"Χόλι" του Stephen King

Όταν η Πένι Νταλ επικοινωνεί με το πρακτορείο ιδιωτικών ερευνών Finders Keepers για να βρει την αγνοούμενη κόρη της, την Μπόνι, η Χόλι διστάζει να αναλάβει την υπόθεση. Κάτι όμως στην απελπισμένη φωνή της Πένι πείθει τη Χόλι.
Λίγα μόλις τετράγωνα μακριά από το μέρος όπου εξαφανίστηκε η Μπόνι μένουν οι καθηγητές Ρόντνι και Έμιλι Χάρις. Ένα πρότυπο ευυπόληπτων καλλιεργημένων αστών: ογδοντάρηδες συνταξιούχοι ακαδημαϊκοί, αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλον. Όμως κρύβουν ένα σκοτεινό μυστικό στο υπόγειο του γεμάτου βιβλία σπιτιού τους, ένα μυστικό που ίσως σχετίζεται με την εξαφάνιση της Μπόνι. Και η ανακάλυψη του μυστικού τους θα αποδειχτεί σχεδόν ακατόρθωτη, γιατί είναι έξυπνοι, υπομονετικοί κι αδυσώπητοι.
Η Χόλι θα πρέπει να επιστρατεύσει όλες τις ικανότητες της για να τους ξεσκεπάσει.

"Έρωτας από το πουθενά" της Mariana Zapata

Αν κάποιος είπε ότι το να είσαι ενήλικας είναι εύκολο, τότε δεν σου τα είπε όλα.
Η Ντιάνα παραδέχεται ότι δεν ξέρει τι, στο καλό, κάνει τις περισσότερες φορές. Το ότι κατάφερε να περάσει τα τελευταία δύο χρόνια της ζωής της χωρίς να σκοτώσει κανέναν είναι θαύμα. Το να είσαι ενήλικας δεν θα έπρεπε να είναι τόσο δύσκολο…
Με ένα καινούριο σπίτι, δύο μικρά αγόρια που απέκτησε με τον πιο οδυνηρό τρόπο, ένα γιγάντιο σκυλί, μια δουλειά που συνήθως αγαπά, πολλούς συγγενείς και φίλους, έχει σχεδόν όλα όσα θα μπορούσε ποτέ να ζητήσει.
Εκτός από έναν φίλο. Ή έναν σύζυγο. Αλλά ποιος τους χρειάζεται;

"Raynor Winn" του Raynor Winn

Η ζωή της Ρέινορ και του συζύγου της Μοθ είναι περίπλοκα συνυφασμένη με τα θαύματα της φύσης. Έχοντας διανύσει 630 μίλια κατά μήκος του «Μονοπατιού του Αλατιού», διασχίζοντας την αγγλική ακτογραμμή, βρήκαν παρηγοριά στους βράχους, τον ουρανό και τη χαλικώδη γη, που τώρα νιώθουν σαν το σπίτι τους. Ο Μοθ βρίσκεται στο τελικό στάδιο μιας ανίατης ασθένειας, όμως δίπλα στη φύση, ανακαλύπτει ότι όλα είναι δυνατά.
Η επιστροφή τους στην καθημερινότητα αποδεικνύεται πρόκληση – μέχρι που μια τυχαία χειρονομία από έναν αναγνώστη της ιστορίας τους αλλάζει τα πάντα. Η ευκαιρία να ξαναδώσουν ζωή σε μια όμορφη αγροικία φωλιασμένη βαθιά στους λόφους της Κορνουάλης είναι το νέο μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσουν.
Μια ιστορία για την ελπίδα, την αγάπη αλλά και για τη ζωτική σημασία της σύνδεσης του ανθρώπου με τη φύση.

"H δουλειά πριν από τη δουλειά" των Paul M. Caffrey & Phil M. Jones

Ανακαλύψτε τις έξι άγνωστες συνήθειες των κορυφαίων επαγγελματιών πωλήσεων.
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ορισμένοι επαγγελματίες στον τομέα των πωλήσεων σημειώνουν επιτυχίες κάθε χρόνο, ενώ άλλοι παρουσιάζουν διακυμάνσεις στην απόδοσή τους ή δεν καταφέρνουν να αξιοποιούν πλήρως τις δυνατότητές τους; Η απάντηση είναι απλή αλλά όχι εύκολη: Οι νικητές κάνουν τη δουλειά πριν από τη δουλειά. Σε αυτό το βιβλίο θα ανακαλύψετε τις έξι άγνωστες συνήθειες που διακρίνουν τους κορυφαίους επαγγελματίες των πωλήσεων και θα μάθετε πώς να τις ξεκλειδώσετε, ώστε να έχετε καλύτερες προοπτικές, να πουλήσετε περισσότερο και να προαχθείτε πιο γρήγορα.
 
"Η αξία της προσοχής" του Johann Hari

Η ικανότητά μας να συγκεντρωνόμαστε χάνεται.
Μια πρωτοποριακή έρευνα για τον λόγο που συμβαίνει αυτό – και τον τρόπο που θα ανακτήσουμε την προσοχή μας.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι έφηβοι παραμένουν συγκεντρωμένοι σε ένα θέμα μόλις για 65 δευτερόλεπτα, ενώ οι υπάλληλοι γραφείου για τρία λεπτά κατά μέσο όρο. Όπως πολλοί από μας, ο Γιόχαν Χάρι θεωρούσε ότι η συνεχής εναλλαγή από συσκευή σε συσκευή και από καρτέλα σε καρτέλα ήταν ένας καταθλιπτικός τρόπος ζωής. Δοκίμασε κάθε λογής λύσεις –άφησε ακόμα και το κινητό στην άκρη για τρεις μήνες– αλλά μάταια. Ταξίδεψε, λοιπόν, σε ολόκληρο τον κόσμο για να πάρει συνεντεύξεις από ειδήμονες στην ανθρώπινη προσοχή – και ανακάλυψε πως όλα όσα νομίζουμε ότι ξέρουμε γι’ αυτήν είναι λάθος.
Θεωρούμε την ανικανότητά μας να προσηλωθούμε ως προσωπική αποτυχία. Η αλήθεια όμως είναι ακόμα πιο ανησυχητική: Η προσήλωσή μας είναι θύμα ισχυρών εξωτερικών δυνάμεων που μας αφήνουν εξαιρετικά ευάλωτους απέναντι σε εταιρείες που λαφυραγωγούν την προσοχή μας για το κέρδος.
Ο Χάρι ανακάλυψε δώδεκα αιτίες για την απώλεια της προσοχής μας, από το γεγονός ότι αφήνουμε ολοένα και λιγότερο ελεύθερη τη σκέψη μας μέχρι την αύξηση της ρύπανσης. Μας μιλά για ανθρώπους της Σίλικον Βάλεϊ που χακάρουν την ανθρώπινη προσοχή, για κτηνίατρους που κάνουν διάγνωση διαταραχής ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας σε σκυλιά και για μια φαβέλα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου όλοι έχουν χάσει την προσοχή τους με σουρεαλιστικό τρόπο.
Η ουσία είναι ότι ο Χάρι ανακάλυψε τον τρόπο για να ανακτήσουμε την προσήλωσή μας –ως άτομα και ως κοινωνία– αν βέβαια είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε γι’ αυτήν. Η αξία της προσοχής δίνει άλλη τροπή στη μελέτη για την προσοχή και τους τρόπους ανάκτησής της.

"Το μικρό βιβλίο της φιλοσοφίας" - Συλλογικό έργο

Πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν;
Τι είναι η αλήθεια;
Πώς μπορούμε να ζήσουμε μια ενάρετη ζωή;
Το Μικρό βιβλίο της φιλοσοφίας εξετάζει αυτά τα θεμελιώδη φιλοσοφικά ερωτήματα και πολλά άλλα. Γραμμένο με απλή γλώσσα, γεμάτο διαγράμματα που εξηγούν βήμα προς βήμα τις περίπλοκες θεωρίες, και με έξυπνη εικονογράφηση, το βιβλίο αυτό προσφέρει άφθονη πνευματική τροφή τόσο στον αρχάριο όσο και στον προχωρημένο μελετητή της φιλοσοφίας.

"Το μικρό βιβλίο της ψυχολογίας" - Συλλογικό έργο

Είμαστε αυθεντικοί ή ακολουθούμε τυφλά τους κανόνες;
Τι μας κάνει να θυμόμαστε και γιατί ξεχνάμε;
Μπορούμε να μετρήσουμε τη νοημοσύνη;
Το Μικρό βιβλίο της ψυχολογίας δίνει απαντήσεις σε αυτά τα συναρπαστικά ερωτήματα και σε πολλά άλλα. Γραμμένο με απλή γλώσσα, γεμάτο διαγράμματα που εξηγούν βήμα προς βήμα τις περίπλοκες θεωρίες, και με έξυπνη εικονογράφηση, το βιβλίο αυτό προσφέρει άφθονη πνευματική τροφή τόσο στον αρχάριο όσο και στον προχωρημένο μελετητή της ψυχολογίας.

"Το μεγάλο βιβλίο του κόσμου" του Yuval Zommer

Ήξερες ότι κάθε καμηλοπάρδαλη έχει διαφορετικές βούλες όπως κι οι άνθρωποι έχουν μοναδικά δαχτυλικά αποτυπώματα;
Και ότι οι ερημίτες κάβουρες έχουν σπίτια;
Και ότι οι πεταλούδες πάνε συγκεκριμένη ώρα για ύπνο;
Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι, τα ζώα και τα φυτά είναι μέρος της φύσης – κι αυτό πρέπει να το γιορτάζουμε.
Ένα βιβλίο για όλα τα παιδιά που σκαρφαλώνουν σε δέντρα, τρέχουν ξυπόλυτα, πλατσουρίζουν σε νερόλακκους, ψάχνουν για ζουζούνια, τραγουδούν μαζί με τα πουλιά, δοκιμάζουν χιονονιφάδες και μετρούν τα αστέρια. Γιατί όλοι ανήκουμε στη φύση και η φύση ανήκει σε όλους μας!