"Δώδεκα χρώματα" του Μιχαήλ Γ. Δούκα

Χρώματα και συναισθήματα. Πόσα κρύβει άραγε η ανθρώπινη ψυχή; Τι μπορεί να φανερώσει και τι να κρατήσει μυστικό; Μέσα από ένα παιχνίδι χρωμάτων κι εναλλαγής συναισθημάτων, εκτυλίσσονται δώδεκα μικρές ιστορίες, για μεγάλα παιδιά. Δώδεκα χρώματα, δώδεκα ζωές, δώδεκα ήρωες, δώδεκα συναισθήματα. Αγάπη, έρωτας, ψέμα, μίσος, θάνατος, αλαζονεία, αποδοχή, φιλία, μυστικά, φόνοι κι αμαρτίες.
Ο Ράλφι το μικρό ξωτικό θα ζήσει τον μεγάλο του απαγορευμένο έρωτα, δυο παράλληλοι εραστές θα γνωριστούν ένα βράδυ Πρωτοχρονιάς που θα αλλάξει τη ζωή τους, ένας καθρέφτης θα αποκαλύψει μυστικά και θα συμφιλιώσει μια όμορφη γυναίκα με τον ίδιο της τον εαυτό, ο θάνατος της Αντωνίας Λυγερού θα φέρει στην επιφάνεια μυστικά μιας ζωής, μια κρουαζιέρα θα ελευθερώσει την Αλίκη που έχει χάσει τον σύζυγό της, δίνοντάς της τη δύναμη να προχωρήσει παρακάτω, ο Άλεξ θα θελήσει να κάνει ένα μεγάλο βήμα προσπαθώντας να απεξαρτηθεί από τη χρόνια χρήση αντικαταθλιπτικών ουσιών, ενώ ένας παράξενος κηπουρός θα γίνει δολοφόνος για να προστατεύσει τα φυτά του.
Μια περιπλάνηση στον ψυχισμό της ανθρώπινης ύπαρξης, ένα ταξίδι που σας καλεί να ανακαλύψετε τα χρώματα που ζωγραφίζουν τις στιγμές μας και καθορίζουν την ίδια μας τη ζωή…