"Αγάπη και άλλες λέξεις" της Christina Lauren

Μετά από μια δεκαετία χωριστά, συναντιούνται τυχαία… και όλα είναι διαφορετικά.
Η Μέισι Σόρενσεν έχει μια φιλόδοξη, αν και συναισθηματικά χλιαρή, ρουτίνα: σταθερή δουλειά με προοπτική, έναν ευκατάστατο αρραβωνιαστικό και τον γάμο των ονείρων της να πλησιάζει. Έχει οργανώσει τα πάντα ώστε να χωρούν στα κατάλληλα κουτάκια, ακόμα και τα συναισθήματά της.
Όμως τότε συναντά απρόσμενα τον Έλιοτ Πετρόπουλος –τον πρώτο και μοναδικό έρωτα της ζωής της– και όλα γύρω της μοιάζουν να διαλύονται.
Μια φορά και έναν καιρό, ο Έλιοτ και η Μέισι ήταν ερωτευμένοι.
Με τον Έλιοτ κάποτε μοιράζονταν την ίδια αγάπη για τα βιβλία, τα κρυφά νοήματα που κρύβουν οι λέξεις και οι μεγάλες συζητήσεις. Είχε τη δύναμη να την κάνει να βλέπει τη ζωή με χαρά… για να καταλήξει να την προδώσει, το ίδιο βράδυ που της είπε «Σ’ αγαπώ».
Τώρα είναι δύο ξένοι. Όσα και αν τους χωρίζουν, όμως, η έλξη παραμένει. Θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το παρελθόν;
Η καρδιά, όσο και αν προσπαθεί, πολύ δύσκολα ξεχνά. Και το ακόμα δυσκολότερο είναι να εκφράσεις το συναίσθημα με λέξεις.

"Πώς ο βασιλιάς του Έλφχεϊμ έμαθε να μισεί τις ιστορίες" της Holly Black

Ετοιμαστείτε να επιστρέψετε στον κόσμο της Νεραϊδοχώρας!
Πριν γίνει ο Σκληρόκαρδος Πρίγκιπας ή ο Μοχθηρός Βασιλιάς, ήταν ένα απομονωμένο παιδί με καρδιά από πέτρα. Ο Κάρνταν, ο Μεγάλος Βασιλιάς του Έλφχεϊμ, μας εξιστορεί άγνωστες στιγμές της ζωής του, όπως την πρώτη του συνάντηση με την Άσλογκ, το τρολ που ξεγέλασε μια πανίσχυρη βασίλισσα, τη γνωριμία του με τη διάδοχο του Βυθού…
Ξετυλίγοντας το κουβάρι της ιστορίας πριν από τον Σκληρόκαρδο Πρίγκιπα και μια περιπέτεια μετά τη Βασίλισσα του Τίποτα, ο παραμυθένιος κόσμος της Νεραϊδοχώρας επιστρέφει για να γνωρίσουμε τον Κάρνταν μέσα από τα δικά του μάτια.
Παθιασμένοι έρωτες και σκληροί αγώνες σημάδεψαν τον Κάρνταν, ώσπου να γίνει ο Μεγάλος Βασιλιάς του Έλφχεϊμ πλάι στην αγαπημένη του Τζουντ.

"Κρέσεντ Σίτι - No 2: Ο Οίκος του Ουρανού και της Ανάσας" της Sarah J. Maas

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.
Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ.
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ.
Η Μπράις Κουίνλαν και ο Χαντ Αθαλάρ προσπαθούν να ζήσουν ήρεμα. Έσωσαν την Κρέσεντ Σίτι την περασμένη άνοιξη, αλλά με τόσες ανατροπές στη ζωή τους τον τελευταίο καιρό, είναι πολύ δύσκολο να χαλαρώσουν και να δουν τι τους επιφυλάσσει το μέλλον.
Οι Αστέρι κράτησαν τον λόγο τους μέχρι στιγμής, αφήνοντάς τους ανενόχλητους. Αλλά με τους επαναστάτες να απειλούν την εξουσία των Αστέρι, ο κίνδυνος για σκληρά αντίποινα αυξάνεται. Καθώς η Μπράις, ο Χαντ και οι φίλοι τους παρασύρονται στα σχέδια των επαναστατών, καλούνται να αποφασίσουν: να μείνουν αδρανείς ενώ οι άλλοι καταπιέζονται ή να πολεμήσουν ενάντια στην αδικία; Η αδράνεια όμως δεν τους ταίριαζε ποτέ.
Σε αυτή την αισθησιακή, γεμάτη δράση και αγωνία συνέχεια της τριλογίας του «Κρέσεντ Σίτι», η Sarah J. Maas υφαίνει μια μαγευτική ιστορία ενός κόσμου που ετοιμάζεται να εκραγεί και αυτών που θα κάνουν τα πάντα για να τον σώσουν.

"Ο dreamer και εσύ" του Elio D'Anna

Θυμήσου! Ολόκληρο το σύμπαν δεν είναι παρά μια ωχρή σκιά της εσωτερικής σου ύπαρξης. Υπάρχει ένας ήλιος εκεί έξω, επειδή ο πραγματικός ήλιος βρίσκεται μέσα σου. Υπάρχει ένα φεγγάρι στον ουρανό, επειδή το πραγματικό φεγγάρι βρίσκεται μέσα σου. Υπάρχουν πλανήτες, αστέρια και γαλαξίες, αλλά δεν είναι παρά μια συμβολική αναπαράσταση της απεραντοσύνης μέσα σου. Υπάρχουν εκεί έξω θεοί και δαίμονες, ΑΤΙΑ κι εξωγήινα όντα, φαντάσματα και τέρατα που μπορούν να σε υποδουλώσουν και να σε κατασπαράξουν, αν μόνο εσύ λησμονήσεις πως όλα αυτά δεν είναι παρά κομμάτια της ίδιας σου της φαντασίας.
Συνειδητοποίησε, λοιπόν, πως εσύ, εσύ ο ίδιος, είσαι ο Dreamer, ο ονειρευτής, ο μοναδικός δημιουργός και μοναδικός κυβερνήτης ολόκληρου του σύμπαντος και όλης της ύλης που σε περιβάλλει, η οποία δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη σκόνη των δικών σου προβολών προς τα έξω. Εσύ είσαι η αιτία που υπάρχει ο κόσμος. Χωρίς εσένα, ο κόσμος απλώς καταρρέει.

"Τα απίστευτα μπερδεμένα crushes της Λότι Μπρουκς" της Katie Kirby

Πράγματα που μπορούν να καταστρέψουν τη ζωή σου:
1. Έχεις τον πιο ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟ μικρό αδελφό στον κόσμο.
2. Πρέπει να βάλεις ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ ενώ είσαι στο τσακ να δώσεις το πρώτο σου φιλί.
3. Η μαμά φτιάχνει μια απαίσια πίτα για βραδινό. ΕΜΕΤΟΣ.
Η Λότι Μπρουκς ετοιμάζεται για το ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ραντεβού της με το αγόρι που της αρέσει τρελά –τον Ντάνιελ– και πρέπει να διατηρήσει την ψυχραιμία της. Άραγε, πώς είναι να δίνεις το πρώτο σου φιλί; Επίσης, γιατί δεν μπορεί να ελέγξει τι του λέει κάθε φορά;! Δεν πάνε όμως όλα όπως τα υπολόγιζε.
Ένα ραβασάκι θα της ραγίσει την καρδιά… Τελικά η Λότι θα πάει οικογενειακές διακοπές σε ένα κάμπινγκ στη Νότια Γαλλία! Ενώ, λοιπόν, ψάχνει απελπισμένη Wi-Fi και προσπαθεί να αποφύγει τους ενοχλητικούς τριγύρω, γνωρίζει ένα καινούριο CRUSH με το όνομα Αντουάν. Η γλώσσα συνεννόησης είναι ένα θεματάκι μεταξύ τους, αλλά τι σημασία έχει, όταν ένας τέτοιος ΚΟΥΚΛΟΣ λιώνει για σένα;

"Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του" του Robin Sharma

Ο κορυφαίος σύμβουλος σε θέματα προσωπικής επιτυχίας και καλλιέργειας ηγετικών ικανοτήτων μας οδηγεί σε ένα ταξίδι που θα αλλάξει τη ζωή μας για πάντα!
Πριν από είκοσι περίπου χρόνια, εκδόθηκε ένα βιβλίο που κατόρθωσε, από τότε μέχρι σήμερα, να μεταμορφώσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο τίτλος του: Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του.
Ο αναγνώστης δεν μπορεί παρά να νιώσει συγκλονισμένος από την ιστορία του Τζούλιαν Μαντλ, του πάμπλουτου μεγαλοδικηγόρου που είδε σε μια στιγμή την πορεία της ζωής του να ανατρέπεται και να οδηγείται ένα βήμα πριν τον θάνατο. Ένα σχεδόν μοιραίο έμφραγμα στην αίθουσα του δικαστηρίου… Η συνταρακτική αυτή εμπειρία θα αποτελέσει την αφορμή για να εγκαταλείψει για πάντα τον υλικό κόσμο και να ταξιδέψει προς την Ανατολή αναζητώντας τον ουσιαστικό σκοπό της ζωής του…
Το βιβλίο του Robin Sharma Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του τυπώθηκε αρχικά σε λίγα αντίτυπα, πολύ σύντομα όμως σημείωσε τεράστια επιτυχία και έγινε ανάρπαστο.
Μεταφράστηκε σε περισσότερες από εβδομήντα γλώσσες. Το μήνυμα του βιβλίου, αν και απλό, κρύβει μεγάλη δύναμη μέσα του γιατί είναι ένα μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας. Σε αυτό άλλωστε οφείλεται και η επιτυχία του σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι μια παραβολή που εμπνέει, προσφέροντας όχι μόνο απαντήσεις σε κάποια από τα μεγάλα ερωτήματα της καθημερινής ζωής αλλά και πρακτικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να κατακτήσετε εσωτερικό πλούτο, ζωντάνια, ευτυχία και εσωτερική γαλήνη, και να ζήσετε μια ζωή για την οποία θα είστε περήφανοι.

"Η δύναμη του υποσυνείδητου - Αναθεωρημένη έκδοση" των Joseph Murphy & C. James Jensen

Από την πρώτη κυκλοφορία του, το 1963, το κλασικό πλέον έργο του δρα Joseph Murphy Η δύναμη του υποσυνείδητου πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και συνεχίζει να προσελκύει νέες γενιές αναγνωστών κάθε χρόνο.
Τώρα, ο life coach και σύμβουλος C. James Jensen συμπληρώνει το έργο του δρα Murphy με νέα μαθήματα και μια σύγχρονη εργαλειοθήκη πρακτικών –όπως οι θετικές δηλώσεις, ο θετικός οραματισμός, ο διαλογισμός και διάφορες δεξιότητες–, βοηθώντας σας να αξιοποιήσετε το υποσυνείδητό σας για να ζήσετε όσο το δυνατόν καλύτερα.
Μια σύγχρονη ερμηνεία της διαχρονικής σοφίας του Joseph Murphy με διευρυμένο σχολιασμό και ενημερωμένες τεχνικές, που παρέχει ό,τι χρειάζεστε για να πραγματοποιήσετε τις βαθύτερες επιθυμίες σας.

"Καπετάν Μιχάλης (graphic novel)" του Παναγιώτη Πανταζή

Ορκισμένος να μη γελάσει αν δεν ελευθερωθεί η Κρήτη, ο Καπετάν Μιχάλης ζει στο Μεγάλο Κάστρο στα τέλη του 19ου αιώνα, με τη φήμη του αγριμιού να τον συνοδεύει σε κάθε του στιγμή.
Ο ίδιος όμως δείχνει να χάνει τη συγκέντρωσή του και να απομακρύνεται από τις αξίες του όταν γνωρίζει την Εμινέ, σύζυγο του αδερφοχτού του Νουρήμπεη, σαν να τον κυριεύει ένας «δαίμονας» άγνωστος σε εκείνον μέχρι τότε.
Καθώς η τεταμένη κατάσταση ανάμεσα σε Οθωμανούς και Χριστιανούς στο νησί καταλήγει σε μια σειρά γεγονότων που θα οδηγήσει στην επανάσταση του 1889, ο Καπετάν Μιχάλης βρίσκεται να αναζητά την ελευθερία σε έναν ακόμη τομέα…

"Ο καπετάν Μιχάλης (Σκληρόδετο)" του Νίκου Καζαντζάκη

«Πολεμώντας να σώσουμε την Κρήτη, τι κάνουμε θαρρείς; Πολεμούμε να σώσουμε την ψυχή μας».
Ο Νίκος Καζαντζάκης αναμετριέται με τον Καπετάν Μιχάλη για πολλά χρόνια.
Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα, που επικεντρώνεται περισσότερο στους ανθρώπους παρά στην ιστορία.
Η Κρήτη είναι ένα νησί στο οποίο καίει μια ασίγαστη φλόγα και οι άνθρωποι εκεί κινούνται από μια δαιμονική φωτιά. Δεν φοβούνται τον θάνατο κι αγαπούν τη ζωή με έναν τρόπο μαυλιστικό.
Η υπόθεση εκτυλίσσεται στα 1889, όταν οι υπόδουλοι Έλληνες επιχειρούν με έναν νέο ξεσηκωμό να ελευθερωθούν από τον τουρκικό ζυγό.
Αυτός ο ξεσηκωμός, αυτή η φλογερή εξέγερση είναι μέρος της ατέρμονης αναζήτησης της ελευθερίας, ακόμα κι αν τελικά το τίμημα είναι ο θάνατος.
Στον Καπετάν Μιχάλη απεικονίζεται καθαρά η ορμή του ανθρώπου προς τη δικαιοσύνη ενάντια στην τυραννία, συνθέτοντας ένα ψηφιδωτό από πρόσωπα και κουλτούρες που συγκρούονται και ταυτόχρονα προσπαθούν να βρουν κοινό έδαφος.
Μια στιγμή τα χείλια του, τα φρύδια του, τα μάτια του έπαιξαν, κοίταξε γύρα τους συντρόφους, κάτω την Τουρκιά, απάνω τον ακατοίκητο ουρανό… «Ελευτερία ή θάνατος!» μουρμούρισε κουνώντας άγρια την κεφάλα του.
«Ελευτερία ή θάνατος, ε κακομοίρηδες Κρητικοί! Ελευτερία και θάνατος! Αυτό πρέπει να γράψω εγώ στο μπαϊράκι μου, αυτό ’ναι το αληθινό μπαϊράκι του κάθε αγωνιστή! Ελευτερία και θάνατος!»

"Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά (Σκληρόδετο)" του Νίκου Καζαντζάκη

Αυτό θα πει να ’σαι άνθρωπος, σου λέω: Ελευτερία!
Το Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά είναι μια ιστορία για το πνεύμα και τη σάρκα.
Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1946 και βασίζεται στη ζωή του Γιώργη Ζορμπά, φίλου και επιχειρηματικού συνεργάτη του συγγραφέα.
Στο βιβλίο αυτό μορφοποιείται πεζογραφικά η γεμάτη αντιθέσεις ψυχή του Καζαντζάκη, καθώς αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά η στοχαστική του διάθεση.
Με μια σημαντική όμως διαφοροποίηση: ο Καζαντζάκης κατορθώνει να δώσει στον στοχασμό του ανάλαφρη διάθεση, να τον μετουσιώσει σε ελεύθερη, απρόσκοπτη αφήγηση.
Πιο συγκεκριμένα, η γεμάτη αντινομίες, όπως ειπώθηκε, ψυχή του, η οποία κατευθύνει την κοσμοθεωρία του, στο Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά περιστρέφεται κυρίως γύρω από τη βασική ανησυχία του συγγραφέα: την πάλη ανάμεσα στη θέληση του ανθρώπου για ελευθερία και εντέλει στις αντιξοότητες που αυτός αντιμετωπίζει.
Αυτό το κάλεσμα σε Πράξη ενσαρκώνει ο Ζορμπάς, ο οποίος ως πρότυπο μεταφέρει την Πράξη αυτή στο διηνεκές.
Στο τέλος όμως της ημέρας ο συγγραφέας επανέρχεται στην αλήθεια του που συνοψίζεται στη φράση του Ζορμπά: «Μπορούσες και συ, κακομοίρη, μια φορά στη ζωή σου να δεις μιαν όμορφη πράσινη πέτρα και δεν την είδες».

"Ασκητική (Σκληρόδετο)" του Νίκου Καζαντζάκη

«Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβούμαι τίποτα, είμαι λεύτερος».
Η Ασκητική είναι ένα φιλοσοφικό μανιφέστο που διέπεται από έναν οραματικό-προφητικό τόνο, εμποτισμένο με τη λυρικότητα του δημιουργού της.
Το νόημα της ζωής και της ύπαρξης συμπυκνώνεται σε έναν συνεχή αγώνα κατά το «ανηφόρισμα του ανθρώπου», όπου το ηθικό «χρέος» συμβαδίζει με την υπαρξιακή «κραυγή», δίνοντας φωνή στην «ελευθερία», στην πλήρη αποδέσμευση της ανθρώπινης οντότητας από κάθε φόβο αλλά και κάθε ελπίδα.
Ο Καζαντζάκης επεξεργάστηκε την Ασκητική του ξανά και ξανά, είναι ο σπόρος από όπου βλάστησε όλο του το έργο, όπως εξομολογήθηκε κάποια στιγμή στον Πρεβελάκη.
α λόγια, πρόκειται για την πεμπτουσία της σκέψης του.
Αυτό το γενναιόδωρο βιβλίο, με την οδυνηρή ειλικρίνεια και την ποιητικότητά του, είναι ο διακαής πόθος της ελευθερίας, ο αγώνας προς την ολοκλήρωση, που τελικά καταλήγει σε μια δυνατή κραυγή για να μας οδηγήσει στο ανώτατο σκαλοπάτι της ωριμότητας: τη σιωπή.
«Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο· καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο· το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή. Ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η επιστροφή· ταυτόχρονα το ξεκίνημα κι ο γυρισμός, κάθε στιγμή πεθαίνουμε. Γι’ αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της ζωής είναι ο θάνατος. Μα κι ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η προσπάθεια να δημιουργήσουμε, να συνθέσουμε, να κάμουμε την ύλη ζωή, κάθε στιγμή γεννιούμαστε. Γι’ αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της εφήμερης ζωής είναι η αθανασία».

"Η καρδερίνα" της Donna Tartt

Στα δεκατρία του, ο Θίο Ντέκερ, γιος μιας αφοσιωμένης μητέρας κι ενός ασυλλόγιστου, κατά κύριο λόγο απόντα πατέρα, επιζεί ως εκ θαύματος από ένα τραγικό συμβάν που του ρημάζει τη ζωή. Μόνος κι απροστάτευτος στη Νέα Υόρκη, τελικά θα βρει καταφύγιο στην οικογένεια ενός πλούσιου φίλου. Θαμπώνεται από το καινούριο του σπιτικό στη Λεωφόρο Παρκ, αγανακτεί με συμμαθητές που δεν ξέρουν πώς να τον αντιμετωπίσουν, βασανίζεται από μια αβάσταχτη νοσταλγία για τη μητέρα του και, όσο περνάει ο καιρός, αγκιστρώνεται σε αυτό που διατηρεί πιο έντονη τη θύμησή της: έναν μικρό, ανεξήγητα σαγηνευτικό πίνακα, που τελικά παρασύρει τον Θίο στον υπόκοσμο και στην παρανομία…
Ως ενήλικας, ο Θίο κινείται ανάμεσα στα σαλόνια των πλουσίων και στον σκονισμένο λαβύρινθο ενός καταστήματος με αντίκες όπου εργάζεται. Είναι αποξενωμένος και ερωτευμένος — και βρίσκεται στο κέντρο ενός στενού, όλο και πιο επικίνδυνου κύκλου.

"Ο Έκτορας Φοξ και η τολμηρή πτήση" της Astrid Sheckels

«Ένα, δύο, τρία… φύγαμε!» φώναξαν.
Και τότε η ιπτάμενη μηχανή με τον Τσάρλι απογειώθηκε.
Ο Έκτορας Φοξ και οι φίλοι του καταλαβαίνουν πως πρέπει να δουλέψουν ως ομάδα, αν θέλουν να φτιάξουν μια ιπτάμενη μηχανή και να πετάξουν ψηλά, σαν τα πουλιά. Αλλά εκεί που το σχέδιό τους φαίνεται να στέφεται με τεράστια επιτυχία, κάτι γίνεται κι όλα βγαίνουν εκτός ελέγχου.
Θα βρεθεί, άραγε, κάποιος ήρωας για να τους σώσει;

"Ο Έκτορας Φοξ και ο μυστηριώδης χάρτης" της Astrid Sheckels

«Λατρεύω τα μυστήρια», είπε αναστενάζοντας η Λούσι.
Ο Έκτορας Φοξ και οι φίλοι του στο δάσος ψαρεύουν στο Ποταμάκι με τις Πέτρες. Και ανακαλύπτουν μέσα σ’ ένα μπουκάλι που επιπλέει έναν παλιό χάρτη θησαυρού. Με την ελπίδα να βρουν κρυμμένα πλούτη, οι φίλοι ξεκινούν για τον Σκοτεινό Δρυμό και την καινούρια περιπέτειά τους.
Αλλά, όταν μια συμμορία άπληστων κογιότ τους αιχμαλωτίζει, κλέβει τον χάρτη τους και τους φυλακίζει σε μια σήραγγα, θα χρειαστεί μυαλό, γενναιότητα και συνεργασία για να δραπετεύσουν και να ανακαλύψουν τι σημαίνει στ’ αλήθεια θησαυρός. 
 
"Όλα τα σώματα είναι υπέροχα" της Beth Cox

Το σώμα σου είναι υπέροχο!
Από την αστερόσκονη και τα άτομα με τα οποία δημιουργήθηκαν τα σώματά μας μέχρι τα απίστευτα πράγματα που μπορεί να κάνει το σώμα μας, ΟΛΑ τα σώματα είναι υπέροχα.
Μερικές φορές δυσκολευόμαστε να το «ακούσουμε», να το αποδεχθούμε ή να νιώσουμε άνετα μαζί του. Ωστόσο, όσο κι αν διαφέρουμε, δεν σημαίνει πως δεν μοιάζουμε κιόλας. Είμαστε ίδιοι μέσα στη διαφορετικότητά μας ....όλα είναι Επιστήμη!
Αυτό το βιβλίο θα σου προσφέρει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως «ανήκω;», «διαφέρω;», «γιατί;».
Μάντεψε! Και «διαφέρεις» και «ανήκεις», όπως όλοι οι άνθρωποι!
*Ετοιμάσου να ανακαλύψεις πώς πλάστηκε το σώμα σου.
*Εντόπισε τα στερεότυπα και τις συνέπειες που επιφέρουν.
*Πάλεψε για να νιώσουν όλοι οι άνθρωποι άνετα με τον εαυτό τους.
Ας μάθουμε, λοιπόν, γιατί όλα τα σώματα είναι ΥΠΕΡΟΧΑ!

"Γεωγραφία της Ελλάδας" των Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ!

Τι είναι η Ελλάδα;
«Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα»;
Μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι;
Σίγουρα πάντως Ελλάδα δεν είναι μόνο οι λίστες με νομούς και περιφέρειες που μας έβαζαν να μαθαίνουμε απέξω στο σχολείο. Γι' αυτό και τις αγνοήσαμε πλήρως σε αυτό το βιβλίο.
Η «Γεωγραφία της Ελλάδας» σου συστήνει τη χώρα με βάση τα είδη τοπίων που μπορείς να συναντήσεις ανά υψομετρική ζώνη, για να μην ξεμείνεις ποτέ από ιδέες για εκδρομές!

"Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ: Ακτίβιτι μπουκ - Ελλάδα edition" των Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ!

Στα χέρια σου κρατάς το νέο βιβλίο δραστηριοτήτων που έφτιαξε «Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ», για να μάθεις καλύτερα -και σίγουρα πιο διασκεδαστικά- τα ελληνικά βουνά, τις λίμνες, τα ποτάμια, τα νησιά, τις πόλεις και φυσικά την ελληνική επαρχία!
Γνώρισε καλύτερα την Ελλάδα με ιστορίες, κουίζ, κρυπτόλεξα, σταυρόλεξα, αντιστοιχίσεις και πρωτότυπες δραστηριότητες που φτιάξαμε ειδικά για αυτό το βιβλίο:
Έχεις λύσει γεωγραφικό σταυρόλεξο με ελληνικές σειρές των 90s;
Σταυρόλεξο παραλίας ΜΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ; Ε, ΠΡΩΤΟΙ ΕΔΩ!
 
"Το δέντρο που έδινε" του Shel Silverstein

Ήταν μια φορά μια Μηλιά, που αγαπούσε ένα παιδάκι, πολύ.
Κάπως έτσι ξεκινάει μία από τις κλασικότερες εικονογραφημένες ιστορίες, γραμμένη από τον Shel Silverstein.
Κάθε μέρα το παιδί την επισκεπτόταν, μάζευε τα μήλα της, σκαρφάλωνε στον κορμό της, έκανε κούνια στα κλαδιά της. Και η Μηλιά ήταν ευτυχισμένη… Όσο το παιδί μεγάλωνε, ζητούσε συνέχεια όλο και περισσότερα, ξανά και ξανά… Και το δέντρο έδινε, έδινε κι έδινε… και χαιρόταν η καρδιά του.
Μια αλληγορία με πολλαπλά νοήματα για αναγνώστες κάθε ηλικίας.
 
"Ποιος θέλει έναν φτηνό ρινόκερο;" του Shel Silverstein

Μήπως ψάχνεις κατοικίδιο;
Ποιο είναι το καλύτερο;
Ένας σκύλος, μια γάτα, ένας βάτραχος, ένα μεγάλο ποντίκι;
Τι θα έλεγες για έναν φτηνό ρινόκερο;
Είναι αστείος και γλυκός και πιστός όσο άλλος κανείς.
Αγκαλίτσας κι αξιαγάπητος.
Λοιπόν, ποιος θέλει έναν φτηνό ρινόκερο;
Μάλλον εσύ!