Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο του Γκάρι Λίκενερ και Άιβορ Μπαντίελ

το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2025, στις 11.00π.μ., στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής - παράρτημα Κοντόπευκου (Σωτήρος 2).

Μήπως έχετε ακούσει για τον ποδοσφαιρικό αγώνα που δόθηκε μεταξύ αντίπαλων στρατιωτών κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου; Ή για την ομάδα γυναικών που απέδειξε ότι το ποδόσφαιρο είναι πραγματικά για όλους; Στοιχηματίζουμε ότι δεν ξέρατε πως μια ομάδα κέρδισε κάποτε ένα παιχνίδι χωρίς να πετύχει ούτε ένα γκολ!

Ο θρυλικός Γκάρι Λίνεκερ μοιράζεται μαζί μας 50 αγαπημένες του ποδοσφαιρικές στιγμές, που αναδεικνύουν τα συγκινητικά, συναρπαστικά όσο και θαυμαστά γεγονότα τα οποία άλλαξαν την ιστορία του ποδοσφαίρου –και κάποιες φορές και τον κόσμο ολόκληρο– για πάντα.

Την εκδήλωση εμψυχώνει η παιδαγωγός Κούλα Πανάγου.

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ
Για παιδιά από 6 ετών

Με τη συνεργασία του βιβλιοπωλείου ΠΟΛΥΕΔΡΟ.

Η είσοδος είναι δωρεάν και γίνεται με την επίδειξη της κάρτας μέλους της Βιβλιοθήκης.
Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση τρεις ημέρες πριν από την εκδήλωση.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.
____________________________________________________________________________________


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εργαστήριο εικονογράφησης με αφορμή τη διασκευή σε graphic novel του βιβλίου της Άλκης Ζέη
το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2025, στις 11.00π.μ., στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής (Αλέκου Κοντόπουλου 13).

Η Σάσα, η πρωταγωνίστρια του βιβλίου, είναι μοναχοκόρη. Περνάει ώρες να κοιτάει τις ράγιες που πάνε πέρα, μακριά, στην Πετρούπολη. Βαριέται τόσο, που στο σπίτι η βασική της παρέα είναι… η αντανάκλασή της. Σύντομα όμως όλα αυτά αλλάζουν, και η Σάσα κάνει φίλες και φίλους έξυπνους, ενδιαφέροντες και μοναδικούς, κάποιους που της μοιάζουν και κάποιους όχι τόσο. Η δημιουργός κόμικ Γεωργία Ζάχαρη μας περιμένει για να ζωγραφίσουμε τους φίλους και τις φίλες μας, για να ζωγραφίσουμε με τους φίλους και τις φίλες μας, να συζητήσουμε τι αγαπάμε πιο πολύ πάνω τους, αλλά και να κάνουμε παρεΐστικα κόμικς συνεργατικά!

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ
Για παιδιά από 8 ετών

Η είσοδος είναι δωρεάν και γίνεται με την επίδειξη της κάρτας μέλους της Βιβλιοθήκης.
Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση τρεις ημέρες πριν από την εκδήλωση.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.
____________________________________________________________________________________


Τα βιβλιοπωλεία ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Σοφίας Δάρτζαλη


το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2025, στις 12.00μ.μ., στον ΕΥΡΙΠΙΔΗ στην Κηφισιά (Λ. Κηφισίας 310).

Ελάτε να κάνουμε μια διαφορετική βόλτα στην πόλη μέσα σ’ ένα χρωματιστό λεωφορείο! Θα ταξιδέψουμε μαζί σε μια ιστορία που ξεκίνησε με μια απορία κι ένα ψέμα μέχρι που συνάντησε ένα βλέμμα. Ένα βλέμμα που άλλαξε –και θα ήθελε να αλλάξει– τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. Γιατί η καρδιά έχει τους δικούς της κανόνες!

Για παιδιά από 4 ετών

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
____________________________________________________________________________________


Η Λέσχη Ανάγνωσης της Δανειστικής Βιβλιοθήκης της Νεολαίας Γαλάτιστας Χαλκιδικής και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην ομιλία της Μαίρης Κόντζογλου «Οι Μαγεμένες της Θεσσαλονίκης: Ιστορία μιας απαγωγής» με αφορμή το μυθιστόρημά της


το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2025, στις 18:30μ.μ., στον χώρο της Δανειστικής Βιβλιοθήκης (Λύκειο Γαλάτιστας Χαλκιδικής).

Η συγγραφέας θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Μια σαγηνευτική ιστορία, βασισµένη σε αληθινά γεγονότα, που σκαλίζεται µε έρωτα και αίµα στα βυζαντινά τείχη, στα υγρά λιθόστρωτα, στις συναγωγές, στα παζάρια και στα γεµάτα θρύλους και ατµούς χαµάµ της Σαλονίκης.
____________________________________________________________________________________


Tο βιβλιοκαφέ Coffice και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Λίνας Βαρότση
το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2025, στις 19:30μ.μ., στον χώρο του βιβλιοκαφέ (Αιγαίου 62, Καλαμαριά).

Για το βιβλίο θα μιλήσει η δημοσιογράφος Εύα Κουσιοπούλου. Αποσπάσματα διαβάζει η ηθοποιός Άννα Μπογιατζιάν.

Η Λίνα Βαρότση θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Ένα μυθιστόρημα για τη δύναμη των προσωπικών επιλογών και τα αδιέξοδα που προκύπτουν από τις παρερμηνείες και τις άτεγκτες προοπτικές των ανθρώπινων σχέσεων.