"Όλα όσα θα σου πω αύριο" της Elisabet Benavent

Κι αν μπορούσες να αλλάξεις το παρελθόν – θα το έκανες;
ΜΙΡΑΝΤΑ. 33 ετών. Υποδιευθύντρια σε περιοδικό μόδας. Μια θέση που λατρεύει και της έχει χαρίσει μερικές από τις καλύτερες στιγμές της ζωής της – πριβέ κοκτέιλ πάρτι στο Λούβρο, Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι…
ΤΡΙΣΤΑΝ. 37 ετών. Δικηγόρος. Σιχαίνεται τη δουλειά του. Ονειρεύεται να γυρίσει στην πατρίδα του, στη θάλασσα και στην ηρεμία, και να ζήσει σε ένα σπίτι στην εξοχή με τη γυναίκα και τα παιδιά του, επειδή το μόνο που θέλει είναι να κάνει οικογένεια.
Η Μιράντα ήταν χαρούμενη με τον Τριστάν – και για αυτό δεν καταλαβαίνει γιατί την παράτησε. Ξαναγυρίζει νοερά στις πιο μικρές και τις πιο σημαντικές στιγμές της σχέσης τους: από το πρώτο φιλί μέχρι τη στιγμή που αρχίζουν να εμφανίζονται οι αμφιβολίες και τα ερωτηματικά.
Μακάρι να μπορούσε να τα είχε κάνει όλα διαφορετικά… Ή μήπως τελικά μπορεί;
Με εξαιρετική δεξιοτεχνία, η Elίsabet Benavent λαβώνει τις καρδιές των αναγνωστών με μια ιστορία που ταξιδεύει στον χρόνο και ζωντανεύει με ξεκαρδιστικό και απλό τρόπο τις κορυφαίες στιγμές της σχέσης ενός ζευγαριού.

"Κλεφτά επιστρέφουν" της Γιώτας Κούγιαλη

Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο πάμπλουτος Νικόλαος Κόντος χτίζει στα Λεχώνια Βόλου ένα επιβλητικό αρχοντικό. Σε διάστημα δύο χρόνων πεθαίνουν τα τρία από τα πέντε παιδιά του από φυματίωση, σύντομα και ο ίδιος από τη λύπη του. Άλλοι αποδίδουν τους ξαφνικούς θανάτους σε οικονομικά συμφέροντα, άλλοι ισχυρίζονται ότι η οικογένεια ξεκληρίστηκε από το σαμιαμίδι που έπεσε στο γάλα τους, πολλοί υποστηρίζουν ότι όποιος έχει ιδιοκτησιακή σχέση με το «καταραμένο» αρχοντικό πεθαίνει ή παθαίνει.
Από το 1908 μέχρι το 1927, μεταφερόμαστε στον Βόλο, στη Θεσσαλονίκη, στα σανατόρια του Νταβός, στη Νέα Υόρκη. Η φυματίωση και η ισπανική γρίπη ανατρέπουν τις ζωές των ηρώων και δίνουν άλλη διάσταση στα πάθη, τα συμφέροντα, σε μεγάλους έρωτες και ορμές ανεξέλεγκτες.
Η Άντα, υποψήφια διδάκτωρ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας με θέμα τους αστικούς μύθους, αναλαμβάνει να ερευνήσει την ιστορία για «το ροζ σπίτι με το σαμιαμίδι». Η διατριβή της προχωράει με πολλά προβλήματα, το ίδιο και η προσωπική της ζωή.

"Μέρες Αλεξάνδρειας" του Δημήτρη Στεφανάκη

Οι μέρες στην Αλεξάνδρεια διαδέχονται η μία την άλλη, κρατώντας το άρωμα μιας ολόκληρης εποχής. Μικρά και μεγάλα επεισόδια εμπορίου, πολέμου, έρωτα και κατασκοπείας εκτυλίσσονται σε μια πόλη που θυμίζει πολύγλωσσο πανηγύρι. Πρόσωπα όπως ο καπνοβιομήχανος Αντώνης Χάραμης, ο Λιβανέζος Ελιάς Χούρι και η Γαλλοελβετίδα Υβέτ Σαντόν γίνονται οι πρωταγωνιστές μιας ιστορίας πενήντα χρόνων από το προανάκρουσμα ενός παγκοσμίου πολέμου μέχρι τις εθνικοποιήσεις του Νάσερ.

"Η στενή πύλη" του Andre Gide

Ο Ζερόμ, ένα ασθενικό αγόρι που μεγαλώνει στο Παρίσι, περνά τα καλοκαίρια του στο σπίτι του θείου του στη Χάβρη. Εκεί θα γεννηθεί ο βαθύς έρωτάς του για την ξαδέρφη του την Αλίσα. Η σχέση τους όμως δεν θα εξελιχθεί όπως θα αναμενόταν, αφού η Αλίσα θα πειστεί πως η αγάπη του Ζερόμ για κείνην θέτει σε κίνδυνο την ψυχή του και θα αποφασίσει να τον σώσει θυσιάζοντας την ομορφιά της. Μια καθηλωτική ιστορία που εξερευνά τα όρια του έρωτα και της αυταπάρνησης, το μυθιστόρημα το οποίο καθιέρωσε τον Αντρέ Ζιντ ως έναν από τους κορυφαίους γάλλους συγγραφείς.
Η πόρτα ήταν κλειστή. Η εσωτερική κλειδαριά δεν πρόβαλε όμως σχεδόν καμία αντίσταση και με ένα χτύπημα του ώμου θα μπορούσα να τη σπάσω... Εκείνη τη στιγμή άκουσα θόρυβο από βήματα. Κρύφτηκα στην εσοχή του τοίχου. Δεν μπορούσα να δω ποιος έβγαινε από τον κήπο. Ωστόσο άκουσα, ένιωσα ότι ήταν η Αλίσα. Έκανε τρία βήματα μπρος και φώναξε αδύναμα: «Εσύ είσαι Ζερόμ;». Η καρδιά μου, που χτυπούσε σαν τρελή, σταμάτησε και, καθώς ο λαιμός μου είχε γίνει κόμπος και δεν μπορούσα να βγάλω λέξη, εκείνη επανέλαβε πιο δυνατά: «Ζερόμ, εσύ είσαι;». Ακούγοντάς τη να με φωνάζει, με κατέλαβε τέτοια συγκίνηση που έπεσα στα γόνατα.

"Στο κέντρο του κύκλου" του Arne Dahl

Σε ένα χωράφι έξω από την Ουψάλα, εντοπίζεται νεκρός μέσα στη φλεγόμενη BMW του ο διευθυντής μιας βιομηχανίας χάλυβα. Το περιστατικό θεωρείται ατύχημα κι έτσι δεν εξετάζεται περαιτέρω. Όταν όμως συμβαίνει άλλο ένα «ατύχημα», η επιθεωρήτρια Εύα Νίμαν αντιλαμβάνεται ότι τρέχει κάτι σοβαρό, κάτι που φαίνεται να σχετίζεται με τη συζήτηση για το περιβάλλον. Μια μέρα λαμβάνει μία επιστολή, γραμμένη σε παλιά γραφομηχανή, η οποία δεν περιγράφει απλώς τα δύο περιστατικά, αλλά προβλέπει και μια επερχόμενη, πολύ χειρότερη επίθεση.
Η Νίμαν πρέπει να προλάβει. Για αυτό κινητοποιεί την ειδική ομάδα NOΒA, μια ομάδα εκκεντρικών αστυνομικών που ασχολούνται με τις πιο ασυνήθιστες υποθέσεις. Πρέπει να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω απ’ όλα αυτά – ποιος βρίσκεται στο κέντρο του κύκλου.

"Η αναμέτρηση των κλεφτών" της Kayvion Lewis

Η Ρόζαλιν Κουέστ μεγάλωσε σε μια θρυλική οικογένεια κλεφτών με έναν κανόνα: Να μην εμπιστεύεται κανέναν. Πάνω που σχεδιάζει ν’ αποδράσει από τον αστραφτερό κόσμο των κλεμμένων διαμαντιών και των διπρόσωπων κλεφτών, η μητέρα της πέφτει θύμα απαγωγής και η ζωή της κρέμεται από μια κλωστή.
Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να τη σώσει, η Ρος παίρνει μέρος στην Αναμέτρηση των Κλεφτών, έναν ανελέητο διεθνή διαγωνισμό που σκοπό έχει να αναδείξει τον μεγαλύτερο κλέφτη του κόσμου. Για να νικήσει, η Ρος θα πρέπει να ξεπεράσει σε εξυπνάδα τους αντιπάλους της, που προσπαθούν να τη μαχαιρώσουν πισώπλατα, όπως και την άσπονδη ανταγωνίστριά της. Μπορεί όμως να κλέψει τη νίκη και από τον γοητευτικό νεαρό που στοχεύει την καρδιά της και που ίσως κρύβει το πιο επικίνδυνο μυστικό από όλους;

"Οι Φύλακες των Χαμένων Πόλεων 4: Αθέατοι" της Shannon Messenger

Η Σόφι Φόστερ είναι φυγάς – τουλάχιστον όμως, δεν είναι μόνη της. Οι καλύτεροί της φίλοι από τις Χαμένες Πόλεις την έχουν ακολουθήσει για να γίνουν μέλη του Μαύρου Κύκνου.
Εξακολουθούν να έχουν αμφιβολίες για τη μυστική οργάνωση, αλλά ο μόνος τρόπος να βρουν απαντήσεις είναι να συνεργαστούν μαζί τους. Κι ενώ προσαρμόζονται στην καινούρια τους ζωή, ανακαλύπτουν μυστικά πολύ πιο μεγάλα από ό,τι είχαν ποτέ τους φανταστεί.
Οι εχθροί όμως χτυπούν ξανά, εξαπολύοντας μια τρομαχτική επιδημία που απειλεί την ασφάλεια ενός ολόκληρου είδους. Η Σόφι και οι φίλοι της πολεμούν με όλες τους τις δυνάμεις –και με τη βοήθεια νέων συμμάχων που τους ακολουθούν–, μόνο που κάθε επιλογή έχει και τις συνέπειές της. Και η εμπιστοσύνη στο λάθος άτομο μπορεί να φέρει τον θάνατο.
Στο συγκλονιστικό αυτό τέταρτο βιβλίο της σειράς, η Σόφι πρέπει να αμφισβητήσει τα πάντα για να ανακαλύψει την αλήθεια που ή θα σώσει τον κόσμο ή θα τον διαλύσει.