Ο Σουηδός Arne Dahl, ένας από τους σπουδαιότερους συγγραφείς αστυνομικού στην Ευρώπη, επισκέπτεται την Αθήνα και συναντά τους αναγνώστες του, συζητώντας με επίκεντρο τα βιβλία του για τη ζωή και το έργο του. Ένας συγγραφέας που χρησιμοποιεί τη φόρμα του αστυνομικού μυθιστορήματος με σκοπό να ανοίξει διάλογο με τις εγκάρσιες πληγές της σουηδικής και ευρωπαϊκής κοινωνίας.

Ο Arne Dahl θα συνομιλήσει, την Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018, στις 20:30μ.μ., στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα), με τον συγγραφέα Πέτρο Μάρκαρη, και την Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018, στις 19.00μ.μ., στο βιβλιοπωλείο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ στην Κηφισιά (Λ. Κηφισίας 310), με τον συγγραφέα Γρηγόρη Αζαριάδη. Θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.

Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά έναν από τους καλύτερους στιλίστες του ευρωπαϊκού νουάρ!

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στον κύκλο εκδηλώσεων «Οι Βόρειες Χώρες αφηγούνται, Η αστυνομική λογοτεχνία των Βορείων Χωρών: Μυθοπλασία ή καθρέφτης της κοινωνίας τους» στο πλαίσιο της ΑΘΗΝΑ 2018 – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΒΙΒΛΙΟΥ, μια διεθνή διάκριση που έλαβε ο δήμος της Αθήνας από την UNESCO (23 Απριλίου 2018 – 22 Απριλίου 2019).