"Οιμωγή" του Στέφανου Αλεξιάδη

Οιμωγή σημαίνει κραυγή. Κραυγή σπαραχτική. Κραυγή εκκωφαντική.
Είναι, όμως, φορές που οι κραυγές γίνονται συνώνυμο της σιωπής. Ένας θάνατος που σπέρνει τη σιγή.
Ήρωες που κρύβουν το παρελθόν, αρνούνται το παρόν και αγνοούν το μέλλον.
Μια νηνεμία που επικρατεί λίγο, τόσο λίγο που δεν θα μπορέσει να συγκρατήσει την καταιγίδα που έρχεται.
Ποιος είπε ότι μια μάνα δεν μπορεί να σκοτώσει; Κι αν σκοτώσει, παύει να φέρει αυτή την ιδιότητα;
Λέξεις, υποσχέσεις και μυστικά σείουν το έδαφος. Ένα έδαφος που καταρρέει και τότε φθάνει αυτή.
Η ΟΙΜΩΓΗ.
 
"Η Φίνλεϊ Ντόνοβαν ερωτεύεται" της Elle Cosimano

Ρομάντζο. Πάνες. Και σφαίρες που σφυρίζουν. Ποιος είπε ότι οι χωρισμένες μαμάδες δεν διασκεδάζουν;
Η Φίνλεϊ Ντόνοβαν έχει πελαγώσει πολλές φορές στο παρελθόν για μερικούς αναπάντεχους λόγους − αλλά κανένας δεν ήταν ποτέ τόσο απειλητικός. Όταν μαζί με τη Βέρο καταστρέφει κατά λάθος ένα πολυτελές αυτοκίνητο που «δανείστηκε» για να σώσει τον πρώην άντρα της, η ρωσική μαφία ξεπληρώνει το χρέος της. Τώρα όμως η Φίνλεϊ τους χρωστάει.
Κάνοντας ακόμη κουμάντο πίσω από τα σίδερα, το αφεντικό της μαφίας, Φέλικς Ζιρόφ, αναθέτει μια δουλειά στη Φίνλεϊ: να βρει έναν πληρωμένο δολοφόνο πολύ γρήγορα. Το πρόβλημα είναι ότι ο δολοφόνος αυτός μπορεί να ανήκει στην αστυνομία!
Ευτυχώς, ο κούκλος αστυνομικός Νικ Άντονι έχει οργανώσει μια αστυνομική ακαδημία για πολίτες, όπου η Φίνλεϊ και η Βέρο δηλώνουν συμμετοχή. Όσο εκπαιδεύονται στα όπλα και κάνουν μαθήματα άμυνας, έχουν τέλεια κάλυψη για να βρουν τον πραγματικό εγκληματία και να ξεφύγουν από τα πλοκάμια της μαφίας…

"Προσωπικές στιγμές" της Ευαγγελίας Ευσταθίου

Η Νίνα Μάνεση αναζητά τη χαμένη αθωότητα και τα όνειρά της φιλοτεχνώντας αγγέλους. Όλη της η ζωή είναι μια ακροβασία ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι, στην οργή και στην ελπίδα. Χαμένη στους σκοτεινούς λαβύρινθους της ψυχής της, κατηγορεί τον εαυτό της για τη θλίψη που αποτυπώνει στο πρόσωπο των αγγέλων της.
Ο Αντόνιο Ντρέιζεν δεν ξεχνά ούτε στιγμή πως η ζωή του θα μπορούσε να είναι γεμάτη φως αν ο αντίπαλός του δεν έκοβε κάποτε το νήμα της ζωής ενός αγαπημένου του προσώπου. Τώρα, πλούσιος, διάσημος και πανίσχυρος πια, είναι έτοιμος να πάρει την εκδίκησή του από τον άνθρωπο που του στέρησε βάναυσα την αγάπη.
Η Νίνα, εν αγνοία της, θα γίνει το όπλο του.
Και ο ίδιος, αυτός που πρέπει να πατήσει τη σκανδάλη.
Άγγελοι και δαίμονες στήνουν έναν επικίνδυνο χορό πότε στα βράχια ενός απομονωμένου νησιού και πότε σε κατάφωτες λεωφόρους. Και ο έρωτας, σε μια αγωνιώδη διαδρομή ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Πόλη των Αγγέλων, μοιάζει ανίσχυρος μπροστά στα πάθη του παρελθόντος.
Το πρώτο μυθιστόρημα της Ευαγγελίας Ευσταθίου που αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες επανακυκλοφορεί ανανεωμένο.

"Το δωμάτιο των θαυμάτων" του Julien Sandrel

Απρόβλεπτο, συνταρακτικό και γεμάτο αγωνία, το στοίχημα μιας μητέρας που προσπαθεί να σώσει τον γιο της πραγματοποιώντας τα όνειρά του.
Ο Λουί είναι δώδεκα ετών. Ένα πρωί, τη στιγμή που θέλει να εκμυστηρευτεί στη μητέρα του, τη Θέλμα, ότι είναι για πρώτη φορά ερωτευμένος, καταλαβαίνει ότι εκείνη έχει το μυαλό της αλλού. Η δουλειά της την απασχολεί σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα. Έτσι λοιπόν φεύγει, θυμωμένος και απογοητευμένος, με το σκέιτ του, περνάει τον δρόμο με φόρα… και μεταφέρεται στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.
Η Θέλμα, μια μέρα που επιστρέφει απελπισμένη στο σπίτι, βρίσκει ένα τετράδιο κάτω από το στρώμα του γιου της, όπου έχει καταγράψει όλα τα «θαύματα», όλες τις εμπειρίες που θα ήθελε να ζήσει στη ζωή του. Και τότε παίρνει την απόφαση να τα πραγματοποιήσει η ίδια. Αν ο Λουί ακούσει τις περιπέτειές της, θα καταλάβει πόσο όμορφη είναι η ζωή και ίσως αυτό τον βοηθήσει να επανέλθει. Όμως δεν είναι και τόσο εύκολο να ζήσεις τα όνειρα ενός εφήβου, όταν είσαι σχεδόν σαράντα…
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΤΟ 2023 ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ.

"Οι παίκτες" του Marco Missiroli

Ο Σάντρο, ένας νεαρός διαφημιστής που ζει στο Μιλάνο και κατάγεται από το Ρίμινι, αποφασίζει να επιστρέψει στη γενέτειρά του με αφορμή τα γενέθλια του πατέρα του, που έχει μείνει χήρος πρόσφατα. Θέλει να περάσει λίγο χρόνο μαζί του, να ξεφύγει από τα χρέη που έχει δημιουργήσει λόγω του πάθους του για τον τζόγο, αλλά και να διαχειριστεί τον χωρισμό του με την Τζούλια.
Ο Νάντο Παλιαρίνι, ο πατέρας του, δούλεψε στα νιάτα του σε τουριστικά λεωφορεία, ως σιδηροδρομικός υπάλληλος, υπήρξε ιδιοκτήτης του καφέ «Αμέρικα», αλλά το μόνο που θα ήθελε να γράφει στην ταυτότητά του είναι χορευτής. Γιατί αυτός και η γυναίκα του χόρευαν σε όλους τους διαγωνισμούς της Αδριατικής. Χόρευαν για να κερδίσουν.
Αυτό που ενώνει τους δύο άντρες είναι το πάθος τους να κερδίζουν, ο μεν Σάντρο στα χαρτιά, ο δε Νάντο στους διαγωνισμούς χορού. Ήθελαν να έχουν τα πάντα, αλλά τώρα συνειδητοποιούν ότι στην πορεία της ζωής τους το τίμημα που πλήρωσαν ήταν πολύ σκληρό και αρχίζουν να αναθεωρούν τις προτεραιότητές τους…

"Μία ημέρα" του David Nicholls

Έμεινε 1 χρόνο στη λίστα με τα μπεστ σέλερς του Amazon και των Sunday Times, πούλησε πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει μεταφραστεί σε 40 γλώσσες, προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία στους κινηματογράφους από την ODEON και τώρα γίνεται σειρά στο NETFLIX.
Μπορεί κανείς να περάσει όλη του τη ζωή χωρίς να καταλάβει ότι αυτό που ψάχνει βρίσκεται μπροστά στα μάτια του.
15 Ιουλίου 1988. Η Έμμα και ο Ντέξτερ γνωρίζονται τη νύχτα της αποφοίτησής τους. Την επόμενη ημέρα καθένας πρέπει να πάρει τον δρόμο του.
Άραγε πού θα βρίσκονται τον επόμενο χρόνο, την ίδια ημέρα; Και τον επόμενο; Θα ανακαλύψουν ότι είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλο; 
 
"Τελευταίο γράμμα από τον Βόσπορο" της Lucy Foley

Μια επική ιστορία που αποτυπώνει έναν απαγορευμένο έρωτα, με φόντο μια θρυλική πόλη εμποτισμένη με ιστορία και μύθους…
Κωνσταντινούπολη, 1921
Η Νουρ ατενίζει το πατρικό της από την αντίπερα όχθη του Βοσπόρου. Το άρωμα από τις συκιές, τα ηλιοβασιλέματα στο χρώμα της ζαφοράς, οι ράθυμες καλοκαιρινές βραδιές – αναμνήσεις μιας εποχής που χάθηκε ανεπιστρεπτί.
Το σπίτι της τώρα έχει μετατραπεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο, ως έπαθλο πολέμου στα χέρια των Βρετανών, ενώ εκείνη τριγυρίζει στα σοκάκια κουβαλώντας τα εργόχειρα που της εξασφαλίζουν τα προς το ζην.
Η Πόλη κατακλύζεται από στρατιώτες των Συμμάχων, μια υπενθύμιση του ξεπεσμού της Νουρ και του ίδιου του τόπου. Το πολυτιμότερο πράγμα στη ζωή της πλέον είναι το ορφανό που έχει πάρει υπό την προστασία της˙ ένα αγόρι όμως που κρύβει ένα τρομερό μυστικό. Όταν το παιδί αρρωσταίνει βαριά, ο κόσμος της Νουρ μπλέκεται με αυτόν του εχθρού. Αναγκάζεται να επιστρέψει εκεί όπου μεγάλωσε και να ζητήσει τη βοήθεια του στρατιωτικού γιατρού, Τζορτζ Μονρό. Καθώς οι γραμμές μεταξύ εχθρού και φίλου γίνονται ολοένα και πιο δυσδιάκριτες, ένας νέος κίνδυνος αποκαλύπτεται, πιο απειλητικός κι από την παρατεταμένη σκιά του πολέμου.

"Godkiller" της Hannah Kaner

Οι θεοί απαγορεύονται στο βασίλειο της Μίντρεν. Είναι φτιαγμένοι από τις επιθυμίες των ανθρώπων και τρέφονται από τη λατρεία τους, όμως ο νέος βασιλιάς τούς απαγόρευσε και τώρα πληρώνει «θεοκτόνους», για να καταστρέψουν εκείνους που προσπαθούν να αναδυθούν μέσα από τις σκιές.
Ως παιδί η Κίσεν είδε την οικογένειά της να δολοφονείται από μια θεά της φωτιάς. Τώρα σκοτώνει τους θεούς και το απολαμβάνει. Όταν όμως αναλαμβάνει να βοηθήσει μια νεαρή αριστοκρατικής καταγωγής της οποίας η ψυχή είναι δεμένη με τον μικροσκοπικό θεό των αθώων ψεμάτων, έρχεται αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο δίλημμα της ζωής της.
 
"Μπες στο μυαλό των ευτυχισμένων ανθρώπων και ξεπέρασε το άγχος" των Ferran Cases & Sara Teller

Πώς θα ήταν η ζωή σου χωρίς άγχος;
Το βιβλίο αυτό αποτελεί το πιο ισχυρό εργαλείο ενάντια στο άγχος. Ανακάλυψε τους λόγους που το προκαλούν, αλλά και πώς να το ξεπεράσεις, χρησιμοποιώντας απλές τεχνικές, τόσο σωματικές όσο και νοητικές.
Η κατανόηση των διεργασιών του μυαλού μάς δίνει μια υπερδύναμη: να καταλάβουμε πώς λειτουργούμε εμείς οι ίδιοι. Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για να νικήσουμε το άγχος. Ο Ferran Cases υπέφερε στο παρελθόν από χρόνιο άγχος που τον οδήγησε σε παράλυση. Όχι μόνο κατάφερε να την ξεπεράσει και να αλλάξει ριζικά τη ζωή του, αλλά αποφάσισε να αφιερωθεί στη βοήθεια ανθρώπων που πάσχουν από αγχώδεις διαταραχές. Η Sara Teller, από την άλλη, είναι φυσικός και διδάκτωρ στον τομέα της νευροεπιστήμης. Το βιβλίο αυτό είναι ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των δύο συγγραφέων: ο Ferran θέτει τα ερωτήματα και η Sara εξηγεί τι συνέβαινε στο μυαλό του κάθε φορά που ερχόταν αντιμέτωπος με τα συμπτώματα του άγχους.
Ενοχές, υπερανάλυση, διαρκής πίεση… πολλές είναι οι σκέψεις που βασανίζουν ένα αγχωμένο μυαλό. Μάθε τώρα πώς η γνώση βοηθάει στην απομυθοποίηση του τέρατος που αντιμετωπίζεις καθημερινά.

"Ευρωπαϊκή ενοποίηση: Οι περιπέτειες ενός οράματος" του Δγμήτρη Τσιόρδα

Η ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης επανερχόταν κατά καιρούς στο προσκήνιο στη διάρκεια των αιώνων. Μετά τον Β‘ Παγκόσμιο Πόλεμο το ερώτημα «πώς αυτό δεν θα συμβεί ξανά;» είχε γίνει αμείλικτο. Η προσπάθεια που ξεκίνησε τότε με τελικό στόχο την πολιτική ενοποίηση οδήγησε στη δημιουργία της Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα, στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα στη συνέχεια και στη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακόμη όχι, όμως, στην ενοποίηση.
Στις σελίδες αυτού του βιβλίου καταγράφονται οι διαμάχες στο εσωτερικό της Ένωσης από το ξεκίνημά της και στη διάρκεια κομβικών στιγμών, που καθόρισαν κι επηρεάζουν ακόμη την κοινή πορεία. Διαμάχες που πηγάζουν από διαφορετικές αντιλήψεις για το κοινό νόμισμα, την αμυντική ενοποίηση, τη γερμανική επανένωση, τη διαχείριση της κρίσης στην ευρωζώνη, τον ρόλο της ΕΕ στον κόσμο, τις απαντήσεις στις νέες προκλήσεις ασφαλείας.
Στο βιβλίο γίνεται, επίσης, μια περιγραφή των «ελληνικών περιπετειών» στη διάρκεια της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα πρωτοφανές ιστορικό πείραμα που, παρά τα προβλήματά του, δημιούργησε πρωτόγνωρες συνθήκες ειρήνης και ευημερίας στην ήπειρό μας. Ποια θα είναι η συνέχεια αυτής της πορείας; Από τον χαρακτήρα των αποφάσεων που θα ληφθούν θα κριθεί αν η ενοποίηση θα επιτευχθεί ή αν θα επικρατήσει η άποψη «ο καθένας μπορεί καλύτερα μόνος του».

"Fake History, 100 + 1 μύθοι της ιστορίας υπό… κατάρριψη" του Jo Hedwif Teewisse

Ο Ούγκο Μπος σχεδίασε τις στολές των ναζί;
Οι άνθρωποι του Μεσαίωνα πίστευαν ότι η Γη είναι επίπεδη;
Ο Ναπολέων κατέστρεψε τη μύτη της Σφίγγας;
Σπόιλερ:
Η απάντηση σε όλες αυτές τις ερωτήσεις είναι «όχι».
«Ας φάνε παντεσπάνι» είπε η Μαρία Αντουανέτα, όταν ο λαός της Γαλλίας λιμοκτονούσε. Ή μήπως δεν ειπώθηκε ποτέ κάτι τέτοιο; Δεν υπάρχει καμία απόδειξη που να επιβεβαιώνει ότι το γνωστό αυτό απόφθεγμα ανήκει στη γνωστή για τη σπάταλη ζωή βασίλισσα. Πώς δημιουργούνται άραγε οι ψεύτικες ιστορίες, ποια δυναμική έχουν και πόσο εύκολο είναι να τις καταρρίψουμε, μαθαίνοντας την αλήθεια;
Με παραποιημένες φωτογραφίες, εικόνες που έχουν δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη και ψεύτικους ισχυρισμούς για το παρελθόν που κυκλοφορούν στις ειδήσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το να διαχωρίσει κάποιος τα πραγματικά γεγονότα από τη φαντασία φαίνεται πιο δύσκολο από ποτέ.
Σε αυτό το συναρπαστικό βιβλίο η συγγραφέας καταρρίπτει 101 μύθους, ώστε να μάθουμε επιτέλους την αλήθεια και να εξοπλιστούμε με τα εργαλεία που θα μας βοηθήσουν να εντοπίσουμε την ψεύτικη ιστορία οπουδήποτε και αν τη συναντήσουμε.

"Οι Μυστικοί Επτά: Μπράβο, Μυστικοί Επτά" της Enid Blyton

Μια παρέα θαρραλέων παιδιών ξετρελαίνονται να λύνουν μυστήρια και σκοτεινές υποθέσεις μαζί με τον σκύλο τους τον Σκάμπερ. Αυτοί είναι οι Μυστικοί Επτά, μία από τις δημοφιλέστερες σειρές της πολυβραβευμένης Ένιντ Μπλάιτον που έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.
Οι Μυστικοί Επτά είναι ενθουσιασμένοι με το νέο τους δεντρόσπιτο στο Ανεμοδαρμένο Δάσος. Ώσπου ανακαλύπτουν ότι ένας ξένος ζει εκεί κρυφά… Το σοκ μεγαλώνει και σύντομα μετατρέπεται σε ανησυχία όταν μαθαίνουν ότι ο απρόσμενος επισκέπτης τους έχει εμπλακεί σε ένα επικίνδυνο μυστήριο. Μπορούν οι Μυστικοί Επτά να βρουν την άκρη του νήματος πριν να είναι πολύ αργά;

"Τα 5 λαγωνικά: Το μυστήριο της μεγάλης καταδίωξης" της Enid Blyton

Τα 5 λαγωνικά αποτελούνται από τα αδέλφια Μπέτι και Πιπ, Χάρι και Ντέζι και τον Φρέντι.
Την παρέα συμπληρώνει ο Μπάστερ, ο σκύλος τους.
Στις διακοπές τους βρίσκονται όλοι μαζί και εξιχνιάζουν αστυνομικές υποθέσεις χωρίς να τους φοβίζει τίποτα!
Η αχώριστη συντροφιά των 5 Λαγωνικών περνάει ήσυχα τις διακοπές της, όταν, ξαφνικά, περίεργα περιστατικά συμβαίνουν στο χωριό. Τα έπιπλα του παππού κάνουν φτερά και η εγγονή του εξαφανίζεται. Τα 5 Λαγωνικά αναλαμβάνουν δράση, χωρίς να έχουν συγκεκριμένα στοιχεία για την ταυτότητα του ενόχου. Ο αστυνόμος ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τον δράστη και η σύλληψή του είναι ζήτημα χρόνου. Είναι έτσι ή μήπως πέφτει έξω; Ο Φούσκας και η παρέα του ρίχνονται στη μεγάλη καταδίωξη του κλέφτη και βρίσκονται μπροστά σε απρόοπτες εξελίξεις…
 
"Ο Μούργος στο τσίρκο" του Colas Gutman

Ο Μούργος και ο Χαλκομανίας πηγαίνουν σ’ ένα τσίρκο αλλιώτικο από τα άλλα. Στο τσίρκο Χασούρα οι ακροβάτες έχουν τα πόδια τους στον γύψο, οι ζογκλέρ είναι αδέξιοι, οι ελέφαντες ντροπαλοί και οι κλόουν καθόλου αστείοι. Παρ’ όλα αυτά ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και ο ιδιοκτήτης του τσίρκου Καρμπονάρα είναι αποφασισμένος να κλέψει το αστέρι του τσίρκου Χασούρα! Χασούρας ή Καρμπονάρας; Ο Μούργος και ο Χαλκομανίας πρέπει να διαλέξουν…

"Τα παιχτρόνια: Πάμε για το κύπελλο!" του Isaac Palmiola

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ! ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΤΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;
Τα «Φιστίκια του Ποδοσφαίρου» αντιμετωπίζουν τους «Πεινασμένους Λύκους» στον αγώνα που θα καθορίσει τον νικητή του πρωταθλήματος. Ποια ομάδα θα προκριθεί τελικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γειτονιάς; Οι Λύκοι δεν έχουν μόνο τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος, αλλά και τους πιο ζαβολιάρηδες. Θέλουν με κάθε τρόπο να κερδίσουν και δε θα διστάσουν να παίξουν βρόμικα. Όμως τα Φιστίκια θα παλέψουν για τη νίκη μέχρι και το τελευταίο λεπτό…
 
"Παραμύθι χωρίς όνομα" της Πηνελόπης Σ. Δέλτα

Στο βασίλειο των Μοιρολατρών κυβερνούσε για πολλές δεκαετίες ο βασιλιάς Συνετός. Όταν παρέλαβε τον θρόνο ο γιος του, ο Αστόχαστος, σιγά σιγά τα πάντα ρήμαξαν, καθώς, ο ίδιος και η γυναίκα του η Παλάβω ενδιαφέρονταν μόνο για τους εαυτούς τους αντί να νοιάζονται για το καλό των κατοίκων του βασιλείου. Μέχρι και τα παιδιά του, ο Συνετός Β΄ και η Ειρηνούλα, έφυγαν επειδή δεν άντεχαν να ζουν έτσι και περιπλανήθηκαν ώσπου συνάντησαν τη κυρα-Φρόνηση και την κόρη της, τη Γνώση. Με τη βοήθειά τους ανέλαβαν να περισώσουν το βασίλειο και να αντιμετωπίσουν τον εχθρικό, γειτονικό στρατό που ετοιμαζόταν να τους επιτεθεί. Και κάπως έτσι, τα πράγματα στο ταλαίπωρο βασίλειο άρχισαν να αλλάζουν…
Το Παραμύθι χωρίς όνομα ήταν το τρίτο βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα. Γράφτηκε το 1910 και παραμένει επίκαιρο ως τις μέρες μας.

"Η Σερενάτα για το Κανταδοχώρι" της Μάρως Θεοδωράκη

Στο Κανταδοχώρι όλα αλλάζουν όταν ο κύριος Προεδράκης κλείνει το Μουσικό Σχολείο! Η μικρή και τολμηρή Σερενάτα, όμως, δεν το βάζει κάτω. Θα προσπαθήσει να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, υπενθυμίζοντας σε όλους πως η μουσική ενώνει τους ανθρώπους και τους κάνει καλύτερους. Η παιδική φωνή της Σερενάτας θα ακουστεί παντού.
Θα ξαναβρεί το Κανταδοχώρι το παλιό γνώριμο χρώμα του;

"Αν πω… όχι" της Κωνσταντίνας Αρμενακίου

Το ήξερες;
Το ΟΧΙ έχει κάτι μαγικό!
Πόσα είναι, άραγε, τα ΟΧΙ που μπορώ να πω;
Μια ιστορία με χιούμορ και φαντασία για όλα τα ΟΧΙ που μας δίνουν θάρρος, δύναμη και αγάπη για τη ζωή!
 
"Η μικρή μου εγκυκλοπαίδεια: Το διάστημα"

Μια εξαιρετική εισαγωγή στα μυστήρια του Σύμπαντος.
Η κάθε σελίδα, εξ ολοκλήρου εικονογραφημένη, περιέχει ένα εύρος πληροφοριών που έχουν προσαρμοστεί τέλεια για τους μικρούς αναγνώστες. Τα παιδιά θα μάθουν τα πάντα για το Ηλιακό Σύστημα, τους γαλαξίες και πώς είναι μια μέρα από τη ζωή ενός αστροναύτη. Ένας ιδανικός τρόπος για να τους εμφυσήσουμε τη χαρά της μάθησης.

"Τα ζώα του κόσμου" της Catherine Veitch

Η καφέ αρκούδα, το εθνικό ζώο της Φινλανδίας, ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι για να γνωρίσει και άλλα σημαντικά ζώα.
Ποια απ’ αυτά θα συναντήσει στον δρόμο της;
Με παιχνιδιάρικη διάθεση και ματιά, το βιβλίο αυτό παρουσιάζει 39 ζώα-σύμβολα χωρών… από το δελφίνι των καταγάλανων νερών της Ελλάδας και τον μονόκερο των σκοτσέζικων παραμυθιών μέχρι το αξιαγάπητο πάντα της Κίνας και το υπέροχο, αλλά εξαφανισμένο πια, ντόντο του Μαυρίκιου.
Ένα βιβλίο γεμάτο με διασκεδαστικές και πάντα ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τον απείρως θαυμαστό κόσμο των ζώων.