The dressmaker - Η μοδίστρα
Δραμεντί
Διάρκεια: 113'

Η περίληψη:
Δεκαετία του 1950. Η Tilly επιστρέφει στη γενέτειρα της, μια αυστραλιανή επαρχιακή πόλη ονομαζόμενη Ντουγκατάρ, για να φροντίσει την άρρωστη μητέρα της, Molly, από την οποία την είχαν αποσπάσει στα δέκα της με πρόφαση μια ψευδή κατηγορία φόνου. Η Tilly, εξπέρ μοντελίστ εκπαιδευμένη από τη Madeleine Vuane στο Παρίσι, μεταμορφώνει τους ντόπιους με τις καλλιτεχνικές της δημιουργίες, αλλά πάντα έχει στο νου της και την εκδίκηση επί όσων τότε κατηγόρησαν τη μητέρα της για δολοφόνο.



Colonia - Η αποικία
Πολιτικό θρίλερ
Διάρκεια: 110'

Η περίληψη:
1973 και η Χιλή συνταράσσεται από το πραξικόπημα. Ο κόσμος βρίσκεται στους δρόμους διαδηλώνοντας ενάντια στον στρατηγό Pinochet. Μεταξύ τους, ένα νεαρό ζευγάρι Γερμανών, ο Daniel και η Lena, που όπως πολλοί άλλοι συλλαμβάνονται από τη μυστική αστυνομία του δικτάτορα. Λίγο αργότερα, ο Daniel βρίσκεται σε μυστικό υπόγειο στρατόπεδο της αστυνομίας, κάτω το διαβόητο Κολόνια Ντιγκνιντάντ, έδρα γερμανικής οργάνωσης υπό την ηγεσία του Paul Schafer. Το Κολόνια φανερώνεται δημοσίως ως ένας φιλανθρωπικός οργανισμός, αλλά από εκεί κανείς δεν έχει αποδράσει. Απεγνωσμένη να απελευθερώσει τον φίλο της, η Lena στρατολογείται σε μυστηριώδη παραθρησκεία, ελπίζοντας για ισχυρή βοήθεια.



Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the shadows - Χελωνονιντζάκια ΙΙ
Φαντασίας
Διάρκεια: 112'

Η περίληψη:
Ο Shredder πραγματοποιεί μια ασύλληπτη απόδραση κατά τη μεταφορά του σε νέα φυλακή υψίστης ασφαλείας. Μια πύλη ανοίγει και ο διαβόητος κακοποιός μεταφέρεται σε άλλη διάσταση, και σύντομα επιστρέφει με το πιο δαιμόνιο σχέδιο κατάκτησης της πόλης. Συνεργάτης του ο Kraang, ένα εξωγήινο, υπερφιλόξοδο πλάσμα που δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να περάσει στη διάστασή μας, και τσιράκια του δύο μικροαπατεώνες που γρήγορα μεταμορφώνονται σε μεταλλαγμένα ζώα, στην υπηρεσία του Shredder. Τα Χελωνονιντζάκια με τις ιδιαίτερες προσωπικότητες θα συνεργαστούν για μία ακόμη φορά με τη σέξι δημοσιογράφο April, τον διάσημο πια εικονολήπτη Vernon Fenwick και έναν απρόσμενο νέο φίλο, τον Casey Jones, τον τιμωρό με τη μάσκα του χόκεϊ, προκειμένου να σώσουν την πόλη και να αποκαταστήσουν τη δικαιοσύνη.



El olivo - Η ελιά
Δραμεντί
Διάρκεια: 98'

Η περίληψη:
Η οικογένεια της Alma παράγει ποιοτικό ελαιόλαδο στην περιοχή Μπεξ Μεστράτ της Ισπανίας επί πολλές γενεές. Όμως, αλλαγές και πιέσεις από τη βιομηχανία έχουν καταστήσει τις παραδοσιακές μεθόδους οικονομικά ανέφικτες, και πλέον η οικογένεια είναι ένας κανονικός μαζικός παραγωγός. Ο παππούς της Alma δεν έχει βγάλει μιλιά εδώ και χρόνια. Η θλίψη τον έχει καταβάλει, και τελευταία δεν θέλει ούτε να φάει. Οι γιοι του δεν είναι υπομονετικοί μαζί του, αλλά η Άλμα τον καταλαβαίνει. Ξέρει ότι ο παππούς θρηνεί για ένα ελαιόδεντρο χιλίων ετών, το οποίο η οικογένεια ξερίζωσε για πληρώσει κάποια χρέη. Ανίκανη να αποδεχτεί ότι ο παππούς της θα πεθάνει χωρίς να δικαιωθεί, η Άλμα ξεκινάει μια δονκιχωτική αποστολή να βρει το δέντρο και να το επιστρέψει στον οικογενειακό κήπο.



Un peu, beaucoup, aveuglement! - Έρωτας στα τυφλά
Κομεντί
Διάρκεια: 91'

Η περίληψη:
Από τη μια μεριά της μεσοτοιχίας ένας δημιουργός γρίφων, αφοσιωμένος στη δουλειά του, λιγομίλητος και μισάνθρωπος, που δεν μπορεί να δουλέψει παρά μόνο με απόλυτη ηρεμία. Από την άλλη μεριά μια νεαρή πιανίστρια που μόλις έχει εγκατασταθεί στο καινούργιο της διαμέρισμα. Προετοιμάζεται για έναν σημαντικό διαγωνισμό και πρέπει να κάνει πολλές πρόβες. Ανάμεσά τους μια λεπτή μεσοτοιχία που δημιουργεί μια υποχρεωτική, ηχητική και τυφλή συγκατοίκηση. Έπειτα από πολλές προσπάθειες να βλάψει ο ένας τον άλλον, θα συμφωνήσουν για το ποιες ώρες θα χρησιμοποιούν τον ηχητικό τους χώρο.