"Ο σωσίας του στέμματος" της Cassandra Clare

Στην κραταιά πόλη-κράτος του Καστελάν, οι πλουσιότεροι από τους ευγενείς και οι πιο διεφθαρμένοι από τους παρανόμους έχουν ένα κοινό: το αδιάκοπο κυνήγι για πλούτο, δύναμη και ηδονές.
Ο Κελ ήταν ένα μικρό ορφανό δίχως κανένα μέλλον όταν επιλέχθηκε από το παλάτι για να γίνει σωσίας του διαδόχου του θρόνου, του πρίγκιπα Κόνορ Αυρηλιανού, παίρνοντας τη θέση του όποτε χρειαζόταν, για λόγους ασφαλείας. Ανατράφηκε δίπλα στον πρίγκιπα και εκπαιδεύτηκε στην πολεμική τέχνη και στην πολιτική δεινότητα. Αυτός και ο Κόνορ είναι δεμένοι σαν αδέλφια, αλλά ο Κελ ξέρει από την πρώτη στιγμή ότι είναι γραφτό του να πεθάνει για τον Κόνορ. Το μέλλον του είναι προδιαγεγραμμένο.
Η Λιν Κάστερ είναι μέλος της μικρής κοινότητας των Άσκαρ, της οποίας τα μέλη διατηρούν κατάλοιπα από την προ πολλού χαμένη μαγεία του κόσμου. Βάσει νόμου, πρέπει να ζουν σε μια περιτειχισμένη περιοχή της πόλης, αλλά, ως γιατρός, η Λιν κυκλοφορεί εκτός των τειχών για να περιθάλψει τους ασθενείς και τους ετοιμοθάνατους του Καστελάν. Παρά τις ικανότητές της, δεν μπορεί να βρει θεραπεία για την άρρωστη φίλη της χωρίς πρόσβαση σε απαγορευμένη γνώση.
Όταν μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας φέρνει κοντά τη Λιν και τον Κελ, μπλέκονται στον ιστό του μυστηριώδους Ρακοσυλλέκτη Βασιλιά, άρχοντα του υποκόσμου του Καστελάν, που προσφέρει σε καθέναν τους αυτό που επιθυμεί περισσότερο. Αλλά καθώς οι δυο τους καταδύονται στον επικίνδυνο κόσμο του, ανακαλύπτουν μια συνωμοσία που εκτείνεται από τα σκοτεινότερα σοκάκια του Καστελάν στους ψηλότερους πυργίσκους των κάστρων της. Καθώς αρχίζουν να αποκαλύπτονται βαθιά θαμμένα μυστικά, έρχονται αντιμέτωποι με ερωτήματα που θα αλλάξουν τη ζωή τους: Αξίζει η γνώση το στίγμα της προδοσίας; Μπορεί η απαγορευμένη αγάπη να οδηγήσει ένα βασίλειο στην κατάρρευση; Μπορούν οι ανακαλύψεις τους να οδηγήσουν το έθνος στον πόλεμο και τον κόσμο στο χάος;

"Γεννήθηκα γι' αυτό" της Alice Oseman

Τα μελλοντικά σχέδιά μου φαίνονται πολύ μακρινά.
Είναι σε κάποιο αόριστο μέλλον.
Πέρα από τους Αρκ, δεν ενδιαφέρομαι για πολλά πράγματα στη ζωή μου.
Όλη η ζωή της Έιντζελ βασίζεται στους Αρκ, ένα ποπ ροκ συγκρότημα τριών έφηβων αγοριών, των οποίων η μουσική κατακτά τον κόσμο. Μέσω της αγάπης της γι’ αυτούς, γνωρίζει την κολλητή της φίλη, Τζούλιετ, τα όνειρά της, τη θέση της στον κόσμο.
Ο Τζίμι χρωστά τα πάντα στους Αρκ. Είναι ο frontman του συγκροτήματος και η δημιουργία μιας μπάντας με τους φίλους του ήταν το μεγαλύτερο όνειρο που είχε ποτέ.
Συχνά όμως τα όνειρα δεν έχουν την κατάληξη που θέλεις. Όταν ο Τζίμι και η Έιντζελ συναντηθούν, θα ανακαλύψουν πόσο αλλόκοτη και απρόβλεπτη μπορεί να αποδειχτεί η πραγματικότητα.
Μια εξαιρετική ιστορία για τη δύναμη που έχουν οι άνθρωποι όταν πιστεύουν σε κάτι, ειδικά στον εαυτό τους.

"Η αρχή" των Neil deGrasse Tyson & Donald Goldsmith

Οι πραγματικές απαρχές μας δεν είναι μόνο ανθρώπινες, δεν είναι καν γήινες, είναι στην πραγματικότητα συμπαντικές. Με βάση τις πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις και συνδυάζοντας τα δεδομένα της γεωλογίας, της βιολογίας, της αστροφυσικής και της κοσμολογίας, το παρόν βιβλίο φωτίζει την αλματώδη πρόοδο που έχουμε κάνει στην κατανόηση του Σύμπαντος.
Αυτή η αναθεωρημένη και ενημερωμένη έκδοση του έργου περιλαμβάνει εκπληκτικές πρόσφατες ανακαλύψεις, όπως τους πάνω από 5.000 εξωπλανήτες που ρίχνουν φως στην προέλευση, αλλά και στις πιθανότητες ζωής σε άλλα σημεία του γαλαξία μας, και παραθέτει δεδομένα από νέα επίγεια και διαστημικά παρατηρητήρια που έχουν αλλάξει καθοριστικά όσα γνωρίζουμε για το διαστελλόμενο Σύμπαν – ίσως ακόμα και τους ίδιους τους νόμους της φυσικής.
Από την πρώτη εικόνα της γέννησης ενός γαλαξία μέχρι τις συναρπαστικές ενδείξεις για την ύπαρξη νερού όχι μόνο στον Άρη, αλλά επίσης στη Δήμητρα και στα φεγγάρια του Δία και του Κρόνου, ο Neil deGrasse Tyson και ο Donald Goldsmith μας οδηγούν με σαφήνεια και βαθιά γνώση σε μια χωρίς προηγούμενο περιήγηση στον κόσμο που μας περιβάλλει.

"Μαύρη άμμος" της Cristina Cassar Scalia

Η Αίτνα βρυχάται στη Σικελία…
Την ώρα που η Κατάνια θάβεται κάτω από μια βροχή στάχτης, το σώμα μιας γυναίκας που έχει μουμιοποιηθεί από τον χρόνο βρίσκεται στην εγκαταλειμμένη πτέρυγα μιας επιβλητικής βίλας στις πλαγιές του ηφαιστείου. Η βίλα είναι σχεδόν ακατοίκητη από το 1959, μόνο ο Άλφιο Μπουράνο, ανιψιός του παλιού ιδιοκτήτη, μένει περιστασιακά σε κάποια δωμάτια.
Η αστυνομική υποδιευθύντρια Τζοβάνα Γκουαράζι, Βανίνα όπως τη φωνάζουν συνήθως, που σκοπεύει να περάσει το βράδυ της ήσυχα βλέποντας παλιές ασπρόμαυρες ταινίες, καλείται εσπευσμένα στον τόπο του μακάβριου ευρήματος.
Η Βανίνα θα χρειαστεί τη βοήθεια του συνταξιούχου αστυνόμου Μπιάτζο Πατανέ. Οι αναμνήσεις του ηλικιωμένου άντρα θα την οδηγήσουν στο μέρος όπου άρχισαν όλα: έναν διάσημο οίκο ανοχής της δεκαετίας του 1950, τον περίφημο Οίκο Βαλεντίνο. Αλλά η Βανίνα σύντομα θα συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει να κάνει με μια ιστορία θαμμένη στο παρελθόν. Τα ματωμένα ίχνη που ακολουθεί οδηγούν σε έναν δολοφόνο που κυκλοφορεί ελεύθερος σήμερα…
Στη σκιά της Αίτνας αλλά και της μαφίας, ένα αστυνομικό μυστήριο γεμάτο με τα χρώματα και τα αρώματα της Σικελίας, που έκανε ρεκόρ πωλήσεων και χαρακτηρίστηκε φαινόμενο στην Ιταλία.

"Κνουλπ" του Hermann Hesse

Ο Κνουλπ, ένας γοητευτικός αλήτης, περιπλανιέται μένοντας εδώ κι εκεί σε φίλους που του προσφέρουν στέγη και τροφή. Δεν θέλει να βρει σταθερή δουλειά, δεν θέλει να δεθεί με κάποιον άνθρωπο ή τόπο. Θα εγκαταλείψει ακόμη και τον σύντροφο με τον οποίο περιπλανιούνται μαζί ένα καλοκαίρι, που ίσως να είναι ο ίδιος ο Χέρμαν Έσσε.
Ο Κνουλπ είναι μια ύπαρξη μοναχική, αλλά χαρούμενη και αυτάρκης. Κάτω από τον ανάλαφρο χαρακτήρα των περιπετειών του, όμως, κρύβεται η αγωνία ότι η ελευθερία του μπορεί να μην αξίζει και πολλά, ίσως ακόμη και να είναι ανήθικη. Κι έρχεται η στιγμή που θα μάθει αν σπατάλησε τη ζωή του ή αν αυτός ο ανέμελος βίος του πλάνητα πρόσφερε τελικά κάτι στους άλλους ανθρώπους…
Ένα αγέραστο έργο για τη «νοσταλγία της ελευθερίας» από τον συγγραφέα του Σιντάρτα και του Ντέμιαν.

"Ό,τι μας έχει σημαδέψει" της Nedra Glover Tawwab

Κάθε οικογένεια έχει μια ιστορία. Για κάποιους από εμάς, η οικογένειά μας είναι ένα συνεκτικό θεμέλιο που θρέφει την αυτοπεποίθησή μας και μας βοηθά να διαχειριζόμαστε τις προκλήσεις της ζωής. Για άλλους είναι μια πηγή πόνου, πληγών και εντάσεων και μπορεί να την αισθάνονται ως μακροχρόνιο βάρος.
Σε αυτόν τον οδηγό ενδυνάμωσης, η διακεκριμένη θεραπεύτρια και σύμβουλος σχέσεων Nedra Glover Tawwab μας προσφέρει απλές συμβουλές για να εντοπίζουμε τα δυσλειτουργικά οικογενειακά μοτίβα και να διαλέγουμε τον καλύτερο τρόπο να βγούμε από αυτά και να προχωρήσουμε στις ζωές μας.
Στο βιβλίο αυτό η συγγραφέας μελετάει θέματα όπως το τραύμα και η συναισθηματική παραμέληση, η κληρονομιά των εθισμένων ή απόντων γονέων, τα ζητήματα ψυχικής υγείας ανάμεσα στα αδέρφια και σε άλλους συγγενείς, και πολλά άλλα. Αυτός ο απλός και συμπονετικός οδηγός θα σας βοηθήσει να πάρετε τον έλεγχο της ζωής σας – και να τιμήσετε το άτομο που πραγματικά είστε.

"Όλοι αγαπούν τα τραύματά τους" του Γιάννη Δενδρινού

Στα τελειώματα του εμφυλίου, κάπου στο Ιόνιο, ένα μικρό κορίτσι εμφανίζεται ξαφνικά στην πλατεία ενός χωριού. Κανείς δεν γνωρίζει από πού ήρθε, ενώ η ίδια αδυνατεί να τους βοηθήσει, καθώς δεν μπορεί να μιλήσει.
Το χωριό την αγκαλιάζει. Της δίνει όνομα, ταυτότητα και οικογένεια. Ωστόσο, το μυστήριο της εμφάνισής της από το πουθενά παραμένει.
Χρόνια μετά, στα μέσα της δεκαετίας του ’80, επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά ότι οι στροβιλισμοί μεταξύ του κακού και του τυχαίου μπορούν σε μια στιγμή μόνο να σαρώσουν τα λίγα ίχνη που αφήνει το πέρασμα κάποιων ανθρώπων από τη ζωή, σαν πατημασιές στην άμμο….
 
"Μακάριος - Οι μεγάλες αλήθειες" του Γιώργου Παπαδόπουλου - Κυπραίου

Το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου, αγαπητέ αναγνώστη, είναι προϊόν προσωπικών εμπειριών, συνεντεύξεων, μαρτυριών, δημοσιευμάτων, αποδεσμευθέντων εγγράφων… Αναφέρεται στην περίοδο του αγώνα της ΕΟΚΑ, μέχρι την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Κύπρου τον Αύγουστο 1960, και στην κυρίαρχη μορφή αυτής της περιόδου, τον αρχιεπίσκοπο Μακάριο.
Μεταξύ άλλων εξετάζονται:
*Ο αινιγματικός θάνατος της μητέρας του, η διαμονή του στη Μονή Κύκκου ως καλογεροπαίδι, οι θεολογικές σπουδές του στην Αθήνα και τη Βοστώνη.
*Η ανάδειξή του σε μητροπολίτη Κιτίου το 1948 και η εκλογή του ως αρχιεπισκόπου το 1950. Οι όρκοι για την Ένωση και η αλλαγή πλεύσης. Οι συνομιλίες με τον Χάρντιγκ. Η εξορία του στις Σεϋχέλλες και ο εκβιασμός του από τον Τορναρίτη.
*Η συνέντευξη στην Μπάρμπαρα Καστλ. Η άρνησή του να υπογράψει τις Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου και η ξαφνική μεταστροφή του το βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου 1959.
*Η αποδοχή των συμφωνιών από τον αρχηγό της ΕΟΚΑ, Γεώργιο Γρίβα-Διγενή, και η μυστική αναχώρησή του. Η εκλογή του Μακαρίου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
Στόχος του βιβλίου είναι να παρουσιάσει την αλήθεια για τον ρόλο που έπαιξαν οι πρωταγωνιστές των γεγονότων σε Κύπρο και Ελλάδα, καθώς επίσης να αναδείξει τις καταστάσεις που προδιέγραψαν τις δυσάρεστες εξελίξεις.
Γιατί η γνώση της αλήθειας συμβάλλει στην ενότητα σκοπού και λαού, στην εξαγωγή σωστών συμπερασμάτων και στην αποφυγή λαθών στο μέλλον.

"30 σπουδαίοι παίκτες που έγραψαν ιστορία" των Luca De Leone & Paolo Mancini

Γιατί ο Ρονάλντο σε ηλικία δέκα ετών παραλίγο να σταματήσει το ποδόσφαιρο;
Σε ποιον αγώνα ο Μαραντόνα για μία και μοναδική φορά δεν φόρεσε τη φανέλα Νο 10;
Πώς επέλεξε τον Μέσι η Μπαρτσελόνα;
Πότε ο Πελέ φόρεσε τα γάντια του τερματοφύλακα και έπαιξε τέρμα;
Γνώρισε 30 σπουδαίους παίκτες που, χάρη στην τεχνική, την εντατική προπόνηση και το πάθος τους για τη νίκη έγιναν τα ινδάλματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου!
Ακολούθησε τον δύσκολο δρόμο τους προς τη δόξα και μάθε τους σημαντικούς σταθμούς της καριέρας τους. Και ίσως κάποια μέρα όταν μεγαλώσεις… να γίνεις κι εσύ αστέρι της μπάλας!

"Ένας καμηλοπάρδαλος και μισός" του Shel Silverstein

Αν είχες έναν καμηλοπάρδαλο ψηλό… και τεντωνόταν και ψήλωνε άλλο τόσο και μισό…
θα 'χες έναν καμηλοπάρδαλο και μισό.
Αν του κολλούσες τριανταφυλλάκι στο ένα του το ρουθουνάκι…
Αν το παπούτσι του είχε χοντρή σόλα και πατούσε το κουτί με την κόλλα…
Αν χτενιζόταν με καρέκλα αντί για χτένα και τα μαλλιά του 'μέναν μπερδεμένα….
Και κάπως έτσι συνεχίζεται η ιστορία, μέχρι που…
Δεν θα σας αποκαλύψουμε τη συνέχεια. Τα παιδιά θα διασκεδάσουν απίστευτα με τις περιπέτειες του μικρού καμηλοπάρδαλου, οι οποίες ολοκληρώνονται με τον πιο απροσδόκητο τρόπο. Η ασύγκριτη εικονογράφηση του Shel Silverstein πλαισιώνει υπέροχα το χιούμορ και την ευφυΐα του έμμετρου, ομοιοκατάληκτου κειμένου.
Ένα βιβλίο που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1964, αλλά διαβάζεται αδιάκοπα μέχρι σήμερα.

"Τα παιδιά διαβάζουν κλασικά - No 1: Μικρές κυρίες" της Louisa May Alcott

Οι υπέροχες αδελφές Μαρτς διηγούνται την ιστορία της ζωής τους, μια ιστορία γεμάτη καλοσύνη και αυτοθυσία. Η Μεγκ, η Τζο, η Μπεθ και η Έιμι, τόσο διαφορετικές μα και τόσο αγαπημένες, αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα μαζί με τη μητέρα τους, ενώ ο αγαπημένος τους πατέρας μάχεται στον Αμερικανικό Εμφύλιο.
Παρ’ όλες τις δοκιμασίες, οι Μικρές Κυρίες ωριμάζουν, μαθαίνουν από τα ελαττώματά τους και απολαμβάνουν τις ουσιαστικές στιγμές μιας δύσκολης καθημερινότητας.

"Τα παιδιά διαβάζουν κλασικά - No 2: Όλιβερ Τουίστ" του Charles Dickens

Στην απάνθρωπη ατμόσφαιρα του ορφανοτροφείου, ένα ρακένδυτο αγόρι πασχίζει να ξεπεράσει τον φόβο και την περιφρόνηση. Σε ηλικία εννέα ετών, ο Όλιβερ Τουίστ εγκαταλείπει το ίδρυμα αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στους πολυσύχναστους δρόμους του Λονδίνου.
Οι κοινωνικές ανισότητες στην Αγγλία του 19ου αιώνα φέρνουν αντιμέτωπο το μικρό ορφανό με την ανέχεια, ενώ τα σκληρά παιχνίδια της μοίρας θα τον εμπλέξουν με κακοποιά στοιχεία. Η αδικία εξανεμίζει και τις λιγοστές αχτίδες ελπίδας από τη ζωή του. Ένας καλόκαρδος άνθρωπος, που γνωρίζει το παρελθόν του, έρχεται ν’ αποκαταστήσει την αλήθεια και να προσφέρει στον μικρό Όλιβερ τη θαλπωρή και την αγάπη που τόσο στερήθηκε...

"Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς - No 19: Το πιο viral μυστήριο!" του Isaac Palmiola

Όταν το μυστήριο χτυπήσει την πόρτα σου, φώναξε τον... Σέργουφ Χολμς!
Κάποιος οργάνωσε ένα challenge-πρόκληση για χορό και διασκέδαση μέχρι τελικής πτώσεως με τη βοήθεια μιας διάσημης τικτόκερ. Στο πάρτι, όμως, συνέβη κάτι αναπάντεχο: όλοι οι καλεσμένοι εξαφανίστηκαν!
Αυτά είναι τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ!
Το πάρτι οργανώθηκε από έναν μασκοφορεμένο άγνωστο.
Αυτά είναι τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ!
Οι ντετέκτιβ θα κάνουν τα πάντα για να βρουν τους καλεσμένους που εξαφανίστηκαν. Ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από τη μάσκα;
ΕΔΩ ΜΥΡΙΖΕΙ… ΜΥΣΤΗΡΙΟ! 
 
"Ποντικάκι Μο - No 1: Μια μέρα στη Δεντρούπολη" της Yayo Kawamura

Το Ποντικάκι Μο παρέα με τον Τιγράκο ζουν χαρούμενες περιπέτειες! Τα παιδιά παίζουν μαζί τους Ψάξε-Βρες και μέσα από τις κρυμμένες εικόνες ανακαλύπτουν πώς περνούν τη μέρα τους.

"Ποντικάκι Μο - No 2: Οι Πρώτες μου Λέξεις" της Yayo Kawamura

Οι Πρώτες μου Λέξεις με το Ποντικάκι Μο!
Το Ποντικάκι Μο παρέα με τον Τιγράκο ζουν χαρούμενες περιπέτειες στη Δεντρούπολη!
Τα παιδιά διαβάζουν τις μικρές τους ιστορίες, αποκτούν μαζί τις πρώτες τους εμπειρίες και μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα αντικείμενα στις εικόνες.