Red sparrow - Κόκκινο σπουργίτι
Κατασκοπική
Διάρκεια: 139'

Η περίληψη:
Η Dominika Egorova είναι πολλά πράγματα: αφοσιωμένη κόρη, αποφασισμένη να προστατεύσει τη μητέρα της με κάθε κόστος. Πρίμα μπαλαρίνα που η θηριωδία ώθησε το σώμα και τον νου της στο απόλυτο όριο. Μάστορας του ξελογιάσματος και του πολέμου παραπλάνησης. Όταν παθαίνει έναν τραυματισμό που τερματίζει την καριέρα της, η Dominika και η μητέρα της πατρονάρονται ώστε να καταταχτεί στη σχολή Sparrow, μια μυστική υπηρεσία που εκπαιδεύει ιδιαίτερους ανθρώπους όπως η Dominika και να χρησιμοποιούν αναλόγως τα σώματα και τα μυαλά τους ως όπλα. Αφού υποφέρει της σαδιστικής διαδικασίας εκπαίδευσης, μπαίνει στο πλέον επικίνδυνο πρόγραμμα που έχει ποτέ παραχθεί. Η Dominika πρέπει πλέον να εναρμονίσει αυτό που ήταν με τις δυνάμεις που τώρα ελέγχει, και η ζωή της να βρίσκεται μόνιμα στην κόψη του ξυραφιού, όπως κι αυτών που νοιάζεται, με έναν πράκτορα της CIA να προσπαθεί να την πείσει ότι είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να εμπιστευτεί.



Bugday - Σπόρος
Επιστημονικής φαντασίας
Διάρκεια: 123'

Η περίληψη:
Σε έναν μεταποκαλυπτικό κόσμο, οι κάτοικοι του κόσμου χωρίζονται σε αυτούς που ζουν στο περιθώριο των πόλεων και στις αγροτικές ζώνες. Και οι δύο αυτές περιοχές κυβερνώνται από ιδιωτικές εταιρείες και τις ελίτ. Υπάρχουν και οι Νεκρές Γαίες, όπου οι εκ γενετής ανίκανοι μετανάστες υποφέρουν από την ξηρασία και επιδημίες. Ο καθηγητής γενετιστής Erol Erin ζει σε μία από τις μεγάλες πόλεις, όπου μαγνητικά τείχη τη διαχωρίζουν από τον κόσμο των μεταναστών. Για άγνωστους λόγους, η πόλη αντιμετωπίζει κρίση με τις φυτείες της και συγκαλείται σύσκεψη στα κεντρικά της Νόβους Βίτα, της εταιρίας που εργάζεται ο καθηγητής. Εκεί, ο Erol ακούει για κάποιον Cemil Akman, έναν συνάδελφο που έγραψε μια διατριβή πάνω στις περιοδικές κρίσεις που επηρεάζουν τους γενετικά μεταλλαγμένους σπόρους. Ο Erol ξεκινάει τότε ένα ταξίδι αναζητώντας αυτό τον άντρα, ένα ταξίδι που θα αλλάξει όλα μέχρι τότε γνώριζε.



La villa - Το σπίτι δίπλα στη θάλασσα
Δραμεντί
Διάρκεια: 107'

Η περίληψη:
Σε μια μικρή ακτή κοντά στη Μασσαλία βρίσκεται ένα σπίτι που ανήκει σε έναν ηλικιωμένο άντρα. Τα τρία του παιδιά έχουν μαζευτεί στο πλευρό του για τις τελευταίες του μέρες: η Angele, μια ηθοποιός που ζει στο Παρίσι, ο Joseph, που έχει ερωτευτεί μια γυναίκα που έχει τα μισά του χρόνια και ο Armand, ο μόνος που έχει μείνει πίσω και λειτουργεί το μικρό οικογενειακό εστιατόριο. Εκεί, τα τρία αποξενωμένα αδέλφια, θα μοιραστούν συναισθήματα, αναμνήσεις ενοχές και μυστικά και θα αναμετρηθούν με όσα έχουν κληρονομήσει από τα ιδανικά του πατέρα τους. Μέχρι που ένα απρόσμενο γεγονός, θα τους κάνει να αναθεωρήσουν τα πάντα.



Lady bird - Πασχαλίτσα
Δραμεντί
Διάρκεια: 93'

Η περίληψη:
Η Christine McPherson, στοργικά ονομαζόμενη, αλλά και αυτοαποκαλούμενη Lady Bird, είναι μια φιλόδοξη, λαμπρή και πρώιμα ανεπτυγμένη τελειόφοιτος του σχολείου. Αναζητώντας να απελευθερωθεί από τα προάστια του Σακραμέντο, ονειρεύεται μια διαφορετική ζωή γεμάτη ουρανοξύστες της ανατολικής ακτής, μεγάλα πανεπιστήμια και κοσμοπολίτικη ζωή. Αλλά οι βαθμοί της δεν είναι οι πιο υψηλοί και δεν έχει καμία σημαντική διασύνδεση, κι έτσι η Lady Bird πρέπει να εκμεταλλευτεί τις εξωσχολικές της δραστηριότητες για να συνεχίσει να ονειρεύεται το κολέγιο. Μπαίνει στη θεατρική ομάδα και εκεί γνωρίζει νέους φίλους, τις πρώτους της έρωτες και μια έντονη δημόσια ζωή. Με τη μητέρα να είναι επικριτική και να εργάζεται διπλές βάρδιες ως νοσοκόμα, τον πατέρα πρόσφατα απολυμένο και τον αδελφό της να έχει βγάλει το Μπέρκλεϊ και να δουλεύει σε σούπερ-μάρκετ, ξέρει ήδη ότι η καλή ζωή μετά το σχολείο δεν είναι ένας απλός περίπατος στο πάρκο.