο του:
Θα σώσει από τον πονόδοντο έναν απροσδόκητο πελάτη και θα μας κάνει να σκεφτούμε ότι και οι δικοί μας στόχοι αξίζουν αυτή την ευκαιρία…
Το να παραμείνει κανείς πιστός στο όραμά του, το να ανακαλύψει και να υποστηρίξει τον αληθινό εαυτό του, κόντρα στις πεποιθήσεις και τις προκαταλήψεις που τον περικυκλώνουν, αποτελεί ίσως τον βασικό σκοπό της ζωής για τον καθένα.
Κι όμως πολύ συχνά λυγίζουμε. Δειλιάζουμε. Παραιτούμαστε.
Το ψαρόνι της ιστορίας μας όμως, με το κόκκινο ράμφος και το γκρι φτέρωμα, δεν έκανε πίσω. Επέμεινε και τα κατάφερε. Και σώζοντας μια καμηλοπάρδαλη από τον πονόδοντο, σώθηκε και το ίδιο. Και πέταξε πολύ, μα πάρα πολύ ψηλά.

"Αντέλ η τρομερή: Μου τη δίνει η αγάπη!" του Κύριου Ταν (Antoine Dole)

«Έχω πάντα καλές ιδέες όταν θέλω να εκνευρίσω τους γονείς μου ή να βασανίσω τον χαζογάτο μου!
Όμως αυτή τη φορά είναι μπερδεμένα τα πράγματα… Όταν θέλω να εκφράσω τη φλογερή μου αγάπη στον Λουδοβίκο, τον καινούριο στην τάξη μας, τα χάνω τελείως! Γκρρ…
Πραγματικά, μου τη δίνει η αγάπη!»
Με μια γερή δόση μαύρου χιούμορ και ψήγματα τρυφερότητας, η Αντέλ είναι μια ηρωίδα νέου τύπου…
Βάλε τη ζώνη σου γιατί θα απογειωθείς!

"Αντέλ η τρομερή: Πάρτε δρόμο, κότες!" του Κύριου Ταν (Antoine Dole)

«Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ δεν αντέχω άλλο να μένω με σταυρωμένα τα χέρια! Αυτή τη φορά η Ζαντ και η παρέα της καλά θα κάνουν να φοβούνται: Μάζεψα όλα τα παιδιά στο σχολείο που είναι στο περιθώριο για να φτιάξουμε τη λέσχη των Παράξενων, και πήραμε την απόφαση να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη! Ήρθε η ώρα οι Παράξενοι να πάρουν εκδίκηση!!!»
Η τρομερή Αντέλ μπορεί να συνεχίζει να εκνευρίζει τους γονείς της και να βασανίζει τον γάτο της τον Αζάξ μ’ έναν σωρό παλαβά πειράματα, αλλά δεν ξεχνάει και να υπερασπιστεί τα καταπιεσμένα παιδιά του σχολείου της! Με συντροφιά τη Μελισά, τον Γκοντράν και τον Τομά, το αξιολάτρευτο πειραχτήρι μας, σκοπεύει να βάλει τέλος μια για πάντα στις αδικίες που συμβαίνουν στο προαύλιο του σχολείου!

"Οι περιπέτειες μιας σακούλας στο δάσος" της Χριστίνας Κασιντή

Η αγαπημένη σακούλα των παιδιών δραπετεύει από τον σάκο της ανακύκλωσης και βρίσκεται στον δρόμο. Φοβάται μήπως γίνει χαλκομανία στις ρόδες των αυτοκινήτων, αλλά όχι για πολύ! Μια μεγάλη σουσουράδα, η Ασπασία, την αρπάζει και πετούν πάνω από την πόλη προς άγνωστη κατεύθυνση.
Σύντομα, το μυστήριο λύνεται, καθώς φτάνουν στο δάσος, που είναι ένας μικρός παράδεισος. Τι θα συμβεί εκεί; Θα καταφέρει η Σούλα να σώσει την Ασπασία και τα παιδιά της από την πυρκαγιά που απειλεί να καταστρέψει τα πάντα;
Η συγγραφέας, εμφανώς ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της ανακύκλωσης και των οικολογικών ζητημάτων για ακόμα μια φορά, με περίτεχνο τρόπο μας υποδεικνύει την άξια της ανακύκλωσης. Στην ιστορία αυτή, προβάλλεται επιπλέον η αξία του δάσους και της προστασίας του και δίνεται στον εκπαιδευτικό ή τον γονέα η δυνατότητα να μιλήσει στα παιδιά για τη σημασία του εθελοντισμού.

"Στο δάσος – Ψάξε να βρεις 100 ζώα!" του Philippe Jalbert

Σε μια γωνιά του δάσους ζουν δύο σκίουροι που έχουν χάσει το σκιουράκι τους. Ακολούθησέ τους στα μονοπάτια βαθιά μέσα στο δάσος, καθώς ψάχνουν να το βρουν.
Στις σελίδες του βιβλίου θα συναντήσεις πολλές οικογένειες ζώων. Κοίτα προσεκτικά, γιατί κάποια κρύβονται μέσα στις ζωγραφιές. Υπάρχουν κρυμμένα και διάφορα ζώα που δεν ταιριάζουν στο περιβάλλον… Μπορείς να τα βρεις; Πρόσεχε, είναι πάνω από 100!

"Στη θάλασσα – Ψάξε να βρεις 100 πλάσματα!" του Philippe Jalbert

Στα βάθη της θάλασσας δύο ιππόκαμποι τρέχουν βιαστικά για να βρουν το μικρό τους που έχει χαθεί. Ακολούθησέ τους καθώς το αναζητούν ανάμεσα στα φύκια και στα κοράλλια, στα έγκατα των ναυαγίων και στις υποθαλάσσιες σπηλιές.
Στις σελίδες του βιβλίου θα συναντήσεις πολλές οικογένειες ζώων. Κοίτα προσεκτικά, γιατί πολλά κρύβονται μέσα στις ζωγραφιές. Υπάρχουν και διάφορα σκουπίδια που δεν θα έπρεπε να είναι στη θάλασσα… Μπορείς να τα βρεις; Πρόσεχε, είναι πάνω από 100!
 
"Σχολή κατασκόπων – Επανάσταση" του Stuart Gibbs

Στο όγδοο βιβλίο της μπεστ σέλερ σειράς των New York Times Σχολή Κατασκόπων, ο Μπεν αντιμετωπίζει μια νέα σατανική οργάνωση, που η μόνη απόδειξη ύπαρξής της χρονολογείται από την εποχή της Αμερικανικής Επανάστασης.
Με τη SPYDER ηττημένη, ο Μπεν ανυπομονεί να ξαναγίνει η ζωή του φυσιολογική, όσο γίνεται δηλαδή, όταν είσαι εκπαιδευόμενος υπερκατάσκοπος… μέχρι που κάποιος βομβαρδίζει τη διπλανή αίθουσα συνεδριάσεων της CIA.
Προς έκπληξη του Μπεν, υπεύθυνος δεν είναι άλλος από την Έρικα Χέιλ, την εκπαιδευόμενη κατάσκοπο που σέβεται περισσότερο από κάθε άλλον.
Η αποστολή του: να αποδείξει ότι η Έρικα δεν είναι διπλή πράκτορας που εργάζεται εναντίον των ΗΠΑ, να εντοπίσει τη μυθική ομάδα ανταρτών της αποικιακής εποχής, που την εκβιάζει, να καταλάβει το ύπουλο σχέδιό τους και να το ανατρέψει.
Αλλά αυτή τη φορά, ο Μπεν βρίσκεται αντιμέτωπος με αντιπάλους που δεν έχει συναντήσει ποτέ ξανά: τους ίδιους τους φίλους του. Πώς θα τα καταφέρει όταν δεν ξέρει καν ποιον μπορεί να εμπιστευτεί;