American sniper - Ελεύθερος σκοπευτής
Βιογρφαική
Διάρκεια: 132'

Η περίληψη:
Ο πεζοναύτης Chris Kyle στέλνεται στο Ιράκ με αποστολή να προστατεύσει τους συμπολεμιστές του. Πρόκειται για έναν ελεύθερο σκοπευτή που οι εχθροί του τον χαρακτήριζαν ως «διάβολο» και οι συνάδελφοί του «θρύλο». Από το 1999 έως το 2009, ο Chris Kyle έσπασε ρεκόρ στην αμερικανική στρατιωτική ιστορία με τις σκοπευτικές του ικανότητες, μετρώντας σε ολόκληρη την καριέρα του περισσότερους από 150 επιβεβαιωμένους σκοτωμούς.



The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water - Μπομπ Σφουγγαράκης: Έξω απ' τα νερά του
Animation
Διάρκεια: 93'

Η περίληψη:
Ο μπέργκερ-γένης είναι ένας πειρατής που αναζητά την τελευταία σελίδα ενός μαγικού βιβλίου, το οποίο ό,τι του γράφει μέσα, γίνεται πραγματικότητα. Η τελευταία αυτή σελίδα τυχαίνει να είναι η συνταγή του καρουβοπάτι. Όταν ολάκερη η πόλη του Μπικίνι Μπότομ βρίσκεται σε κίνδυνο, ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης, ο Πάτρικ, ο Κύριος Καβούτης, ο Καλαμάρης, η Σάντι, αλλά κι ο Πλαγκτόν ξεκινούν την αναζήτηση της χαμένης συνταγής ακόμα κι έξω από το νερό. Τώρα πρέπει να βρουν το μαγικό βιβλίο, ώστε να γίνουν υπερ-ήρωες και να σώσουν την πόλη τους.



Gett - Το διαζύγιο: Η δίκη της Viviane Amsalem
Δραματική
Διάρκεια: 115'

Η περίληψη:
Η πεντάχρονη δικαστική περιπέτεια της Viviane Ansallem, όπου πολέμησε να πάρει διαζύγιο ενώπιων της μόνης αρχής για συγκεκριμένα θέματα στη χώρα, αυτής των ραβίνων. Η Viviane και ο δικηγόρος της έχουν να αντιμετωπίσουν την αδιάλλακτη στάση του Elisha, του συζύγου, που δεν ανταποκρίνεται καν στις επιταγές των ραβίνων. Όταν επιτέλους κατεβαίνει στη δίκη, αρνείται με επιμονή το διαζύγιο, παρότι είναι χωρισμένοι επί χρόνια. Μάρτυρες καλούνται, η δίκη τραβάει καιρό και η Viviane δεν μπορεί να ανακτήσει την αξιοπρέπεια της.