Το Σπίτι της Κύπρου και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με αφορμή το Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη σας προσκαλούν σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στη σπουδαία συγγραφέα


την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023, στις 19.00μ.μ., στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2, Αθήνα).

Θα μιλήσουν η φιλόλογος και πρώην Μορφωτική Ακόλουθος της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας Ελένη Αντωνιάδου, η συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση, ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος και η συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας Μαρία Στασινοπούλου. Χαιρετισμό θα απευθύνει η κόρη της Άλκης Ζέη, Ειρήνη Σεβαστίκογλου.
____________________________________________________________________________________


Το LITERATURE HOUSE και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν μικρούς και μεγάλους την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023, στις 19.00μ.μ., στο LITERATURE HOUSE (Ιωάννου Δροσοπούλου 67, Αθήνα), για να γνωρίσετε από κοντά τη δημιουργό κόμικς Γεωργία Ζάχαρη, να συνομιλήσετε μαζί της και να σας υπογράψει το ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΡΑΓΙΕΣ, ένα από τα αγαπημένα μυθιστορήματα της Άλκης Ζέη το οποίο διασκεύασε μαζί με τη Στέλλα Στεργίου σε graphic novel.

Μας άρεσαν το μεγάλο, ποικιλόμορφο καστ των χαρακτήρων, η χαρακτηριστική φωνή της πρωταγωνίστριας, η διαφορετική χώρα και η εποχή, αφού εξαρχής λέγαμε ότι δε θέλουμε να κάνουμε κάτι ίδιο με το Καπλάνι της βιτρίνας. Το βρίσκαμε επίσης από τα πιο αστεία βιβλία της Άλκης Ζέη, κάτι με το οποίο συμφώνησαν και οι φίλες ή οι συγγενείς που το είχαν διαβάσει (όλοι θυμόντουσαν την ατάκα της Σάσας για τη Γερμανίδα δασκάλα της: «…δεν έμαθε στη γλώσσα μας ούτε τις πιο απλές λέξεις για να συνεννοείται: “ψωμί”, “σκατά”, “στον διάολο”»).
Γ.Ζ.-Σ.Σ.