"Σημαδεμένη Πέμπτη" της Nicci French

Όταν η ψυχοθεραπεύτρια Φρίντα Κλάιν άφηνε το βαρετό Σάφολκ, την παράκτια περιοχή όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, ήταν αποφασισμένη να μην επιστρέψει ποτέ. Άφηνε πίσω της φίλους και οικογένεια, παλιούς έρωτες και τα πρώτα της χρόνια, αλλά και οδυνηρές αναμνήσεις, ένα παρελθόν στο οποίο δεν θα επέτρεπε να της καταστρέψει τη ζωή.
Όμως, χρόνια αργότερα, μια παλιά συμμαθήτρια επισκέπτεται τη Φρίντα στο Λονδίνο και της ζητά να βοηθήσει την έφηβη κόρη της. Τότε αναδύονται μνήμες από καιρό θαμμένες. Και το έγκλημα που ακολουθεί δεν αφήνει πια στη Φρίντα άλλη επιλογή από το να επιστρέψει στη γενέτειρά της για να αντιμετωπίσει το ίδιο της το παρελθόν. Και μαζί με αυτό, τα τέρατα που κανείς άλλος εκτός από εκείνη δεν πίστεψε πως ήταν αληθινά...
Μέσα σε μια ομίχλη από συγκρουόμενες αφηγήσεις, κρυμμένα μυστικά και αμφισβητήσιμα άλλοθι, η Φρίντα δεν μπορεί πια να εμπιστευτεί κανέναν και προσπαθεί μόνη της να ενώσει τα κομμάτια της ανατριχιαστικής αλήθειας του παρελθόντος αλλά και του παρόντος. Προτού άλλος ένας αθώος χάσει τη ζωή του... Η Best Seller σειρά με πρωταγωνίστρια τη Φρίντα Κλάιν.

"Η μεγάλη εικόνα" του Μανώλη Ανδριωτάκη

Ένας άντρας εξαφανίζεται αφήνοντας πίσω του ένα μπαούλο γεμάτο κείμενα. Το πολύτιμο αυτό περιεχόμενο καταλήγει στα χέρια ενός παλιού του φίλου, ο οποίος σταδιακά ανακαλύπτει ότι οι ιστορίες που αφηγούνται τα κείμενα κρύβουν ένα ιδιαίτερο μήνυμα γι’ αυτόν.
Πώς συνδέεται ένας χαμαιλέων με το χωριό που ονομάζεται Αναμονές; Πόσο δύσκολη είναι η απόδραση από κάθε χωριό; Ποια είναι η ευθύνη των «οικοφασιστών» στην εξαφάνιση του άντρα; Πώς αντιμετωπίζεις τους διεφθαρμένους πολιτικούς, τους περίεργους δημοσιογράφους, τους συναισθηματικούς επενδυτές και τους συμφεροντολόγους πολίτες; Πώς διαχειρίζεσαι την απώλεια του πατέρα σου;
Μια ιστορία ενηλικίωσης και επώδυνης αναζήτησης ταυτότητας.
Το πολιτικό, το προσωπικό και ανατρεπτικό χρονικό της επίμονης απόπειρας ενός νέου άντρα να γίνει ο εαυτός του.
Στέλεχος εταιρείας, δημοσιογράφος, συγγραφέας, αγρότης ή απλώς ένας ακόμη μυθομανής; Ποιος είναι τελικά ο Γιώργος Μοσχονάς;

"Assassin's Creed 4: Αποκαλύψεις" του Oliver Bowden

Μεγαλύτερος σε ηλικία, σοφότερος και πιο επικίνδυνος από κάθε άλλη φορά, ο ηγέτης των Ασασίνων, Έτζιο Οντιτόρε, ξεκινά ένα επικό ταξίδι για να βρει τη χαμένη βιβλιοθήκη του Αλταΐρ? μια βιβλιοθήκη που μπορεί να περιέχει την απάντηση για την οριστική εξάλειψη της απειλής των Ναϊτών. Ωστόσο, τον περιμένει μια συγκλονιστική ανακάλυψη.
Η βιβλιοθήκη δεν περιέχει μονάχα κρυφή γνώση, αλλά και το πιο φοβερό μυστικό του κόσμου, ένα μυστικό με το οποίο οι Ναΐτες ελπίζουν να ελέγξουν το πεπρωμένο της ανθρωπότητας. Πέντε κλειδιά είναι απαραίτητα για να ανοίξει η βιβλιοθήκη και, για να τα βρει, ο Έτζιο θα χρειαστεί να ταξιδέψει στην ταραγμένη Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου ο στρατός των Ναϊτών μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και απειλεί να αποσταθεροποιήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Στα βήματα του προκατόχου του, του Αλταΐρ, ο Έτζιο θα πρέπει να νικήσει για μια τελευταία φορά τους Ναΐτες. Διακυβεύονται περισσότερα από κάθε άλλη φορά και αυτό που ξεκίνησε ως προσκύνημα μετατράπηκε σε αγώνα ενάντια στο χρόνο…
Βασισμένο στο best seller βιντεοπαιχνίδι ASSASSIN'S CREED

"Ανακάλυψε το πεπρωμένο σου" του Robin Sharma
Το βιβλίο Aνακάλυψε το πεπρωμένο σου είναι ένας πρωτοποριακός οδηγός για να μετατρέψετε τις επιθυμίες της καρδιάς σας σε καθημερινή πραγματικότητα και να ζήσετε τη ζωή που προορίζεστε πραγματικά να ζήσετε. Το μήνυμά του έχει ήδη εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη να απελευθερωθούν από τις περιοριστικές πεποιθήσεις τους, να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να βιώσουν την ολοκληρωτική ευτυχία που λαχταρούσαν.
Γραμμένο με την πασίγνωστη διορατικότητα, θέρμη και οπτική του Robin Sharma, το βιβλίο Ανακάλυψε το πεπρωμένο σου δίνει απαντήσεις σε πολλά από τα μεγαλύτερα ερωτήματα της ζωής και σας ενθαρρύνει να οραματιστείτε και να δημιουργήσετε το ανώτερο πεπρωμένο σας. Είναι ένα βιβλίο που θα αγαπήσετε για πάντα. 


"Ωμοφαγική Διατροφή: Αλμυρές και γλυκές συνταγές" της Φλώρας Παπαδοπούλου

Στο βιβλίο αυτό αποκαλύπτεται το μεγαλείο μιας απλουστευμένης αλλά εξαιρετικά ωφέλιμης και εύγευστης κουζίνας η οποία μπορεί να καλύψει τις καθημερινές διατροφικές μας ανάγκες! Ένας πλήρης οδηγός ωμοφαγίας με πρακτικές συνταγές που εφαρμόζονται εύκολα στην κουζίνα. Μια ποικιλία δοκιμασμένων αλμυρών και γλυκών μεσογειακών γεύσεων για όλους εκείνους που επιθυμούν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής.






"Ο γατούλης στον κόσμο" της Δώρας Κασκάλη

Μια καινούρια μέρα ξεκινά. Ο μικρός γάτος Ιάσονας ανοίγει τα ματάκια του, τεντώνεται και αναζητά με τη μουσούδα του το βουτυρένιο, ζεστό γάλα του. Αλλά, μια στιγμή! Τι μυρίζει τόσο άσχημα; Και πού είναι το γάλα μου; Τεντώνεται για δεύτερη φορά και νιώθει κάτι γλιστερό και βρόμικο να αγγίζει τα ποδαράκια του. Μα τι συμβαίνει επιτέλους; Τι θόρυβος είναι αυτός; Ο γατούλης παρατηρεί γύρω του. Πέντε γάτοι τον κοιτάζουν απορημένοι. Ένας πρίγκιπας στα μέρη μας! Άλλος ένας γάτος που τον παράτησαν οι άνθρωποι μέσα σ’ ένα σκουπιδοτενεκέ. Καλωσόρισες, μικρέ! Μαζί μας θα ανακαλύψεις τον κόσμο! Θα γνωρίσεις τους κινδύνους, τη λαχτάρα, την ομορφιά της ζωής. Είσαι έτοιμος για την περιπέτεια;
Ένα βιβλίο για την περιπέτεια της ζωής, τη φτώχεια στις μεγαλουπόλεις, την ανάγκη για συνεργασία, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την κοινωνική ευαισθησία, τη φιλία…

"Ο Ρομπέν των κάστρων και ο φυλακισμένος γελωτοποιός" της Ουρανίας Τουτουντζή

Σκέφτηκες ποτέ να ταξιδέψεις στον χρόνο μ’ ένα πειρατικό πλοίο;
Θέλησες ποτέ να δεις από κοντά μεσαιωνικά κάστρα και να ταξιδέψεις σε άγνωστους ωκεανούς;
Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις τον Ρομπέν των Κάστρων και την παρέα του!
Ο Ρομπέν των Κάστρων είναι ένας σημερινός Ρομπέν των Δασών που ταξιδεύει στον χρόνο! Τον επέλεξε ο ξακουστός βασιλιάς και μάγος της ιστορίας Σελίν να είναι ο πολύτιμος βοηθός του στον αγώνα του ενάντια στην αδικία!
Σύντροφοί του στα ταξίδια οι καλοί του φίλοι Θάλεια και Τίμωνας.
Μαζί θα περιπλανηθούν σε άλλες εποχές, θα ζήσουν αξέχαστες περιπέτειες και θα γνωρίσουν υπέροχους ανθρώπους. Μα πάνω από όλα θα βρουν τις απαντήσεις στα δικά τους καθημερινά προβλήματα και θα δουν συγχρόνως τη φιλία τους να δυναμώνει.
Ένα βιβλίο γεμάτο δράση και περιπέτεια, πλούσιο σε μηνύματα για τη φιλία, τη δικαιοσύνη, τη διαφορετικότητα, που θα εξάψει τη φαντασία των μικρών αναγνωστών.

"Η Κάτυ είχ' έναν κήπο" του Μιχάλη Καζάζη

Η Κάτυ είχ’ έναν κήπο.
Όταν η Κάτυ αρχίζει να περιποιείται τον κήπο της, όλα μεταμορφώνονται γύρω της. Η φροντίδα γίνεται παιχνίδι και η αγάπη της ελευθερώνει τη φαντασία. Μια ιστορία με καρότα, πατάτες, κολοκύθες, κηπουρούς, τσαγιέρες, αγαπημένους φίλους, αγκαλιές και πολλά, πολλά φιλάκια.
Μια ιστορία της Melanie Davies μεταφρασμένη, διασκευασμένη και εικονογραφημένη από τον Μιχάλη Καζάζη.