"Η πρώτη κυρία" της Γιώτας Γουβέλη

Η ονειρική Ήρια…
η φλογερή Ερατώ…
η λογική Νίκη…
η ατίθαση Μαρίνα…
Τέσσερις γυναίκες μεγαλώνουν με έντονες εμπειρίες όλων των αποχρώσεων απ’ τα καλοκαίρια τους στο παραθαλάσσιο οικογενειακό εξοχικό. Καθεμία φιλοδοξεί να χαράξει τη δική της πορεία. Καθεμία θα ριχτεί σε μια κούρσα μυστικών και μηχανορραφιών. Καθεμία θα γνωρίσει τον θυελλώδη έρωτα. Σάρκα και αισθήσεις παίρνουν φωτιά, οι αντιστάσεις κάμπτονται, και ξανά και ξανά θα προτιμήσουν την κολασμένη ευτυχία από την ξαστεριά.
Μα πάνω απ’ όλα, το πεπρωμένο τους έχει κεντηθεί με κλωστές υφασμένες με πόθο, μίσος και εκδίκηση. Καθώς τα χρόνια περνούν, οι ζωές τους σημαδεύονται από ίντριγκες και ανηλεή ανταγωνισμό, ενώ η κορυφή πλησιάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Μία από τις τέσσερις θα φτάσει να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας. Όμως, παρά τη σαρωτική επιτυχία της, το μυαλό της πάντα θα επιστρέφει στον άντρα που τη σημάδεψε…
Στο παιχνίδι της εξουσίας δεν αρκεί να κόψεις πρώτος το νήμα. Πραγματικός νικητής γίνεσαι μόνο αν δεν προδώσεις τον εαυτό σου.

"Οι καταρράκτες των ρόδων" της Kimberley Freeman

Ένα λησμονημένο μυστικό, ένας απαγορευμένος έρωτας, ένας τόπος όπου οι ζωές δύο γυναικών θα αλλάξουν για πάντα…
1926: Η Βάιολετ Άρμστρονγκ είναι μία από τους λίγους υπαλλήλους που έχουν απομείνει στο πολυτελές ξενοδοχείο Οι Καταρράκτες των Ρόδων, που εκείνη τη χρονιά θα παραμείνει ανοιχτό και τη χειμερινή περίοδο. Ανάμεσα στους λιγοστούς ενοίκους που θα παρατείνουν την παραμονή τους στο ξενοδοχείο, βρίσκονται ένας πλούσιος κληρονόμος με την αδερφή του και τον αρραβωνιαστικό της. Όταν εγκλωβίζονται από μια χιονοθύελλα, κανείς δεν είναι προετοιμασμένος για τα γεγονότα που θα επακολουθήσουν. Η μοναδική επιλογή που έχουν τώρα οι ένοικοι είναι να αφήσουν θαμμένα κάτω από το χιόνι όσα δεν τόλμησαν να ομολογήσουν. Κάποτε, όμως, το χιόνι λιώνει, αποκαλύπτοντας την αλήθεια που κρύβεται από κάτω…
2014: Η Λόρεν Μπεκ, που για χρόνια έδινε προτεραιότητα στις ανάγκες του άρρωστου αδερφού της, αφήνει το σπίτι της και πιάνει δουλειά στα Γαλάζια Όρη, σε μια καφετέρια που ανοίγει με την ανακαίνιση του ξενοδοχείου Οι Καταρράκτες των Ρόδων. Εκεί θα γνωρίσει τον Τόμας, έναν Δανό αρχιτέκτονα που επιβλέπει τα έργα, και ένας κεραυνοβόλος έρωτας θα γεννηθεί ανάμεσά τους. Σε μια πτέρυγα του παλιού ξενοδοχείου, η Λόρεν θα ανακαλύψει μια σειρά ερωτικών επιστολών με χρονολογία το 1926, κι έτσι θα φέρει στο φως μια κρυφή θυελλώδη σχέση και ένα τραγικό μυστικό. Οι απαντήσεις που θα βρει στα ερωτικά μυστήρια του παρελθόντος, θα την ωθήσουν να πάρει την πιο σημαντική απόφαση της ζωής της…
Εμπνευσμένη από περιστατικά της ζωής της γιαγιάς της, η Kimberley Freeman πλάθει ένα μυθιστόρημα γεμάτο έρωτα, μυστήριο και προδομένες υποσχέσεις, που, μέσα από αλλεπάλληλες ανατροπές, θα σας κρατήσει σε αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα.

"Οι κόρες των αστεριών" της Lucinda Riley

Η Μαία Ντ’ Απλειάζ και οι πέντε αδελφές της συγκεντρώνονται στο πατρικό τους σπίτι, την Ατλαντίδα –ένα πανέμορφο, απομονωμένο κάστρο στις όχθες της λίμνης της Γενεύης– όταν μαθαίνουν ότι ο λατρευτός πατέρας τους, ο μυστηριώδης δισεκατομμυριούχος που εκείνες αποκαλούν Πα Σαλτ, έχει πεθάνει.
Η Μαία και οι αδελφές της είχαν όλες υιοθετηθεί από τον Πα Σαλτ, όταν ήταν ακόμα μωρά. Με την ξαφνική είδηση του θανάτου του συνταρακτικά στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια ωθώντας την καθεμία τους στην αναζήτηση της αληθινής καταγωγής της.
Η Μαία θα ταξιδέψει στην άλλη άκρη του κόσμου, σε μια ετοιμόρροπη έπαυλη στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, όπου θα αρχίσει να ενώνει τα κομμάτια για να βρει πώς ξεκίνησε η δική της ιστορία…
Πριν από ογδόντα χρόνια, στην Μπελ Επόκ του Ρίο, το 1927, ο πατέρας της Ιζαμπέλα Μπονιφάτσιο φιλοδοξεί να καλοπαντρέψει την κόρη του για να μπει στους κόλπους της αριστοκρατίας. Στο μεταξύ, ο αρχιτέκτονας Έτορ ντα Σίλβα Κόστα έχει αναλάβει το έργο της ανέγερσης ενός αγάλματος, που θα ονομαστεί Χριστός Λυτρωτής, και πολύ σύντομα θα ταξιδέψει στο Παρίσι για να βρει τον κατάλληλο γλύπτη που μπορεί να υλοποιήσει το όραμά του.
Η Ιζαμπέλα –γεμάτη πάθος και λαχτάρα να γνωρίσει τον κόσμο– πείθει τον πατέρα της να την αφήσει, προτού παντρευτεί, να πάει μαζί με τον Έτορ ντα Σίλβα Κόστα και την οικογένειά του στην Ευρώπη. Εκεί, στο ατελιέ του γλύπτη Πολ Λαντοφσκί και στα συναρπαστικά καφέ του Μονπαρνάς που σφύζουν από ζωή, γνωρίζει έναν φιλόδοξο νεαρό γλύπτη, τον Λοράν Μπρουί, και καταλαβαίνει αμέσως ότι η ζωή της δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια.

"Πώς θα κάνω το παιδί μου να αγαπήσει το σχολείο;" της Μαρίνας Ψιλούτσικου

Η μόρφωση είναι το μεγαλύτερο εφόδιο που μπορεί να προσφέρει ένας γονέας στο παιδί του. Αλλά δεν ξεκινάει στην πρώτη δημοτικού ξεκινάει στο πρώτο «Γιατί, μαμά;». Και δεν τελειώνει στην τρίτη λυκείου ούτε στην αποφοίτηση από τις μεταπτυχιακές σπουδές. Τελειώνει τη μέρα που το παιδί θα πάψει να νιώθει ερευνητής, τη μέρα που θα πάψει να ανακαλύπτει τον κόσμο. Τελειώνει τη μέρα που κάποιος θα το πείσει πως είναι κακό να ρωτάει. Τελειώνει τη μέρα που κάποιος θα το πείσει πως οφείλει μόνο να απαντάει. Μην επιτρέψετε να γίνουν οι απαντήσεις πιο σημαντικές από τα ερωτήματα. Τίποτα άξιο λόγου δεν συνέβη ποτέ επειδή κάποιος επανέλαβε μια «σωστή» απάντηση σε κάποιον που την ήξερε ήδη.
Όλοι γεννιόμαστε τέλειοι ερευνητές, με αστείρευτη διάθεση για μάθηση. Ως μωρά, αντιμετωπίζουμε τα πάντα με ενδιαφέρον και χρησιμοποιούμε όλες τις αισθήσεις μας για να τα καταλάβουμε. Δημιουργήστε το περιβάλλον που θα επιτρέψει στο παιδί σας να νιώθει σε όλη του τη ζωή ερευνητής. Τα τυπικά, οι βαθμοί και τα πτυχία θα έρθουν ως φυσική συνέπεια.

"Total War Rome 2: Το σπαθί του Αττίλα" του David Gibbins

439 π.Χ.: η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Ο στρατός των Βανδάλων σαρώνει με αστραπιαία ταχύτητα τις ρωμαϊκές αποικίες στην Ισπανία και τη Βόρεια Αφρική, κατακτώντας την Καρχηδόνα και απειλώντας τη ρωμαϊκή κυριαρχία στη Μεσόγειο. Μα μια ακόμη μεγαλύτερη απειλή κρύβεται στα ανατολικά, μια βαρβαρική δύναμη γεννημένη στις δύσβατες ασιατικές στέπες, σκληροτράχηλοι πολεμιστές που σκοπεύουν να αφανίσουν ό,τι βρεθεί στο διάβα τους – είναι ο στρατός του Αττίλα του Ούννου.
Για μια μικρή ομάδα Ρωμαίων στρατιωτών και έναν μυστηριώδη Βρετανό μοναχό, η μοναδική άμυνα είναι να υψώσουν το ανάστημά τους πάνω από τη διαφθορά και την αδυναμία των Ρωμαίων αυτοκρατόρων και να επιστρέψουν στις δοξασμένες ημέρες του ρωμαϊκού στρατού, αιώνες πριν, για να αντλήσουν δύναμη από την ιστορία. Καταστρώνουν ένα σχέδιο αφάνταστου θάρρους, το οποίο θα τους μεταφέρει στην καρδιά του σκότους, στο φρούριο του πιο φοβερού βασιλιά-πολεμιστή που γεννήθηκε ποτέ. Στην τελική αναμέτρηση που θα ακολουθήσει, την πιο κρίσιμη μάχη που έδωσαν ποτέ οι Ρωμαίοι, η νίκη θα έρθει στην πλευρά εκείνου που θα υψώσει το ισχυρότερο πολεμικό σύμβολο που κατασκευάστηκε ποτέ – το ιερό σπαθί του Αττίλα.